×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлийка попадна в лапите на колекторския октопод, вижте какво й се случи (ВИДЕО)


Бургазлийка попадна в лапите на колекторския октопод, вижте какво й се случи (ВИДЕО)
Таня Ангелова е осъдена да плати сума 5 пъти по-голяма от задължението й, което е с изтекла давност
08 Май 2016, Неделя, 06:20 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: авторът; видео: Иван КОЛЕВ

Или как може да бъдеш осъден без да знаеш, че имаш задължение


Бургазлийката Таня Ангелова от ж. к.  „Меден рудник” е осъдена задочно от колекторска фирма за неплатена сметка към „Виваком” от преди 8 години. Жената твърди, че давността на задължението отдавна е изтекла и недоумява как може да се случи подобно нещо в държава-член на ЕС.

По ирония на съдбата Таня, която е дипломиран инженер по телекомуникации, работи 21 години в БТК, напуска преди известно време.

„Запозната съм в детайли с начина на работа във фирмата. Самата аз в момента съм с 2 номера към този оператор, което няма как да се случи, ако имам задължения към тях. Поисках да ми предоставят договора, но от там ми отговориха, че той отдавна е заличен и тези 258 лв. не са изискуеми. Предполагам, че някои ги е осчетоводил и са продадени с цесия на колекторска фирма. Дори и да бях поискала, нямаше как да платя сумата, тъй като договор няма”, разказа Таня пред репортер на Флагман.БГ.

Таня смята, че умишлено не е уведомена от събирачите на дългове, които много добре знаели, че давността отдавна е изтекла. Бургазлийката е убедена, че първоначално от фирмата „С.Г. Груп и Партньори” ООД дали грешен адрес на съда, за да не може призовкарят да я открие и тя да разбере, че срещу нея се води дело. Същият адрес е вписан и в решението на Бургаския районен съд, след което сумата набъбва драстично до 1 300 лв. Те вече са удържани след запор на заплатата на Таня.

„Първо са ме търсили на адрес в ж. к. „Изгрев”, но аз никога не съм живяла там. Впоследствие е издирен правилния ми адрес в ж. к. „Меден рудник”, но никой не е връчвал лично призовка на мен или на член от семейството ми. Според съда са идвали три пъти до адреса, но това е направено единствено в работно време и логично жилището е било празно. Призовкарят твърди, че пуснал уведомлението в пощенската кутия и това било достатъчно. Служители от „Виваком” ми споделиха, че тази колекторска фирма умишлено посочва грешен адрес, за да не могат да бъдат намерени хората и да обжалват. Научих, че съм осъдена едва през февруари тази година, когато ми наложиха запор на заплатата”, коментира Ангелова.

Тя показа изпълнителен лист на Бургаския районен съд от август миналата година. На него действително е посочен адрес в ж. к. „Изгрев”, а единственото доказателство за присъдата е номер на фактура от 02.12.2011 г. Договор обаче към нея няма! Цитира се единствено договор за цесия, с който е прехвърлено задължението. Следва покана за доброволно изпълнение на длъжник от февруари тази година, но там вече фигурира точният адрес на Таня в ж. к. „Меден рудник”.

„Със сигурност мога да кажа, че не съм подписвала договор с „Виваком” през 2011 г. За мен това е абсолютно престъпление! Време е някой да се намеси и да обезщети пострадалите от тези т. нар. колекторски фирми”, възмущава се ужилената Таня.

Бургазлийката обжалва решението на Районния съд. Магистратите обаче отхвърлят и последния й опит да се защити с мотива, че призовкарят си е свършил работата перфектно и е направил достатъчно посещения на адреса. Странното в случая е, че по закон той е длъжен да връчи лично призовката, а не просто да я пусне в пощенската кутия, подчертава Таня.

Отчаяната бургазлийка се среща и с омбудсмана Таню Атанасов, но остава неприятно изненадана от отношението му към проблема. „Всичко това, което виждаме по медиите за Мая Манолова, е един балон. Нашият омбудсман ми обясни, че такова понятие „заличен по давност” не съществува. Според г-н Атанасов никой не можел да влияе на съда и нямало смисъл да се занимавам повече с проблема. Най-странното в поведението му беше, че на тръгване ме потупа по рамото и ме изпрати с думите: „Браво, че си търсите правата!” Абсолютно неадекватно поведение”, отбеляза Таня Ангелова.



В категории: Темида


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
11
Коментара по темата
11.
Успех
08.05.2016 18:14:28
0
30
Палнал съм ги и Глобул и Мобилтел и Виваком ! Искам от този кенеф наречен Флегменс да им пожелая бурен успех в събирането на дължимите сметки ! Да еба майка ви и на ченгета и съдии и политици и на цялата система ! Докарахте хората до просешка тояга , разбихте им ценностната система ! Смърт за всички , спомогнали за положението , в което България се намира
10.
КАК СТРОИ ЗАМ.КМЕТА КРАСИМИР СТОЙЧЕВ
08.05.2016 18:10:47
0
8
ВИЖТЕ КАК СТРОИ ЗАМ.КМЕТА НА БУРГАС КРАСИМИР СТОЙЧЕВ:http://afera.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%B7%D0%B0.html
9.
*********
08.05.2016 17:55:09
6
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Аааа
08.05.2016 17:51:45
1
34
Абсолютно същият отговор имам от Г- Таню Атанасов за подобен проблем. Този човек не работи за благото и в помощ на обикновените хора
7.
Флагман мамка ви
08.05.2016 17:50:12
2
7
Нещо няма вече трафик, а, Курти?
Включвай се под различни имена да коментираш моля.
6.
Важно!!!
08.05.2016 17:43:08
4
6
Флагман, имате един човек дето работи за вас слага коментари със името Курти. Той работи за КГБ.
Явно вие сте свързани защото всичките коментари са анти-семитски. .
5.
друга тема
08.05.2016 17:22:58
12
13
Дори децата знаят че Флагман е платена от КГБ и Лукойл да води политика против България.
Днес намерих 10 статии за БСП, и 10 против Европа и САЩ.
Никакви журналисти не сте.
Само се криете зад малки статии за полицията докато разпъвате истинската си цел, да убиете демокрацията и Европа.
Внимавайте хора, Флагман не е Европейска медия, това са истински боклуци.
4.
!!!
08.05.2016 17:19:56
1
15
С мен постъпиха по същия начин.Обадиха ми се от законните рекетъори два пъти.Договора ми беше за 1 година ,а после при тях се оказа за две.Само,че аз пазех договора подписан и подпечатан от тях.Платих им 217 лв.,дане текат лихвите и после се отнесох към комисията на потребителите.В молбата ги заплаших ,че ще съдя Виваком.Така от там ми казаха ,че имам право и ми преведоха по сметка 257 лв. тоест с лихвите за 3-4 месеца.
3.
o==]====>KYKY<====[==o
08.05.2016 17:17:45
7
4
Петре, Петре няма дума ,, палти" аматьори
2.
Пешо
08.05.2016 16:53:57
1
38
Таню си взима мазната заплата и пука му за хората, деба катила ти деба олигофрен смотан!
1.
Годжоман
08.05.2016 16:35:27
3
51
Е НЯМА ТАКЪВ ГНУСЕН КЕНЕФ,КАТО БЪЛГАРИЯ И БГ ПОЛИТИЦИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори