×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов оставя зад гърба си държава, пълна с картели, необходима е промяна!


Бойко Борисов оставя зад гърба си държава, пълна с картели, необходима е промяна!
Нямаме претенции към водаческо място, а към качеството на листите, обяви председателят на "Гергьовден" Драгомир Стефанов
19 Януари 2017, Четвъртък, 10:45 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Преговаряме с АБВ, „Движение 21” и „Нова алтернатива” за обща коалиция на парламентарните избори



- Г-н Стефанов, оправдаха ли се очакванията ви за президентския вот и върви ли вече подготовка в „Гергьовден” за предстоящите парламентарни избори?

- На президентските избори постигнахме много добър резултат в Бургас. Имаме 25% ръст спрямо парламентарните избори в резултата на АБВ. Колкото и нескромно да звучи, аз смятам, че по-голяма част от този резултат се дължи присъединяването на „Гергьовден” в коалицията. Очаквахме доста по-висок резултат. Това, което го намали обаче, и то през последните дни от кампанията, беше офертата, която направи премиерът Борисов. Много хора гласуваха за Румен Радев, защото се надяваха, че на 7 ноември, като се събудят, Бойко Борисов ще го няма. Тази оферта и на мен ми звучеше твърде атрактивно, ако не бях пряко ангажиран с изборите, и аз бих гласувал за промяна.

Друг е въпросът, че към днешна дата не се очертава сериозна промяна. Шансовете за такава са по-скоро 50 на 50. В типичния си стил БСП се самозабравиха, мислейки, че резултатът на Радев е техен. Ако обаче успеят направят разумни ходове и ако на Конгреса си подменят част от кандидатите си за народни представители и изтеглят на по-заден план някои от знаковите си лица, може би ще сме на прага на промяна в националното управление.

- Къде е „Гергьовден” в цялата тази картинка, склонни ли сте да разговаряте и с БСП и евентуално да се явявате на изборите заедно?

- Не, да се явяваме заедно на избори с БСП нямаме желание. Факт е обаче, че държавата има нужда от промяна. Хората се умориха от 7 години управление на ГЕРБ, особено в тази конфигурация. Няма да скрия, че ние гледаме доста позитивно и на Патриотичния фронт като обединение. България продължава да има нужда от малко по-патриотично говорене и отстояване на националния интерес. Друг е въпросът дали представителите на Патриотичния фронт са способни да реализират такива политики, или това ще остане само като пропагандни тези.
Против съм такива изказвания като – „ние сме за 300 лв. пенсия” и т. н. Трябва да има обосновка защо искаш нещо. Аз като икономист разсъждавам така – много неща искаме, но трябва да посочим и откъде ще дойдат парите.

Трябва обаче да разчитаме правилно и условията, които поставят хората. И резултатите от референдума, и резултатите от президентските избори показаха, че хората вече не искат ГЕРБ на власт. Ако такъв ни е анализът, трябва да си дадем сметка, че голяма алтернатива към момента дават само БСП.

От „Гергьовден” продължаваме да водим активни разговори с АБВ и с „Движение 21” на Татяна Дончева за съвместно участие на предстоящите парламентарни избори на 26 март. До 10 дни предполагам, че ще имаме яснота в какъв формат ще се явим.

- С други партии водите ли разговори, за да станете в център-ляво, а не крайно леви?

- Имаме много добри взаимоотношения с „Нова алтернатива” и Николай Цонев. Опитваме се да водим активни разговори и с тях за включване в коалиция. С други партии към момента не преговаряме.
Имаме допирни точки и с част от Реформаторския блок, водили сме разговори и с тях, но се притеснявам, че там нещата са много сложни. Не съм убеден, че те ще успеят да решат вътрешните си проблеми и да се явят като едно монолитно цяло. Това може да ги изкара извън следващия парламент, което ще е жалко, защото в Реформарторския блок има доста читави хора.

- При тази конфигурация – АБВ, „Гергьовден”, „Движение 21” и евентуално „Нова алтернатива”, виждате ли се в следващия парламент и какви резултати очаквате да постигнете?

- Ако се постигне такава договорка, аз съм убеден, че коалицията ще присъства в следващия парламент. Ако съберем гласовете, постигнати на тези избори, те надхвърлят 180 хиляди, което ще е над прага на следващите избори.

Потенциалът на нашата коалиция е по-голям. Резултатът ни щеше да е по-голям, ако не беше офертата на премиера за оставка. Освен това на президентските избори е важно кой е първи и кой втори – всички останали отпадат на първия тур. Това също оказа влияние и част от хората, които дори да са убедени привърженици на Ивайло Калфин, накрая решиха да подкрепят някой от другите кандидати, които имат по-големи шансове да стигнат до балотаж. На парламентарни избори не е така. Там битката не е само за първото място. Там всички партии, които участват в парламента, имат своето място.

- Виждате ли се в управление, или в опозиция в следващия парламент?

- България има нужда и от опозиция. „Гергьовден” винаги е била в опозиция. От 20 години, откакто сме създадени, никога не сме участвали в управляваща коалиция. Винаги сме се виждали като коректив на властта, а не като хора, които се борят за власт. Всички сме се доказали, имаме професии и не разчитаме на политиката, за да се издържане. По-скоро се виждаме като коректив на едно бъдещо управление.

- Как ще успеете да убедите избирателите си, че няма да бъдете партньори на ГЕРБ, след като АБВ подкрепяше властта?

- Без да говоря от тяхно има, подчертавам, че новото ръководство отчете като грешка участието в управлението на АБВ като партньор на ГЕРБ. Всеки се учи от грешките си. Разбирам и позицията на АБВ в онзи момент. Те разсъждаваха държавнически. България имаше нужда от управление и те вярваха, че могат да внесат онази доза нормалност в него, която са способни да реализират. След няколко месеца разбраха, че не могат да се преборят с ГЕРБ. Но те направиха излизането от властта много елегантно. В рамките на 24 часа всичките им хора на ръководни постове излязоха за разлика от колегите от Реформаторския блок, които една година обясняваха как са много важни техните министри за държавата и как едва ли не без тях загиват и здравеопазването, и отбраната. Оказа се, че и на двете места има проблеми, след като тези двама министри са клиенти на прокуратурата.

- Започнали ли сте разговори за листи и какво да очакваме като конфигурация?

- За „Гергьовден” този разговор е много лесен. Ние никога не сме имали претенции за листи. По-скоро при нас разговорът ще бъде дали ще се разберем на принципна основа като партньори. Не ни интересува толкова дали ще имаме водачи или втори места. Това за нас не е самоцел, дори напротив – през последните два-три пъти, когато сме участвали на парламентарни избори, не е имало достатъчно желаещи сред нашите членове да се кандидатират за такива позиции. Безспорно един от районите, които са ни интересни, е Бургас. Постепенно се превръщаме в бургаска партия – аз съм от тук, заместникът ми също, председателят на Контролния съвет е от тук, председателят на младежката организация е бургазлия, а на времето сме имали и депутат от Бургас.

„Гергьовден” в каквато и конфигурация да участва, ще бъдем концентрирани в Бургас.

- Ще искате ли водаческо място в листата – Вие, заместникът Ви Георги Маринчев или пък Станислав Добрев от Царево?

- Никой от тези хора не е казал, че иска да бъде водач на листата. Ние ще имаме претенции към качеството на листата. Хората искат нови лица и за нас е важно да се налагат такива.
Бургас като един от големите градове в България има нужда от национална фигура, която да оглави листата, но и Станислав Добрев също би бил прекрасен кандидат. Имаме нужда от лица, които могат да отстояват собствена физиономия. Няма да имаме претенции към водаческото място, а към качеството на листата. Ще предложим на бургазлии поне в първите три места много сериозни кандидати, които са национално разпознаваеми.

- Какво очаквате да стане след изборите? Виждате ли коалиция между БСП и ГЕРБ?

- В името на стабилността всичко може да се направи. Като гражданин смятам, че най-добре за държавата би било да има такова силно управление между ГЕРБ и БСП по подобие на Германия.
От екрана непрекъснато ни заливат с позитивни новини – голям икономически растеж и прираст в туризма. Действително обаче не е съвсем така – ръст от 2,5% не е нищо, при положение че сме на последно място в Европа. Този ръст за 2016 г. продължава да е от еврофондове, които в голяма част се усвояват нефункционално – за спортни площадки и зали и тем подобни. Това обаче не генерира приход впоследствие.

Стотици милиони се наляха в Бургас, а след малко сняг улиците изглеждат като след война. Същото е и на магистралата – непрекъснато се нагъва, новите участъци са в тежко положение. Строителството е под всякаква критика. И в туризма отчитаме огромен ръст, но правителството премълчава, че приходите от туризъм са намалели. Кое е по-важно – да имаме повече на брой туристи или повече приходи от туризъм? Аз твърдя, че трябва да е второто.

Очевидно има нужда от промяна в България. За съжаление според мен нито ГЕРБ, нито БСП може да я генерира, каквато хората я очакват.

- Какво наследство оставя Бойко Борисов, опозицията каза, че обявеният 1,5 млрд. лв. е фалшив резерв?

-  Бойко Борисов оставя една държава, в която за да спечелят една обществена поръчка или каквато и да е, фирмите трябва да са близки с властта. Оставят държава, пълна с картели във всички сектори, пълна с монополи във всяко отношение. Като започнете от търговията на дребно и стигнете до строителството на магистрали – всичко е концентрирано в големите компании, които изсмукват малкия и дребен бизнес.

Второто, което оставя, е усещането за безпътица. Не знаем накъде отива държавата. Като представител на сектор „Образование” ми е най-болно за това, че нямаме никаква представа как искаме да изглежда държавата след 20 години. Не правим никакви инвестиции в образование. След 5-10 години най-сериозният проблем в България ще е липсата на качествена работна ръка. Тя и в момента се усеща.
Имаме една специфична безработица в малките населени места. Това са хора, които ако дойде инвеститор, нямат какво да работят, защото нямат подходящо образование и умения. Проблемът в този сектор е много сериозен.

- Очаквате ли Веселин Марешки да разбърка картите в следващия парламент?

- Да разбърка картите не очаквам. Ако партията на Марешки е в парламента, тя ще подкрепя ГЕРБ. За мен в това няма никакво съмнение. ГЕРБ създадоха феномена Марешки, ГЕРБ го финансираха и ако решат Бойко Борисов и ГЕРБ да го финансират и на тези избори, нищо чудно г-н Марешки да влезе и в парламента с добър резултат.

В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
българин
21.01.2017 20:28:51
0
1
Тези от "Гергьовден" пак ли искат да се пришият някъде..??

А този мазен и зализан младеж ще си даде и ма..те само и само да влезе във властта, ама няма да стане....

ТОВА САМО С БЛИЗАНЕ И ПОДМАЗВАНЕ - НЕ СТАВА !!!!

Искат се и други качества и малко АКЪЛ...
13.
реално-мислещ
20.01.2017 21:01:39
0
4
Дето се казва вчера се излюпил и вече големи оценки дава за управлението.Били и тримата председатели бургазлии....та какво сте направили за Бургас като сте от 20 год. партия ,че да запомним поне едно име.Въртите се като пърленка ,..с тоз ,с онзи ,само и само да се докопате трайно във властта.....не че го правите от любов към народа ,а за лично облагодетелстване.Връзват ви се единствено тия младите студенти,които в повечето случаи са и пишман-студенти!
12.
кавал
20.01.2017 13:46:36
4
2
Абе кавал,Бойко ли направи картелите или БСП?
11.
Bojko_Releffniq_ot_Vetren
20.01.2017 13:01:59
0
1
Kura mi e 20 santimetra mek.Kakvo da praq????
10.
Т. Нейчев
20.01.2017 11:37:47
3
3
Добър анализ, г-н Стефанов.
Жалко, че повечето коментатори тук са много далеч от реалността и пишат без да са прочели всичко, и без да познават историята на Гергьовден - някакви приказки гледам за "софрата". А то и в интервюто си е казано - движение Гергьовден никога не е участвало в управлението и винаги се държи като опозиция и коректив!
9.
ФЪРФЪР
20.01.2017 11:35:15
3
2
ДА ТИ СЕРА В УСТИЧКАТА ТИ КОЙТО МИ ТРИЕШ НЕУДОБНИТЕ ЗА КАСАБОВ КОМЕНТАРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЧУДЕСНО Е, ЧЕ ЖЕНИЧКАТА ТИ ПУСНА СТАТИЯ С ТЪПОУМНИТЕ ТИ ИЗЦЕПКИ ,ТА ДА ЧУЕШ КАКВО МИСЛЯТ ХОРАТА ЗА ТЕБ!!!

КАСАБОВ, ТОЛКОВА МИ ПАДНА И ТИ В ОЧИТЕ ,ЧЕ ВЕЧЕ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ СИ ИЗВЪНРЕДЕН ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ПОВТАРЯМ, ......ИЗВЪНРЕДЕН, ОРИГИНАЛЕН ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
УЖАСНО СЪМ РАЗОЧАРОВАН ОТ ВАС И СЛЕД ТОЛКОВА ИЗЦЕПКИ И ИЗДЪНКИ ОТ "ЧУТОВНАТА ВИ ПОЛИТИЧЕСКА ПРАКТИКА" СЪЖАЛЯВАМ ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС!!!
ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ,ТОВА ДА НЕ СЕ ПОВТАРЯ!!!
АБЕ, ЕЙ ШАПШАЛ СМОТАН, ГЕН. МАЙОР РУМЕН РАДЕВ, Е ТАКЪВ ПАТРИОТ ,ЧЕ ТИ НЕМОЖЕШ ДА МУ СТЪПИШ НА КУТРЕТО ,БЕ ШАПШАЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА НА РУМЕН РАДЕВ И ЗА ТОВА ,ЧЕ ГОВОРИ СВОБОДНО 4 ЕЗИКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
С ПРОЯВАТА ВИ НА МАЛОУМНА ЗЛОБАРЩИНА И НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ЦЕРЕМОНИЯТА НА НОВИЯ НИ ДОБЛЕСТЕН ПРЕЗИДЕНТ, ВИЕ СИ НАБИХТЕ ТАКЪВ КОЛ В ГЪЗА , ЧЕ ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА КАСАБОВ, СИМЕОНОВ, БАЙРАКТАРОВ И ДРУЖИНКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И ОЩЕ ЕДНО НЕЩО ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ КАСАБОВ, ШАПШАЛ ГРОЗЕН!!!!!!!!!!!!
Я, ДА НИ ОБЯСНИШ ТИ И ДРУЖИНКАТА ВИ СИМЕОНОВ И БАЙРАКТАРОВ , КАК СТАНА ТАЯ ФАТКА ,ЧЕ СЛЕД КАТО ПЛЮХТЕ ГОДИНИ НАРЕД СРЕЩУ БОЛЕН И КРЕЩЯХТЕ ЕЖЕДНЕВНО ПО СКАТ ,ЧЕ Е ФИНАНСИРАН МОЩНО ОТ РУСИЯ И ЩЕ Е ПРЕДАТЕЛ!!!!!!!!..........ТА, КАК СТАНА ФАТКАТА, КАТО СЕ ВИДЯХТЕ В ПАРЛАМЕНТА С БОЛЕН И НА ВТОРИЯ МЕСЕЦ ВЕЧЕ СЕ ГУШКАХТЕ С НЕГО И СИ ГУКАХТЕ БЕ ШАПШАЛИ???????????????????????????????
ИСКАМ ОТГОВОРИ ШАПШАЛ ГРОЗЕН, ЩОМ СЪМ ЗАГУБИЛ ВРЕМЕТО СИ ДА ХОДЯ ДА ГЛАСУВАМ ЗА НФСБ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8.
Ох,Ох
19.01.2017 17:40:10
9
4
Какъв е тоя политик...?Какъв е да коментира Б.Борисов и Т.Дончева...?Това не е сериозно и кой му вярва въобще...
7.
хубаво хортуваш
19.01.2017 14:58:37
1
7
лошото е брат ми ,че като лапнете кокала ЗАБРАВЯТЕ ЗА ПРИКАЗКИТЕ ,ТУЙ ВИ Е КОФТИТУ НА БЪЛГАРСКИТЕ ,, политици,, .бързо сгъвате кръста и коленете да сте на софрата ,затуй нема нищо у държавата
6.
GO40
19.01.2017 14:52:27
1
7
Ебал съм Ви мамата на всички политици .....бивши и настоящи.......и на роско екс-тъпака и мъжка курва.............също така и боко главоча от шопско...........момата от житарово.............и др. знайни и незнайни герои отвсякъде.От Димитров ден до Гергев ден..........ям и пия...........прасетата са на мезета,виното се избистри.....ха наздраве да еба вашта мама и тъпанари...............!
5.
e
19.01.2017 14:01:04
1
5
никой не смее да се занимава с картелите. тва да не е Румъния? в БГ дпс винаги печели,дали ще е Радев или Цачева... машала
4.
Иван Сивов
19.01.2017 13:48:45
3
7
Г-н Стефанов, теб кой те познава ?
"Гергьовден" е Георги Маринчев ,единствено само той се бори за идеята.
С младост ,чар и вдъхновение !
Ти си само самовлюбен образ.
3.
Ский се е мишка
19.01.2017 13:45:56
5
8
Палячоооо
2.
Tokyo y yo
19.01.2017 13:42:34
2
2
Da qde flambiranata katma na Andre tokev togaz
1.
!
19.01.2017 12:16:58
2
13
въй и жена му на този няма да прочете тоя чаршаф , честно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори