×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов и Плевнелив в задочен спор за общ черноморски флот срещу Русия


Борисов и Плевнелив в задочен спор за общ черноморски флот срещу Русия
Това е опит да бъде въвлечена България в допълнителен конфликт, ядоса се Борисов
15 Юни 2016, Сряда, 21:57 ч.

Предложението било на румънския премиер, нашият се дърпа, не искал главоболия, президентът обаче е съгласен

България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия. Това предложение е отправил в сряда румънският президент Клаус Йоханис към премиера Бойко Борисов. Това стана при посещението на румънския президент в София.
В началото на юни същото предложение отправил и премиерът на Румъния Дачиан Чолош при визитата си у нас, съобщава „24 часа”.

„Това е опит да бъде въвлечена България в допълнителен конфликт. Нищо не налага допълнителни войски да бъдат разполагани в региона. Не ми трябва война в Черно море”, отговорил в сряда Борисов на искането на Йоханис.

Според присъствали на разговорите българският министър-председател дори повишил тон.

Предложението за общ натовски флот в Черно море, представено от Йоханис като Регионална черноморска инициатива, срещна обаче пълната подкрепа на президента Росен Плевнелиев. Освен това двамата президенти декларираха, че “приветстват решението на САЩ да дислоцират военноморски части в Черно море в рамките на Европейската инициатива за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа”.

Според български военни експерти румънското предложение предвижда и превръщането на военноморската ни база Атия край Бургас в голяма американска база на Черно море.

„Черноморският регион е вече стратегически от гледна точка не само на нашия, но и на европейския и дори на глобалния интерес за повече сигурност”, коментира Плевнелиев.

Той заяви и българската подкрепа за създаването на щабна структура и многонационална бригада на НАТО в Румъния, в която евентуално ще се включат 400 наши войници за учения и тренировки на ротационен принцип. Борисов бил против и тази инициатива на държавния глава и на министъра на отбраната Николай Ненчев.

„В никакъв случай не желаем да се готвим да атакуваме някого. Искаме да се защитим и да докажем, че сме тук”, подчерта Йоханис.

„Няма как да се чувстваме спокойни, когато плеяда от замразени, но тлеещи конфликти са на границите ни и чрез тази технология пробват да ни поставят трайно в зависимост от нечий чужд интерес”, каза Плевнелиев. „Не НАТО създава тези замразени конфликти”, добави той.

В категории: Политика


19
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
19
Коментара по темата
19.
До русофил
16.06.2016 10:28:22
1
1
Много добре си плават корабчетата.През целия си живот не можеш да минеш разстоянието което те са проплавали.А и ти прочети малко история ама не от интернет ,а иди до някоя книжарница.
18.
друга тема
16.06.2016 09:56:26
5
2
Нищо не ни свързва със Русия освен че тя ни атакува 3 пъти!!!!!
Най варварското племе са руснаците!!!! Бой по руснаците!!!!!
17.
РУСОФИЛ
16.06.2016 08:28:23
4
4
Бойко този път защити националните интереси.Разумен подход в сложна политическа ситуация в Европа.А дупедавеца Плевналиев защитава чужди интереси, но не и на България!Чий президент е? След мандата си ще изчезне от страната,като вмирисана пр**ня от гащи.НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!!!Какво ни свързва с Русия и какво с Америка????Защо ни е толко къса паметта??? И тук, на форума, също се вижда късогледството и непознаване на историята."Русия окупира България и я краде до 1998а"- егати невежеството. "Янке", ако не беше Русия,сега щеше да поздравяваш мама и тате с "Хайл Хитлер" и щеше да забравиш що е българско. Прочети учебника по история до 1998а, за да научиш,че даже комунистите признават отказа на ЦАР БОРИС да изправи българската армия срещу руснаците, а едно дупелизче сега иска "великата ни армия" да изпъчи пред Русия, ама преди това трябва да ги обуе и облече, а и да намери корабчета,че тези купени от братята французи нещо не могат да плават.А що става реч за ограбването,Янка и другитне като нея не знаят,че бензина беше 10 стотинки и че руснаците ни плащаха доматите с горива.
АМАН ОТ НЕВЕЖЕСТВО И ПРОСТОТИЯ!
16.
М да...
16.06.2016 06:40:35
1
1
Това недоразумение Росенчо трябва да си ходи ВЕДНАГА!!! Такъв ПРОДАЖНИК!!! ОТВРАТ!!!
15.
Tup narode
16.06.2016 04:59:11
1
0
dobre shi igraem s amerikancite i nato s durjava kudeto hora ot pravitelstvoto kato Obama sum gledal intervu kak kazva che biblqta ni uchi da sme robi hora koito zamislqt svetovno pravitelstvo tam jivee dqvola Nie sme slavqni bratq pak i neznam ko shi zashtitavame kato Russia nqma da atakuva Bulgariqq tuk jiveqt mnogo rusnaci nie sme edni i sashti slavqni no te pone ne sa putki kat nas pak nii nestiga deto sme bili pod tursko robstvo otkoetto sa na oavobodili i imeme tursko pravitelatvo v durjavata pederesiiii obicham si naroda obicham si go nooo sme neznam kakvi nqmam dumata i sq veche bazi tuka shi praim da sa zashtitim ot opasnost ot koqto prosto e neizbejna edna bomba i shi im vurni bazata obratno v Amerika dano sichkite deto sa si prodavate gazovete da vi izlqzat roga otideni durjavata no po loshoto e che i naroda veche nacqlo e izperkal pozvolil e da mu iskorenqt cenosstite jalkoo obicham te Bulgario no prosto kraqt nablijava...
14.
Нещата се повтарят
16.06.2016 03:02:08
1
0
Спомнете си какво се случи в междосъюзническата война.
13.
историк
16.06.2016 02:39:44
1
4
Русия не е откраднала нищо от България, даже напротив, България функционираше понеже получавахме енергия и достъп до руския пазар. С помощта на кого изградихме почти от нищото конкурентно способно производство? С помощта на кого изградихме една от най-силните армии в Европа? Това са двата критерия по които се измерва силата на една държава.

Ако България не беше попадналта в руската сфера на влияние щеше да се случи това, което се случва днес, икономически геноцид и тотале разпад на държавността, ръководен от частни интереси зад океана. От производител ни превърнаха в консуматор, това е икономическо робство. Не забравяй и че когато Сталин предложи на Борис военна защита той избра Хитлер, въпреки, че идеално разбираше какво щеше да се случи с България ако Хитлер спечели войната. Според Хитлер ние също сме унтерменшен.

Всички вие, които плюете Русия сте невежи родоостъпници. Няма момент в новата българска история, когато Русия не е била права относно това, което трябва да прави България за своя интерес. Всеки път когато нашите държавници са избирали да пренебрегнат Русия, сме се изправяли пред катастрофи. Русия ни освободи, след това плати нашето съединение и беше готова да ни защитава след Първата балканска война, но нашите слаби държавници опропастиха всичко.
12.
Янка Янкито
16.06.2016 00:24:21
6
2
През 1944 година Русия окупира България и я краде до 1998з
Много е ясно защо цяла генерация българи е сега зад граница.
Ако се бяхме защитили през 1944 сега щяхме да сме на нивото на Германия. Спокойно и това ще стане. само в НАТО и само в ЕС.
11.
История
16.06.2016 00:22:19
13
2
Плевнелиев е единствения Български президент който е истински Българин и иска да ни защити. Другите путльовци ще се продадат за 2 рубли на Лукойл.
Давай Плевнелиев!!!!!
Видяхме ги колко струват руснаците на първенството.
Само хулигани и мафиоти за срам станаха пред света.
пази България!!!!
Смърт на Русия тая лукава курва!!!!!
10.
ANALITIK
15.06.2016 23:55:57
2
7
ТИ СИ НЕЩАСТНИК БЕ ПЛЕВНАЛИЕВ,ЗАЩО ВЪВЛИЧАШ БЪЛГАРИЯ В УНИЩОЖИТЕЛНА ВОЙНА,НЕ ТИ ЛИ Е ЯСНО,ЧЕ НАТО,СЕНТО И СЕАТО ДА ДОЙДАТ В ЧЕРНО МОРЕ ЩЕ БЪДАТ СМАЧКАНИ ОТ РУСИЯ.ЖАЛКО ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ,НО ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ....
9.
FREE BULGARIA
15.06.2016 22:19:24
4
1
Извинете ме аз съм душевно болен понякога когато забравя медикаментите ме обхваща деменция
8.
До Плевнелиев "президента"
15.06.2016 21:54:34
2
12
Г-н "президент"(с малка буква),
Вие като Росенчо може да си говорите където, когато и каквото си поискате...
НО КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ сте длъжен да сте г-н Плевнелиев, който работи за интересите на страната си!
Аз лично се срамувам, че гласувах за вас...
7.
Дернев
15.06.2016 21:49:29
6
5
Общ Черноморски флот може да има, когато се създаде обща армия. Там трябва да насочат усилията си нашите политици в БГ и Брюксел. И колкото по-малко НАТО, толкова по сигурна Европа. Сигурността на Европа трябва да е в ръцете на европейците от СЕЩ и Русия. НАТО, както я кара, ще ни докара войната със сигурност. Глупаво за нас европейците да го допуснем отново.
6.
bulgar
15.06.2016 21:47:32
4
5
Ей сетиха се турците
ама като нямат вече
Изгода.И кво да им се
вържем.
5.
FREE BULGARIA
15.06.2016 20:50:23
5
2
Znaem, che vuv Kremul jiveiat ubiicite na Volga Bulgaria, i tezi koito ni otriazaha 30% ot teritoriata prez 1944.
Zaradi Kremul te ni vzeha Makedonia i Belomorieto. Triabva da gi machkame!!!!
4.
Алоооо
15.06.2016 20:42:19
3
12
Алоооо Плевнилиееев -Путин ясно каза скоро ,че ще насочи ядрените си ракети по тези Натовски обекти !!! Аз неискам България да е под прицел на ядрени ракети !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.
sap
15.06.2016 20:19:55
3
7
bokluci s turcite li shte praite sajuz.СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ НАЙ ВЕЧЕ СЪРТ ЗА вас ПОЛИТИЦИТЕ
2.
Дрън дрън
15.06.2016 19:56:05
13
6
Евтин популизъм от страна на Борисов. Това не зависи от него, а от президента, който е главнокомандващ на военните сили. Пак се правим на бабаити.
1.
Истината
15.06.2016 19:49:29
35
6
Съгласен съм със румънците защото и те са българи и Украйнците. Това са наши народи и хора. Кремъл са монголци и казаци не са Българи.
Трябва да защитим ЕС и Атия да стане международна база.
Нека Путин да има страх да знае че ние не му готвим нищо но искаме да се защитим. Тогава да ходи да атакува азиатските си съседи. Браво Плевнелиев.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори