×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убийцата Атанаска изпадна в жестока депресия, иска да се беси


Убийцата Атанаска изпадна в жестока депресия, иска да се беси
Атанаска още твърди, че е натопена, а истинският убиец бил на свобода
17 Август 2016, Сряда, 05:40 ч.
Автор: Флагман

Надзирателите претарашили килията й, отнесли дори ластиците

Убийцата на 8-годишната Алекс от Поморие се заканвала да се обеси в затвора. Осъдената на доживотен затвор Атанаска Георгиева изпаднала в дълбока депресия, след като Върховният касационен съд (ВКС) потвърди наказанието й за умишленото убийство на момиченцето.Тялото на детето бе открито на 10 април 2014 г. в квартирата на Атанаска, която се намира над жилището на родителите на Алекс.

До последно Георгиева се надявала да се отърве от най-тежкото наказание, но очакванията й не се оправдаха. След като чула тежката дума на ВКС, Атанаска не могла да повярва на ушите си.

Още в първата седмица след произнасянето на ВКС тя изпаднала в приповдигнато емоционално състояние. Говорела непрекъснато и обяснявала на всички "колеги" в Сливенския затвор, че не тя е ликвидирала красивото момиченце от Поморие. Пред тях непрекъснато преповтаряла версията си за непознат мъж, който убил детето в квартирата й, после я изнасилил, за да не го предаде. Тази хипотеза бе проверена от разследващите, но се оказа пълна измислица, която Атанаска си съчинила като защитна версия, пише "България днес".

След като еуфорията в настроението й отминала, Атанаска изпаднала в другата крайност - вглъбила се в себе си и спряла да говори. Повтаряла само, че ще сложи край на живота си, защото невинна е тикната в затвора. Пред някои от затворничките споделила, че иска да си отиде от този свят, защото е изоставена от приятелите си. Всички, които по време на процеса твърдели, че вярват в нейната невинност, изненадващо се отвърнали от нея. Никой от приятелите не й пишел писма и не й идвал на свиждане.

Контакт с осъдената на доживотен затвор поддържали само майка й и сестрите й. В моменти на откровение Атанаска споделила, че вече не вярвала и в любовта. Била дълбоко разочарована, след като последният мъж в сърцето й, с когото се запозна чрез писма в затвора, я преметнал, че ще й плати за скъп адвокат. Останала сама между четирите стени на килията, Атанаска не виждала смисъл да прекара до края на живота си по този начин. Слуховете за намеренията на осъдената да сложи край на живота си бързо се разнесли из пандиза. За да пресекат намеренията й да стегне примката около шията си, от управата на зандана взели всички предохранителни мерки.

От килията на Атанаска били прибрани всички вещи, които можели да послужат за изпълнение на намерението й, научи "България Днес". Надзирателките претарашили помещението и отнесли дори ластиците за коса на Атанаска.

Според официалната версия на прокуратурата във фаталния ден пред входа на жилищния блок детето срещнало Атанаска, която познавало добре. Разговаряли и се качили в квартирата на жената. Тя почерпила Алекс с плодове и лакомства, пуснала й телевизора, за да гледа детски предавания. Момиченцето било на гости около час в апартамента на Атанаска, преди тя да й посегне. Алекс погледнала снимката на синовете на Атанаска и ги нарекло грозни.

Смята се, че именно тези думи са провокирали убийцата да удуши детето с две найлонови торби. Омотала ги с тиксо. От вътрешната страна на лепенката са открити отпечатъци на Атанаска, която до последно и пред всички съдебни инстанции отрича да има нещо общо с убийството на момиченцето.

Няма пари за кръвнина

Убийцата на Алекс нямала и пари да плати кръвнината на родителите на момиченцето. Обезщетението, което те трябва да получат, е общо 360 хил. лв. Бургаският окръжен съд постанови Атанаска да плати на майката и бащата на погубеното дете по 130 хил. лв., но Върховният касационен съд увеличи размера на обезщетението с по 50 000 за всеки от родителите.

В категории: Животът


6
Коментара
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
6
Коментара по темата
6.
ужас
17.08.2016 12:33:47
1
2
Тоя изрод жив ли е още?
5.
123
17.08.2016 12:12:28
1
7
Хора,внимавайте какви ги вършите,за да не плащат децата!
Това,което правиш зад гърба на хората,го правиш пред очите на господ!
4.
Възраждане
17.08.2016 11:20:59
1
10
Селяния + завист + злоба
Ето това е българина днес
3.
Kiro
17.08.2016 10:44:52
2
8
Да изработи кръвнината, после да се беси тоя урод ГРОЗЕН
2.
!
17.08.2016 08:52:18
2
18
Хора, пазете си децата, всякакви откачалки има, дори и не ги подозираме понякога, че са такива! И вие се пазете! Живейте по- скромно, че завистта у хората може да доведе до такива страшни неща!
1.
ил
17.08.2016 08:46:06
3
12
помогнете и да се обеси
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време
Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори