×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сергей Станишев с разтърсващо признание: ДПС свали нашия кабинет, защото се договори с ГЕРБ


Сергей Станишев с разтърсващо признание: ДПС свали нашия кабинет, защото се договори с ГЕРБ
Сергей Станишев се извини на ДПС за Възродителния процес прегърна и целуна публично с Лютви Местан, но няколко месеца по-късно бе унизен и се превърна в политически труп
09 Май 2016, Понеделник, 19:08 ч.
Автор: Флагман.бг

Планът беше - пада кабинетът Орешарски, предсрочни избори и те с ГЕРБ правят правителство, призна сензационно бившият лидер на БСП
Извинявайте за Пеевски, това бе най-голямата ми политическа грешка. Аз съм сигурен, че много хора искрено излязоха да протестират през лятото на 2013 г., защото се почувстваха предадени. Към тези хора изпитвам уважение и на тях дължа извинение.

Това заявява лидерът на ПЕС Сергей Станишев в интервю за списание "Биограф", цитирано от Дневник. Станишев признава като най-голямата си политическа грешка това, че е допуснал "по този начин да провокираме хората, че не успях да убедя политическия ни партньор ДПС, който искаше да има позиция в сферата на сигурността след два атентата срещу политическия им лидер Ахмед Доган, да преосмисли исканията си и, че избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ще взриви обществените нагласи, кабинета и всичко, за което сме се борили", казва Станишев.

Той твърди, че "тези граждански протести доста бързо бяха "обяздени" политически, че бяха тежко финансирани от ГЕРБ и от други субекти, за да се постигнат съвсем други цели. Именно затова и много хора продължиха да ни подкрепят срещу перспективата да се върне на власт ГЕРБ. Днес се питам къде са "умните" и "красивите", когато правителството взе 16 милиарда дълг? Защо не протестират, не обграждат парламента", продължава Станишев.

"Моето убеждение е, че правителството не падна заради протестите. Протестите бяха преодолени. Те замряха, кабинетът започна да работи все по-ефективно и започна да дава резултати, при това в една безумно изкривена обществена среда на омраза", посочва Станишев.

Бившият лидер на социалистите за първи път разкрива, че Лютви Местан е свалил кабинета на Пламен Орешарски, защото се бил договорил с ГЕРБ. "То падна, защото нашият партньор Лютви Местан, както той вече самият официално заяви, имаше друга визия за присъствието на ДПС в политиката. Тази визия беше, че ДПС трябва да влезе във властта през дясното. Той очевидно се бе договорил зад гърба ни, задкулисно, с ГЕРБ и не бе случайно прословутото кафе в Кърджали. Планът беше - пада кабинетът на Орешарски, предсрочни избори и те с ГЕРБ правят правителство. Но тази сметка се оказа крива. ДПС плати много тежка цена за тази грешка и заблуда на г-н Местан и на неговите конструкции", обяснява Станишев.

В категории: Политика


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
корнелий
10.05.2016 14:47:37
0
0
„Сваляме кабинета Борисов и отиваме на избори след президентските“
Мечтание от новоизбраната лидерка на БСП Корнелия Нинова.
Гладна кокошка просо сънува.
БСП в момента едва закача двуцифрен резултат в социологическите изследвания, и второто място е проблем, но дамата вече перчи мускули.
Преди да копнее за стола на Борисов, г-жа Нинова трябва да си подреди партията. И да разколебае няколко съмнения около себе си.
Съмнение №1. Че е проекция на новобогаташкото милионерско лоби в левицата.
Съмнение №2. Че е троянски кон на АБВ и че истинската й цел е да върне на бял кон Първанов в БСП.
Съмнение №3. Че е твърде зависима от енергийното лоби около Румен Овчаров.
Съмнение №4. Че толкова активно артикулира темата „Пеевски“ и се разграничава от него в първите си медийни изяви с превантивна цел: да превари тежки въпроси около „Булгартабак“ и истинските си обвързаности с корпулентния депутат от ДПС.
Чак след като започне на чисто, иначе бойната и интелигентна Корнелия Нинова би имала право да заявява претенции за власт. И да сваля правителства.
А иначе, ако се изживява като европейски политик, новата лидерка може да се замисли и за хипотезата „общо управление с ГЕРБ по брюкселски модел“. Нестабилна България се нуждае от стабилно управляващо мнозинство.
Така ще се спасим от рекетьорските амбиции на малките партии, както и на етническите мастодонти, чийто заложник от години са българските правителства.
17.
оня
10.05.2016 14:33:47
0
0
два пъти се коалира с дпс.въведе плосък данък.фалира и продаде каквото беше останало в държавата.що не млъкне тоя.
16.
До hasan ot kardzaali
10.05.2016 11:03:18
0
3
Кел Хасан с гъз разпран, колко пъти си ебан?
15.
Пипи Чорапчето
10.05.2016 10:24:34
0
5
Абе , съсел, не са ни нужни твоите катарзиси на тема как ми издърпаха килимчето, а аз така го целувах...
14.
снш
10.05.2016 09:58:27
0
5
Дали дебелата червена крадла, от партията на Момата, ще направи Бисер Петното, когото прегръщаше, неин заместник. Ха ха ха, комунягите си избраха след Орешарски, поредния син и крадлив комунист да ги води...
13.
БСП
10.05.2016 09:56:58
0
7
Хубав майски ден, включвам телевизора и червената латерна Мая, ни налива акъл и говори колко е хубаво, турците да гласуват. Сменям канала и о ужас, червения Клитор от партията на Момата, Ку.рнелий който обра и фалира НЕК с Р.Овч. пак лъже и обещава реки от мед, вместо да е в затвора! АМАН ОТ ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ ,В ТАЯ СКАПАНА ДЪРЖАВА. ДА ИДВА СУЛТАНА, ЧЕ ТИЯ СА ПО ЛОШИ ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ!!!
12.
Kurdokolenko
10.05.2016 09:13:17
0
2
Шибам фесове анално, орално и навсякъде където имат дупки, ебаните гъзове да не се отварят ебали сме ви и пак ще ви ебем Кърджалйски педали, голямата екскурзия хасан бил по убав и го шибали резаците 10 пъти айшето е хакали само 3 пъти, научи се асанчо да пишеш на български тук е България ако искаш заминавай в Турция никой не те задържа.
11.
top do7
10.05.2016 08:51:40
0
2
ШИБАМ РИЖИ АЛИТА- безплатно
също така ги обрязвам от зад
10.
АЗ
10.05.2016 07:59:27
1
3
Само не знам кой правеше публично свирки на Местан и компания
9.
izumen
10.05.2016 00:06:54
5
3
въй тоя жив ли е още бе мислех че изгнива в затвора
8.
BSP
10.05.2016 00:03:50
3
2
Сетне започнаха да демонизират Бойко – а пък щадяха пластмасовия Станишев, щадяха го дори и тогава, когато собствената му приятелка лапаше ненаситно. Той е съветски гражданин – а пък другите са русофили, той разсипа от некадърност и политическо користолюбие партията си – и като награда му дадоха да разсипе, доколкото може, и ПЕС. - ОТ интервю на Кеворк ! Солидарен съм !!!
7.
hasan ot kardzaali
09.05.2016 23:21:40
2
1
do burgaskite smatki pisman patrioti
ei,smatki,tazi ve4er izlizam s moite hora da eba burgazlii.aide kato ste tolkova erbap,da se vidim nakade,da va eba v venite.razbrah 4e imalo v burgas nakakvi smatki perata,4uskata i mafito,znam 4e 4etete ajde kato ste tolkova erbapi da sa vidim da vi ebem s moite hora ot kardzaali.kazete kade da vi 4akame,zeni.
6.
хан Крум
09.05.2016 22:23:42
5
8
Сергееейчо,2пъти беше на власт(официално) и 2пъти докара България до колапс.Сега е ред на евросоциалистите.Господ да ги пази от такива некадърници като теб.
5.
Царъ
09.05.2016 22:18:05
2
4
Дайте ми 800 дни и шъ ва опрая още еднъж !!!
4.
До 3-ти
09.05.2016 22:03:51
1
4
Митко запри се вече.
3.
бсп
09.05.2016 21:45:06
10
6
педраса сер гей седнишев го смени пияндето миков пък сега курвелия сланинова.бахти ужаса.
2.
Истината
09.05.2016 21:30:59
29
1
Само Борисов и Царя могат да водят България във този момент, само те имат уважението и са десни, което значи честни.
Давай България. Искам 5000 фабрики във Бургас до следващата година!!!!!!!!!
1.
Smith
09.05.2016 21:23:52
13
11
Станишев - ехото на Москва. Нали никой не очаква, че тоя смотан педераст, дето сигурно е платил рубли да си даде гъза на руснаците, ще каже нещо различно от тяхния интерес? Те искат партиите, на които плащат (ДПС, Атака, БСП и АБВ) да са колкото може, по наядени с власт и да им прокарват пияните интереси. Затова и сега са тези приказки за ГЕРБ и ДПС, докато само преди година и нещо си бъркаха в гащите със МестанОглу. Когато Путлерчо и Ердоганчо бяха аверчета...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори