×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Хората вече разбраха, че Цецка Цачева е по-добрият кандидат за президент


Бойко Борисов: Хората вече разбраха, че Цецка Цачева е по-добрият кандидат за президент
Затворихме вратата на ДПС към властта и те се опитват да ни съборят, отбеляза Борисов
11 Ноември 2016, Петък, 06:17 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ако в сряда имах колебание, снощи след дебата си легнах спокойно, защото във всяко едно отношение тя превъзхожда Радев, каза Бойко Борисов

Хората вече разбраха, че Цецка Цачева е по-добрият кандидат за президент, каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. „Ако в сряда имах колебание, снощи след дебата по БНТ си легнах спокойно. Това е причина и за доброто ми настроение", сподели той.

„Във всяко едно отношение Цачева превъзхожда военния пенсионер. Тя е знаеща, не лъже, не се тупа в гърдите за неща, които всъщност не е направила“, подчерта министър-председателят.

„Грешката за резултата от миналата неделя е моя, а не на Цачева. Аз не заложих на популизма, а на прагматизма. Тя е най-подготвена, но не е популист”, коментира той.

Според него, грешката е в предизборната кампания, а не в избора на кандидат-президент.
Той потвърди, че от вота за президент зависи дали ще го има правителството. „Това е вот на одобрение. Като не ни одобряват хората, ние нямаме право да управляваме”, заяви Борисов.

Ако Румен Радев стане президент няма как да работи с мен, защото имаме достойнство", допълни премиерът. 

Борисов не спести и директни атаки срещу подкрепения от БСП кандидат за президент. Той определи Румен Радев като военен пенсионер, който е прибрал не малко пари при пенсионирането си. По-късно в интервюто отбеляза, че Радев няма да е президент само на Русия, но и на САЩ.

"Този човек никога няма да се остави на един господар. Този човек е двуличен", заяви премиерът. Според него ДПС има огромен интерес от оттеглянето на правителството, защото това е единственият им шанс да влязат във властта.

"Вратата към ГЕРБ, за съжаление, отдавна е затворена за ДПС. Те знаят, че с нас няма да управляват и търсят своя излаз към властта, вероятно с БСП", поясни Бойко Борисов.



Бунт в "Икеа" и "Метро"
Бунт в "Икеа" и "Метро" 01/05/2024, Сряда 18:20 0
113
Коментара по темата
113.
Даскал
12.11.2016 16:36:12
0
15
Отиваш в историята еднокнижнико,като най–глупавия премиер на България.
112.
Ďaaaa
11.11.2016 23:03:07
1
14
Коментар номер 100 е изключително точен. На този дебат ГЕРБ претърпя пълен провал. А малоумника Тиквофф напълно превратно възприе театъра на пантомимичната треторазрядна псевдоюристка.
111.
Чичо Пенчо
11.11.2016 21:17:30
11
0
Спомняте ли си, плиткоумни комунисти?! Защото хората още помнят…
Малко хора обичат да се връщат към това време, но преди около 20 години .. България премина през така наречената Виденова зима, която остави страната напълно опустошена. Кризата, в която ни вкара тогава управлението на БСП, доведе до близо 50-процентен спад на реалните заплати и близо 60-процентен спад на реалните пенсии спрямо годината преди Жан Виденов да дойде на власт. Коефициентът на заетост в края на мандата на БСП беше 44.43 процента в сравнение например с 49.59 процента през 2014 г. (което ще рече, че много повече хора в трудоспособна възраст нямат работа през 1997 г., отколкото днес), а доходът на българските граждани достига до най-ниската точка в историята си по отношение на средния за света.

По данни на НСИ средномесечната работна заплата през 1997 г. се равнява на почти 128 лв. в днешни пари (като в първите месеци на годината е много по-ниска и достига до нещо като 10-15 долара). Минималната работна заплата, когато хиперинфлацията се успокоява е равностойна на под 30 лв. днес (при по-висок курс на долара тогава), а до края на годината става 45 лв. Самата хиперинфлация „изяжда“ спестяванията на българските граждани и ефективно ги връща с десетилетия назад.

Такава е равносметката от на практика четвъртия фалит, до който докарва България БКП/БСП от 1960 г. насам, и не е никак учудващо, че левите „журналисти“ никак не обичат да си спомнят за нея. Това, което искрено ме изненадва обаче, е безскрупулният опит на един от тях – нашия любимец Александър Симов – така да извърти историята, че някак си да пропусне виденовия фалит (а и предишния фалит на БКП преди него), при това напук на факта, че повечето му читатели хем би трябвало да ги го спомнят добре, хем не са чак толкова тъпи, че да се оставят да ги водят за носа по такъв плосък начин.

Още в първия параграф на статията си Симов например заявява, че „[в настоящия момент] българите са по-бедни, изолирани и отчаяни, отколкото когато и да било преди в историята“. Наистина? Фактът, че минималната работна заплата днес е три пъти по-висока от средната работна заплата в края на управлението на Жан Виденов би трябвало да ни казва също толкова категорично колко вярно е твърдението, че сме по-бедни от всякога, колкото и този, че реалната пенсия днес също надхвърля над три пъти тази от онова време.

Що се отнася до отчаянието, при все че бях още малък, аз много добре помня до какво състояние доведе БСП българските граждани през 1997 г. и, докато то можеше да съвсем точно да бъде определено като „отчаяние“, това съвсем не може да се каже за състоянието на сънародниците ми в момента. (А не мога да не добавя, че единствените случаи в най-новата ни история, в които българските граждани се вбесяват на управниците ни дотолкова, че да протестират с месеци срещу тях, някак все се случват по време на мандатите на БСП.)

Разбира се, Симов и колегите му са напълно прави, когато твърдят, че българските граждани живеят по-зле от останалите граждани на ЕС. Любопитно е обаче как винаги пропускат да добавят: 1.) че това се случва въпреки относително приличното развитие през голяма част от последните 18 години (само по себе си постижение на фона на политическия ни елит и вляво, и „вдясно“), започнало след безпрецедентната в най-новата ни история катастрофа, до която ни доведе тяхната собствена партия; и 2.) че всички по-богати държави от нашата, на практика без изключение, имат по-добре развити пазарни икономики от нея, така че по всяка вероятност не наличието на „твърде много пазар“ ни прави (относително) бедни, а точно фактът, че той не играе достатъчно голяма роля в стопанството ни.
Не знам за кого е предназначена елементарната пропаганда на Симов и дали сред собствените му фенове има чак такива идиоти, които да ѝ се вържат, но знам, че тънката и вероятно все по-невидима за много „журналисти“ вляво разлика между достойната журналистика и тази по Гьобелс е, че първата изисква поне коректно представяне на фактите, независимо от идеологическите пристрастия на авторите си.
110.
доко доко
11.11.2016 21:04:40
0
8
На предизборен митинг ПРЕДИ 20ДЕНА в Монтана Цецка Цачева КАЗВА че посоката на развитие БЕЗалтернативно еЕС нашите партньори отНАТО защото за това мечтаеха нашите ВЪЗРОЖДЕНЦИ така искаше да ни ВИДИ ЛЕВСКИ.Представете за ква ПРОСТОТИЯ става въпрос на ПИАРката на гЕРБ някаква Арнаутка албанска помакиня;ЛЕВСКИ и ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ искали да ни видят в НАТО мечтаели за Евроатлантическите цености.ГЕЙбракове Третия пол Кончита Вюрст Наркотици Ислям иНеолиберализъм -да са смей ли човек да я съжали но това е матриала е маде йн драгана ловеч маде йн рабфак
109.
Делта Форс
11.11.2016 17:49:11
4
0
Казвам ви чесно, не искам да си подава оставката Бойко щото ще станем много тъжни...Неска и Корнелия Нинова го потвърждава в интервю пред БНТ ако искате го намере на informo bg
108.
Николай Нанков
11.11.2016 17:47:51
19
0
Естествена, честна, открита, компетентна. Това е Цецка Цачева. Великолепно представяне на дебата. Доказа, че заслужава доверието на българските граждани. Каквото и да бълват червените тролове, видя се що за човек и държавник е. Май от Позитано трябва да дойдат нови опорни точки
107.
Димитър Николов Момата
11.11.2016 16:16:51
13
0
приятели гласувайте за цецка цачева
106.
рабфак
11.11.2016 15:49:14
0
14
Изцепките на Цецка носеща името на партизанина ЦОКО ДОКОВ от Ловешкото с ДРАГАНА ;Русия е СТОЛИЦА Брюксел ДЪРЖАВА а ВОЕНОМОРСКИТЕ ВЪЗДУШНИ СИЛИ на България ВЕЧЕ са върха на герберското невежство и простотия
105.
чичо М
11.11.2016 15:48:30
2
1
Много интересно! Пълно с тролове! Тва професия ли е? За един приятел питам!?
104.
Йотова към неЗАВИСИМИЯ Радев
11.11.2016 15:29:29
5
0
Понеже гледам че не ви харесва истината ще ви я повторя нагледно с видео:

https://www.facebook.com/venelin.sz/videos/10207607510570174/

"И най-малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено!"

Какво стана с надпартийността в президентската институция? Нали уж трябва да е Президент на цяла България и да не е зависим от никоя партия? Още преди изборите е "длъжен" на БСП и "най-малкото движение срещу БСП няма да му бъде простено"...
103.
Роси Антов
11.11.2016 15:24:34
9
0
Ако некой не верва, че военните са тъпи, може да чуе, как един български генерал, от българската авиация, казва:
- Вашата българска авиация...
У неделя ще гласувам. Не за Цецка. Ще гласувам срещу тоя, где го е хранила нашата българска авиация. И где смята, като стане президент, да се храни от руската авиация. И от руската авиопромишленост.
Край. Убеди ме да гласувам. Генералът. За Цецка!
102.
Лидия Костова
11.11.2016 15:22:08
13
1
За дебата снощи:

Видях един политик за който няма невъзможни неща! Всички проследихме кампанията на Цачева и все нещо не ни стигаше. На дебата разбрах какво е било то! Свикнали да я виждаме спокойна, балансирана и изключително търпелива, ни изглеждаше скучна! Този път тя напълно промени мнението на всички ни! Пред нас се изправи една добре подготвена , усмихната , ведра , знаеща и можеща да реагира във всяка една ситуация жена! Един съвършенно подготвен политик , умееш да излъчва позитивни послания, без да напряга и изнервя човека до себе си! Тя успя да обезоръжи Радеви и накрая той изглеждаше напълно подчинен и опитимен! Това е поведение, което не се придобива с безкрайни репетиции! Това е харизма която я притежават истинските жени! Природата се е погрижила за тези неща! Радев и месеци да тренира все ще си изглежда като бастун! Може би реалната преценка. , пък и признанието й, че не е красавица и дава неповторимото усещане за жена , която може да подчини всички около себе си! Цецка Цачева показа , че е съвършенната жена, политик и достоен претендент за високия пост! Това е моя, нашия избор! Тя ще бъде най- респектиращия и представителен български президент !
101.
0-:
11.11.2016 15:00:13
7
1
Одеве видях Перата в Хепито да се черпи от обяд с бспарчетата. Сега знаем кой му плати партенките.
100.
mimi
11.11.2016 14:56:42
1
22
Дебатът по БНТ беше грозна сцена на зле режисиран от щаба на ГЕРБ спектакъл, съшит с бели конци, в който въпросите, които трябваше да задава водещата, бяха и дадени от групировката ГЕРБ. Грозната сцена се допълваше от постоянните злобни въпроси, които Цачева изземайки функциите на водещата задаваше на Радев. Като капак на този тъп спектакъл се открояваха зазубрените отговори на Цацка, постоянните и жестове с ръце и истеричните ехидни усмивки. Тази вечер ГЕРБ – Борисоф и Цачева ритуално и ОКОНЧАТЕЛНО се самоубиха пред цяла България.
99.
Йотова към неЗАВИСИМИЯ Радев
11.11.2016 14:41:15
7
4
"И най-малкото движение срещу БСП няма да ви бъде простено!"

Какво стана с надпартийността в президентската институция? Нали уж трябва да е Президент на цяла България и да не е зависим от никоя партия? Още преди изборите е "длъжен" на БСП и "най-малкото движение срещу БСП няма да му бъде простено"...
98.
засегантия, ще ти приседне простотията
11.11.2016 14:36:05
4
2
Парите от комисионните да ги връща Румен Овчаров, празноглав тъпанар.
Заради такива като него държавата плаща милиарди....После Овчаров слага любовницата си Илияна Йотова за вицепрезидент и троловете въздишате по нея по цял ден.
Марш в тролската дупка!
97.
Димитър Николов
11.11.2016 14:35:57
8
0
Димитър Николов, кмет на Бургас: Това вече не е битка между двама кандидати, а накъде ще върви България!
-Г-н Николов, в Бургас и областта ГЕРБ запази позиции на първа сила. Имаше ли капацитет за повече от 2% разлика?
- Има капацитет да спечелим повече доверие. Да не забравяме, че вниманието на хората в първия тур беше разпиляно между много кандидати. На втория ситуацията е различна. Вече не става въпрос кой е по-симпатичен - Цецка Цачева или Румен Радев. Вече избираме не просто между двама кандидати, а между две глобални за страната ни теми: накъде ще върви България като външнополитическа ориентация, което неминуемо ще се отрази и във вътрешен план. И второ - готови ли сме да преминем през етапа на служебни правителства, поне половин година временно управление и дали можем да поемем риска от евентуална нестабилност, още повече в тази напрегната международна обстановка. Това е дилемата.
- Какви са посланията, които партията трябва да отправи?
- Винаги съм смятал, че истината е най-силното оръжие и най- силното послание. Когато заложиш на истината, хората могат да ти простят грешките, но не и лъжите. През оставащите дни трябва да обясним ясно опасенията си, вариантите пред България. Да, признаваме грешките си и да не приемаме критиките като хейт. Просто трябва откровено да споделим с тях загрижеността си за бъдещето. Няма безгрешни хора, нито идеални кандидати. Но пък има решения, които понякога, взети под емоция, могат да се окажат определящи за посоката на живота ни. Очаквам от всички дясномислещи хора, независимо дали са в партии, или извън тях, да ни подкрепят в неделя. Не мисля, че призиви на партийни лидери автоматично водят гласове. Никой не трябва да подценява хората.
- Има ли риск за важни проекти за Бургас и региона при загуба?
- При нестабилна политическа обстановка винаги има риск. Бил съм кмет по време на 2 служебни правителства и знам колко по-трудно се случват нещата. Всеки кмет, независимо от коя партия е, може да потвърди това.
96.
засегнат
11.11.2016 14:31:55
3
12
Оставката в понеделник ясно,а пари от комисионните ще връщате ли?
95.
Boyko Borissov
11.11.2016 14:24:15
16
1
Поздравявам г-жа Цачева след вчерашния ѝ дебат. Радвам се, че след като през последните дни тя се наслуша на толкова лични обиди за себе си, вчера показа коя е. Според мен във всяка една сфера тя бе категорично по-добра от г-н Радев, по-компетентна и подготвена. На дебата той каза, че се бил борил за онова, което вчера постигнахме в сферата на отбраната – сключеният договор с руската компания РСК "МиГ" за 10 двигателя за самолети МиГ-29. Това не е вярно, борихме се ние с военния министър, с началника на отбраната, защото г-н Радев сам напусна и се пенсионира, получавайки всички полагаеми се обезщетения, за да се кандидатира за президент на БСП. Много ясно съм заявил, че ние управляваме, защото имаме самочувствието и достойнството да управляваме. Аз не мога да постъпя като други български политици, които губеха избори, криеха се в Брюксел и се правеха, че нищо не е станало. Това е морална постъпка, затова резултатите от изборите са важни. Разплатихме 6,2 млрд. лв. за ангажименти, поети и породени от предишни правителства. Ако не ни одобряват хората, ние нямаме право да управляваме.
94.
до 93
11.11.2016 14:17:52
2
0
Звънях, защо не вдигате?
93.
Пресцентър БСП-Бургас
11.11.2016 14:03:21
3
0
На вниманието на всички, днес изтича срокът за записването за Никулден 2016.
Молим, който не се е записал да се обади днес най-късно до 17:00ч.
на тел. (056) 84 43 15
На събитието ще присъстват всички.
На обадилите се на време до 17:00ч. днес, ще им бъдат раздадени подаръци пред централата на БСП находяща се на ул.Фердинандова №60
Очакваме Ви скъпи съграждани!
92.
Цецка Цачева
11.11.2016 14:00:16
12
0
Цецка Цачева пред Съюза на репресираните от комунизма: Недопустимо е десни хора да гласуват за ляв кандидат, само за да падне Бойко Борисов

Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев проведоха среща-дискусия с представители на Съюза на репресираните от комунима “Памет” и Съюза на репресираните от комунистическия терор в България.



Цецка Цачева заяви, че е човек с дясно мислене. “Имам убеждения и ценности, в които вярвам. Тези убеждения са десни. Дълбоко вярвам в демокрацията и върховенството на закона. Гарантирам ви, че когато поема отговорност, аз изпълнявам поетите ангажименти”, подчерта кандидатът на ГЕРБ за президент. Цачева посочи, че хулите и нападките от страна на политическите й опоненти са минали границите на нормалното противпоставяне в политиката. Тя бе категорична, че никога не е имала общо с олигархични кръгове и дори не познава хора от такива кръгове. “Недопустимо е десни хора и представители на десни български парии да казват, че ще гласуват за левия кандидат, само за да падне Бойко Борисов – как ще живеят тези хора с тежестта, че доброволно са гласували за БСП”, коментира Цецка Цачева.



Кандидатът на ГЕРБ за президент обясни, че ще търси баланса и помирението и занапред, както го е правила в досегашната си дейност. По думите й, тя винаги ще се провопоставя на насаждането на страх в обществото. “Аз представлявам истинската народна партия ГЕРБ. Много разчитам на вас, за да продължи България да върви напред, заедно с Европа”, каза още Цецка Цачева.



Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов изтъкна важността на президентските избори за бъдещето на страната. “Длъжни сме да направим правилния избор за България заради промяната, която бе поискана от хората. За промяната, която се е случила на днешната дата преди 27 години”, заяви той. Цветанов припомни, че през 2010 година са били предадени документи на Комисията по досиетата, за да може те да бъдат отворени и прочетени от обществото. “Трябва да сме мобилизирани за предстоящия реванш – това е силата на демокрацията”, каза Цветан Цветанов.



Председателят на Съюза на репресираните от комунима “Памет” Лили Друмева заяви, че представителите на Съюза и техните семейства ще подкрепят президентската двойка на ГЕРБ. “Ние знаем как да гласуваме. Ние сме тук, за да кажем онова, което не бе казано достатъчно ясно и високо. ГЕРБ е истинска дясно-центристка партия. Ние като наследници на репресираните от комунизма сме отстоявали тези принципи през целия си живот с достойнство, демокрацията е факт, но е платена с цената на хиляди провалени човешки животи”, посочи Друмева. Тя подчерта, че България трябва да върви напред. “Недоумявам как целокупния български народ не проумява важността на избора в неделя. Показателно е, че Румен Радев е скрил, че е партиен член на БКП. Такива са били времената, тогава защо го крие? Довечера на дебата кажете, че сте имали тази среща и попитайте като натовски генерал Радев идентифицира ли се с лагерите, с цялата вина, която носи партията, която застава зад него. Защо е приел подкрепата на БСП да бъде издигнат за президент? Всички хора, които носят демокрацията, знаят, че щом човек е излгал един път, той ще излъже и 101 път”, категорична бе Лили Друмева.



Председателят на Съюза на репресираните от комунистическия терор в България доц. д-р Драго Михалев заяви: “Моят глас и гласът на моите съратници е за вас. Ние няма да позволим един генерал под червена вилица да стане президент на България. Той се опитва да каже, че антикомунизмът е пещерен – тук да виждате пещерняци? Сигурен съм, че ще бъдете добър президент на България. Всички трябва да гласуваме. Изборът в неделя е принципен избор.”
91.
Boyko Borissov
11.11.2016 13:57:55
11
0
За толкова години съм се научил да усещам знаците, които ми дава българският народ, и да се поправям, когато греша. След резултатите от първия тур на изборите и протестния вот, който получих, поемам изцяло отговорността. Съжалявам, грешката е моя, явно съм объркал приоритетите. Аз смятах, че всичко, което правим, е добро и се цени. Това, че строим магистрали, пътища, пречиствателни станции, пуснахме еврофондовете, докарахме чужди инвестиции, санираме блокове, събрахме над 3 милиарда излишък в бюджета, борихме се с контрабандата, платихме бонуси на пенсионерите, е добро. Сгреших в преценката си, но не се поддадох на популизма, когато избирах кандидата ни за президент. Исках да издигна най-подходящата фигура, а не най-избираемата. Г-жа Цецка Цачева е тази фигура. Тя е в пъти по-подготвена от Румен Радев и от когото и да било друг в ГЕРБ за тази позиция. Цачева е честна, твърда, почтена, компетентна, познава законите, тя не е обвързана с никакви олигархични кръгове, зад нея не стоят задкулисия. Искам да подчертая, че срещу нея няма нито един политически аргумент и аз твърдо я подкрепям, защото г-жа Цачева олицетворява морала, компетенциите и добронамереността, които трябва да има един държавен глава, обединител на нацията. Надявам се, че избирателите ще оценят това и вярвам, че ще я изберат.
Относно референдума на Слави – ние от ГЕРБ ще подкрепим в НС и трите въпроса, щом това е волята на народа. Но нека и г-н Трифонов да дойде в политиката и да носи отговорност. Властта не е никакво удоволствие, не носи никакво удовлетворение. Алтернатива има на всяко управление, но ще ми бъде много мъчно, ако си объркаме държавата.
90.
91
11.11.2016 13:49:41
14
5
Кмета, кмета, кмета
Бойко, Бойко, Бойко...
Само това ви е в устата там на 4 5 глупака, смешни латернаджии. Много ви знаят балалайките от офисите на БСП, иначе едно изречение не може да вържете на кръст.
Хайде мирувайте, смешковци.
89.
охоо колко прасета се появили
11.11.2016 13:48:07
11
1
Мосинов Овчар, събирай си стадото в кочината на Ферднинадова, че са осрали всичко и само грухтят по коментарите.
88.
Човек без визия
11.11.2016 13:45:00
0
1
И аз нямам визия, ама съм голям пич и си ги поря като риби и без тва........
87.
91
11.11.2016 13:44:39
1
1
Пълен троляк си бе, смешник
86.
Joseph Daul
11.11.2016 13:43:50
9
0
ЕНП прикани ДСБ да подкрепи на балотажа Цачева и Манушев
Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол изрази днес подкрепата си за кандидатите на ГЕРБ в балотажа на президентските избори, предаде БТА.
В обширно писмено изявление френският десен политик пожелава победа за Цецка Цачева и Пламен Манушев. Той призовава за обединение на център-десните у нас. По думите му е необходимо всички български партии от ЕНП, които поставят интереса на България на първо място, да подкрепят кандидатите на ГЕРБ.

Дол приветства решението на Реформаторския блок да застане зад Цачева и Манушев, и призовава това да стори и председателят на ДСБ Радан Кънев.

"Нашите български партии трябва да покажат единство, за да могат да осигурят добро европейско бъдеще на българите", добавя председателят на ЕНП.

Той освен това пише:

"България има нужда от силен президент, подкрепям изцяло Цачева, номинирана от премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. Тя бе два пъти председател на Народното събрание и ще изпълни обещанията си страната да продължи по пътя на ЕС и НАТО. Цачева обеща да работи за стабилността на страната, за национално единство и върховенство на закона. Тези три съставки са много необходими в страна, застрашена от нарастващото напрежение с Русия, миграционната криза, бедността и корупцията."

"Правителството на Борисов, ГЕРБ и партиите от център-дясно работиха неуморно за стабилен, европейски път напред – продължава Жозеф Дол. - България върви в правилната посока, но ако се отклони, би било опасна грешка и би имало тежки последици. Затова призовавам център-десните избиратели да гласуват за Цачева и Манушев. Убеден съм, че само те могат да осигурят стабилност и продължаване на реформите."
85.
ГЕРБ
11.11.2016 13:43:37
13
1
Победа!!!!!!
84.
Гергана
11.11.2016 13:43:04
17
0
Явно не ви се иска да признаете очевидното-може да няма харизма, но Цачева е един достоен човек, подходящ за президент! И ЩЕ бъде добър президент. Няма визия на актриса, нито пластични операции- една жена от народа, цял живот работила, типично изглеждаща за 60г жена. Цачева е умна и интелигентна, добър администратор. Генерала просто обучена пионка, която да даде властта в ръцета на Овч. чрез неговата любима Илианка Йотова! Осъзнайте се , хора! Ще бъде по зле от при Орешарски!
83.
ТУК СЪМ
11.11.2016 13:29:58
4
0
ЩЕ ГО ХАКАМ НА МОСИНОВ
82.
87
11.11.2016 13:26:12
15
2
Троляк първия тур не е като втория, ако народа се осъзнае, а той вече се осъзнава и ви тегли майната на измисления летец, няма да имате надници.
81.
Кой е жалкият тук?
11.11.2016 13:24:26
8
1
Авввв червенушките сега взеха да се правят и на Радан Къневци.... до там ли я докарахте!
80.
препоръка е
11.11.2016 13:17:47
3
15
Бай Х.й не си взе поука от първия тур.Продължава да плещи същите глупости.ВЗЕМИ ОЗАПТИ КРАДЛИВИТЕ СИ КАЛИНКИ ВМЕСТО ДА РЕВЕШ И ПРЕДИЗВИКВАШ СЪЖАЛЕНИЕ.
79.
Радев ПРЕЗИДЕНТ
11.11.2016 13:10:21
1
15
В предаване по Скаттв един гост в предаване изнесе факт че когато Цецка е била юрист ДЪРЖАВЕН служител в ПЛЕВЕНската Община е ДАВАЛАсъвет на частна лице което ОСЪДИЛО Държавата за хиледи лева частното лице спечелило идало голямо възнаграждение внаЦЕЦКА .Тоес ЦЕЦКА е еОЩЕТИЛАДържавата вползаначастното лици тоес тъчалаена2СТАНА наДържавнатаиЧастнатаСОФРА .НоеработилавУЩЪРБнаДържавата която ехранела иочаквала лояностотнея а неда предава Държавнияиннтересвползаначастно лице.Утре акоЦЕЦКАстане президентДА НЕ даваГОСПОД тя може да предаде Държавата да речем срещу гооооляма сума пари в чужда банка в полза на Турция НАПРИМЕР И ДА ОСЪМНЕМ БЕЗ ТРАКИЙСКАТА НИЗИНА КОЯТО ВЕЧЕ ДА Е В ТУРСКО
78.
1234
11.11.2016 13:07:46
13
1
Христо Христов, журналист, издател на сайта ds.bg:

„Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева зае категорична позиция за недопускането на назначения в българската дипломация на сътрудници на тоталитарните комунистически служби, за разлика от позицията на кандидата, подкрепян от БСП, Румен Радев. Това стана ясно снощи (10 ноември 2016 г.) по време на дебата между двамата по БНТ. В серията от въпроси към тях беше включен и този: „Посланически назначения от ДС”, тъй като той пряко засяга президентските правомощия. Цецка Цачева отговори: „Категорично не” и декларира, че ще продължи практиката на президента Плевнелиев. Румен Радев заяви, че трябва да се прилага индивидуален подход, позиция, която преди 5 години при скандала с дипломатическите назначения на агенти на репресивния апарат на БКП беше възприета от тогавашния президент Георги Първанов, самият той секретен сътрудник на ДС.“

Евгений Михайлов, кинорежисьор:

„Радев се провали на изпита по патриотизъм.

След "руският Крим" да не дочакаме и руска Варна?“

Стефан Гамизов, анализатор, енергиен експерт:

„На дебата снощи видях в лицето на Румен Радев един човек, който няма да се спре пред нищо да манипулира българите, за да постигне личните си срамни цели и да отдалечи България от Европа в полза на Путин. Както казах и вчера, Путин и диктатурата му ги чакат тежки времена след победа на Тръмп в САЩ, а за България това е исторически шанс да разрушим сделката между комунистите и семейство Клинтън от 90-те за липса на декомунизация в България. Не можем да си позволим марионетка на Путин да провали този исторически шанс за България. Не искам още 27 години от "същото" в България - мизерия, корупция, злоупотреби, подмяна на демокрацията и замяната ѝ с латиноамериканска клептокрация и путинска задунайска прикрита диктатура...И Корнелия Нинова е просто втрисаща сега на екрана на телевизора! Искате протежето на Румен Овчаров в нейно лице да ни стане премиер ли? Искам да избегнем това, а после ще искаме обяснение и от ГЕРБ, как и защо сме изправени пред тази вероятна трагедия и кога накрая добрите хора ще станат най-важни за тях.“
77.
ИлкоБ
11.11.2016 13:03:24
12
0
Петър Бояджиев, политически емигрант във Франция:

„Реших да проследя дебата на живо. Радев но го бях слушал почти. Без предубеждение и за съжаление на симпатизантите му е катастрофално кух. До сега се базирах само на това, че го подкрепя БСП, но сега видях че просто си е съвременен комунист. Цачева беше искрена и оставяше впечатление, че вярва, в това което казва. Просто май трябва да избягва да стои близо до Борисов и да се стреми да бъде себе си. Тя според мен го смаза. Не казвам това с пропагандна цел. Гледах внимателно и дори бях подготвен за един сериозен и силен опонент спечелил над 900000 гласа. Съжалявам, Радев беше едва ли не на кръчмарско - лозунгарско ниво. Сега ми е ясно защо Цачева е изостанала. Просто те не са ѝ разрешавали да бъде себе си.“

Тома Биков, журналист, съветник в МС:

„Цачева свали целофана на Радев. Надявам се повече хора да са го видели отвътре.“

Огнян Минчев, политолог:

„Ти остави дипломацията – там(на “Дондуков“ 2, б.р.)отново ще влязат всички кадри на „Позитано“, ти гледай какво ще стане в Президентството, ако Радев влезе там. През 2004 г. ми се наложи да вляза в Президентството по време на Първанов. Качихме се в асансьора с един чичко. Той натисна бутона за 3 етаж с кокалчето на показалеца си. На заинтересования ми поглед се усмихна дяволито - "Ние тука гледаме да не оставяме пръстови отпечатъци..." Същите ще се върнат там и ще определят лицето на България. Кого ще заведе Радев там - няма да заведе пилотите, които до вчера е командвал. Ще заведе онези от „Позитано“ и Библиотекарския... Същите ще влязат отново навсякъде - заедно с водещите си офицери от ФСБ.“
76.
един
11.11.2016 13:01:38
0
10
За какво достойнство говориш еднокнижнико??ЖАЛЪК СИ.
75.
Спорт , музика и лъжите на БСП
11.11.2016 12:59:26
15
1
Стига с тази селска пропаганда за Радев от БКП, на него още му миришат чорапите за Президент, но да видим малко факти , ФАКТИ.
РАДЕВ Е ЗАМЕСЕН В СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА 40 000 ЛЕВА ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ?
РАДЕВ Е ЗАМЕСЕН В СХЕМА ЗА 750 000 ЛВ. СПОНСОРСТВА ЗА ТРИ СЕДМИЦИ - СЛЕДСТВЕН.
РАДЕВ И ЛЮБОВНИЦА /СЕГА ВЕЧЕ ЖЕНА ПО ЗАПОВЕД НА БКП И ЙОТОВА/ Е БИЛА НА ДВА ТРУДОВИ ДОГОВОРА ПРИ НЕГО?
РАДЕВ ЗАЩО НЕ СПАЗВА ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА ВОЕННИТЕ ДА НЕ ЧУКАТ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ?
РАДЕВ ОТ БКП ДВЕ ГОДИНИ НЕ СЕ ЖЕНИ ЗА ЛЮБОВНИЦАТА СИ, А СРЕЩУ ИЗБОРИТЕ ГО ПРАВИ .
ЗАЩО ТОЙ Я ПОВИШАВА В СЛУЖБАТА СЛЕД КАТО ЗАПОЧВА ДА Я КОНСУМИРА СЕКСУАЛНО?
РАДЕВ НЕ НАПУСКА АРМИЯТА КАКТО ОБЯВЯВА А СЕ ПЕНСИОНИРА ТАМ И ПРИБИРА 35 000 ЛВ.
РАВНОСМЕТКА РАДЕВ ЗА ТРИ СЕДМИЦИ СТАНА МИЛИОНЕР. Га яде пиржоли и кифтета на държавната ясла му беше арно на Радката сега ще ми го дава много морален, хайде вън Пеевски и Овчаров от държавните пари, мръсна сган червена крадлива!
74.
Цецка на бойко
11.11.2016 12:58:05
1
8
Гласувайте за мен с бюлетина номер 13 скъпи братя роми и абита,Благодаря Ви предварително !!!!!

Целувки !!!!!
73.
РАБФАК
11.11.2016 12:57:05
0
15
Ивелина Василева кмета Николов ЦецкаЦачева кмета на Димитровград какво е общото м-утях ами всички са с ФАЛШИВИ купени дипломи за Висшу и са членове на ГЕРП
72.
ВОЛФ
11.11.2016 12:54:54
1
17
ПРЕМИЕР–НЕГРАМОТЕН КОМУНИСТ . СЕГА ИСКАТЕ И ПРЕЗИДЕНТ НЕГРАМОТНА КОМУНИСТКА.Малко ме е срам.
71.
Радев ПРЕЗИДЕНТ
11.11.2016 12:54:02
0
15
ЧичоЦецка НЕ владее и НЕговори никакви езици заразликаотгиенРадев койтоВЛАДЕ2ЗАПАДНИезика.Цецка е гола вода поГеография според нея Брюксел е ДЪРЖАВА а Русия СТОЛИЦА подобна ниско ентелегентна женица с ужасяващо стряскаща визия да общува с дипломати президенти ЩЕсмешно гротексно отблъскващо гледка.За подобнафигура биха гласували циганиотСтолипиновоитурцитеотБурсаи Истанбул пълен потрес
70.
гого
11.11.2016 12:48:08
13
2
Стига с тази селска пропаганда за Радев от БКП, на него още му миришат чорапите за Президент, но да видим малко факти , ФАКТИ.
РАДЕВ Е ЗАМЕСЕН В СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА 40 000 ЛЕВА ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ?
РАДЕВ Е ЗАМЕСЕН В СХЕМА ЗА 750 000 ЛВ. СПОНСОРСТВА ЗА ТРИ СЕДМИЦИ - СЛЕДСТВЕН.
РАДЕВ И ЛЮБОВНИЦА /СЕГА ВЕЧЕ ЖЕНА ПО ЗАПОВЕД НА БКП И ЙОТОВА/ Е БИЛА НА ДВА ТРУДОВИ ДОГОВОРА ПРИ НЕГО?
РАДЕВ ЗАЩО НЕ СПАЗВА ЕТИЧНИЯ КОДЕКС НА ВОЕННИТЕ ДА НЕ ЧУКАТ ПОДЧИНЕНИТЕ СИ?
РАДЕВ ОТ БКП ДВЕ ГОДИНИ НЕ СЕ ЖЕНИ ЗА ЛЮБОВНИЦАТА СИ, А СРЕЩУ ИЗБОРИТЕ ГО ПРАВИ .
ЗАЩО ТОЙ Я ПОВИШАВА В СЛУЖБАТА СЛЕД КАТО ЗАПОЧВА ДА Я КОНСУМИРА СЕКСУАЛНО?
РАДЕВ НЕ НАПУСКА АРМИЯТА КАКТО ОБЯВЯВА А СЕ ПЕНСИОНИРА ТАМ И ПРИБИРА 35 000 ЛВ.
РАВНОСМЕТКА РАДЕВ ЗА ТРИ СЕДМИЦИ СТАНА МИЛИОНЕР.
69.
знаещ
11.11.2016 12:48:06
7
2
Илиян Василев, анализатор, бивш посланик в Москва:

„Всичко казано от Радев за съдебната реформа е фалш - справка историята на поведение на неговата БСП по въпроса. Нямам желание да коментирам дебата - много далеч е от моите изисквания и стандарти. Но е факт, че Цачева бе много по адекватна от първия и реализира няколко точни попадения. Много, много далеч.

Когато се събудим в понеделник при всички случаи трябва да започне истинската битка за промяна. Проблемът за мен е, че при президент Радев, имаме голям проблем - ще продължат реализацията на следващите етапи от плана на БСП и сие да се върнат на власт. Нали не си представяте как Радев започва битка за конституционна реформа докато менторите правят всякакви уговорки с Цацаров и ДПС и олигарсите за финансиране на връщането им на власт.

При това положение истинската битка ще бъде трудна до невъзможна, защото това са хората на Първанов и Нинова. Знаете какви са - те власт не пускат и няма престъпление на което да не са готови за да стигнат до Донкуков 1. .

Ако се събудим с президент Цачева - ще имаме ГЕРБ, която ще продължи да се срива, премиер който се мъчи да спасява партия, след като за пореден път ДПС и Пеевски са го предали. Цачева няма да може да им помогне и ако сме щастливи, тя като човек, който е изтърпял доста унижения по време на предизборната кампания ще потърси ранна еманципация.

Идват сигурни избори - и в двата случая. Където трябва да бъде съсредоточена енергията.

Цачева със сигурност ще направи по-малко грешки и причини по-малко щети от Радев. Неговият европеизъм минава задължително през Москва. От дебата разбрах, че той продължава да изпълнява заповеди - свети с отразена светлина. Вероятно защото се стреми да изпълни указанията на Йончева и екип.“
68.
Българин
11.11.2016 12:44:44
1
9
Борисов не хвърляй България в нова криза и избори!
67.
Българин
11.11.2016 12:42:39
1
12
За какво достойнство говори премиера–мишок?КЪДЕ Е ОБЕЩАНАТА СЛЕД ПЪРВИ ТУР ОСТАВКА???
66.
гого
11.11.2016 12:42:25
10
0
Радев = Орешарски 2, а по голям срам от Орешарски аз не се сещам. Некадърност, подкупност, компрометирани хора да стават шефове на данс, корупция в особено големи размери, спрени фондове от европа за две години, толкова и върнаха назад развитието на България, и пълна некадърност. БСП = ДПС, гласуваш заРадев получаваш ДПС с акцента Карадайъъ.
65.
Koment
11.11.2016 12:41:28
9
0
"Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ"
64.
Ирина
11.11.2016 12:40:49
9
0
СЪЮЗЪТ НА КОМУНИСТИТЕ в България подкрепя генерал Румен Радев за Президент на Републиката
ДПС - подкрепя Радев и БКП.
А КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТЯХ СЪВСЕМ НА КРАТКО !!!
От какво се впечатлява българинът?
2001 г. Симеон Втори кара влак.
2005 г. Сергей Станишев кара трамвай.
2006 г. Георги Първанов се вози с военна каска във военен хеликоптер
2016 г. Румен Радев кара военен самолет.
Резултатите:
Симеон Втори - вкарва ДПС във властта, увеличава външния дълг на България с над 1 млрд. след неизгодна сделка с брейди облигации. Размразява АЕЦ Белене. Възстановява си имотите, изсича и изнася за Гърция стотици декари български гори.
Сергей Станишев - вкарва ДПС във властта и дава правото на Ахмед Доган да разпределя порциите на европейско финансиране. България губи финансиране по повечето европроекти, заради корупционни практики. Строи се водното огледало с консултантските услуги на хидроинжинер Ахмед Доган.
Георги Първанов - печели изборите с подкрепата на ДПС и конструира тройната коалиция. Създава големия шлем, като трите енергийни проекта не само, че не се осъществяват, но реализират огромни финансови загуби.
Румен Радев - Получава подкрепата на ДПС за изборите. ЗАЯВКИ: Да ревизира членството на България в НАТО и Европейския съюз. Признава правото на Русия да анексира територии против международното законодателство.
63.
олеле
11.11.2016 12:25:10
0
15
ЖАЛЪК,ПО-ЖАЛЪК,МЕГА-ЖАЛЪК,БОРИСОВ.
62.
БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ
11.11.2016 12:25:00
0
15
ТИКВАТА СИ ЛЪЖЕ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ.ВСИЧКИ ПРОСТИТУИРАЩИ ЖУРНАЛЯ ИЗБЯГВАТ ТЕМАТА ЗА КОРУПЦИЯТА НА ВЪПРОСНИЯ ДЕБАТ.РАЗЧИТА СЕ НА ОЛИГОФРЕНИТЕ КОИТО СЕ ПРОСЪЛЗИХА НА ИЗТЪРКАНАТА ИСТОРИЯ ЗА ДЯДОТО НА БАБА ЯГА.ИНТРЕСНО КАК Е РАЗКАЗВАЛА КОГАТО Е КАНДИДАТСТВАЛА В БКП.
61.
от
11.11.2016 12:19:23
0
7
всеки става добър кандидат за президент , даже и от едно магаре
60.
до 60
11.11.2016 12:14:16
0
9
А, стига бе...Може ли някой да се влюби в тая лелка пухкава, невзрачна и лоша актриса??? Имат сходство само в умствения потенциал...
59.
Петър к.
11.11.2016 12:06:13
15
1
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАК ИЗГЛЕЖДА ЦЕЦКА...ЩЕ ГЛАСУВАМ РАЗУМНО ЗА СТАБИЛНОСТ В ДЪРЖАВАТА. ТОВА Е ПО-ВАЖНО ЗА МЕН.
58.
топ
11.11.2016 12:03:12
1
10
тоя или е луд или е влюбен в Цецка
57.
до 58
11.11.2016 11:53:08
1
4
само да съм те чул да се оплакваш и да недоволстваш
56.
В неделя отивам и спасявам България с гласа си
11.11.2016 11:40:24
13
2
27 години след 10-ти ноември трябва да наритаме задниците на БСП и ДПС, гробокапачите на България.
Не позволявайте да ви лъжат за пореден път! Има много смисъл в това, което казва Борисов, че за 200 лева цял народ се възмущава, но за милиардните далавери на червените олигарси се мълчи като на партизански разпит. Какви са тези десни медии като Нова, които се хранят с руските пари на Сашо Дончев и плюят по Пеевски, който и икона в БТВ. Анка и Викторчо превъзнасят Прокопиев, все едно е ангел небесен, все едно забравиха как Орешарски ги уволни от бтв! Няма тук ГЕРБ, изборът в неделя е за България! Дори, който не харесва ГЕРБ го разбра!!!
55.
и за неразбралите
11.11.2016 11:37:43
15
2
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България в Неделя!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
54.
Димитър
11.11.2016 11:33:18
10
3
Аве шматка ти как разбра за Кубрат, Исперих и Дулово? Ти не ги знаеш къде са на картата?
От услужливите медии ли разбра, или от Шоуто на Слави, който пуска клипчета от изборите в Русия и манипулира, че са от България?
Всички срещу ГЕРБ е ясен рефрен, но спомни си глупако какво стана последния път когато всички бяха срещу ГЕРБ!
ПОСЛЕ НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ, ЧЕ РАДЕВ НЕ Е ОРЕШАРСКИ 2!
53.
abe
11.11.2016 11:20:59
0
15
Абе немали Интерпол на тоз да му хванат милиардите къде ги крие мангизите???
52.
до 50
11.11.2016 11:16:54
11
2
Да, точно тази трябва да отиде на преговори с Путин, Ердоган и Меркел, тъй като си има идея от дипломация за разлика от Радев. На 50 му е малко късно да се учи как се водят преговори. Вчера ясно си пролича от думите му.
51.
TransMarin
11.11.2016 11:04:52
1
18
Бойко зад теб сме! Наведи се и разтвори.
50.
Хахах
11.11.2016 11:04:52
2
15
Ти добре ли си? НИЕ ИЗБИРАМЕ ПРЕЗИДЕНТ, не някоя дето да въздиша пред теб и да я дърпаш за ухото. Тая ли ще ходи на срещите с Путин, Ердоган, Меркел и ще защи тава нашите интереси.
И аз съм спокоен - ДОВИЖДАНЕ
49.
Anti-monopola
11.11.2016 10:54:01
16
2
Веселин Марешки: „От БСП искаха да им платя 5 млн. долара, за да ме направят президент”. Той поясни, че предложението дошло от PR агенция, която се занимавала с кампанията на кандидат-президентската двойка, подкрепена от социалистите. „За Радев са гласували 300 000 роми, които и аз можех да купя. Зад Радев стои и картелът на горивата в лицето на Румен Овчаров и ДПС с Делян Пеевски”, каза още Марешки. Той бе категоричен, че преди балотажа „не играе за ГЕРБ, а срещу статуквото”.
48.
ДО КМЕТА
11.11.2016 10:52:46
0
11
Кмете ,имаш 2 дни да направиш проверка на фирмите който санират блокове в Бургас иначе пак ще дадем аз и целия блок недоволни от санирането гласът си за другият или за никой , но не и за вашия кандидат.
47.
Димитър
11.11.2016 10:47:08
11
1
Аве шматка ти как разбра за Кубрат, Исперих и Дулово? Ти не ги знаеш къде са на картата?
От услужливите медии ли разбра, или от Шоуто на Слави, който пуска клипчета от изборите в Русия и манипулира, че са от България?
Всички срещу ГЕРБ е ясен рефрен, но спомни си глупако какво стана последния път когато всички бяха срещу ГЕРБ!
ПОСЛЕ НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ, ЧЕ РАДЕВ НЕ Е ОРЕШАРСКИ 2!
46.
БНТ
11.11.2016 10:44:50
1
17
Ако в сряда имах колебание, снощи след дебата си легнах спокойно, защото във всяко едно отношение тя превъзхожда Радев, каза Бойко Борисов.......

Ако до снощи някои от хората имаха колебание за кого да гласуват,днес им е вече ясно!Боко да си пише оставката!
45.
Nikolay Nankov Nenchev
11.11.2016 10:43:28
13
1
Наглите лъжи на един кандидат- президент

Характерна черта на провежданата
предизборна кампания от г-н Радев е безочливо и нагло да се лъже, да се преиначават фактите и събитията, като се използват прости внушения, без да се обосновават и доказват. Нещо повече, използвайки политическо плагиатство, той издига тези и идеи, които са част от политиката на сегашното правителство, но за неинформираните и екзалтирани червени поддръжници, жадуващи за реванш и реабилитиране на руските интереси в България, за носталгично настроените избиратели с родовообщинни корени в множество комунистически фамилии, той е техният човек, като тях жаден за власт, слава и пари, готов да мачка класовия противник, влюбен в руската техника и политика, и разчитащ на невидимата руската подкрепа. Затова той е срамежлив евроатлантик и прикрит евразиец. Прикрит, докато червената мафия овладее отново ресурсите на президентската и изпълнителната власт. По този начин, в съчетание с огромното влияние в съда и прокуратурата, преследването на политическите противници ще задмине и политиката на Ердоган.
Наглите лъжи са свързани със следните негови послания:
1. Инструктиран е упорито да се обръща към гражданите като човек от народа и да прикрива решаващата подкрепа от БСП и ДПС. Затова хитро говори към избирателите, а не към електората на подкрепящите го две партии. Известно е, че този електорат винаги е бил с войнишка дисциплина и ще гласува по команда. Важното за лъжите на Радев е независимите граждани да не забележат неговата обвързаност с БСП и ДПС. Внимателният прочит, обаче, на извадките от изборните резултати, е красноречив. За него е гласувал над 84% от електората на БСП и част от този на ДПС.
2. При участието си в предаване на БНТ на 07.11.2016г. той открито призна окупацията на Крим от Русия и си замълча за Южна Осетия и Абхазия. Позовавайки се на изказване на Кисинджър, извадено от геополитическия му контекст, той умело манипулира аудиторията, като нагло сравни анексията на Крим от Русия с Косово. Следвайки съветите на новите си господари, обаче, той не каза на зрителите, че Косово е независима държава, призната от десетки страни, включително и България, че независимостта на Косово е резултат от наглата политика на сръбските комунисти и на Милошевич за етническо прочистване на Косово от албанците. Не каза, че Съветът за сигурност на ООН е подкрепил с решение сегашния статут на Косово. За да мине наглата лъжа, той се опита да сравни анексията на Крим от Русия с Косово, без да каже, че ООН и страните от евроатлантическата общност, включително и България, не са признали Крим като част от Русия. И дума не обели за целостта на Украйна и привързаността си към принципа на ООН за непроменяне на границите между държавите със сила. Безхаберието му по външнополитическите въпроси би позволило друга регионална сила като Турция, например, също със сила да се погрижи за етническото малцинство в България, подобно на Русия. И ако това се случи на България дали Радев ще се примири със статуквото и правото на силата?
3. Подобна позиция на държавен глава категорично се разминава с евроатлантическата политика на страните от НАТО и ЕС по анексирането не само на Крим, но и на Южна Осетия и Абхазия от Грузия. Тя не може да го определи като защитник и привърженик на евроатлантическите ценности. Точно обратното - тези факти показват, че политическото включване на Радев е руски проект, стартирал със защитата на зависимостта на България от Русия чрез съхраняване на руската авиационна техника във ВВС. И дума не казва за решенията на НАТО от Уелс (2014 г.) за преодоляване на зависимостта на армиите от страни извън НАТО и ЕС. Ако Радев е генерал от НАТО, той щеше да говори за изпълнение на неговите решения, а не за тяхното отлагане. Интересен факт е и това, че винаги когато едно правителство започне действия срещу каквато и да е зависимост от Русия, било то енергийна, военна или технологична, това правителство чрез инструментите на вътрешните проруски сили се сваля от власт.
4. Радев постоянно лъже и внушава, че за него са гласували младите и образованите. Данните от изборите, обаче, показват, че той има най-много избиратели над 60 год. - 35%. Точно обратното, за десните партии са гласували младите, образованите и особено емигриралите в чужбина, прокудени от безхаберното грабителство и разруха на икономиката ни от управлението на БСП и ДПС.
5. Радев нарече министър Митов провален министър, като практически повтори опорните точки на първия си ментор Първанов, на БСП и руските хибридни указания, които са във война с проатлантическата политика на президента Плевнелиев и на двамата министри – на външните работи и отбраната.
6. Кощунство е Радев да се нарича генерал от НАТО, след като действа и говори срещу решенията на Алианса. Той никога не е служил в щаб или командване на НАТО. Дълбоко в себе си той е против решенията на НАТО за засилено предно присъствие в България и за какъвто и да е съвместен еърполисинг. Освен това, говори за методики, пари и плащане, които никъде не са поемани като действащи двустранни споразумения. Очевидно тази простичка истина няма значение, защото е важно внушението чрез лъжата, а не истината.
7. Данните от изборите показват, че за него са гласували най-много роми, което показва, че е възможно наличието и на купен вот от неговите ментори.
8. Той лъже, че като бъдещ президент има визия за армията. Радев не познава въоръжените ни сили, защото никога не е напускал ВВС, никога не е работил на стратегическо ниво в Щаба на отбраната. Съгласно закона за отбраната и въоръжените сили програмите и плановете за развитие са задължение на Министерския съвет и в пълномощията на Народното събрание, а не на президента.
9. Той повтаря като негови идеи готовите и изпълнявани в момента планове за използване на армията за охрана на границата. Нека да напомня, че сегашното парламентарно мнозинство, а не БСП, промени закона за използване на армията за охрана на границата и за участие в операции срещу тероризма. Министерският съвет взе решение за участието на армията в охраната. В тази охрана най-малък е делът на ВВС.
10. Нагло лъже и поема задължения за повишаване на пенсии, социални осигуровки и други промени в законодателството, които са задача на изпълнителната власт, а не на президента. За него това няма значение, важна е опаковката, а не съдържанието и възможностите за изпълнение.
11. Не казва, че ГЕРБ увеличи бюджета на 1,35% от БВП и за догодина на 1.6%, вместо планираните 1.09% за 2017г. от правителството на Орешарски.
12. Не казва истината, че настоящото правителство одобри проектите за модернизация на ВВС и ВМС на стойност над 2 млрд. лева.
13. Не казва защо през последните 15 години ВВС са изхарчили над 2 млрд. лева (над 75% от капиталовите разходи във въоръжените сили), без никакъв резултат и бойни способности. В тази връзка не казва, че правителството на БСП купи вертолетите, негодни да летят в бойна среда, за да заделят комисионните средства на посредника. И дума на признание не чуваме, как първото правителство на премиера Борисов плати над 670 млн.лева по тези договори.
14. С груби лъжи и инсинуации твърди, че методиката за избор на нов самолет е драстично променена, а всъщност той е променил драстично методиката от 2012 г., с цел да облагодетелства един определен доставчик. С голяма „загриженост“ в ефира на БНТ твърди, че в договора за новия самолет трябва да има и индустриално сътрудничество, а като ръководител на борда за управление на проекта не беше включил никакви задължителни изисквания за такова сътрудничество. Промените в тази насока са направени едва след неговото пенсиониране.
44.
567
11.11.2016 10:42:55
2
13
Той бащица тя майка -ние дечица непослушни-Що така бе мамо и тате гладни ни държите и ни биете и ни се карате.
43.
Иванов
11.11.2016 10:42:21
19
0
Евала на Бойко... Отиде в Нова Тв и напсува Прокопиев...днес прегази и Сашо Дончев, собственика на вестник "Сега"....отиде в БТВ и прегази Пеевски и ДПС...
Как няма да искате да си отиде от власт...
42.
Веселин Марешки
11.11.2016 10:34:08
19
0
Зад Радев стои и картелът на горивата в лицето на Румен Овчаров и ДПС с Делян Пеевски, каза Марешки


"От БСП искаха да им платя 5 млн. долара, за да ме направят президент”. Това каза пред Нова телевизия бизнесменът Веселин Марешки, който зае четвъртото място на първия тур във вота за държавен глава.

Той поясни, че предложението дошло от PR агенция, която се занимавала с кампанията на кандидат-президентската двойка, подкрепена от социалистите.

"За Радев са гласували 300 000 роми, които и аз можех да купя. Зад Радев стои и картелът на горивата в лицето на Румен Овчаров и ДПС с Делян Пеевски”, каза още Марешки.
41.
МАЙНА
11.11.2016 10:29:46
18
0
аааа да не съм луд да гласувам за червените....
40.
Искаш или НЕ ....
11.11.2016 10:29:13
19
1
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България в Неделя!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
39.
ДО РАДЕВ ДОГАН И КУРНЕЛИЯ ОТ БОЙКО
11.11.2016 10:29:08
12
2
НЯКОИ КАЗВАТ ,ЧЕ НАШАТА ВЛАСТ СЕ КЛАТИ ! И НА КОЧА МАДЕТЕ СЕ КЛАТЯТ ,АМА НЕ ПАДАТ
38.
ss
11.11.2016 10:29:07
8
3
ЕДНО Е СИГУРНО: СЛЕД 27 ГОДИНИ СМЕ ТАМ, КЪДЕТО БЯХМЕ В НАЧАЛОТО: ПЪРВИ БГ ПРЕЗИДЕНТ ПЕТЪР МЛАДЕНОВ. ПОСЛЕДЕН КОМУНИСТИЧЕСКА ПОДЛОГА. ДПС НАКЛАНЯШЕ ВЛАСТТА СПОРЕД ПОСОКАТА НА ЧЛЕН 1 ДОГАН, СЕГА ОТНОВО. ТАЗИ СТРАНА Е ОБРЕЧЕНА НА КОМУНИЗЪМ. АКО ПРЕДИ ПЕНСИИТЕ БЯХА АКТИВА НА БСП СЕГА СА МЛАДЕЖИ С КАФЯВО В ГАЩИТЕ КОИТО ЗА КОМУНИЗЪМ ДАЖЕ НЕ СА ЧЕЛИ ЗАЩОТО ДИПЛОМИТЕ ИМ ЗА СРЕДНО ЕДВА ХВАЩАТ 4. БЕДНА БЪЛГАРИЯ, КАКВО ДОЧАКА.
37.
РАДЕВ С НАЙ-СКЪПА КАМПАНИЯ В МЕДИИТЕ ДО СЕГА
11.11.2016 10:28:14
13
1
Марешки: БСП ми поиска 5 млн. долара, за да стана президент
36.
Rumen Dangovski
11.11.2016 10:28:14
13
7
Казвам се Румен Данговски и съм единственият син на Цецка Цачева. Правя това обръщение с изричната уговорка, че е собствена инициатива. Нито майка ми, нито нейният екип, знаят. Правя го като син, и като мъж, за да подкрепя човека, който винаги е подкрепял мен.

Писна ми от липса на политически аргументи. През последния месец чух доста гадости и безпочвени нападки: тя не била достатъчно красива, тя не можела да пее, никой не бил казал какви са качествата й, тя е жена (някои все още не могат да повярвят, че България може да има жена президент!?)... всичкото това са глупости! Това не е шоу за развлечение. В неделя гласуваме за президент на България.

Цецка Цачева е най-достойният кандидат за президент. Майка ми е най-честният човек в живота ми. Тя е добра и отдадена на хората и на работата си. През годините Цецка Цачева запази името си чисто, въпреки мръсната политика на нейните опоненти. Тя е изключителен професионалист, с доказан опит. Цецка Цачева е добър оратор и разрешава конфликтни ситуации -- умение, което е задължително в днешния свят. Цецка Цачева знае и да се забавлява. Винаги ще те посрещне с усмивка и ще те изслуша.

Тя е страхотна майка, моята опора. Аз успях да завоювам мястото си в MIT -- сред най-добрите университети в света. Аз се сблъсквам с трудни проблеми постоянно, не ме е страх да ги атакувам и решавам. Всичко това съм научил от любовта на майка ми и баща ми.

Майко!, обичам те. Семейство ни е силно и се справяме с най-дребнавите удари. Както винаги си ме съветвала, правим поредната лимонада от тези лимони, нали?:) Приятели!, обръщам се и към младите българи, и към милите ни родители: моля ви, нека се предпазим от злобата. Нека да запазим добрината и човечността си и да упражним своето право на глас тази неделя. Вярвам, че можем да сме активни, залагайки на разума пред всякакви опити за разруха.
35.
свой
11.11.2016 10:26:17
4
23
Страхотен кич беше това реване! И нула ефект. Клетата женица, вече нищо не може да я реабилитира. Стара – да, грозна – да, проста – да. Всичко това го знаехме. Ама че била чак такава нескопосана лъжкиня и кофти актриса – научихме благодарение на БНТ. Собственият ти „лидер“ да каже, че си лош избор, и ти, вместо да се скриеш в миша дупка от срам, продължаваш да наглееш – това ще бъде сурово наказано в неделя. И който се е колебаел, сега ще иде до урнит
34.
#КОЙ
11.11.2016 10:22:16
19
3
Марешки: БСП ми поиска 5 млн. долара, за да стана президент
33.
да припомним
11.11.2016 10:21:43
16
3
ОЛИГАРХИЯТА СЕ ВРЪЩА НА ВЛАСТ! Гласуваш за Радев, получаваш Доган - внимавайте да не заличим България в Неделя!
Спомнете си - мутрите, рекета, Станишев, бизнес клубовете, обръчите от фирми, Орешарски и милиардите на КТБ. За това ли ще гласувате за четвърти път?

Нощта на изборите винаги е часът на истината. И снощи не ни се размина зловещата истина, че печално известната тройна коалиция е като триглавата ламя – колкото и пъти да отсичаш някоя от главите ѝ, тя регенерира. В нощта след изборите на 6 ноември регенирираха цели две глави на модела „Орешарски” – БСП и ДПС.

Директно, брутално и без никакви заобиколки.

Румен Радев, подкрепян от БСП, се откъсна с 4% пред кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и ДПС по стар свой си обичай врътна палачинката и открито застана зад партията, от която ѝ замириса на власт.

Оттук нататък дилемата е ясна – избираш Радев, получаваш Доган.
32.
дфффф
11.11.2016 10:21:02
0
11
Колко мъка има по тази земя, мъка, мъка.....
31.
срам
11.11.2016 10:20:52
1
19
Бокооо Бокоо ти си абсолютен олигофрен! всичко това е един театър една постановка и ти Боко си най- главната пионка! Всички знаем че и ти нямаш думата! Каквото ти кажат твойте Господари това правиш! Ако имаше чест и гордост нямаше да продадеш България!!!!
30.
още не са дошли и ограбиха пенсионерите
11.11.2016 10:19:50
16
3
Към момента най-скъпа в медиите е кампанията на Румен Радев и Илияна Йотова. За реклама кандидатпрезидентската двойка, подкрепена от БСП, е изразходвала – 420 847 лв. (без ДДС).
29.
LSFC
11.11.2016 10:19:41
1
14
Шо триете коментари,бе другари герберасти от Флегман
28.
ВАГИН
11.11.2016 10:18:36
20
3
айде червените в атака....Като видят Бойко и започват да им излизат пъпки ахаххаха уууу....това ще е следващата най-коментирана статия!

Червени боклуци, няма да гласувам за вас, ще гласувам за ГЕРБ пък ако ще и пари да ми давате!
27.
ГЛАС
11.11.2016 10:17:17
0
12
Само като го гледам БОЕКО няма как да не гласувам за цеца и цялото им котило.
26.
топ
11.11.2016 10:16:23
0
1
мале, мале запениха се и гербераси и комуняги , а бе не че не са от едно котило ама найсе , ще го духат и едните и другите-- да живее ?????????
25.
Ilian Vassilev
11.11.2016 10:13:06
18
6
Румен Радев бил символ на промяната, на новото. И на екрана виждам Велислава Дърева - промяна, та дрънка. Влъхвите на прехода - В неделя гласувате за Нинова, Първанов, Дърева, Овчаров, Йотова - Радев е фасада
Парламентарни избори ще има. Но с Йотова и Радев в президенството нещата стават зловещи.
Това е последния им шанс да се спасят от правосъдие - Радев трябва да защити Нинова, Първанов и Овчаров от съд.
На втори тур - опцията не подкрепям никого не работи. Имате или 1 или 0 - бинарна политика.
Вие протестирате с не продкрепям никого - в щаба на Радев се радвам. На втори тур положението е 1 или 0 - бинарна политика.
Но е факт, че гневът и протестът е толкова силен - че логиката отстъпва на емоцията.
И така ни управляват хората на Дърева вече двадесет и пет години. Като управляват протеста и гнева Ви.
Борисов е най-лошия възможен вариант, но е сигурно че ще останем в НАТО и ЕС. Томов говори за нова Ялта и нови зони за влияние.
Не ли Ви омръзна Стефан Данаилов от двадесет и пет години да крепи този модели и зад гърба му Овчаров, Първанов, Нинова да си правят хотелите.
Да не би Борисов да е посочил Пеевски в ДАНС?
24.
no coment
11.11.2016 10:13:00
1
8
Пролетариите от всички страни са на път да вземат своя реванш. Собствениците на капитала ще трябва да се задоволят с по-малка торта
Анализ 25 септември 2015, 17:22, oбновена в 17:36 13747

Дефлационният суперцикъл свършва и светът остава без свободна работна ръка. Демографският бум приключва и човечеството е на прага на пълен обрат, който ще сложи край на евтината работна ръка и корпоративната хегемония.
Пролетариите от всички страни са на път да вземат своя реванш. Собствениците на капитала ще трябва да се задоволят с намаляващо парче от тортата.
Мощните социални сили, които наводниха световната икономика с изобилие от евтина работна ръка през последните четири десетилетия се обръщат изведнъж, с приключването на ерата на нулеви лихвени проценти, пише Амброуз Еванс-Причард в The Telegraph.
"Ние сме в най-рязката инфлексна точка", коментира Чарлз Гудхарт, професор в Лондонското училище по икономика и бивш високопоставен служител на централната Банка на Англия.
Докато евтината работна ръка намалява и спестяванията се свиват, реалните лихвени проценти ще нараснат от минусовите си нива обратно към средните исторически стойности.
Последствията ще са зловещи за дългосрочния дълг на САЩ, Великобритания и Германия, който трябва да се връща след 30 години или повече.
Цялата структура на световния пазар на облигации се основава на погрешна антропология. Демографският бум през последните няколко десетилетия беше еднократен епизод, който изопачи икономиката на труда.
Проф. Гудхарт твърди в доклад за Morgan Stanley, че разпадането на Съветския съюз и влизането на Китай в световната търговска система, са в основата на тази заблуда. През 1990 г. трудоспособното население на пазарните икономики е 685 милиона души. След включването на Китай и Източна Европа то нараства с повече от 820 милиона души.
"Това беше най-големият скок на работната сила", който светът някога е виждал. Това е причината за стагнацията на заплатите в много от развитите икономики през последните 25 години, посочва Гудхарт.
Всички знаем какво се случи след това. Мултинационалните компании рязко смъкнаха цените на труда измествайки производствата си на изток. Американските корпоративни печалби след плащане на данъците вече са 10% от брутния вътрешен продукт или два пъти над тяхната историческа средна стойност след Втората световна война.
Същото се случи и в Европа. Например Volkswagen открито заплаши да премести производството си в Полша през 2004 г., освен ако германските работници не приемат замразяване на заплатите и по-дълги часове труд.
Междувременно Китай се превърна в световна фабрика, наводняваща пазарите с евтина продукция, с все по-кратки срокове на употреба.
Тази епоха на излишъци влиза в историята. Заплатите в Китай вече не са ниски след покачване със средна скорост от 16% годишно в продължение на десетилетие.

А юанът е надценен. Той поскъпна с 22% в търговско претеглено отношение от средата на 2012 г., когато Япония започна валутна война в Азия. Как реагира бизнесът? Например Panasonic върна производството си на микровълнови фурни от Китай обратно в Япония.
Но основните причини за дефлационните процеси през последните години са по-дълбоки. Раждаемостта намалява в цял свят - в много държави, дори до нива, които водят до свиване на населението.
"Ние сме на прага на пълен обрат. Трудът ще става все по-скъп. Корпорациите са пълни с пари, но светът вече няма да бъде толкова уютен за тях", смята проф. Гудхарт.
Китай ще се изправи пред по-тежка криза, благодарение на последиците от политиката за едно дете на семейство. Работната сила във втората по големина икономика в света вече намалява с по 3 милиона души годишно.
Според Гудхарт демографската криза ще доведе до покачване на потребителските цени, водено от повишаването на разходите за здравеопазване и засилващата се конкуренция за млади, квалифицирани работници.
Компаниите ще трябва отново да инвестират в спестяващи труд технологии, което ще изкара много от депозираните пари от трезорите.
Професор Гудхарт прави и други предположения. Той се съмнява, че роботите ще изместят работниците достатъчно бързо, за да се компенсират недостига на работна сила или че застаряващите нации ще могат да приемат и интегрират достатъчно имигранти, за да запълнят празните работни места. Също така според него е доста спорно, дали Индия и Африка ще могат да създадат необходимата инфраструктура, за да повторят "китайското чудо".
Светът никога не се е сблъсквал с криза на застаряването. На практика се намираме в непознати води.
Последният път, когато в Европа се случва подобна промяна, е след чумната епидемия през XIV век, по време, на която Черната смърт отнема живота на между 30 и 60% от населението на континента. Търсенето на работна ръка след това освобождава крепостните селяни, слага края на феодализма и началото на Ренесанса.
Япония вероятно е там, откъдето ще мине светът.
23.
radko debelia
11.11.2016 10:11:10
20
4
Чеврвени гейтаци две седмици не спряхте да плюете по най-безпардонен и вулгарен начин ... нямаше епитет, който да не беше използван срещу ГЕРБ....сега ви казвам да духате супичката в Понеделник и да се заредите с хапчета за кръвно издуханяци.

На корнелия ще и падне главата след изборите...и ОРЕШАРСКИ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ СТАРИ ПЕДЕРАСИ
22.
Ivanski
11.11.2016 10:07:20
20
4
Кампанията на Радев е платена от Българските пенсионери а те не знаят, отделно кампанията му е една медийна манипулация...каквато беше на Орешарски когато Бойко даде оставката и когато след това се затвориха с ограда в народното събрание...споняте ли си? КОЙ КОЙ КОЙ да си спомним.

Няма форум, няма вестник, няма блог, няма фейсбук мейсбук.... навсякъде бълва пропаганда против ГЕРБ, БОЙКО и ЦАЧЕВА Защото много хора ги е страх и много хора се осраха тотално!

Бдете разумни и гласувайте за ГЕРБ - не ни трябва да губим 2 години ...
21.
Баба Гицка
11.11.2016 10:06:58
1
17
Какъв генерал е Борисов и какъв е Радев ?!!! Спомнете си !
20.
Ilian Vassilev
11.11.2016 10:00:10
15
0
Моля всички, на които им е драга свободата на словото и медиите да се намесят. Има няколко групи около младото БСП на Кирил Добрев и още по-мощна на Димитър Иванов - Гестапото които са активни в блокирането в нета и хакерски атаки. Те имат помощта на руски групи.
Нямало хибридна война, Радев бил символ на новото, на промяната. Такава ли промяна очаквате от техния кандидат. Потвърдено от Фактор, че сайтът е блокиран веднага след публикацията ми за Радев преди час.
Още ли вярвате, че като останете в къщи или гласувате НПН няма да имате отговорност за избора на Радев - кандидата на ДС и Гестапото?!
ДАНС спи защото библиотекарите и сараите го контролират.
Колкото и да мразите Борисов - отношението по темата е водораздела какви сте, не приказките, а гласуването.
Сигурен съм, че от разправата във ФБ и в интернет ще минат към физическа саморазправа.
Ще познаете техните "хора" по коментари във форума в стил - "е преувеличавате", "Борисв е гад", "те и мен са блокирали", "може и да са други".
Дами и господа, добре дошли в света на реалната кибер война.
19.
Виктор
11.11.2016 09:59:34
0
5
Флагман, защо триете коментари? да ви е*а майката, курви долни.
18.
Ирина
11.11.2016 09:58:30
13
4
СЪЮЗЪТ НА КОМУНИСТИТЕ в България подкрепя генерал Румен Радев за Президент на Републиката
ДПС - подкрепя Радев и БКП.
А КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ТЯХ СЪВСЕМ НА КРАТКО !!!
От какво се впечатлява българинът?
2001 г. Симеон Втори кара влак.
2005 г. Сергей Станишев кара трамвай.
2006 г. Георги Първанов се вози с военна каска във военен хеликоптер
2016 г. Румен Радев кара военен самолет.
Резултатите:
Симеон Втори - вкарва ДПС във властта, увеличава външния дълг на България с над 1 млрд. след неизгодна сделка с брейди облигации. Размразява АЕЦ Белене. Възстановява си имотите, изсича и изнася за Гърция стотици декари български гори.
Сергей Станишев - вкарва ДПС във властта и дава правото на Ахмед Доган да разпределя порциите на европейско финансиране. България губи финансиране по повечето европроекти, заради корупционни практики. Строи се водното огледало с консултантските услуги на хидроинжинер Ахмед Доган.
Георги Първанов - печели изборите с подкрепата на ДПС и конструира тройната коалиция. Създава големия шлем, като трите енергийни проекта не само, че не се осъществяват, но реализират огромни финансови загуби.
Румен Радев - Получава подкрепата на ДПС за изборите. ЗАЯВКИ: Да ревизира членството на България в НАТО и Европейския съюз. Признава правото на Русия да анексира територии против международното законодателство.
17.
Чичо Пенчо
11.11.2016 09:56:51
4
13
Керанке,оливаш се...намали троловете...смешни сте
16.
Ilian Vassilev
11.11.2016 09:56:31
12
2
На втори тур - опцията
не подкрепям никого не работи
Имате или 1 или 0 - бинарна политика.
Вие протестирате с „не подкрепям“ никого - в щаба на Радев се радват. На втори тур положението е 1 или 0 - бинарна политика.
Но е факт, че гневът и протестът е толкова силен - че логиката отстъпва на емоцията.
И така ни управляват хората на Дърева вече двадесет и пет години. Като управляват протеста и гнева Ви.
Борисов е най-лошият възможен вариант, но е сигурно че ще останем в НАТО и ЕС. Тома Томов говори за нова Ялта и нови зони за влияние.
Не ли Ви омръзна Стефан Данаилов от двадесет и пет години да крепи този модели и зад гърба му Овчаров, Първанов, Нинова да си правят хотелите
15.
Ilian Vassilev
11.11.2016 09:54:09
18
1
България се плъзга към Евразия, към автокрация и е непростимо всеки човек, който се кълне, че е демократ и вярва в свободата на словото и на медиите да дава на Радев въжето с което утре ще ни обесят
14.
ico
11.11.2016 09:53:50
13
1
"Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията. Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ"
13.
m
11.11.2016 09:53:08
1
21
тиква ставай и се махай боклук
вижте какво изражение има боклука охранен
12.
ай чиститУ
11.11.2016 09:52:56
8
2
СЪЮЗЪТ НА КОМУНИСТИТЕ в България подкрепя генерал Румен Радев за Президент на Републиката

Съюзът на комунистите в България подкрепя генерал Румен Радев за Президент на Република България.

Генерал Радев изрази ясно своята позиция за изграждане на достойна президентска институция.

Той обещава и гарантира отстояването на българския суверенитет, прекратяването на санкциите по отношение на Руската федерация, възраждането на българския национален дух и работа в защита на интересите на ощетените български граждански слоеве, на класата на наемния труд като цяло.

Ген. Радев е призван да прекрати унищожаването на България и да прекрати властовият и икономически модел и монопол на партия ГЕРБ в страната.

С тези негови позиции и поведение ген. Румен Радев застава на страната на честните българи и ни дава основание да смятаме, че в негово лице Република България ще има принципен и живеещ с проблемите на народа си Президент.

Ръководството на Съюза на комунистите в България призовава всички свои членове и привърженици на 13 ноември да гласуват в изборите за Президент и Вицепрезидент на България и да дадат своето доверие на независимият кандидат ген. Румен Радев и на Илияна Йотова.

Павел Иванов
Председател на ЦК на СКБ
11.
аз
11.11.2016 09:52:35
0
19
НАГЛО КОПЕЛЕ.....
10.
гого
11.11.2016 09:52:11
21
0
Радев = Орешарски 2, а по голям срам от Орешарски аз не се сещам. Некадърност, подкупност, компрометирани хора да стават шефове на данс, корупция в особено големи размери, спрени фондове от европа за две години, толкова и върнаха назад развитието на България, и пълна некадърност. БСП = ДПС, гласуваш заРадев получаваш ДПС с акцента Карадайъъ.
9.
ПЕШОf6
11.11.2016 09:50:49
20
1
НА РАДЕВ КАМПАНИЯТА Е ЕДНА МЕДИЙНА МАНИПУЛАЦИЯ!
8.
!
11.11.2016 09:50:49
14
2
От какво се впечатлява българинът?
2001 г. Симеон Втори кара влак.
2005 г. Сергей Станишев кара трамвай.
2006 г. Георги Първанов се вози с военна каска във военен хеликоптер
2016 г. Румен Радев кара военен самолет.
Резултатите:
Симеон Втори - вкарва ДПС във властта, увеличава външния дълг на България с над 1 млрд. след неизгодна сделка с брейди облигации. Размразява АЕЦ Белене. Възстановява си имотите, изсича и изнася за Гърция стотици декари български гори.
Сергей Станишев - вкарва ДПС във властта и дава правото на Ахмед Доган да разпределя порциите на европейско финансиране. България губи финансиране по повечето европроекти, заради корупционни практики. Строи се водното огледало с консултантските услуги на хидроинжинер Ахмед Доган.
Георги Първанов - печели изборите с подкрепата на ДПС и конструира тройната коалиция. Създава големия шлем, като трите енергийни проекта не само, че не се осъществяват, но реализират огромни финансови загуби.
Румен Радев - Получава подкрепата на ДПС за изборите. ЗАЯВКИ: Да ревизира членството на България в НАТО и Европейския съюз. Признава правото на Русия да анексира територии против международното законодателство.
7.
xXx
11.11.2016 09:48:35
1
16
Довиждане, довиждане...има един популярен рефрен ;)
6.
Чичо Пенчо
11.11.2016 09:46:45
1
18
Kеранке,разкарай си платените тролове на Тиквата,само спамят,никой не ги чете и така темата умира,никой няма да ти влиза в сайта да коментира...Знам че повечето хора ти сипват на теб и на мъжа ти-герберасктата к.урва-но така стоят нещата-ГЕРБ са нежелани вече,колкото и да ти е тъжно
5.
МОЛБА
11.11.2016 09:43:15
29
5
БОРИСОВ, НЕ ХВЪРЛЯЙ БЪЛГАРИЯ НА КУЧЕТАТА ОТ БСП И ДПС!
4.
Veselin Jelev
11.11.2016 09:41:46
27
1
Защо ще гласувам за Цачева

Сам нарушавам правото си на таен вот и заявявам: на 13 ноември ще гласувам за Цецка Цачева.

За тези, които се интересуват, ще се опитам да обясня защо.

Министър-председателят Бойко Борисов потвърди, че ще подаде оставка, ако идната неделя спечели кандидатът на БСП о.з. ген. Румен Радев. Това означава предсрочни избори най-късно идната пролет.

До тях парламентът ще работи, тъй като по конституция в последните три месеца от мандата си президентът Росен Плевнелиев няма право да го разпуска.

Депутатите следователно ще имат време да приемат закони в отговор на волята на над 3 милиона българи, изразена на референдума на 6 ноември.

Гласувалите в него поискаха мажоритарна избирателна система, задължително гласуване и намаляване на държавните субсидии на партиите.

Борисов вече изрази готовност ГЕРБ да подкрепи тези искания. Вероятно е същото да направят и другите големи формации в парламента – не само защото ще искат да се харесат на избирателите, а защото мажоритарното гласуване е в тяхна полза. То ще помете от сцената малките, които “им се пречкат в краката”.

При тези обстоятелства и предвид резултатите от гласуването в първия кръг на президентските избори най-големи шансове да попаднат в следващото Народно събрание имат ГЕРБ, БСП, националистите (ВМРО, НФСБ и “Атака”) и ДПС.

Подкрепилите Трайчо Трайков едва ли биха били заедно на общи избори, като се имат предвид различията между управляващата и опозиционната част от Реформаторския блок. Оттук шансовете им да влязат в парламента са съмнителни. Някои от тях вероятно биха успели, ако ГЕРБ се съгласи на предизборна коалиция с тях. Това досега обаче не се е случвало.

В тази конфигурация следващото правителство трябва пак да е коалиционно. Борисов изключи коалиции с БСП и ДПС. Следователно единствената възможност за ГЕРБ остава коалиция с националистите.

Ако запазят подкрепата си от първия тур на президентските избори, те могат да станат новият важен балансьор в следващия парламент.

Точките им на съвпадение с БСП са повече отколкото са тези с ГЕРБ. Особено що се отнася до теми като миграция, финансова дисциплина и структурни реформи, санкции срещу Русия, европейско наблюдение върху българските правосъдие и вътрешни работи. Червени и националисти са еднакво против всичко това.

Следователно, ако победа на Радев мобилизира червения електорат, мнозинство БСП-националисти в бъдещия парламент не е изключено. То би помогнало на БСП да се отърве най-сетне от неудобния съюз с ДПС, който донесе на партията много пасиви от времето на Станишев досега, а и от по-преди.

Ще промени ли нещо в сравнение със сега евентуална коалиция между ГЕРБ и националистите? Не. Вероятно Борисов ще продължи със сегашния си опортюнизъм, изразяващ се в проевропейски думи в Брюксел и в недотам европейски дела у дома, особено в реформата на правосъдието.

Не стои въпросът какво Борисов наистина иска да направи в тази област. Каквото и да иска, няма да го може в компанията на ВМРО, НФСБ и “Атака”. Защото те настръхват само при думата “Европа”. А съдебната реформа означава точно стандарти от Европа и доверие от Европа.

Ако съдим от досегашната практика обаче, още Борисов на власт, при равни външни условия, ще означава финансова стабилност (прогнозата е за бюджетен дефицит под 1% от БВП през тази и следващите две години), добър за ЕС икономически растеж (2,5-3%), намаляваща безработица – 7,1% догодина и 6,3% през 2018 г. според днешната прогноза на Европейската комисия.

София ще има подкрепа от Брюксел както в лицето на Комисията начело с Жан-Клод Юнкер, така и от най-голямата партия в Европейския парламент – ЕНП. Отделен е въпросът доколко тази подкрепа е принципна. Принципността не е най-типичният белег на европейските партии. Да си спомним как ПЕС бранеше Станишев и АЛДЕ – Пеевски. Такава подкрепа обаче е жизнено важна за малки, бедни и слаби страни като България.

Ще промени ли нещо в сравнение със сега евентуална коалиция между БСП и националистите? Да. И то много – към лошо.

Първо ще кажем довиждане на финансовата дисциплина, както винаги е било по време на леви правителства през последните години. По-високи пенсии, повече социални разходи, каквито обещават леви и “патриоти”, означават повече бюджетен дефицит и дълг. Това не минава без последствия в условията на Пакта за стабилност и растеж в ЕС.

България ще престане да “балансира” по борисовски тромаво между Запада и Русия и да симулира евроатлантизъм. Тя открито ще премине сред руските “троянски коне” в ЕС. Червено-“патриотичната” коалиция ще я вкара в незавидната компания на Орбанова Унгария и на Ципрасова Гърция. Това означава изолация.

Затова пък вратите за руските интереси и за неизбежно прилежащата им корупция, ще се отворят широко отново. Да си спомним само за “Южен поток” и за Белене.

Оттук следват основания за спиране на еврофинансирането, което серийно се случваше на страната ни при такива управления – Станишев, Орешарски. Еврофондовете са основен двигател на инвестициите, заетостта и растежа у нас. За пореден път днес го потвърди цитираната горе прогноза.

Най-сетне, връщане към лошите навици от миналото и смяната на геополитическата ориентация не са най-прекият път към прекратяване на евронаблюдението над страната ни, нито към амбициите й за Шенген и Еврозоната.

Досега не е имало по-лош момент за политически експерименти, които биха изолирали България в ЕС. Серията кризи, “Брекзит”, вълната от популизъм, изборът на Тръмп за президент на САЩ, водят към преформатиране на Европа, към обособяване в нея на по-интегрирано ядро и по-рехава периферия.

Червено-националистическа коалиция праща страната ни в периферията. Това не е в интерес на българите, а само на тяхната олигархия, чиито интереси са в обратната на Европа географска и политическа посока.

Не разглеждам възможността за управляваща коалиция БСП-ДПС, защото тя предполага едновременен провал на ГЕРБ и на националистите на предсрочни парламентарни избори. При резултатите от президентските това изглежда малко вероятно. Но ако се случи, последствията трябва да са ясни от досегашния опит.

При тези възможности е глупаво и безотговорно да се събаря сегашното правителство, колкото и основателни критики да заслужава то.

Разбирам праведното желание на някои “да го накажат”. Само че сигурни ли сте, че ще накажете само него? Сигурни ли сте, че от един ляв и източен завой няма да пострадаме всички?

Интелектуалското гнусене от избора между голямо и малко зло ми се струва лукс, който България днес не може да си позволи. Политиката е изкуство на възможното. Избираш между неща, които имаш, а не между неща, които искаш.

Позоваването на Солженицин да не участваме в злото, срещу което сме безсилни, няма връзка с днешната ситуация. Не можем да не участваме в собствения си живот. Налага се да участваме. Няма кой друг да избере вместо нас.

Опцията “не подкрепям никого” няма да попречи да бъде избран президент и на последствията от това.

Може да имаме алтернативи и на Цачева, и на Радев, те може да са много прави и много симпатични, но са толкова малки, че демоскопите ги наблюдават с микроскоп. Никой по света не се интересува от такива алтернативи.

Тъжната реалност е, че България днес няма какво по-добро да избере от Цачева. Това сме надробили, това ще сърбаме. Защо сме се докарали дотук и какви изводи трябва да си направим, е въпрос за понеделник, 14 ноември.
3.
GERB!!!!
11.11.2016 09:38:57
33
4
Boiko zad teb sme!
2.
Брейййййййййййййййййй
11.11.2016 09:36:36
1
25
Тоя кокала без бой няма да го даде .Само повтаря АЗ.АЗ.АЗ.- Охранен надменен-дал милиони взел милиарди -Като бащиния му е държавата-Браво Бойко Велик си Бесмъртен -Управлявай ни 1 000 години .
1.
Kkkk
11.11.2016 09:27:14
1
34
Аз съм журналист.
Не бива да взимам страна директно в политиката. Трябва да съм дипломатичен. И ще бъда:
Видях дебата по БНТ.
Ужас. Гласувайте за Генерала.
Другото е нова политическа вагина след Плевнелиев. Което беше много трудно!
Мисля, че бях твърде дипломатичен.
"Смъртния одър на баща ми " на който "не съм красива" е грешка.
Грешка Цачева.
Знам, че ще съжалявам леко за този пост. Но сърце не трае.
Поздравявам идиота, който е помагал на Цачева.
Успя да уплашиш мене, виделият цялата мъка по тая земя.
Без оглед на партия и цвят - търсете последния адекватен човек в пустинята. Моля се за това!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Масова практика: Живееш под наем, въпреки че имаш апартамент Масова практика: Живееш под наем, въпреки че имаш апартамент Някои пък правят компромис с малко жилище, за да имат собствен дом Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Отстраниха депутата със самолетите, вече не е част от Продължаваме промяната Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на ПП, няма да са легитимни, съобщиха от ПП Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Скандалът се разраства! Главчев отменя решението за частната детска болница, иска главата на здравния министър Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет Трети случай на коклюш в Сливенско Трети случай на коклюш в Сливенско Всички случаи са хоспитализирани, протичат леко, без усложнения На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ На Гергьовден Камено посреща своя празник с концерт на оркестър „Канарите“ Вижте програмата, която са подготвили от Общината МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева МФ: Фискалният резерв е 11,87 млрд. лева Приходите, помощите и даренията по КФП към март 2024 г. са в размер на 15 757,1 млн. лв. или 20,9 % от годишните разчети Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница Пеевски призова служебния кабинет незабавно да отмени решението си за частната детска болница „Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност - опазване на здравето и живота на децата”, казва председателят на ДПС Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Дете е с 35% изгаряния след взрив на газова бутилка Пострадала е и възрастна жена Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” разкрива филиал за обучение на медицински сестри в Добрич Очаква се филиалът да отвори врати през учебната 2025 г. – 2026 г. и да приема между 25 и 30 души годишно Решението за частна детска болница разбуни политическите духове Решението за частна детска болница разбуни политическите духове В решението на служебния кабинет се посочва, че новата болница ще има 30 клиники и отделения с общо 413 легла и в нея ще се лекуват лица от 0 до 18 години, както и над 18-годишна възраст
Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници Напусна ни световноизвестен писател Напусна ни световноизвестен писател Пол Остър е сред знаменитите автори  Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана дАрк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори