×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Милионите от тото са урочасани. Вижте как провалят човешки съдби!


Милионите от тото са урочасани. Вижте как провалят човешки съдби!
В България джакпотът не е като американския, който достига до 300-350 млн.долара, но пак си заслужава
24 Май 2016, Вторник, 17:46 ч.
Източник: 168 часа

Едно след друго на екрана излизат шест поредни числа, които ги има във фиша на Марин Соколов. По-късно той ще разкаже, че в първия момент не е повярвал какво му се случва и няколко пъти правил една и съща проверка.

Няма грешка. Марин е спечелил 2 млн. лева от играта 6 от 42 и за секунди от прост работник се е превърнал в богаташ.

Разбира се, близки и приятели веднага го засипват с молби за финансова помощ. Съселяните в родния му Крън пък завистливо коментират, че сега вече Марин ще си оправи живота.

Но щастието, споходило семейството му през 1996 г., се оказва кратко. 16 години по-късно тотомилионерът отказва да си спомни мига на върховно щастие и нарича печалбата дяволска прокоба. Случаят му не е уникален. Повечето тотомилионери след поредица от житейски несполуки губят парите си.

Статистиката не може да е пълна, тъй като мнозина забогатели от тото българи предпочитат анонимността. На другите съдбата е сходна и далеч не щастлива. Сякаш милионите от тотото са урочасани.

Историята на Марин Соколов укрепва това суеверие. За разлика от 1996 г. сега той е станал саможив, нарочно няма телефон у дома, а колегите му във фирмата са инструктирани да го крият, ако някой го потърси.

“Марин не иска да говори с никого за своите милиони. Казал е на колегите да отговарят на обажданията с “няма го” и “не знам кога ще се върне”. В редките случаи, когато все пак отвори дума за някогашния си късмет, сякаш отваря стара рана”, разказа пред “168 часа” съседка на бившия милионер.

Марин е споходен от голямата печалба, когато Крън е още село. Сега е град, а милионите ги няма.

"Като спечели, Марин раздаде всичката стока в магазина, който държаше. Инвестира в едно ранчо. Не знам какво стана, но май парите се стопиха. Сега си гледа ранчото, но явно не е заможен, щом работи и на друго място. Бори се за залъка”, каза друг жител на Крън. Според градската мълва двата милиона лева разпалват вражда във фамилията на Марин Соколов. Роднини се озлобяват срещу него, стига се до бой и жалби в полицията срещу тотомилионера. Дори е осъден условно. В същото време той има и големи грижи със сина си, който се връща от казармата със силно разклатена психика.

“Още дават луди пари за лекари. Като имаш такава тревога, каква файда от милионите, дето си спечелил", коментира друг съсед.

Бай Марин нито веднъж не е пускал фиш след това.

“Господ си взе парите, които ми беше дал. Но щастието не е в тях. Късметът е дяволска работа", казва той днес.

Дали поради промисъл свише, или по съвсем човешки причини печалбата на първия тотомилионер Тодор Бонев от 1,5 млн. лева също се изпарява през 1991 г. Русенецът споделя по-късно, че дълго се е чудел какво да прави с огромната печалба. Най-напред той дава невиждано щедри почерпки, после и за благотворителност. Друга част от парите отиват за нова кола и къща. С останалото отваря студио за красота и здраве, което обаче работи само 6 месеца.

“Най-голямата ми грешка беше, че вложих парите в бизнес, от който не разбирах нищо. Така изгубих всичко и фалирах. Сякаш над мен тегнеше проклятие", разказва Тодор. След провала на начинанията му всичко в живота му тръгва надолу. Мъжът два пъти оперира краката си и сега живее с две изкуствени тазобедрени стави. Беда застига и сина му, който по чудо е спасен след тежка катастрофа. Купеният с парите дом изгаря при пожар.

Всичко това обаче не отказва Тодор от вълнението да се бори за големите пари от някой джакпот. Той мечтае да си подари пътешествие с кораб.

Вярата в тотощастието крепи Бонев, но не и роднините на друг милионер. Те са направо отчаяни от прекалено суровата си участ.

Всичко започва с един фиш за стотинки, пуснат от продавача на семки Валентин Илиев-Апти. Сферата "изплюва" числата в него и отрежда на Апти 318 млн. неденоминирани лева през 1997 г. Семейството му е убедено, че мизерията остава зад гърба им и ги чакат охолство и лукс. Но те жестоко се лъжат. За 6 години Апти профуква всичко и трупът му изплува в Марица.

Но семкаджията изживява своите мигове на новобогаташ. Купува къща, бял мерцедес и златен ролекс. После губи всичко в един ден. Предната вечер е тежкар, а на сутринта отново е голтак. Съседи разкават, че бодигардовете, които е наел да го пазят, взели част от парите му насила.

Кражбата се отразява тежко на семкаря. Той отслабва с 30 кг и се поболява. Накрая изчезва и намират тялото му в реката. В махалата се говори, че са го убили при изтезание да каже къде си крие парите. Според други е натрупал дългове и кредитори са му видели сметката. Вдовицата му Ана пък се кълне, че сега би върнала милионите на тотото

"Нищо хубаво не видяхме от тия пари. Той и едно златно пръстенче не ми купи. Сега живея със 130 лева. Страшно тежко ми е", проплаква Ана. Тя не може да прости на покойника, че е профукал печалбата.

Със същата завидна скорост харчи и Георги Илиев. Той не е от Крън, а от Трън. Пуска фиш заедно с братовчед си, без да се надява на шанса си. До онзи ден братовчедите живеят в големи лишения. И чудото става.

“Печалбата ни беше точно1 милион и 32 000 лева. Никога не съм вярвал, че ще имам толкова пари накуп. Това бяха едни от първите милиони, които даваше тотото. Преди това сумите бяха по-малки”, спомня си Георги, когото печалбата заварва като общ работник в завод “Ерма”.

И братовчедите се впускат в неспирни гуляи, за които харчат огромни суми. Те живеят почти като във филма “Господин за един ден”.

“Отидохме с баджанака в София да си вземем печалбата. Обясниха ни, че според правилника на тотализатора в брой могат да ни изплатят 32 000 лева. Останалите пари щяха да ни бъдат преведени по банков път. Отидохме до банката със служител от тотото, оформихме документите и прибрахме парите в брой. Почнахме да се черпим още по пътя за вкъщи. В което и заведение да влезехме,

поръчвахме от най-скъпите напитки и мезета. Някак си се добрахме до Брезник и там пак заседнахме в ресторанта. Идва сервитьорката и ме пита: "Какво желаете?" Замислих се и реших: "Давай по едно от всички неща, дето имате в менюто!" Ама как така по едно", чуди се тя. "Ами така! Първо носиш по една от всички супи. После по една от всички салати. След това минаваме на мезетата, даваш и от тях по едно от всички. После ястията и накрая десертите. И да не пропуснеш, че искам и по една от всички видове ракии, уискита и т. н.", разказа Георги пред "168 часа". Двамата ядат, пият и се веселят цяла нощ, а след това се опитват да се върнат към обичайното си ежедневие. Гошо пак тръгва на работа в "Ерма". Цял Трън му се чуди как така милионер мете халетата на завода. Тогава се ражда и прякорът му Гошо Милионера. Илиев си го носи и до днес, години след като печалбата е била похарчена до стотинка.

"Изведнъж се сдобих с много приятели, като взех парите. Всички ме тупаха по рамото и ми се пишеха близки. Хиляди левове раздадох назаем. Още не са ми ги върнали. Няма и да ги видя, но не съжалявам. Бяха само купони, купони, купони. И всичко плащахме аз и баджанакът. Купувахме и телевизори. Тогава бяха много по-скъпи от сега. На мен ми струваше 8000 лева. Видеото, и то още няколко хилядарки. От много неща имахме нужда вкъщи, защото си бяхме сиромаси. Ами ние даже ютия нямахме да се изгладим", разказва Георги.

Той решил да купи и апартамент, но тази инвестиция оцелява само няколко месеца. Налага се Гошо Милионера да го продаде за същата сума, за която го е купил. Животът му обаче продължава с познатия весел ритъм.

В категории: Животът


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
DO "umniq" bulgarin
24.05.2016 18:53:14
0
3
Gospod i pari na edno mqsto nqkak ne se vruzva ... parite sa izmisleni ot horata s cel vlast i nadmoshtie tova e :)
3.
умен българин
24.05.2016 17:23:59
1
5
На такива простаци ,не се учудвам ,че не са успели да усвоят парите ,които Господ не на всеки така даром дава...и си ги е взел обратно!
Такива тотомилионери ,такава участ заслужават ,защото толкова им е сивото вещество в главата!
2.
top
24.05.2016 16:22:44
2
7
искам и аз да съм урочасан
1.
_/_
24.05.2016 15:37:40
4
23
Няма никакви урочасани милиони. глупаците които са спечелили сами са се прецакали, понеже са си малоумници.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси (НА ЖИВО) Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси (НА ЖИВО) Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори