×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Преместиха Толупа в Старозагорския затвор, станал бос на група зад решетките


Преместиха Толупа в Старозагорския затвор, станал бос на група зад решетките
Стоян Димитров излежава доживотна присъда заради атентат срещу Митьо Очите, при който загинаха жена му и брат й
01 Август 2016, Понеделник, 15:43 ч.

Адвокатите на Толупа ще използват стрелбата в Слънчев бряг на 8 юни и обвиненията срещу следователя Иван Христов, за да го изкарат от затвора 


Стоян Митков Димитров-Толупа, осъден на доживот без право на замяна за атентат срещу Митьо Очите, в който загинаха други трима, е преместен в Старозагорския затвор заради рисково поведение зад решетките, съобщава 24 часа.

Заповедта е разписана от шефа на затворите, като основание е посочен чл. 62 ал. 1, т.4 от Закона на изпълнение на наказанията, стана ясно след журналистическо запитване. Визираният текст предвижда възможността преместването да стане по предложение на шефа на съответния затвор при „психологическа несъвместимост, конфликти със служители или лишени от свобода - пострадали или близки на пострадалите от извършеното престъпление, или при наличието на други важни съображения, свързани с ресоциализацията, с безопасността на лицето и сигурността в местата за лишаване от свобода”. От институцията не уточниха какви са конкретните причини за санкцията.

Според източници на изданието затворническата управа в Бургас е сигнализирала шефовете си, че доживотникът е формирал около себе група от доверени хора, с характеристиките на затворена общност, което е в противоречие със създадената йерархия и крие опасност за реда зад решетките. 

Затворникът е обжалвал пред министъра на правосъдието, но заповедта е потвърдена в средата на май.

Така вестта на стрелбата срещу Димитър Желязков – Очите в Слънчев бряг на 8 юни е заварила Толупа в Старозагорския затвор.

Роденият през 1974 г. бургазлия е зад решетките вече 15-та година. Той бе признат за виновен като подбудител и помагач на атентат срещу Желязков, извършен с кола бомба, който отне живота на съпругата му Таня, брат й Славчо Дерелиев и гардът Николай Бъчваров. Димитров не се признава за виновен и е правел няколко пъти опити делото да бъде възобновено.

Последният от тях е през 2014 г. С постановление на шефа на окръжна прокуратура Калина Чапкънова обаче е получил отказ. Прокуратурата се мотивира с това, че в жалбата на Димитров няма данни при постановяването на присъдата да са използвани неистински доказателства или междувременно да са събрани нови улики.

Според запознати обаче адвокати на Толупа подготвят ново искане като главният им коз ще бъде започналото досъдебно производство срещу следователя Иван Христов. Той е основна фигура при разследването на тройното убийство.

Стоян Димитров има иск срещу държавата заради тежките условия в затвора и липсата на адекватна медицинска помощ. По това дело, което е в Бургаския административен съд, е назначена съдебно-медицинска експертиза, която все още не е готова.

снимка:24 часа

В категории: Крими


3
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
3
Коментара по темата
3.
Ккккк
03.08.2016 06:58:43
0
2
Толупа казваше много истини за иван христов още преди 5 години ама не им отърва на прокурорите да има ново дело христов си напълни гушшката и бая свидетели пропусна
2.
Путин
01.08.2016 17:56:43
0
2
Ето един виден български русофил.
1.
Мирослав
01.08.2016 15:47:20
2
6
Защо Флагман не се поинтересува какво се случва на пазара на недвижимите имоти, по-специално търговете на Частните съдебни изпълнители? Знаете ли, че имотната мафия се е възродила и в момента заграбва всички апетитни имоти в града с помощта на съдия-изпълнителите? Толупа също е част от тази мафия, както и Митьо Очите. ако смятате, че са ги изкоренили и свободните хора могат да имат защита на своята собственост, грешите.

Пиша го като лично потърпевш - решихме да купит такъв имот, обикаляме вече няколко месеца. Веднага след огледите получаваме заплашителни сигнали да не се занимаваме с имотите. И на огледите навсякъде ходят със съдебните изпълнители хора на митьо очите...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори