×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черна статистика: Airbus А320 е ковчег за над 1000 души!


Черна статистика: Airbus А320 е ковчег за над 1000 души!
Катастрофите на тази марка самолети, чието производство е започнало преди 28 години, са едва девет
19 Май 2016, Четвъртък, 23:45 ч.
Източник: Блиц

10 катастрофи на марката самолет от създаването й


Египетският самолет, паднал в Средиземно море, е деветият от марката, който се е разбил от началото на експлоатацията им през 1988 год. През нощта на 18 срещу 19 май Airbus 320 на компанията EgyptAir, летял от Париж до Кайро, се разби в Средиземно море. На борда са били 66 души. Катастрофите на тази марка самолети, чието производство е започнало преди 28 години, са едва девет. Те могат да бъдат разделени на 4 по време на полет и 5 при кацане на пистата пише life.ru.
По време на полет


На 26 юни 1988 година в авиошоу във Франция, което се е провело на летището в Мюлуз-Абсайм самолет А320 на AirFrance се е разбил. Той е трябвало да извърши демонстрационен полет на ниска надморска величина, като по този начин да предстви за първи път пред обществото новия модел А320. По време на полето обаче самолетът е на критично ниска височина и пада в гората, на края на пистата. В резултат на катастрофата са загинали 3 пътници, а повече от 50 са получили тежки наранявания.

На 24 март 2015 година самолет на Airbus на фирма Germanwings се разбива в планина в Южна Франция. На борда му имало 144 пътници и шестима членове на екипажа. Оцелели няма. Разследването, въз основа на запис от черна кутия, показва, че вторият пилот умишлено по разбил машината. Когато командирът излиза от кабината, той се заключил в кабината и започнал да намалява височината.

На 31 октомври 2015 година руски пътнически самолет Airbus 320 на авиокомпанията "Когалымавиа” по маршрута Шарм ел Шейк – Санкт Петербург се разбива на 100 км. от Ел Ариш в Египет. На борда са били 217 пътници и седем членове на екипажа. Всички хора са загинали. Самолетът е бил атакаван и според властите това е причината за инцидента.

При кацане


На 14 февруари 1990 година докато чака да кацне на летището в индийския град Мадурай, самолет Airbus 320 на индийската компания Indian Airlines, се разбива. На борда е имало 146 души, 91 от тях са загинали, а други са с тежки наранявания. Причината за катастрофата е пилотска грешка.

На 20 януари 1992 година, малко преди кацане на летището в Страсбург Airbus 320 на френска компания се разбива. От 96-те души на борда 87 са загинали. Причината за инцидента са действията на екипажа. Неправилно са определени параметрите на автопилота.

На 23 август 2000 година Airbus А320, самолет на авиокомпанията Gulf Air е паднал в Персийския залив. Той е пътувал от Кайро до Манама и се е разбил в параход в морето. Всички 135 пътници и 8-членен екипаж са загинали.

През нощта на 2 срещи 3 май 2006 година Airbus 320 извършва полет по маршрута Ереван – Сочи. По време на прехода на Черно море се разбива във водата. Убити са 105 пътници и 8-членен екипаж. Причината за инцидента са погрешни действия при бедствия на екипажа.

На 17 юли 2007 година в Сао Пауло, Бразилия по време на кацане на мокра писта се разбива самолет Airbus 32л. Той е летят от Порто Алегре до Сао Пауло. Машината се е плъзнала извън пистата и се е разбила в склад за гориво и е избухнала в пламъци. Всички 199 души на борда са загинали.


При тези инциденти живота си са изгубили над 1000 души.

В категории: Животът


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
Koчо
20.05.2016 07:48:33
1
2
Хаха рашките пак пръсват, по време на полет 3 катастрофи, ама коя е по вина на самолета, заради дефект, тази в която умишлено е блъснат в планината, руския с бомбата на борда или малоумното авио шоу. Демек самолета няма нито една катастрофа по време на полет, заради дефект.
2.
Do smith
20.05.2016 02:23:32
0
0
Кога ще ми сделаш една бамбучка ве Елвис
1.
Smith
20.05.2016 01:17:28
1
2
За сметка на това бъдещия руски самолет Туполев има НУЛА жертви. Поради простата причина - че още е на ниво чертеж - и винаги ще си остане така :D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори