×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Христо Янев: Нефтохимик е правилното място за мен и екипа ми


Христо Янев: Нефтохимик е правилното място за мен и екипа ми
Христо Янев е категоричен, че с Нефтохимик може да постигне много
10 Октомври 2016, Понеделник, 18:48 ч.

Видях една много сплотена съблекалня, категоричен е младият наставник

От три седмици Христо Янев и неговите помощници работят всекидневно за да стабилизират тима на Нефтохимик. Младият специалист говори пред сайта на Нефтохимик,  коментира доста наболели въпроси, свързани с Нефтохимик, българския национален отбор, както и паметния за него изминал сезон, в който спечели купата на страната с ЦСКА.

-Г-н Янев, вече три седмици сте начело на Нефтохимик, връщайки се назад, как се стигна до идването ви в Бургас?

-Получих предложение, което беше много добро за мен. Въпреки мястото, което заема отборът в момента, за мен това е голяма възможност и аз я приех на драго сърце.

-За краткото време в Нефтохимик има ли нещо, което да ви изненада?

-Няма нещо неочаквано. Видях една много сплотена съблекалня. Момчетата тренират с огромно желание и до този момент изпълняват всичко, което искаме. Надявам се в най-скоро време да видим и резултата от тази работа. Убеден съм, че тук е правилното място за мен и екипът ми.

-Предстои мач със Славия. Добре ли се отрази на Нефтохимик тази пауза в шампионата?

-За нас дойде точно навреме тази пауза. Работихме много, най-вече във физически план. Имахме и достатъчно време да отработим някои чисто футболни неща, които искаме да виждаме на терена. До мача със Славия ще работим над определени неща, които да вдигнат качеството ни на игра. Надявам се на мача всичко да е наред и да се поздравим с победа.

-Много хора са на мнение, че изключвайки Лудогорец и още два-три отбора, всички останали са равностойни. Какво е вашето мнение, толкова ли е равностойно първенството наистина?

-Не бих казал. Има отбори, които са доста добре организационно, ние тепърва ще срещаме тези отбори и трябва да покажем най-доброто от себе си. За нас пътя е един – да работим, да се усъвършенстваме и да искаме да побеждаваме във всеки мач.

- Първа Лига е с нов формат, накрая на сезона ли ще анализираме дали това е било успешно?

-Най-вероятно, но съм сигурен, че и сега има хора, които дават мнение по въпроса. За да направиш анализ на каквото и да било, първо трябва да видиш финалът му, да прецениш добрите и лошите страни и чак тогава да го анализираш.

-Вашето поколение може би беше последното,с което се е работило качествено като деца и юноши. Къде куцаме, в школите ли?

-Всички ние от нашето поколение, като деца изгаряхме от желание да сме част от националният отбор. Сега децата не са се „заразили“ до толкова от тази магия и може би това е един от проблемите. Всичко се крие в развитието на школите, в развитието на децата. Трябва да обръщаме огромно внимание на идващите поколения, защото това са децата, от които ние в бъдеще ще очакваме успехи.

-Което значи, че не само селекционерите носят вина за слабото представяне на националният отбор?

-Точно така. Ние всички, като клубни треньори трябва да подготвяме играчите по най-добрия начин, за да може когато те отидат в националният отбор да са напълно готови. Но за да се случи това са необходими български играчи с качества, които трябва да се доразвиват всекидневно.

-Играхте във Франция преди време, а „петлите“ са огромен катализатор на млади, качествени футболисти. Само преди година тук в Бургас, Франция до 17 г. грабна европейската титла, момчета на 16 години играят футбол на ниво мъже. Как се работи в школите там?

-Там се работим много правилно с тях, обръща им се огромно внимание. Какво правят на терена, но как се държат и извън него. Обръща се голямо внимание на дисциплината и от деца им се казва какво се изисква от тях. Френските отбори имат школи, които са пръснати по целия свят. Това е причината от там да излизат такива големи таланти.

-Да се върнем към Първа Лига. Вие сте най-младият треньор в първенството. Младостта порок ли е или напротив, амбициран сте да покажете обратното?

-Да, амбициран съм да покаже, че ние младите треньори имаме място в клубните ни отбори. Всичко опира до това, колко си амбициран и колко искаш да се развиваш. Що се отнася до мен, аз съм пределно мотивиран да покажа тук в Бургас, че младите треньори се развиваме и идеите, които имаме дават резултати.

-Няма как да подминем спечелената купа на България през миналата година, когато водихте ЦСКА. Кога разбрахте, че имате шанс да спечелите купата?

-Разбрах го още след първите мачове в турнирът, когато видях, че така наречените професионални обори не ни превъзхождат с нищо. Видях огън в очите на футболистите и вяра, че това може да се случи. Самите играчи искаха този успех, мечтаехме за него и резултата е налице.

-Очевидно бе, че колектива ви беше железен. Това ли е основната ви треньорска философия, първо да изградите колектив?

Това е най-важната цел на всеки треньор, защото без колектив, няма как да имаш резултати. В Нефтохимик също виждам прекрасни момчета в съблекалнята. Стараят се изключително много и са отворени да получават информацията, с която вярваме, че сте развием отборът. Вярвам, че ще постигнем резултатите, които всички ние искаме.

-Финално, няма как да не ви попитам „как се бият преки свободни удари“. Вие бяхте кошмар за вратарите, когато имаше пряк свободен удар пред техните врати. Учи ли се това?

-Опитвам се да го предам на играчите ми. Давам най-доброто от себе си в тази посока. Трябва ти малко талант, трябва ти вяра и доза късмет при изпълнението, но всичко опира до това да опишеш мислено траекторията на топката, преди да я изпратиш към вратата. Разбира се трябва и да го тренираш всекидневно, защото талантът е малка част, необходимо е да го развиваш всекидневно.

В категории: На терена , Спорт


8
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
8
Коментара по темата
8.
Питанка
11.10.2016 10:45:48
1
1
Не беше ли идеята на този проект "Нефтохимик" в отбора да играят основно бургаски футболисти? Именно затова се включи и общината. Колко бургазлии има в този отбор? Колко бургазлии работят за този клуб?
7.
1488
11.10.2016 08:50:09
1
4
Тодоров толуп, отивай да си разнасяш газираното тюфлек! Нямаш място във управлението на футболен клуб, нямаш капацитет просто. Не се излагай а се махай от нафтата. Мястъто ти е в агитката не и в клуба !
6.
ИСТИНАТА
11.10.2016 05:56:56
2
2
Много уважаеми псевдо фенчета на Великия Нефтохимик стига сте ровили . БАСТА .Първо искам да благодаря на ръководството в лицето на г-н Бошнаков , на кмета на Бургас г-н Николов и всички тези които ще застанат със финанси зад идеята и проекта на новия ХИТ в Българския футбол . Сега за тези които Не разбират от тази игра - Христо Янев е най хубавото нещо което се случва в любимия отбор след ерата Порточанов . Аз съм сигурен че след зимната подготовка която ще бъде Правилна ( не като тази на смешниците Диян Петков и Димчо Ненов , които направиха отбора ни да изглежда като МАХЛЕНСКИ И СБИРЩИНА ОТ КВАРТАЛНИ ОТБОРЧЕТА) цитати от любимия ви Димчо Ненов доста отбори ще треперят от нас. Всички тези които ще идват тук на стадион Лазур ще се съобразяват с четата на Христо Янев . Оставете всички в отбора да работят спокойно и ПРАВИЛНО защото много неща трябва да се оправят досега имахме ЛОШИ футболни механици . Няма нищо по хубаво да виждам как при Христо Янев отбора започва да играе правилно и когато физическата подготовка надминава 60 минута тогава наистина ще виждате голямата разлика . Към ръководството на клуба моля ви само разносвача на сладолед оня Плужек Николай Тодоров колкото се може по далече от отбора . Благодаря Ви предварително . САМО НЕФТОХИМИК.
5.
Неизвестен
10.10.2016 21:48:07
0
3
Давай Ицо ,имаш огромен кредит ,ти ще се сетиш кой съм!
4.
Потник
10.10.2016 19:36:40
0
2
Пълно е с правописни грешки. СРАМ!
3.
фен
10.10.2016 19:35:33
3
3
Смело към В група,където трябаше да бъдем-Христо е идеален за третия ешалон-другото е болни амбиции на шепа тотомани!
2.
Az
10.10.2016 17:17:48
3
4
Успех!
1.
БУРГАС
10.10.2016 16:47:46
1
3
Г-н ЯНЕВ,теоретически сте подготвен.Нямате нужните футболисти.От брашно за черен хляб не можете да направите бял.Вижте резултатите на формациите- 21 год.,19,17 год.Срам.Трагедия.Не става
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори