×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румяна Ченалова: Има сигнал до ВСС, че Цацаров е искал 10 хил. лв., за да се реши дело


Румяна Ченалова: Има сигнал до ВСС, че Цацаров е искал 10 хил. лв., за да се реши дело
Бившата съдийка Румяна Ченалова хвърли нова бомба
10 Октомври 2016, Понеделник, 14:58 ч.

Тази преписка е била е прекратена веднъж, а след това е възобновена от сегашния ВСС, но в момента никой не знае съдбата й

Съдия Румяна Ченалова е на път да взриви държавата с твърдението, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал 10 хил.лева рушвет, за да реши дадено дело. Тя хвърли бомбата при снощното си гостуване в Би ай ти при Сашо Диков тя бе категорична,

"През 2010 г. един гражданин депозира във Висшия съдебен съвет сигнал (ВСС), в който отразява, че Сотир Цацаров(тогава председател на Окръжния съд в Пловдив) приема граждани в кантората на съпругата си и той го е посетил по съвет на негов адвокат, като е получил уверението, че ако плати сумата от 10 хил. лв., ще спечели делото на ниво окръжен съд. Това го казва гражданин, наречен Христо Иванов Чобанов, който се подписва с името и адреса си",  заяви съдия Румяна Ченалова в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

Такава преписка има. Била е прекратена веднъж, а след това е възобновена от сегашния ВСС. Но каква е съдбата на тази преписка никой не знае. Такъв сигнал има, но няма гласност. Един човек с името и адреса си заявява определени обстоятелства, които са и престъпление, ако се докажат, образува се преписка, но какво става с нея никой не знае. Един неизвестен човек депозира в прокуратурата сигнал срещу мен. Няма го, тако лице не съществува – незабавно се образува проверка, съответно досъдебно производство за това, че съм взела 690 хил. лв., каквито никога не съм взимала“, категорична е Ченалова.

Твърдя, че прокуратурата е недосегаема в лицето на главния прокурор, което позволява при съответната воля да се заплашват, изнудват, манипулират граждани – физически лица, членове на политически партии и т.н. В едно от последните заседания на ВСС, главният прокурор, може би на шега, а може би не, се опита да прекрати разгорещените дебати с изречението, че вероятно ще има досъдебни производства, на което един от членовете отговори, че не се страхува, ако срещу него бъде образувано. Едно такова изречение не може да бъде шега, не може да бъде казано пред такъв форум, когато заседанията се излъчват онлайн. Това, по моя преценка, е форма за заплашване и показване, че човекът, който решава нещата е главният прокурор“, подчерта още Ченалова.

Тя коментира и поредните записи на разговори между съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева, в които се включва и адвокат Момчил Мондешки.

„Парадоксът е, че ВСС, който извърши в някаква степен проверка по тези записи, не прояви необходимото усилие, за да намери адв. Мондешки. Доколкото знам той е разпитван в прокуратурата по делото за изясняване кой е правил записите, но прокуратурата и главният прокурор очевидно не са намерили за необходимо да дадат известния адрес на адв. Мондешки, за да бъде изслушан и във ВСС. Така че тази проверка мина срамно и позорно за ВСС, тъй като трябваше да бъдат разпитвани висши магистрати от категорията на главния прокурор, председателя на Върховния административен съд, членове на съвета, а това явно не се харесваше никому“, каза Ченалова.

По думите ѝ твърдения на самия адвокат Мондешки са, че работи с Делян Пеевски и с Първа инвестиционна банка (ПИБ).

„Тези неща са лесно проверяеми, но няма воля и хора, които искат да бъдат проверени. Нека, например, се провери дали ПИБ е изплащала хонорари на адв. Мондешки и какви, по какви дела. Защото дори той да не разполага с копия от тези пълномощни, ПИБ някъде е правила отчитане – деклариране на приходи и разходи и трябва да са посочени тези раходи. Може и да излязат доста интересни неща. Например, свързани с небезизвестното дело за разпределението на евросубсидиите за помощите за храни в Румъния, дело решено от Богдана Желявска. Но няма кой да провери тези неща“, отбеляза Ченалова.

Тя посочи, че никой не е проверил и разпечатките на телефонните разговори на членове на ВСС, есемесите или разговори, провеждани по Вайбър. Според нея това ще продължава, докато изтекат всички възможни срокове.

„Очевидно е, че всички лица, посочени в предходните записи от Владимира Янева, действително са провеждали такива срещи, действително главният прокурор в нарушение на задълженията си я е пазил и съветвал как да постъпи по делото „Червеи“, действително Георги Колев, председател на ВАС, е лобирал в нейна полза“, категорична е Ченалова.

Магистратът допълни по повод разрешенията за СРС-та, че много пъти службите и тези, които отговарят за тези разрешения, допускат немърливост.

„Ако не се разреши на едно място, се разрешава на друго. Разрешенията се искат от различни служби и при липсата на единен регистър не може да се проследи даванили са такива разрешения, за колко време , преди колко време, което е в нарушение на правата на гражданите“, подчерта тя.

В категории: Темида


5
Коментара
Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
5
Коментара по темата
5.
do Vasilena
11.10.2016 11:02:45
0
1
Togava mai ne e bil oshte za 50-100 hilqdi
"През 2010 г. един гражданин депозира във Висшия съдебен съвет сигнал (ВСС), в който отразява, че Сотир Цацаров(тогава председател на Окръжния съд в Пловдив)
4.
зоро
10.10.2016 21:31:34
1
1
И АЗ ИСКАМ ДА ПОДАМ СИГНАЛ ДО ВСС. КЪДЕ СА ПРИСЪДИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ УБИЙЦИ В БЪЛГАРИЯ ДО 1989г. ИМОА ЛИ УПРАВЛЯВАЩИ ПОТОМЦИ НА УБИЙЦИТЕ? ЗАЩО ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО НЯМА ПРОИЗНЕСЕНИ ПРИСЪДИ? ЩЕ ИМА ЛЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА ИЛИ ЧАКАТЕ ТЪЛПАТА ДА СИ КАЖЕ ДУМАТА? ит.н.
3.
Василена
10.10.2016 20:54:06
9
1
Не знам кой може да повярва на твърдението, че главният прокурор ще иска само 10 хил. лв., за да решава конкретни дела. На този пост никой не би си залагал главата за толкова смешна сумичка. Разбирам едно 50-100 хил. лв. Това само показва до колко са истини твърденията тези хора в тези записи. Просто пак сме свидетели на измислени скандали, на база едни хора си клюкарят на кафе. Кой какво от кого бил чул за кого. Ама каква е истината не е важно. Това си нали знаете, като кажат, че сестра ти е к**ва, ти после ходи и обяснявай, че нямаш сестра.
2.
FULL BULGARIA
10.10.2016 20:07:43
1
6
Ето такава жена ни трябва за президент!
1.
Марто
10.10.2016 19:51:02
5
3
И Бивол и Ченалова са толкова достоверен източник на информация, че няма накъде повече!!! За пари са готови да кажат какво ли не.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори