×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първанов в Приморско: Калфин е единственият български дипломат, способен да извади България от външнополитическата криза


Първанов в Приморско: Калфин е единственият български дипломат, способен да извади България от външнополитическата криза
Българинът има възможност да докаже, че може да избере правилния човек, обяви Първанов
30 Октомври 2016, Неделя, 10:16 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

На посещението си в морския град бившият президент на България призова всички, които милеят за бъдещето на държавата, да гласуват за кандидатите на АБВ
Президентът на България Георги Първанов (2002 - 2012) и настоящ лидер на политическа партия АБВ пристигна в Приморско. Той беше посрещнат от жители на града, а с него бяха и Антон Коджабашев – областен председател на партията в Бургас и Христо Стефанов – новият председател на общинската структура на АБВ в Приморско, както и професор Марина Николова.



Пред гражданите на Приморско Първанов заяви, че кандидатът на АБВ за президент Ивайло Калфин е класен кадър.

„Той наистина е най-добрият български дипломат. Мога да го поставя само на нивото на Ирина Бокова, която към днешна дата трябваше вече да е генерален секретар на ООН, ако нашето правителство не се беше изложило така пред Европа. Калфин е бил евродепутат, бил е външен министър, а в момента е член на комисия към ЕС, която съставя бюджетната рамка на Съюза за следващите 10 години. Аз мога да гарантирам, че от всички останали кандидати той е най-подготвен да извади България от външнополитическата криза, в която е в момента, в резултат на грешната анти-руска политика на Плевнелиев”, заяви бившият президент и подчерта всички от успехите на кандидата за президент на АБВ.

„В момента българинът има възможност да докаже, че може да избере правилния човек за важния пост на президента. Нека да не вземаме предвид партийната принадлежност, а да изберем човека, който наистина е квалифициран да заеме това място и да поправи грешките на сегашния президент”, призова Първанов и допълн, че Калфин е единственият кандидат на предстоящите на 6-ти ноември избори, който има волята, желанието и възможността да бъде истински ценен за държавата.

Антон Коджабашев от своя страна припомни на гражданите на Приморско посещението на кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

„Когато бяха тук, те демонстрираха огромна мощ, която всъщност изигра точно обратен ефект. Толкова мощ, че тя даже изглеждаше смешна. Ние преброихме някъде около 15 джипа със специални означителни табели, които разходиха Цачева из града. Това, на фона на изнемощелия български народ, ние виждаме как една кандидатпрезидентска двойка харчи някъде около 20-30 хиляди лева на ден. На нас, обикновените граждани, това не може да не ни направи лошо впечатление”, категоричен бе той и подхвана болна за всички българи тема – тази за бежанците.



Според него кандидатът за президент на АБВ – Ивайло Калфин, е единственият, който може да сложи край на този проблем, а всеки гражданин на България трябва сам да прецени дали иска да живее редом с „човекоподобни, необразовани, радикализирани” мигранти. „Ако не иска, то отговорът е да подаде гласа си за АБВ”, отсече Коджабашев.



Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
35
Коментара по темата
35.
ВНИМАВАЙТЕ! ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО!
05.11.2016 18:49:34
1
8
ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА

№ 22920/16
01.11.2016 г.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ
гр. София, 14.10.2016 г.

Светломир Хиков – прокурор при СРП, след като се запознах с материалите по пр. пр. №22920/16 г. по описа на СРП,

УСТАНОВИХ:

Преписката е образувана по повод изпратени от СГП (пр.№11486/2016 г.) материали на основание чл. 35, ал. 1 от НПК по компетентност с оглед изложени данни за извършено престъпление по чл. 162 от НК, изложени в жалба до Главния Прокурор на Р. България от лицето Атанас Петров Атанасов от гр. Ямбол.
По преписката е извършена проверка от органите на полицията при СДВР и материалите изпратени на СРП с мнение за отказ от образуване на досъдебно производство.
След внимателен прочит и анализ на събрания в хода на проверката извършена от органите на полицията, материал, констатирах, че са налице основания за отказ от образуване на предварително производство – чл. 24, ал. 1 т. 1 от НПК.
В хода на проверката е установено следното:
В сигнала до Главния прокурор на Р. България лицето Атанас Петров Атанасов живущ в гр. Ямбол, заявява, че на 07.05.2016 г. в социалната мрежа „Фейсбук” е регистриран профил с името „Ямболчани”. От този профил неизвестно лице (или лица) насажда омраза към гр. Ямбол и жителите му. Профила е изпълнен със злостни коментари и призиви за насилие към всички, които живеят в гр. Ямбол. Публикувани са снимки от ромски махали и в коментарите към тях се внушава, че целият град е ромски и, че жителите му са черни, кривогледи, нечистоплътни, миризливи, необразовани, малоумни изроди, ямболски примати, не могат да говорят български.
С цел установяване автора на профила е изпратено писмо до Началника на РУ гр. Ямбол за установяване и снемане на обяснение по делегация от лицето Атанас Петров Атанасов, в което подробно и точно да изложи обстоятелствата, които е посочил в жалбата срещу фейсбук-профила „Ямболчани”, да посочи свидетели, очевидци и други известни му факти и обстоятелства в подкрепа на твърденията му, че авторите на фейсбук-профила са хора от гр. Приморско.
Видно от снетото му обяснение става ясно, че няма конкретни свидетели и очевидци на твърденията му, че създателите на профила са от гр. Приморско. Изказани са само предположения, че обидите са насочени към някакъв човек от гр. Ямбол известен като Мишо „монтьора”, който има къща и автосервиз в гр. Приморско и най-вероятно той знае кой го мрази и кой е писал срещу него и всички от Ямбол. Атанасов допълва, че по непотвърдени данни и слухове е разбрал, че човекът, който сипе обиди и призовава към насилие е известен с името „Келемето”, или поне с такъв прякор се появявал във форумите на гр. Приморско.
Изготвена е справка от отдел 02 „Трансгранична престъпност” – ГДБОП, от която се установява, че на 10.08.2016 г. администратора на страницата я е премахнал. Наблюдавайки активността на страницата служителите на ГДБОП са установили, че нейното съдържание бива ограничавано, тоест страницата не е налична. В отговора си ГДБОП допълват, че субективното тълкуване на информацията в интернет не може да бъде основание за предполагаемо престъпление. За да може съдържанието на фейсбук страницата да бъде фиксирано, то тя трябва да бъде налична и видима от потребителите. За да бъде установен администратора на страницата, трябва да се изготви запитване до Фейсбук, съдържащо аргументирано, точно и ясно описание на извършено престъпление, както и превод на съответния текст от Наказателния кодекс на английски език.
Видно от гореизложеното се установява, че въпреки наличието на данни за осъществен състав на престъпление по чл. 162 от НК същите не могат да бъдат считани за достатъчно за образуване на досъдебно производство. Имайки предвид отговора получен от проверката на ГДБОП съществува обективна невъзможност за установяване на администратора на фейсбук страницата, поради това, че същата е заличена от социалната мрежа. Същевременно от снетото допълнително сведение от подателя на сигнала, същият не предоставя конкретна информация, а изказва предположения относно неустановени до момента лица.
Предвид горното и на основание чл. 199 и чл. 213, ал. 1, вр. чл. 24, ал. 1, т. 1 от НПК.

ПОСТАНОВИХ:

ОТКАЗВАМ да образувам и ПРЕКРАТЯВАМ пр. пр. №22920/16 по описа на СРП.
Препис от постановлението да се изпрати на Атанас Петров Атанасов, живущ в гр. Ямбол….
Постановлението може да се обжалва по реда на чл. 213 ал. 2 от НПК.
Материалите КД

ПРОКУРОР: Светломир Хиков
34.
налбанта до 30
01.11.2016 13:48:04
0
2
може да съм умрял кон ама още ритам
33.
изпята песен
01.11.2016 13:46:36
0
3
на умряло куче нож вадиш . стига с тоя налбантов сега друг директор е на ред
32.
daskala
01.11.2016 09:49:27
2
1
И честит празник на Будителите,важните хора в живота ни,че кой каквото научил,па и как....Уважаеми жени,
Моля като си качвате снимки от тази вечер уточнявайте дали сте се маскирали или не, защото вечер е тъмно навън и не се разбира веднага. Благодаря!
31.
do 28
01.11.2016 09:24:31
5
2
Злобата няма да ти донесе удовлетворение...недей писа глупости, когато не си наясно - не се излагай!Не казвай по-добре нищо, вземи че прочети някоя книжка за обща култура.
30.
до 29
31.10.2016 21:58:58
0
6
умрял кон рита ли?
29.
Налбантов
31.10.2016 20:26:33
3
1
Дишайте дишайте да ви се отпуснат гърлата че като се върна на стола ще ви трябват ,,ама много,
28.
Глъгка въздух за училището!!!
31.10.2016 17:52:30
1
6
9.
до спасителят
30.10.2016 23:29:10
Аз съм една от майките които се бориха срещу едноличния режим на Налбантов. Зара тогава ни помогна много защото Лиляна не я интересуваше нищо.Браво на Зара защото всички тези подобрения за нашите деца ги извоюва Зара. Казларова тогава беше учител по информатика.Сега вече е директор и аз изказвам своите адмирации за нея.Тя е много принципна и борбена и вярвам че сега училището ще има напредък.
8.
До Флагман
29.10.2016 22:37:05
Катя Касабова дължи едно обяснение: Защо и в името на каква кауза защитаваше години наред директора на училището в Приморско Стоян Налбантов. Сега, след като в резултат на многото оплаквания този човек падна от поста си, възниква въпросът защо беше нужно тя да оплюва в статиите си невинни хора и да изкарва Налбантов невинен.
27.
До кога бе
31.10.2016 14:48:45
3
4
Ако искате проверки по квартирите това лято изберете Герб ,и кожата ни ще съдерат
26.
ДО 24
31.10.2016 13:39:32
3
5
ВРЕМЕТО НА ГЕРБ ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА.А ПЪРВАНОВ И КАЛФИН ГИ ВИДЯХМЕ .ПЪЛНИ МИШОЦИ КРАДЛИВИ ЧЕРВЕНИ ПАРДОН ПРЕБОЯДИСАНИ БОКЛУЦИ.МИЛИАРДЕРИ ОТ ГЪРБА НА ХОРАТА. САМО ГЕРБ И НИКОЙ ДРУГ С №-17 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА.
25.
цървул
31.10.2016 12:02:11
1
4
Цървул вмирисан , кажи от каде цинчето стана милионер без един работен ден , агент рубладжииски
24.
краят е близо
31.10.2016 11:41:36
4
2
Времето на герб изтича-колкото по рано толкова по добре за България и за евросъюза. Със европа но без герб-видяхме ги .
23.
малко да са видим
31.10.2016 10:58:05
1
0
Ари ве още ли не си донесла ракията
22.
456
31.10.2016 09:52:59
1
6
аз ще гласувам за г-н Калфин, защото като стане президент, ще ми вдигне възрастта за пенсия с още 15-20 години и така ще работя до около 90 години и ще издържам децата си
21.
agent g-e
31.10.2016 09:39:08
0
2
Абе въртим тук едни пари................Хубаво е и една делегация да замине за Русия и да поднесе благодарности на руския импер..., пардон, президент, както е било през 1878-1888 г. за опростените милиони. Пък може и да поръча я някой нов реактор, я някой нов поток.
20.
до №-19
31.10.2016 09:17:46
2
4
промяната е хубаво нещо . ние я усетихме когато дойде герб на власт.чичо митко окраде мястото със серафимица тоя на снимката иван леонови много други дето днес го възхваляваг по форумите. а истината е една чичо митко съсипа приморско.и приморчани му показват среден пръст вече трети мандат защото са умни хора.браво на герб ще гласуваме пак за тях.
19.
Приморско
31.10.2016 07:43:01
3
3
По тъпи хора от приморчани няма прости, лесно се манипулират не си знаят интереса-С една дума Странджа планина-ургари.Ние от Герб е ще ви покажем правилния път и истината-подмяна на всичко .
18.
Николинка
31.10.2016 07:20:14
1
2
За тролчетата няма делници и празници... Денонощно разнасят спуснатите опорни точки и заработват насъщния...
Прост народ сме, Забравяме и изоставяме си своите традиции и се кланяме на чуждите простащини !
17.
нагли комунисти
31.10.2016 07:04:09
0
7
таварищ агент Гоце руски шпионин рубладжия
16.
Бобо
31.10.2016 05:08:50
0
5
Първо, няма криза, второ това са цървули.
15.
ясновидец
31.10.2016 01:10:40
4
13
Що се пънете бе .ГЕРБ ще спечелят изборите .Бях на събранието им.Залата пръщеше по шевовете а тука като гледам пет човека.Работата е ясна .Гербаджии са много силни в Приморско .
14.
смях ама голям смях
30.10.2016 23:13:03
4
23
Калфин президент , само ако го е сънувал.На събранието 6 човека , Здравко тъпанара , чичо Митко крадеца , Иван Леонов слугата му ,Дамян Бекът и Елена Кирова чуряшка .Ама страшна работа .Тоя некадърник Калфин какво направи като беше евродепутат и социален министър.Едно голямо нищо защото е девета дупка на кавала ,бита карта .Ще припадна от смях.
13.
До 12 ямболчанина
30.10.2016 22:03:55
3
6
В село Ямбол нямате нищо!!!
Замисли се ямболчанино!!
12.
Стамат
30.10.2016 21:58:02
4
12
Улиците като "лунен пеизаж"-дупка до дупка и навсякъде замазано със смола.Градината с намаляващ брой деца а за училището да не говорим....с 10 абитюрента.Хотелите-къщи от Соца с пристроен нужник.Ама самочувствието Ви до небето.Не сте селяни.Селяните са бедни и отрудени и живеят скромно в живот зависещ от собственоръчно произведената продукция.Вие сте селяни видели са с пари-а именно най-страшното СЕЛЯНДУРИ.
11.
Налбантов до ямболчанина
30.10.2016 21:51:14
0
3
Смешко...ще.те.таковам...знаеш какво:)
10.
Колю
30.10.2016 21:47:02
4
4
Пълно .... Празно...открийте разликите....и ако това не е трик..!
9.
1234
30.10.2016 21:43:10
0
8
Ямболчанин на снимка да го видиш шамар да му удариш!!!
Особено ако е кривоглед пишман монтьор!!!!
На озакма те чакаме... Идва ти времето!!!!
8.
baihui
30.10.2016 21:42:36
10
4
Калфин е абсолютен демагог ! Гласувайте за Каракачанов, и няма да сгрешите !
7.
Wiiii
30.10.2016 21:42:23
8
2
Има реновирно училище; обновени детска градина и ясла; собствено предпритие за чистота и осветление(все по-голяма рядкост) отремонтирани улици и тротоари- завещни в пагубен вид от предходни упрвлващи; една перфектно работеща община- дисциплинирана финансово; един комплексно развит туристически продукт за който всеки истински ПРИМОРЧАНИН е отдал своя принос; това е летен курорт ,който предлага поминак на голяма група от хора- който очаква това да е същевременно и динамичен град през зимния сезон означава че не живял тук последните 30 40 години( зимния уют си е все същия) най честите злобни коментари са от тесногръди хора - комплексирани и тъгувщи за собствения си провал -и в никакъв случай ПРИМОРЧАНИ
Има още много какво да се желае !
6.
До 3 ямболчанина
30.10.2016 21:37:36
1
10
Село ямбол е обезлюдено и има само цигани и бягате в Приморско!!!
Факт!!!
5.
Do 3 ямболчанина
30.10.2016 21:31:44
3
9
Гледай си село ямбол, и не се занимавай с град Приморско!!!
Do you understand me?
Аман от ямболчанини!!!
4.
вики
30.10.2016 21:29:13
7
16
Защитника на поробващия голям енергиен шлем а ако бе тръгнал нефтопровода сега приморско навярно щеше да мъртъв курорт или да гранични с мъртви на север курорти на морето.За останлите две Белене и Южен поток се набурахме с много лев зарад неизгодни договори и насреща няма нищо а такива като Първанов станаха мултимилионери.........Калфин отдавна е бита карта недолюбван от леви и десни а той самия не знае вече от коя страна от голямото клатушкане.
3.
Дончо
30.10.2016 21:05:51
8
15
Ти тез "ора" познаваш ли ги?Злобни,алчни и завистливи.Оплюха чичо Митко,който им вкара "нужниците"в "хателчетата".Сринаха и Лиляна,щото не им оправи плочките пред "хостелите"!Ако питаш това животно "ПРИМОРЧАНИНА" по убаво от Кюприя-нема.Имат едно жалко Читалище,един пустеещ от млади хора площад,една детска градина с преобладаваща циганска популация и не на последно място "ТВУ" с репутазия на "БАРДАК".Ето това сега е Приморско!!!Младите и оправните отдавна напуснаха "Тава забравено от Бога село"!Само стари импотентни ергени,пенсионери и роми населяват обителта...
2.
Black Sea (Bs) CREW
30.10.2016 20:47:13
5
9
Агент гоце как играе с езика на тялото....ама слабичко сам сред вълци е :)
1.
Старото
30.10.2016 20:42:58
6
5
Една шопска и една голяма ракия Бургас 17и3
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет" Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Здравният министър съобщи шокираща новина - родилка и бебе са починали, разследва се лекарска грешка Още днес започва пълна проверка на всички документи по случая в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Самоков"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори