×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ужасно! Бащи тричат децата си в Бургас – има счупени ръце, крака и разкъсани вътрешни органи


Ужасно! Бащи тричат децата си в Бургас – има счупени ръце, крака и разкъсани вътрешни органи
С тези приспособления въртят и плъзгат две- и тригодишни момиченца и момченца
17 Октомври 2016, Понеделник, 21:38 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки: Радостина ГЕОРГИЕВА

Това на ултрамодерна детска площадка в жк „Лазур“

Една от най-модерните и най-посещавани детски площадки в Бургас се е превърнала във фатално място за деца на възраст от 2,3 и 4 годинки. Има десетки пострадали.

Мястото е в градинката в комплекс „Лазур“, а обектът е общински, пуснат е в експлоатация в началото на 2016 година. Съоръженията са ултраскъпи и това е най-оживената детска площадка.

„Още в първия месец след прерязването на лентата, станаха няколко трагични инцидента. Едно от пострадалите деца е моето. То падна от плъзгача, от височина един метър и счупи ръката си. Известно ми е и за други случаи – със счупен крак и с натъртени вътрешни органи. Поради честото викане на Бърза помощ, изпълнителят на обекта, по собствена преценка, премахна оригиналните висулки и верижките, за да не се ползва този уред. Но спасение от простотията няма...“ Това ни е написала в писмо до редакцията наша читателка, която ни умолява да се намесим.

Тези деца са на 4 и 5 годинки, за тях подобно спускане не е опасно, но за по-малките е смъртоносно


Екип на Флагман отиде на място, за да установи какъв е проблемът. Детската площадка е предназначена за ползване от деца на възраст от 2 до 5 години. Община Бургас е поставила няколко табели с указания за ползване на съоръженията, но установихме, че родителите не полагат усилие да прочетат упътването. Плъзгащият се елемент  се оказва опасен за деца на 2 и 3 години. Те са с ръст не повече от 100-110 см. Спускайки се по 10-метровото като дължина трасе, телата им висят на двойно по-голяма височина от собствената.

Оказа се, че след премахването на опасните за малките деца висулки, „изобретателни“ бащи непрекъснато „монтират“ подобни приспособления от колчета и сезал.

Изпълнителят на проекта собственоръчно е премахнал оригиналните части, но „умните“ бащи непрекъснато добавят самоделни „бесилки“
 

„По-разумните родители премахват тези висулки, но бащите с по-големи деца отново носят колчета и ги монтират. За 5- и 6-годишните е добре, но за останалите е смъртоносно. Повечето от майките и бабите не четат указания и изобщо не обръщат внимание. Днес пред очите ми едно момиченце падна и толкова много плака, викаха родители, лекар, линейка.  Така се олюля, завъртя – сякаш се трича* куче в Странджанско“, свидетелства една от гражданките пред екипа ни.

*тричането е народен обичай в Странджа - за провесване и въртене на кучета в примка, за да се прогонят бесовете им. Обичаят е забранен след 2000 г. след бурни протести от страна на европейските природозащитници

В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
Toto3
18.10.2016 16:33:39
1
2
Указания и инструкции за използване на детска площадка-срам,Срам,СРАМ...До къде я докарахме...
Вашите бащи,майки,дядовци и баби питате ли ги как са оцелели в игрите без инструкции и указания?Родителя е този ,който трябва да прецени става ли за неговото дете някаква играчка или не.Ако не може, значи не става за родител.Сами правите децата си лигльовци и идиотчета и после се чудите защо са станали такива.А който(която) иска да предпази от ВСИЧКО в заобикалящия ни свят ,да отглежда детето си сред природата между саксиите в къщи!
15.
me
18.10.2016 14:24:35
0
7
Не се излагайте, градинката е перфектна. Моя е на 6 и след градина там са половината група. Децата трябва да се наблюдават. А не да се люпят семки извън градинката, пък като стане нещо и юруш на маслините да се търси виновен. Всъщност сега, след като са премахнали оригиналните елементи, радинката е ПО-ОПАСНА. ХвалА на такива пишман родителки. Преди да си пуснат децата на пък да им бяха направили една презентация ако падат как да падат и т.н.
14.
Брахмапутра
18.10.2016 13:57:48
0
3
Къде го видя тва тричане? Освен в заглавието и в тълкованието на думата най-долу.
13.
Вашето име
18.10.2016 13:23:13
0
4
"...Тези деца са на 4 и 5 годинки..."

Всъщност тези деца на снимката са на не по-малко от 7-8 години.

Всъщност площадката е подходяща за деца от 6 до 14 години.

Всъщност това е единствената подходяща площадка в града за деца на тази възраст.

Всъщност аз съм родител, който е дал разрешение на детето си да играе на тази площадка, под забележете моето наблюдение.

Деца на 2 години няма как да използват това съоръжение!

Хвала на вашата "читателка" и да обърне внимание - на всяко едно съоръжение трябва да има табелка за деца на каква възраст е подходящо.

Едно добро да бъде направено 100 баби ще се намерят да кажат колко е лошо ...
12.
ЩЕ ВИ ТРИЧАМ
18.10.2016 13:03:06
0
3
.
11.
фЛЕГМАН
18.10.2016 10:29:09
0
5
по-просто от флемански драскач, здраве му кажи
10.
Горките
18.10.2016 10:21:12
0
4
Поредната измислена статийка! Какви разкъсани вътрешни органи има? Дайте поне един пример, ама с лекарско заключение, не една жена каза......
Счупен крак на голямо дете аз лично видях, преди време......
9.
Много умно
18.10.2016 09:10:28
2
12
Тази ваша читателка, както и изпълнителят който е премахнал оригиналните елементи са по-ограничени и прости дори от флагмански журналист!
Предлагам на същите да изхвърлят от дома си всички ножове,вилици,химикали....изобщо всички опасни за децата вещи ,защото явно акълът им стига до там!
8.
РОДИТЕЛ
18.10.2016 08:55:07
1
4
Предполагам, че тези които допълнително връзват и монтират присбособление може да са от тези някой който си точат зъбите за апетитното място
7.
живеещ до градинката
18.10.2016 08:51:35
0
4
В последствия от опрлакванията ще разрушат площадката и ще построят поредното кюфте блок на поредната връзкарска фирма във всичко има замисъл предварително
6.
наблюдател
18.10.2016 01:41:08
1
4
Просто от общината да се заемат и да сменят надписа за възрастта. След като съоръженията не са подходящи за деца от 2-3год.възраст, да напишат от 4 нагоре. Къде са запали като са приемали площадката от изпълнителя?
5.
ZapoznAt
18.10.2016 01:06:46
6
11
Ми то Бургас се напълни със селяни от Странджа, невиждам какво се учудвате, може и създателя на това да е от там
4.
Мечо Кух
18.10.2016 00:31:55
1
16
Заглавието на статията би похождало на филм на ужасите от 80 -те . Иначе разбрах , че родителите не са способни да си опазят децата .
3.
Syller
17.10.2016 21:49:47
1
26
Смятате, че 3 годишно дете може само да се качи на тая въртележка? И ако му е помогнал бащата или майката вината си е тяхна, че са без капка мозък! А ако са ги оставили без надзор децата си на тая възраст... знаете какво ще стане в друга нормална държава с родителите.
2.
индже войвода
17.10.2016 21:39:38
6
38
нормална странджанска селяния . МОЖЕ ДА СА НАПУСНАЛИ СЕЛОТО ,АМА СЕЛОТО НЯМА ДА ГИ НАПУСНИ НИКОГА , тва са вече трето поколение странджански цървули в бургас
1.
еееехехе
17.10.2016 21:33:31
0
25
КОЛКО СТЕ ПРОСТИ ЕЕЕЕХЕХЕЕЕЕХЕ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори