×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туристите в Слънчев бряг намалели заради Евро 2016?


Туристите в Слънчев бряг намалели заради Евро 2016?
Зам.-председателят на Българска туристическа камара Владимир Кисьов прогнозира, че Слънчев бряг и туризмът ще приключат сезона с ръст над 10 %
27 Юни 2016, Понеделник, 13:05 ч.

Когато има европейско или световно първенство по футбол, винаги записванията са по-малко в сравнение с предходната година, обясни зам.-председателят на Българска туристическа камара

В Слънчев бряг сезонът започна нормално. Има ръст от над 30 % в предварителните записвания, но може и да са по-малко, защото когато има европейско и световно до 10-ти юни, винаги резервациите са по-малко от предходната година. Това каза в „Денят започва“ по БНТ зам.-председателят на Българска туристическа камара Владимир Кисьов. Сезонът в Слънчев бряг ще приключи с ръст над 10 %, прогнозира той.
Кисьов припомни, че много плажове в България са отличени със “Син флаг”, което е своеобразна европейска гаранция за качество на продукта.
Председателят на управителния съвет на Национална асоциация „Българско Черноморие” Димитър Канариев пък каза, че условията за почивка у нас са отлични, а чистотата на плажовете и на крайбрежните води е на световно ниво. „Това показват последните данни на Регионалната здравна инспекция. Трябва да се казва истината, а не да се саботира сезонът, защото много хора се хранят от туризма. Ако бяхме обаче членове на Шенген, това щеше да помогне повече на туристическия бранш и България щеше да е по-притегателна за чужденците“, коментира Канариев.
Той подчерта, че с дивото къмпингуване отново има увреждане на околната среда и заграбване на чужда собственост. „Надявахме се с диалога, който повдигнахме в публичното пространство, да докоснем съвестта на хората и те да прекратят тази практика, която я няма никъде другаде по света”, обясни той. Канариев коментира, че къмпингуването трябва да го има и търсенето за него е огромно, но е нужен регламент, по който почиващите да го практикуват.
Изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров пък заяви, че е нужно кардинално решение за преместваеми обекти и тяхното разположение. Той обясни, че в началото на сезона са предприети действия за премахване на незаконни обекти и в Слънчев бряг, и в Несебър.
„Бяха премахнати около 90 обекта, но това не реши проблема. Самата процедура по премахването е много тромава. Всички трябва да се обединим около премахването на преместваеми обекти. Задължително са нужни законови промени в поставянето и премахването. Основната посока, в която трябва да се работи, е предварително премахване на тези обекти”, коментира Димитров.
Кисьов от своя страна призова масовите проверки, които се правят в Слънчев бряг, да са по-дискретни.
Не сме против тях, но нека да се правят така, че да не създават дискомфорт за туристите, призова зам.-председателят на Българска туристическа камара.
Според хотелиери, сезонът е по-слаб от миналата година по това време, но оборотите се покачват заради масираните проверки на МВР и НАП.
След стрелбата по Митьо Очите и последвалите проверки от инспектори, паркинг е отчел с 1200 лева по-голям оборот, отколкото седмица преди това, а дискотека регистрира оборот от над 30 000 лева в нощта, в която инспекторите от НАП започнали да следят издават ли се фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб отчел три пъти по-нисък оборот.
„На всеки три-четири дни имаме комплексна проверка от НАП, Инспекцията по труда, Митниците. Това от една страна смущава клиента. Спира се музиката и това стресира хората. По-добре ще е проверките да не са толкова демонстративни“, заяви Магдалена Марчева, която е управител на нощно заведение в Слънчев бряг.
Канариев призова управляващите да не слушат призивите на определена маргинална група хора, които протестират по няколко души в центъра на София, а да се изнесе диалогът в местните общности, където общините и собствениците на имоти да могат да изкажат своето виждане за развитие. „Това ще спомогне да се направи по-добра инфраструктура. Няма как да развиваме устойчив туризъм без това. Общините трябва да имат обща визия. С работа на парче не става. Допускани са грешки, но за да ги избегнем и да се развиваме по по-модерен начин, трябва да има общи устройствени планове, които да са приоритет за държавата“, заяви шефът на „Българско Черноморие”.
„Странджа е едно богатство. Трябва да се направят пътища, за да може да покажем нашия фолклор и природата на туристите“, каза още той.
Проверка на екипа на БНТ установи, че любимият на природозащитниците плаж Иракли в момента държи най-висока цена за сянка. По 36 лева за двама плащат туристите. В Слънчев бряг е малко по-евтино – 30 лева. В курортния комплекс се дават по 10 лева за чадър и още толкова за шезлонг. Това е ръст с 25% спрямо миналата година, когато туристите плащаха общо 24 лева. Летовниците се оплакват, че свободната зона е силно стеснена.
Срещу три лева за чадър и още толкова за шезлонг, може да плажувате на Северния плаж в Бургас. На централния плаж, който се стопанисва от общината, услугата е безплатна, но преди обяд места почти няма.

В категории: Несебър


2
Коментара по темата
2.
ЕЙ,БОЖЕ
27.06.2016 11:20:18
0
6
Хвани единия ,удари другия.Некадърник до некадърник,глупак до глупак,да ги риташ с мерак.Аман от назначени бизнесмени- плашипутарници.Туризъм няма и няма и да има защото буквално го бетонирахте.Къде са ви руснаците,къде са ви скандинавците,къде са ви българите,някъде другаде, но не и тук.
1.
z
27.06.2016 10:43:42
0
2
Няма да се научат да ги обявява тия европейски първенства поне няколко месеца преди началото на сезона.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори