×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След ареста на Божо Кравата и Слънцето: Нов наркоиграч завзема пазара


След ареста на Божо Кравата и Слънцето: Нов наркоиграч завзема пазара
Според прокуратурата ОПГ-то на Божо Кравата е имало интереси в наркоразпределението
16 Декември 2016, Петък, 19:10 ч.

Викачи пред ресторанти бутат на туристите хапчета с лого на зайчета, печелят по 100 лв. на ден

Най-новият хит в момента в зимните ни курорти е викачи пред кръчмите да ни продават дрога. Докато уж приканват туристите да опитат манджите на заведението, те пласират ударно кокаин, амфети, екстази с лого на зайчета и листенца. Това разкриха криминалисти, цитирани от „Телеграф“. По оперативни данни викачите-пласьори вече са окупирали Банско, Пампорово, Боровец и Разлог. Официалното откриване на сезона е в събота.

„След ареста на Божо Кравата и Слънцето, нов наркоиграч опитва да завземе пазара в Банско в момента. Засякохме, че това е Наско Гаргата, който наскоро излезе от ареста уж защото е болен“, разказаха антимафиоти от ГДБОП.

По думите им обаче в региона на Банско хората, които държат монопола върху наркобизнеса, са бандити с прякорите Джипсовете. „Те дерат такса „спокойствие“ от всички, които пласират на тяхна територия, точно както Митьо Очите правеше в Бургас и Несебър“, допълниха спецченгетата.

Схемата

Викачите-дилъри са млади момчета между 20 и 30 г. Не са от региона, а от София, Бургас, Варна и Благоевград. По оперативни данни, собствениците на заведенията, в които работят, отлично знаят какво ще правят, докато привикват туристите. Единствената уговорка била да не се пласира дрогата вътре в кръчмата.

„Викачите са от периферията на вече разбитите банди на Божо Кравата и Иван Слънцето. Те си знаят схемата-лятото са на морето, зимата в Банско. Предлагат кокаин, амфети, екстази, което е с лого на зайчето на "Плейбой", с листенца или ромб. Има и хапчета само в различни цветове“, обясниха антимафиоти.

Печалба

Дилърите, които ползват прикритието на викачи, печелят по минимум 100 лв. на ден чисто от продадените дози. Принципът им на работа бил да си заделят процент от цената на дрогата, който бил предварително уговорен с босовете им. По оперативни данни всеки дилър успявал да пласира по минимум 10 дози на ден, които били основно от екстази и амфети. „Този зимен сезон още не е започнал ударно, но се забелязва, че тревата не върви толкова, търсят се синтетика и кока“, коментираха антимафиоти.

Босове

Босовете, които отговарят за престъпния бизнес в региона на Банско, са познати като Джипсовете, обясниха високопоставен източници от МВР. Те действали по модела на Митьо Очите в Бургас.

„Дерат такса „благословия“ от всички, които продават наркотици, крадат коли, правят взломове в стаи на хотели, от всичко. Никога обаче не пипат лично“, издадоха от ГДБОП. Преди около седмица те засекли, че столичният наркоиграч Наско Гаргата е опитал да вземе благословията на Джипсовете, за да зарежда Банско с наркотици през този зимен сезон, но не бил единствен по веригата. „След като ударихме Божо Кравата и прибрахме Слънцето, остана празно място на пазара. В момента няколко човека опитват да се наместят там, но все още текат преговори“, допълниха спецченгета. По думите им Гаргата бил свързан основно с люлинските бандити в София, а гръб му бил друг играч в наркобизнеса-Радо Ланчето. От броени дни обаче той пробвал да привлича към групата си изпаднали дилъри от групата на Слънцето, като договарял наркотика на едро да се доставя от точно определена групировка.

20 лв. за „зайче“, 30 за амфети

Кокаинът се пласира в зимните курорти по 140 лв. на грам, но той е за т.нар. случайни клиенти. Качеството му е в няколко пъти по-ниско от това, което се предлага за 160 лв. на доза на ВИП клиенти. Екстазито върви по 10-20 лв. за „зайче“, а амфетите между 20 и 30 лв. на грам, разказаха разследващи. „Викачите-пласьори са добре обучени. Те разпознават клиентите, които търсят и наркотици. Предлагат им и трева, но не на цигара, а на грамаж, вече да си я правят каквото искат. Тарифата е 30 лв.“, допълниха ченгета.

В категории: Крими


8
Коментара
Флагман.БГ Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан 16/05/2024, Четвъртък 12:40 1
8
Коментара по темата
8.
---
18.12.2016 21:21:15
0
6
Не разбрахте ли дечица, че наркопазара в България не го държат никакви Барети, Очи, Крави, Гарги, Менти, Ланци и тем подобни бушони! Пазара го държат Бойко Борисов, Пашата и Маджо!
7.
Vasko
17.12.2016 10:27:31
0
3
V Bansko ve4e vsi4ki znaiat 4e Radi laneca darji pazara za narkotici no nee samo tova sadrujnik e i v dva erotic klubove s Marin ot Razlog
6.
?
17.12.2016 09:23:02
0
4
Новия БОС на мафията е ЕМИЛ МЕНТАТА от ВЕТРЕН тои измести МИТИО ОКОТО И НЕГОЖОТО ВРЕМЕ ЩЕ ДОИДЕ
5.
Аз
16.12.2016 22:52:30
2
7
Каква крава какъв пазар. Пазара си е изцяло на бате митко и малките деца знаят!!!
4.
България
16.12.2016 22:02:06
2
12
Няма такава Държава и ченгета. Като знаят за викачи, за нови играчи и други какво чакат? А може би и те чакат такса "благословия".
3.
Е браво бе.
16.12.2016 20:43:01
0
12
Като знаят тия антимафиоти кои са 'нарко-играчите' защо не ги пипап. Или само по поръчка става. Митьо и Джипсовете казвам тоя не ме кефи ей сега ще го нарисуваме... и тогава въпросните антимафиоти се задействат!
2.
Гражданин
16.12.2016 19:43:57
3
30
Всички знаят, а полиция и прокуратура си затварят очите.
1.
e
16.12.2016 19:40:54
1
28
Сега разбрахте ли вече кой ви дава "спокойствието" в тази "държава" ???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ивайло Вълчев, ИТН: Зелената сделка ще убие индустрията на Европа, ще превърне континента в магнитче за хладилник Ще станем една туристическа дестинация, която не произвежда нищо и е зависима от всички, обяви водачът на евролистата на ИТН Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Вече ще взимат на работа в МВР и хора със затлъстяване Максималният индекс на телесна маса за кандидатите ще е 34,9 По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи! Става за 15 минути и си е като за вечеря Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока "Булгаргаз" ще претендира неустойка в размер на 400 млн. евро към "Газпром „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди Това заяви на брифинг служебният министър на енергетиката Владимир Малинов Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Това е поредна критика на държавния глава към организациите, които промениха Конституцията Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Пиленцата от Монако возят Нора Недкова и Михаела Стоичкова Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект EduBurgas ще се проведе на 29 – 30 май в Конгресния център Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург . Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Един от сървърите на Агенцията е дал на късо
Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори