×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Радев категорично отказа да реди служебен кабинет заедно с Плевнелиев (допълнена)


Румен Радев категорично отказа да реди служебен кабинет заедно с Плевнелиев (допълнена)
Новоизбраният президент обяви, че ще инициира дискусия за въвеждане на мажоритарната избирателна система
20 Ноември 2016, Понеделник, 01:33 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Политическа криза няма, обяви новоизбраният президент


Ако Народното събрание не успее да сформира ново правителство, което е твърде вероятно, новоизбраният президент Румен Радев ще инициира дискусия за евентуално въвеждане на мажоритарна избирателна система. Това обяви самият Радев, който получи на специална церемония от председателя на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева удостоверение и решение на ЦИК за избора му за държавен глава.

Пред журналисти Румен Радев коментира: „Ако говорим за предсрочни парламентарни избори, ще настоявам в тази ситуация – ще инициирам среща на председателя на българския парламент (Цецка Цачева – б.а.), с лидерите на всички парламентарно представени партии, с експерти по изборно законодателство и инициаторите на референдума („Шоуто на Слави”), за да може на тази среща да се обсъдят вариантите за въвеждане на мажоритарна избирателна система и да се уточнят необходимите действия.”

След въпрос на „Флагман” кога ще организира срещата, Румен Радев отговори: „Това ще стане, когато е ясно вече, че отиваме към предсрочни парламентарни избори.”
Т.е. то следва да се случи далеч преди Радев официално да встъпи в длъжност на 22 януари 2017 г.


Той се оказа на обратното становище спрямо настоящия президент Росен Плевнелиев, който преди дни обяви, че сме в политическа криза. Днес Румен Радев заяви: „Първо искам да кажа, че политическа криза в България няма. В момента тече нормална конституционна процедура и няма място за драматизация. Изходите са два – или ще бъде съставен кабинет в рамките на сегашния парламент, или очакваме назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори.”

Радев каза, че президентът трябва да има готовност за всяка ситуация. Той обаче категорично отказа да реди евентуалния служебен кабинет заедно с Росен Плевнелиев: „Служебният кабинет е изключителна отговорност на президента Плевнелиев. Така е по Конституция. Имам неговото уверение, че ще бъда уведомен.”

След въпрос дали ще участва в реденето на кабинета, Румен Радев отговори: „Вече казах – назначаването на служебния кабинет е изключителна отговорност на президента Плевнелиев. Ще бъда информиран.”

А след питане дали ще има предложения за министри, Радев каза: „Разчитам наистина на опита и на професионализма на г-н Плевнелиев да състави добро служебно правителство.”
Журналистите продължиха да упорстват с въпрос – дали мисли за служебното правителст
во, но и тук Румен Радев отсече: „Това в момента е ангажимент на президента Плевнелиев. Знаете кога встъпвам в мандат.”

Новоизбраният държавен глава каза, че трябва да
се изчака процедурата по връчване на мандати за евентуално съставяне на ново редовно правителство в този парламент. Но все пак призна, че това е малко вероятно и че сигурно ще има служебен кабинет.





Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
8
Коментара по темата
8.
Баш
21.11.2016 22:19:34
0
2
Кармазъ пашата пък кой ще го пита. Да си гледа миризливата ханъма, че ще го зареже пак.
7.
луфтвафе
21.11.2016 18:10:55
3
3
Бе да ева вашата мама тролчета недни, хубаво ви беше на герберска хранилка, с лежане и партийна благословия взимахте една кола пари. Сега като дойде някой който може да ви развали далаверката почнахте да ревете като онодени!
6.
ооох
21.11.2016 18:10:14
3
3
Мнооого болни мозъци, с глупави коментари! Ще се спукате от яд за смазващата загуба ( 25% ) ! Преглътнете горчивото хапче. И утре е ден! Ще поживеем,ще видим! Трябва да излезем от сегашното блато, на хората НЕ им харесва да живеят така!
5.
йстория
21.11.2016 16:30:10
5
5
И забелязахте ли един месец преди изборите как армията на Кремъл де беше концентрирала по форумите да слага плюсове на Радев и минуси на германската партия ГЕРБ. Обаче на нас не ни трябва диктатор а ни трябва германец. Путин убива икономиката на Русия. Всеки Руснак който познавам уж го одобрява пък бяга да живее при над на свобода.
4.
Чърчил
21.11.2016 16:25:41
5
7
Долавям омразност и скованост в думите му. Тоя човек беше програмиран като робот от щаба на комунистите. Той ще ни докара до просешка тояга. Мястото на военния е във армията не там където се създава икономика и се строи бъдещето.
3.
гошо
21.11.2016 16:07:18
6
6
Хора ще е време да излезем на улицата да свалим тоя новия катил. Ама няма да е лесно този път като си срещу военните.
2.
FREE BULGARIA
21.11.2016 16:06:15
7
7
Пълен катил е тоя.
Инат и неприятен човек.
Сега като почнат да ни избягват другите страни Плевнелиев ще изглежда като пратеник от бога.
Защо ви трябваше да избирате военен пенсионер, без никакъв частен бизнес опит той знае само да харчи пари и да се прави на диктатор. Дори няма завършена диплома за юрист за да познава законите. Ебана работа.
1.
Smith
21.11.2016 12:58:58
22
20
Охх, кеф! Искам да видя идиотите, дето се подведоха по плешивия чалгар и гласуваха "за" мажоритарен избор, как ще се усетят, че самички са си го нахулили :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори