×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Колко самонадеяни хора бяха спасени от огромни проблеми или дори смърт*


Колко самонадеяни хора бяха спасени от огромни проблеми или дори смърт*
Ако се затворят пътища в Германия, това е ОК - германците са прави. Когато става у нас - това е лошо - нашите са идиоти
09 Януари 2017, Понеделник, 14:35 ч.
Автор: Лияна ПАНДЕЛИЕВА

В Полша вече са загинали 12 души, в Прага замръзналите до смърт са трима, в България нито един човек не е умрял


Писна ми да чета подигравки, свързани със зимната криза. В момента поредният лайномет се изказва по една телевизия - как в най, най, най-кризисните места в страната, фирмите за почистване не работели, дори не събирали боклука. Ба!

В Полша вече са загинали 12 души, в Прага замръзналите до смърт са трима, в България нито един човек не е умрял. В Румъния има загинали хора, в Италия са затворени пътища, летища, в Германия са затворени жп линии, пътища и градски и междуградски транспорт. В САЩ обявиха в цяла поредица щати кризисно положение при условия, идентични с нашите.

Но у нас дрънкалата, които не са излезли от комфорта на градските си апартаменти, продължават да се смеят, че това си е просто зима. Па как било по време на тяхното детство и нямало никакъв проблем, а сега що така?

Като начало ще припомня, че по време на нашето детство абсолютно всички широки полета из Дунавската равнина и Североизточна България бяха опасани с двойни и тройни скари срещу навявания. Те бяха дървени, железни - където както е трябвало. В наши дни, където и да бъдат сложени прегради, до няколко дни ще бъдат откраднати. Това е една от причините снегът безпроблемно да се носи по пътищата.

Още една малка, но значителна подробност за надменните подигравчии: в нашето детство нямаше истински новини, нямаше интернет, нямаше клюкарници, нямаше възможност всичко да бъде заснето и пуснато на мига. В нашето детство БДЖ беше с нов подвижен състав и разполагаше с достатъчно срегорини - аз съм пътувала в тунел от сняг с влак, но пред нас е минавал снегорин.

Нямаше драма в това, че много села оставаха блокирани под снега - хората си имаха лично стопанство, животни, мляко, яйца, брашно, достатъчно дърва и просто изкачваха да бъдат изровени.

Тежките зимни условия са неоспорим факт. Ако не беше създаден кризисен щаб, ако превантивно не бяха затворени пътища, ако хората бяха закъсали с часове във всички части на България, народът щеше да реве: "От толкова време се знаеше, не можаха ли като в белите държави да направят един кризисен щаб, да се погрижат за народа!"

Е, погрижиха се за народа и никой дори не може да предположи колко глупави и самонадеяни хора бяха спасени от огромни проблеми или дори смърт. Но сега същите тези представители на държавата са виновни защо са взели мерки. Ако се затворят пътища в Германия, това е ОК - германците са прави. Когато става у нас - това е лошо - нашите са идиоти.

Не е нужно човек да подкрепя някого, за да види колко безпринципна е такава позиция. Странното е, че същите плямпала безропотно приемат всички мерки в други държави - толкова е гот там да се играе по правилата и после да се фукаш къде и какво е трябвало да изпълняваш.

Публикуваме мнението за зимната обстановка в България на Лияна Панделиева, известна като лицето на СДС, журналист и виден общественик. Текстът е от статус на Панделиева във Фейсбук. Заглавието е на редакцията на Флагман.бг*

В категории: Животът


19
Коментара по темата
19.
До 17
09.01.2017 21:50:25
0
0
Педерас долен аз убиждам ли те пръч сакат,мадети да ти изсъхнат в джоба да си ги носиш коса на главата да не ти остане зъбите си да плюиш в мивката за протеста ти въобще не съм знаел. Кой си ти мърша сгомнясала лайно на циганин да слагаш епитети на хората,че и на протестите ти да ходим.Абе ей мухльо.
18.
САМО ПИТАМ No 17
09.01.2017 18:06:11
0
5
Ти от кои си геройче?
От плъховете като теб,наивниците,пенсионерите и държавните служители.
Мишка си и ти протестърче .
Или си на хранилка нейде.
17.
до 16
09.01.2017 17:21:54
1
1
Когато организирах първия протест срещу МОМАТА, ти къде беше ?Вероятно скрит в хралупата и тихичко хихикаше.От тогава до сега повече от три милиона българи избраха ТЕРМИНАЛ 2 на летище София.Ето това е протест.Тук остават плъховете като теб,наивниците,пенсионерите и държавните служители.
16.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
09.01.2017 17:01:31
1
3
Ама до като сме добитък и пишем коментари в флагман кой бил прав кой крив,ще ни ухажват като проститутки а как се ухажва проститутка? Я при най-малкото държавно недоволство да има протести и тем подобни ко лайте тука,щом търпите значи в изнася който не търпи прави нещо по въпроса.
15.
до Госпожа Лиза Мишпека
09.01.2017 16:56:05
3
8
Панделиева,защо мислиш хората за тъпаци?Аз на очите си ли да вярвам или на теб?На 30 и 31 декември семейството ми стоя без ток и никой не искаше да даде информация до кога.И тогава и сега продължавам да се движа с автомобила си въпреки забраните.А забраните бяха за да не лъсне кражбата на пари предназначени за зимното поддържане на пътищата.Снегонавяванията бяха на определени участъци и при добро желание не биха били проблем.Все пак по официални данни снежната покривка не надвишаваше 8 сантиметра.Това е по малко като размер от това, което би те задоволило като жена.На 8 сантиметра сняг да затваряте основни пътни артерии и да оставяте хората без ток си е престъпление.Същото е когато дезинформираш обществото за твоя лична облага .
14.
666
09.01.2017 16:33:41
3
9
Пълна пародия. Тия дни пътувах малко и като гледам техниката е много зле. Някви машини пригодени за снегорини и никаква координация. Представете си ако държи зимата 2 месеца .
13.
В новините в 16:30 по NEW TV
09.01.2017 16:20:24
1
0
Някои пътища и села в Североизтока - все още са затворени и без ток. Довечера отново почва да вали сняг, от Югозападна България, също така температурите падат до минус 25. В Европа десетки жертви на студа и снега. Подробности в следобедните новини по NEW TV в 16,30 ч. и още:
От ГЕРБ искат удължаване на настоящия парламент, готови са с законопроект за мажоритарния вот.
Днес във всички училища - неучебен ден, а в детските градини?
Река Дунав замръзна, спират корабите.
Невиждан бум на чуждите туристи у нас.
"Лала Ленд" грабна всичките статуетки на наградите "Златен глобус".
В Норвегия спират завинаги FM радиото.
Григор Димитров - в топ 15 в света.
Гледайте новините в 16:30 ч.
12.
Топлината в Перник дойде сутринта
09.01.2017 16:12:08
2
3
Топлоподаването в Перник дойде тази сутрин след ден и нощ авария въпреки минусовите температури, предаде Нова тв.
Хиляди жители прекараха нощта на студено, а от ТЕЦ-а в миньорския град са пуснали допълнителна мощност.
В града до близки дни се очаква по-студени температури.
11.
сДС
09.01.2017 15:57:39
4
9
Колко самонадеяни хора бяха спасени от огромни проблеми или дори смърт*, благодарение на самоотвержената работа на кризисния щаб, попълнен от капацитетите на ГРОБ. Това е част от молбата на Л.Панделиева за прием в редовете на ОПГ"ГЕРБ".След мъдрото управление на СДС и безкористно министерстване на Лукарски с тази организация е свършено и девойката бърза да напусне потъващата лодка. Кариерист без партия не може, а добрите позиции намаляват. Бързай скъпа, избрала си подходящия момент. Все още има подходдящи места за добрите лизачи. Успех, при тях може да не си "лице" но и "задник" не е лошо.
10.
ноунейм
09.01.2017 15:43:52
11
11
Разбира се,че ако се затворят пътища в Германия немците са прави.И още как....Защото в Германия улиците не ги чисти фирма на Тиквата,вълка,или свинята.Въобще хората ,които извършват подобна дейност в Германия нямат такива прякори.В Германия само по предварителна прогноза за времето има машини вкарани в експлоатация.При минус 15 градуса аутобаните нямат едно парченце лед и са сухи,точно колкото през април и май например,след лек пролетен дъжд.Даже са побелели от соления гранулиран разтвор,и във всеки случай не са мръсни,защото никой не опесъчава.Никой не си и помисля да открадне и едно евро от бюджета за този обществен ангажимент.В България се чака до последно,защото първо умира надеждата ,че евентуално няма все пак да завали сняг и синоптиците не са познали.Второ,защото някоя държанка са я пратили да почива на Малдивите например и са я командировали с 50 000 евро например,та по път навръщане да си направи скромен шопинг например в Рим,може и в Париж.И трето ,защото партиите са перманентно ненаядени и за тях трябва да се отдели достатъчно,което всъщност никога не стига....Ето за това немците са прави,а българите са идиоти....
9.
Лиянче
09.01.2017 15:39:03
7
6
От зелена тиква семе не ща.
Промити мозъци не чета.
8.
*********
09.01.2017 15:35:59
8
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
Х
09.01.2017 15:22:05
5
8
Лилянче, Лилянче, пак си взела времето за ваше...
6.
*********
09.01.2017 15:08:47
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
Край! Норвегия спира FM радиото
09.01.2017 15:07:45
3
1
Норвегия е първата страна в света, които спира излъчването на ултракъси вълни. Промяната ще настъпи тази седмица, предаде Ройтерс.
Спирането на FM радиото, срещна критики, че 2 милиона души нямат все още цифрови радиоприемници. Така FM мрежата остава в историята на скадинавската държава, след като правителството я прие.
Първият ултракъсов предавател спира излъчване тази седмица в град Будьо. След няколко години не се знае дали в други страни в Европа FM радиото ще спре, като в някои има вече цифрово DAB.
4.
Панделиева
09.01.2017 15:03:15
2
10
До 1. Много хубави спомени пазя от тогава! Много ми беше готино!!!
Послепис: мечтая си за тези времена!
3.
според медии ...
09.01.2017 15:00:05
5
12
Не че нещо ама .... според някои медии ...
"Бездомник е починал от студ в Кърджали. Това е поредната жертва на студеното време след тримата загинали в Кюстендилско вчера."
2.
Точно
09.01.2017 14:59:19
10
29
Много точно казано.Сега десетината платени трола на БСП ще ми нашляпат минуси и ще гракнат против статията
1.
Adsense
09.01.2017 14:57:25
4
6
Taxi pandelieva koga to izbyaga v USA I tam I prasnaha Dundata or sex at se naloji da ya spasyat stari drugari
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Община Царево с подкрепа към инициативата 1 SEA Жената на Веселин Маринов го угои Жената на Веселин Маринов го угои Изпълнителят на „Да се събудиш до мен“ винаги се е грижил за фигурата си, но откакто се събра с Веселина Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Стана ясно, че няма как да продължаваме с тези експерименти, работим за победа, изтъкна депутатът от ГЕРБ - СДС Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Първата ни работа трябва да е да я изплакнем под течаща студена вода, за да предотвратим допълнителното навлизане на цвета в тъканите на дрехата Кой диктува в слушалките на ергена Алек Кой диктува в слушалките на ергена Алек Ергенът покорно изпълнява нарежданията на гласа от слушалката Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Направени са й 12 шева Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Представихме нови медицински програми, летни атракции и ски услуга, казват нашите пратенички на световното туристическо изложение Арестуваха изнасилвач на деца Арестуваха изнасилвач на деца Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Клиент потвърди, че наскоро е платил близо 44 000 лева за двускатен покрив, а според актуални обяви за такива пари може да се купят имоти в Слънчев бряг и Банско
Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори