×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов за 10 години ГЕРБ: Наложихме политика, насочена към хората


03 Декември 2016, Събота, 03:56 ч.
Източник: 24 часа

Премиерът в оставка поздрави колегите си по повод годишнината на партията


Преди 10 години положихме основата на политически проект, който обединяваше възгледите, желанията и надеждите на много хора в България. Мнозина бяхме тези, които вярвахме, че заедно можем да постигнем европейското развитие на родината ни, за което мечтаеха няколко поколения българи. За много други, това беше невъзможна кауза, започната от мечтатели, но неосъществима в реалностите, в които се намираше страната ни. Не бяха малко и онези, които както открито, така и задкулисно се опитваха да пречат на зараждането на всяка алтернатива. Ние обаче проявихме твърдост, упоритост, характер и трудолюбие, с които успяхме да наложим нов стил в правенето на политика в България. Политика, основана на ценности. Политика, недопускаща компромис с демократичните устои на държавата. Политика, насочена към хората.

Това каза в поздрава си към колегите премиерът на България в оставка Бойко Борисов по повод 10-годишнината на партия ГЕРБ.

"Днес, 10 години по-късно, с основателна гордост можем да отбележим, че начинанието ни е успешно. И успехът не се измерва с изборните победи – три пъти на избори за Европейски парламент, три пъти на парламентарни избори в България, три пъти на местни избори и веднъж на избори за Държавен глава. Успехът се състои в промяната, която постигнахме", добави той.

"В икономически план, ГЕРБ пое отговорността за управление на държавата два пъти в условията на тежка финансова криза със спрени еврофондове, банкова нестабилност и растящи публични дефицити, предизвикани от тройни коалиции, оглавявани от БСП. И двата пъти успяхме много бързо да стабилизираме икономиката и да балансираме държавния бюджет. Благодарение на нашите правителства, в регионите на България бяха инвестирани десетки милиарди левове по линия на европейската солидарност, увеличихме значително чуждите инвестиции в региона. Овладяхме банковата криза и изплатихме влоговете на хората, които бяха излъгани от експеримента „Орешарски“. Увеличихме приходите в бюджета за сметка на контрабандата и сивата икономика. В резултат на нашето управление България е на второ място в Европейския съюз по ръст на икономиката, безработицата в страната ни е под средната за ЕС, а публичната ни задлъжнялост е сред най-ниските в Европа", каза министър-председателят.

"В политически план, ГЕРБ се противопостави категорично на популизма и задкулисието. За едно десетилетие не влязохме нито веднъж в безпринципна коалиция. Управлявахме на база ясна управленска програма и точно разписано коалиционно споразумение. Не се поддадохме на призивите за безотговорно харчене, в името на краткотрайно печелене на гласове за следващите избори. И най-важното – доказахме категорично, че за нас властта не е самоцел. ГЕРБ връща властта на суверена винаги, когато неговата подкрепа към нашите политики намалее. ГЕРБ е единствената партия, която признава и победите си, и загубите си. Ние говорим за грешките си и се учим от тях. Това е демократичен принцип, от който няма да отстъпим и занапред, защото вярваме, че властта се дава от хората и трябва да бъде упражнявана само и единствено в интерес на хората", заяви Борисов.

"По волята на народа от последните президентски избори, днес сме изправени пред нови парламентарни избори. Ние от ГЕРБ умеем да се вслушваме в гласа на гражданите. Направеното от нас досега е видимо и ясно, но днес народът ни казва, че вече очаква от нас друго. Ние ще преосмислим нашите приоритети и както винаги досега, ГЕРБ ще предложи ясна управленска програма с точно разписани политики, които да следваме и изпълняваме, за да надградим и да постигнем последователно нашата следваща цел – иновативна икономика, просперираща, стабилна, модерна България, със силно, здраво и образовано гражданско общество. Ще положим всички усилия и ще работим, за да спечелим отново подкрепата на българите за нов управленски мандат. Категорични сме, че ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите, единствено ако народът ни нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание. Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи", допълни премиерът.

"Призовавам Ви да запазите спокойствие, защото истината е на наша страна и винаги излиза наяве. Всички ние трябва да продължим да се трудим за България. Постигнахме много за тези 10 години, но сега е време да покажем, че можем да надградим дори направеното от нас самите и да отговорим на новите стремежи за развитие. Вярваме, че българският народ е мъдър, макар и да е емоционален, и ще направи най-добрия избор за бъдещето на страната ни. Ние ще останем верни на каузата, идеалите и принципите си, за да не допуснем популизма и хулиганството в политиката да завладеят страната ни и да застрашат стабилността, която постигнахме с толкова много усилия", призова Бойко Борисов.

"ГЕРБ има с какво да се гордее и ще продължи да го показва като поеме по нов курс с още по- силни и позитивни политики в следващото десетилетие. Бъдете здрави, продължавайте да работите неуморно, развивайте знанията и уменията си, за да сте полезни на държавата ни и за в бъдеще, и запазете онзи младежки ентусиазъм, с който започнахме преди 10 години!", каза още лидерът на партията.

В категории: Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
Дернев
04.12.2016 11:15:52
0
2
Все повече звучи като Станишев. Лошо.
9.
Mmmm
03.12.2016 16:06:10
0
9
Наложихте политика, насочена към ЛИЧНИТЕ СИ БАНКОВИ СМЕТКИ! Подкрепям написаното от коментарите 6 и 7. Отношението към "великите" управляващи бе показано скоро на изборите...КРАСНОРЕЧИВО!
8.
Разочарован
03.12.2016 15:23:37
3
1
Троловете на патриота Марчев още не са се появили. Разочароваха ме айтоските младежи. И Галинка ме разочарова. Цял ден ще ходя като замаян и се чудя защо лизачите на Марчев ги няма.
7.
ГЕРБ-Грабим Евросредства за Рахата на Бойко
03.12.2016 14:26:37
0
15
За 10 години България остава СТАБИЛНО НАЙ-бедна в ЕС най-висока смъртност в света заедно с държавата в Африка Лесото с най ниски заплащане и пенсии вЕС разбито здравеопазване липса на армия но за сметка на това с 60км нови магистрали метро заСофия турски плочки фонтанчета вело алеи и розово-лилави санирани панелки 3надлеза за Бургас нищо че насеението е намаляло с половин МИЛИОН .Стабилен растеж и развитие има ГРОБарския бизнес Дейноста на Погребалните агенции.Увеличение има и в банковите депозити сметки на Премиера Слънце от обикновен милионер е станал МИЛИАРДЕР в ЕВРО даже е черпел свои познати преди 2години за 2рия милиард в Ливанската Заливна банка
6.
dabe
03.12.2016 13:31:23
0
12
Наложихте политика на единоначалие и култ към личността на вожда. Замразихте заплати и пенсии и лишихте БАН и армията от средства за да ги дадете на политическите партии по 11 лева на глас. Напълнихте страната с мигранти и коленичихте пред Ердоган. Ограничихте основните видове бизнес до 3-4 собственици. Не направихте абсолютно никаква реформа в най-корумпираната сиситема - съдебната. Напълнихте администрацията с калинки и кристалинки. Посредством политиката на АЗ ДАВАМ превърнахте всички в послушковци и вече няма нито свободен бизнес нито свободни медии. Интелегенцията подкупихте със самолети за болни артисти, а спортистите с държавно финансиране каквото и по време на социализма нямаше. Забравихте обещанията си че щом дойдете на власт за 2-3 години ще настигнем по доходи другите страни от Източна Европа влезли в ЕС. Лесото е на първо място в света със смъртност 1.4 на 1000 а по данни на НСИ смъртността в България за последната година е 1.5 на 1000. Темповете с които българската нация изчезва се смятат за световен феномен. И разбира се ние станахме най-бедната и най-корумпирана нация в ЕС. Изоставането на отделни региони и социалното разслоение на между бедни и богати също е без прецедент в ЕС. Националния доход отива в чуждите банки и родните олигарси който кадруват в цялата държава вкл. като назначават министри в кабинета на Герб - по думите на самия ББ.
5.
браво Бойко ,сега чак разбрах
03.12.2016 13:24:04
0
8
Ти си бил голям тарикат ве....
4.
Слави
03.12.2016 13:18:33
0
12
Време е да изхвърлим боклука...
3.
b
03.12.2016 13:18:10
0
8
bokluk zakrivai q
2.
Патриот
03.12.2016 13:17:22
0
1
Гласуваш за ГЕРБ получаваш негласно управление с Доган! Гласуваш за БСП получаваш коалиция с ДПС! И ква стана все ДПС управлява...
1.
Запознат
03.12.2016 13:13:26
0
10
Уж Бойко дойде на власт за да спре Доган да раздава порциите в държавата, апък сега задкулисно двамата ги раздават!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори