×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проф.Мермерски: Ако хапвах пилешко, сега нямаше да съм жив


23 Януари 2017, Понеделник, 19:56 ч.

Срещам се със специалиста по лечебно хранене проф. Христо Мермерски пред Софийския университет и докато стигнем до Докторската градина (която е съвсем наблизо) спираме няколко пъти, защото случайни минувачи го поздравяват, излекувани с рецептите му, или го питат за свой проблем. Въпреки слънчевия ден се заговаряме за най-тежката болест – рака, която отнема слънцето на над 100 човека дневно в България.

Престоялите колбаси са канцерогенни

„Всяка година заболяват 36 500 човека, от които половината се разделят с живота още първата година. Заболелите от инсулт през миналата година са 50 723, а от инфаркт са още повече. Една от причините е храненето”, казва проф. Мермерски. Той обяснява, че според изследване на Световната здравна организация, ако консумираме дневно не по-малко от 400-500 г плодове и зеленчуци няма да боледуваме от тежки болести, защото тези вкусотии съдържат химични съединения, които унищожават канцерогенните клетки. Професорът казва, че наближава 80 години и е в добро здраве, защото рядко яде месо и никога колбаси от магазина. В луканките и другите колбаси слагат нитрати, за да са трайни. Ако те не се купят, след месец-два нитратите се превръщат в нитрозамини и попаднали в кръвта имат канцерогенен характер. Така човек може да се разболее без да разбере защо. „Що се отнася до кренвиршите – в тях слагат всякакви чудесии, но не и месо. Не ги ям. Преминал съм почти на вегетарианско хранене. Ако продължавах да ям пилешки пържоли, което правех преди, сега нямаше да съм жив”, убеден е професорът.

Сутрин – домат и си здрав

За да не боледува от нищичко, организмът трябва да е пречистен, така че сутрин е добре да се пие чаша топла вода с 1 ч. л оцет и 1 ч. л мед от юнския. „Като създадеш силна имунна система, създаваш преграда против болестотворните клетки, включително раковите”, казва специалистът по лечебно хранене проф. Христо Мермерски. Подсилването става лесно с по лъжичка всеки ден от бурканче с мед и орехи. Сладичкото удоволствие се препоръчва особено след операции. За да се пазим от рак, сутрин трябва да си нарежем един розов домат, да сложим зехтин, малко сол и с черен хляб и ядки, да го изядем. Тази закуска осигурява всичко необходимо за организма, а и тлъстинките си тръгват. Важно е, че доматът е царят в борбата с рака, защото съдържа съединението ликопен – унищожителят на канцерогените в организма. Салатата от настърган морков с лъжица зехтин и изстискан лимон, осигурява на бомба витамин А и С, които са най-противораковите витамини. А и осигурява целулоза, която усилва перисталтиката на червата и не позволява в нея да се задържат отпадъци повече от 20-24 часа. „5 купи седмично настърган морков понижават с 54 % опасността от рак на яйчниците”, казва народният лечител. Като цяло плодовете и зеленчуците, които най-усърдно борят лошите болести, са тези с тъмно червен цвят, защото съдържат огромно количество бета каротин, а той елиминира канцерогените. Цвеклото, сливите, ягодите, къпините, кайсиите (съдържат много ликопен, но не колкото домата) и прасковите.

Броколите и брюкселското зеле пък предпазват от рак на простатата и измитат субстанциите, причиняващи тумори преди да са започнали да увреждат клетките. Капсаицинът, който се съдържа в лютите чушки, също унищожава клетките причиняващи рак на простатата и на панкреаса. Лечебен е и пчелният восък. С него жена се излекувала от рак на гърдата като затопляла парче от него всяка вечер, поставяла го на плат и го залепвала на гърдата, където е бучката. „Мъж с тумори на двата бели дроба и разсейки пиеше всеки ден топло мляко с полифлорен мед и разбито прясно яйце. След 2 години ми изпрати снимка на дробовете си и беше излекуван”, разказва проф. Мермерски.

В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Доцент
24.01.2017 19:33:27
0
0
Вече и квот да ядеш изтарвал си влака
1.
ЪРП
23.01.2017 17:14:03
3
9
Обидните думи на лидера на НФСБ Валери Симеонов към президентаРумен Радев предизвикват вълна от възмущение в социалните мрежи.

"Радев е човек без биография. Тоя е просто един шофьор на самолет...Знаете ли какво в първото нещо, което учат пилотите? Къде е катапулта, т.е. как да се спасят! Радев е абсолютно случайно попаднал в политиката и не може да ми дава акъл за нищо. Радев е един човек дошъл от никъде, а и ми доведе в НС една дълга жена със себе си. Какъв е тоя? Каква е тая дълга жена?! Какво прави тя тук?!“, заяви в телевизионна тирада Симеонов и отприщи гнева на обществото..

СИМЕОНОВ , ЦЪРВУЛ ТАКЪВ!!!!!!.......ЗАЩО КОГАТО ОТ "НФСБ"-то И ТВ "СКАТ"ХОДИХТЕ ДА "ПОЧИТАТЕ ПАМЕТТА" (ОЧЕВИДНО С PR ЦЕЛ) НА ВОЕНЕН ПИЛОТ ДИМИТЪР СПИСАРЕВСКИ , НЕ ГО НАРЕЧЕ "ПРОСТО ЕДИН ШОФЬОР НА САМОЛЕТ"...????????
https://www.youtube.com/watch?v=u5_m2iuyDHc
СУПЕР МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА "НФСБ" !!!........ТИ ПРЕДАДЕ ДОВЕРИЕТО И НАДЕЖДИТЕ НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ.......ЦЪРВУЛ!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Проектът на Националната детска болница - ето какво предстои Проектът на Националната детска болница - ето какво предстои В консултантския екип влизат служители от дивизия „Здравеопазване“ на Европейската инвестиционна банка За 10 г. продължителността на живота е намаляла с 1 г. За 10 г. продължителността на живота е намаляла с 1 г. Мъжете не успяват да достигнат дори 70 г. средна продължителност Ново 20: Емили Тротинетката сега подкара влак Ново 20: Емили Тротинетката сега подкара влак Транс инфлуенсърката се похвали, че машинисти ѝ давали да управлява влака Апелативният прокурор на София Радослав Димов напусна съдебната система Апелативният прокурор на София Радослав Димов напусна съдебната система Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката му и го награди с почетен знак и 1500 лева Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Проектите от Столична община са били около 6 или 7 на сто от всички, стана ясно на конференцията Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Отбор фолкаджийки шаферки я пращат към олтара Тя чукна 60 г., още е самотна майка Тя чукна 60 г., още е самотна майка Малкият Тео е пръв приятел с децата на Сергей Станишев Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Премиера – 27.05.24 г. /понеделник/ от 19.00 ч. в залата на НЧ „Просвета 1888“ Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Щастливата двойка възпя любовта си в песен Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Исканото увеличение е с 15.7% и според синдикатите то трябва да се случи
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори