×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Евгения Банева ексклузивно: Изнудваха ме за половин милион евро дни преди палежа на резиденцията ни!


Евгения Банева ексклузивно: Изнудваха ме за половин милион евро дни преди палежа на резиденцията ни!
Това остана от опожарените помещения на резиденцията на Баневи
25 Юли 2016, Понеделник, 21:30 ч.
Източник: БЛИЦ

Искаха същата сума и да не разпространят голите ми снимки. Казаха, че е най-добре мъжът ми да се хвърли от покрива на „Кемпински“

500 000 евро са били поискани от Баневи няколко дни преди палежа на корпоративната им резиденция в Бояна тази нощ, а при отказ да бъде платена сумата, неизвестният мъжки глас казал: „Събирайте пари за нови мебели“.


„Разбрахме от СОТ-а и охраната, че е имало палеж в резиденцията ни в Бояна, което е поредното посегателство върху наша собственост и пореден опит за покушение спрямо мен и съпруга ми. Проникнали са в резиденцията към 3 без нещо тази нощ, полели са мебелите и всичко останало с някаква запалителна течност и са ги запалили. Опожарено е имущество, мебели и т. н. Ние със съпруга ми трябваше да бъдем там, но по една случайност бяхме в „Русалка“, защото имахме чужденци на посещение. Предполага се, че ако вътре е имало спящ човек, е нямало да оживее“. Това разказа пред репортер на БЛИЦ Евгения Банева, която добави, че щетите от палежа са „изключително значителни“. Но не това е най-същественото за нея, а друго – че както при предишните посегателства спрямо семейството й, и при този случай тя се съмнява, че разследващите ще свършат нещо.

„По-скоро ми се струва, че няма, защото сме пускали толкова много жалби до всички прокуратури, включително и ВКП, че вече им изгубих броя, но ефект няма никакъв. Това за мен е тотален отказ от правосъдие. Мога само да кажа, че върху нас се упражнява рекет от една охранителна фирма и повече няма да коментирам. Посочени са всякакви свидетели, фирми и всичко, което е нужно, но това очевидно не е достатъчно за нашата прокуратура. Каквото и да се направи или да не се направи – ние много добре знаем кой е поръчителят“, заяви още Банева, но отказа да назове конкретно име. Към момента извършителите на палежа в резиденцията в Бояна остават неизвестни, но охранителните камери са запечатали двама маскирани мъже, които влизат в имота.

По думите на Банева въпросният човек, който поръчва атаките срещу тях, упражнява върху семейството й изнудване и рекет, ползва се с чадър от най-високо ниво, а мотивът му е един единствен – пари.

„Проблемите с този човек са от две годни насам. Започна се с опожаряване на нашата вила преди година и половина в "Русалка", сега през април пък имаше опит да бъде запален един от ресторантите ни там. После запалиха моя офис в София, като преди това пък в същия този офис хвърлиха бомба, която падна пред две от търговските ми директорки. И при всички тези случаи почеркът е един и същ – със едно и също запалително средство се работи винаги и има обаждания преди всяко едно покушение“, разказва Евгения Банева. 

И разкрива, че 4-5 дни преди палежа нощеска на резиденцията им в Бояна, неизвестен мъжки глас й се обадил по телефона. Това се е е случвало и при предходните пъти, казва тя. „Гласът е един и същ, но номерата са различни. Винаги иска различни суми пари и подсказва, че ако не бъдат платени ще се случи горе-долу това, което впоследствие става“, разяснява Банева.

При конкретния случай с резиденцията, мъжкият глас и поискал 500 000 евро, а като отказала да ги плати, чула: „Събирайте пари за нови мебели“. „Тази реплика беше и преди случая в Русалка, когато пак отказахме да се поддадем на рекета. Преди получавах и есемеси, но този път нямаше, директно ми се обадиха по телефона. Същата сума – 500 000 евро ми беше поискана по телефона, за да не бъдат разпространени мои голи снимки, които впоследствие бяха изкарани. Предният ден ми поискаха парите, аз отказах да платя с думите: "публикувайте каквото си искате". Тогава ми беше казано също, че било най-добре мъжът ми да се хвърли от покрива на „Кемпински, както и, че ще излязат в медиите оклеветяващи го публикации“, разкрива още Евгения Банева.

В категории: Крими


3
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
3
Коментара по темата
3.
Do alex
25.07.2016 21:57:59
0
0
Absolutno .....
2.
Alex
25.07.2016 21:20:27
0
4
Ако съм на Баневи ще изляза в кратко платено медийно време по някоя телевизия и ще предложа 2 милиона евро на този, който доведе поръчителя вързан и със самопризнания!
1.
_nib_
25.07.2016 19:07:19
0
10
Иде време когато всеки трябва да си плаща за гяволъците преди време.Или както е казал народа-видов ден идва.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори