×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извеждат принудително 10 котки и 2 кучета от къща в Пловдив


Извеждат принудително 10 котки и 2 кучета от къща в Пловдив
Котките на никого не пречат, нито има миризми. Все едно взимат децата ни и живота ни, каза Минка Лулчева
16 Септември 2016, Петък, 10:03 ч.

До намесата на частен съдебен изпълнител се стига след жалби от страна на съседите, че животните цапат и разнасят непоносима миризма

10 котки и 2 кучета следващата седмица трябва да бъдат изведени принудително от къща в центъра на Пловдив, съобщава БНТ. До намесата на частен съдебен изпълнител се стига след жалби от страна на съседите, че животните цапат и разнасят непоносима миризма. Котките обаче няма къде да бъдат настанени, ако съдебното решение бъде изпълнено. 
„Имаме Доли, имаме Папи, имаме Ежи, Рижко, Руско... всички си знаят имената, радват се. Моите котки са 10 на брой. И две кучета. Отглеждам си ги, грижа си се за тях, обезпаразитявам ги“, каза Маргарита Кехайова пред камерата на националната телевизия.
„Паспорти, кастрация, всичко, което е нужно е направено.  И те просто на никого не пречат, нито има миризми, котки никакъв шум не издават“, каза Минка Лулчева.
Не така обаче мислят съседите на Маргарита и Минка. Според семейство Иванови, които живеят на горния етаж, заради котките и кучетата, тук от години е шумно и изключително мръсно.
„Съжалявам за израза, но миризмата е ужасна. То е воня, то не е миризма, колкото и грозно да звучи“, каза Мариана Обретенова – частен съдебен изпълнител.
„Ако тези котки се отглеждаха нормално, т.е. ако беше чисто, ако беше всичко както трябва, нямаше да бъда и аз тук“, продължи тя.
Така след продължили няколко години съдебни дела се стига до принудителното извеждане на животните от имота. Според изпълнителния лист в къщата трябва да остане само една котка.
„Този закон е абсурден... все едно децата да ти вземат. Все едно взимат живота ни, взимат децата ни. Така че няма как да се оставим някой да ни ги вземе“, каза Минка Лулчева.
„Аз си ги обичам и си държа на тях, държа да си ги гледам“, каза Маргарита Кехайова.
Изпълнението на съдебното решение се затруднява от факта, че в Пловдив няма място, където да бъдат настанени котките, ако бъдат принудително изведени от дома.
„Къде отиват тези животни? Няма приют за котки“, каза Даниела Церовска от Кастрационен център - Animal Hope.
„Трябва да бъдат кастрирани, обезпаразитени и да бъдат върнати отново в мястото, където живеят. Не в къщата съответно, а в района където живеят“, каза Мариана Обретенова – частен съдебен изпълнител.
Според екозащитни организации обаче, така ще се наруши Закона за защита на животните. Още повече, че котките от години са гледани в домашни условия и няма да оцелеят на улицата.
За вещи лица са ангажирани зооинженер, ветеринарен лекар и специалист от Зооветеринарния комплекс. Те ще присъстват и на принудителното извеждане на животните. 10 котки и две кучета, които могат да се окажат заложници в едни далеч по – сложни съседски отношения.
Ищците по делото също се оплакват от постоянен тормоз и заплахи. Нели и Добрин Иванови обаче не пожелаха да застанат пред камерата ни, преди да приключи принудителното извеждане на животните.
Как ще приключи този случай, ще стане ясно следващата седмица, когато е изпълнението по делото. До тогава спешно се търсят желаещи да осиновят животните.

В категории: Животът


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
5
Коментара по темата
5.
pumqri do 3
17.09.2016 13:18:29
0
2
tai kato gledam I ti se izqwqwash na tribunata ne propuskash a za razglezenite drebni dushici sqkash poslednoto izrechenie ot komentara ti si si go pisal tochno za sebe si :D dali e dete ili jiwotno stawa wupros za jiwo newinno sushtestvo na koeto budeshteto mu zawisi ei ot takiwa razglezeni bokluci kato teb!
4.
pumqri
17.09.2016 13:07:07
0
3
mnogo ste zlobni beee...taka li se reshawa problema da izpudite jiwotnite na ulicata posle kato uhapqt prostite wi deca shte rewete pak :@da imat specifichna mirizma no dori I wseki den da gi kupesh te sa jiwotni za boga na kakwo da mirishat na cwetq li mirisheli napikanite babi w bloka ne mirishat nali shto ne gi izpudite tqh smeshnici prosti!Pensioneri e kvo iskate tqh ako gi pitash ili diode wreme da se oplakwat neshto te sa !
3.
до 1 и 2
17.09.2016 11:17:59
3
1
Май имате сериозни проблеми с главите. Жилищната кооперация не е обор. Всяко животно мирише и си представям 10 котки и 2 кучета как смърдят. А факта, че сравнявате живота на котка и на дете е още по-страшен. Комплексирани, разглезени дребни душици...жалко, идиоти винаги е имало, но интернет им даде трибуна.
2.
Диян Тончев Камбаната
16.09.2016 11:28:32
9
4
Мрьсни злобни хора какво им правят животинките? Дано умрат децата на тея дето са пуснали жалбата и на сьдията.Майка ви да еба в гьрлото.
1.
след
16.09.2016 10:37:34
8
7
след като ги изведът къде ще отидат?! съдийка в тях ли ще ги вземе? лесното е да се изведът от дома на семейство А СЛЕД ТОВА КАКВО ? ОБЕСВАНЕ ИЛИ ЩЕ ГИ ПРИСПЯТ??!?! ШИБАНА СКАПАНА ГНУСНА МРЪСНА ДЪРЖАВИЧКА!!1 СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори