×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

"РУБАЯТ" не означава ресторант, а начин на живот


19 Ноември 2012, Понеделник, 09:31 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ Снимка Вадим РОШМАНОВ

София, Пловдив и Стара Загора също ще променят отношението си към заобикалящата ги действителност

- Г-н Пенчев, създадохте явлението "Рубаят", което излезе от рамките на Бургас и за него се заговори в цяла България. Откривате хоредните си ресторанти с това наименование в София, Пловдив, Стара Загора ... за вас криза няма ли?


- Вярно е,  че имаме най-голям брой обекти в Бургаския регион. Отчитаме лек ръст спрямо предходната година и прогнозираме по-голям през следващата. И това се случва въпреки навлизането на страната в още по-сериозен стадий на икономическатата криза. Анализираме, че основните разлики през 2012 г. не са финансовите или икономическите измерения на кризата, а нейното психологическо отражение. Хората са в апатия, липса на интерес към заобикалящата ги среда. Единственият изход от това състояние, според нас, са социализирането и забавлението. Казвам го не защото се изживявам като психолог, а защото виждам какво е настроението в нашите заведения. В забързаното и сиво ежедневие ние се превръщаме в роботи, слети с телефоните и компютрите си. Нека не забравяме, че преди всичко сме хора и истинският смисъл на нашето съществуване е непрекъснатото обогатяване на знанията, запознаването ни с нови и интересни хора и чистото и непринудено забавление.

- Гарантирате, че ресторантите "Рубаят" могат да променят настроението на вашите клиенти?

- Това е посоката, която „Рубаят” следва. По този начин се разграничаваме от общоприетото понятие за ресторант, което според нас, е отживяло. Ние целим създаването на нови културни клубове, в които всеки да разшири музикалните си познания, да повиши винената си култура, да  се запознае с интересни хора и в крайна сметка да промени отношението си към заобикалящата го реалност.

- За първи път чувам, че обстановката в едно заведение за обществено хранене може да променя отношението към заобикалящата ни действителност.

- Хората не искат еднакво изживяване, еднаква кухня и еднакви събития. Всеки търси изненадата. Затова ние избираме обединение в различието. Променяйки вида и стила на обектите, ние се опитваме да задоволим всеки интерес. „Рубаят ди Маре” е най-големият ресторант в град Бургас, който може да приеме всяко мащабно събитие. Освен богатата музикална програма, там ние развихме и  нова концепция за веригата -  тематичните вечери. Няма по-прекрасно изживяване от това всеки вторник във „Вечерта на хорото” да усетиш енергията на над 200 души, които са се хванали с усмивка на най-култовият български танц.
Този голям успех ни провокира всяка сряда да реализираме „Вечер на латинотанците”, като очакваме тя скоро да се доближи по интерес  до „Вечерта на хорото”.

- Каква е ролята на вашия бенд?

- Вероятно голяма част от бургазлии вече познават нашия бенд и неговата невероятна певица  - финалистката от Мюзик Айдъл Елена Иванова. Мисля че не е нужно да ги представям. Новото е, че за всички любители на балканските ритми и кухня ние създадохме вълшебно място - „Рубаят Балкани”. Там всеки може да се наслади на хубава музика на живо и вкусна балканска скара.

- Луксозното „Рубаят Мюзик” в Триа сити център запазва ли първоначалната си концепция?


- Не. Кулинарията ще бъде издигната на най-високо равнище, с най-качествените продукти. Музикалната програма ще бъде реализирана от най-добрите бургаски и гостуващи музиканти. Както тук, така и в „Рубаят ди Маре”, ще се възроди традицията да се канят най-големите български звезди.  „Рубаят Каза вино”, (зад Операта - б.р.), се утвърди като любимо място за срещи и приятно  прекарване встрани от шума и суетата. Бизнеспартньори и любители на спокойната и изискана обстановка ще намерят тук своето място. Останалите обекти на веригата в Бургас, Медово, Пловдив, Стара Загора и София също имат специфика. Нови забавления и кулинарни изненади непрекъснато ще изненадват клиентите. „Рубаят”  ще бъде все така начело – иновативен и отворен към хората, уютен и същевременно забавен и провокиращ. „Рубаят” знае какво да ви предложи!



В категории: Лайфстайл


Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 0
14
Коментара по темата
14.
Аля
02.03.2013 22:36:36
5
1
Няколко пъти бях Рубаят в Морската лятото, беше страхотно, а защо злобеете? Исках да разбера?Не ресторантите правят купоните, а приятелите!!! Аз искам да кажа че имам страхотни приятели, стига с тая злоба, хора!
13.
Мама
02.03.2013 20:00:00
2
0
Това е нашата България- какво да правиш, те плюят и задушават с зловония!!! Искам да кажа, че 3 години ходя в ,, рубаят,,-те, но никога не съм имала оплаквания, явно конкуренцията не спи, да пише лошотиите си... А на пук на вас, с приятелите си ходим и ще веселим в ,, Рубаят,, браво на тях, лошо не мога да кажа !!!
12.
Байчо
06.01.2013 11:02:38
3
5
Заведенията са пълна пародия.Всичко се прави по интерес и голямата част от нещата са зад сцената.Заплатите на работещите се бавят с месеци на ред,в заведенията не се спазва забраната за пушене.Всичко започна от това да си рекламират алкохола,а сега се правят заведения с лека ръка и тежко им на бъдещия персонал.
11.
Десислава Петрова
26.11.2012 10:39:57
4
3
ООООоооо, искам да отбележа и няма да спра да го правя, че ми е изтрит коментара, в който казах истината, която е: СЛЕД 9 ВЕЧЕРТА В ЗАВЕДЕНИЯТА РУБАЯТ СЕ ПУШИ ПО МАСИТЕ!!!!!!! Така че не се правете на ударени с такива статийки. Имат право да го правят само хора, които спазват законите!
10.
dian vaSILEV
21.11.2012 13:59:03
1
4
ima sluhove v burgas ,4e baviat izpla6taneto na zaplati za personala si s po 2 i 3 meseca.ako e taka kak da bada klient na takiva zavedenia....
9.
Меломания
20.11.2012 23:04:52
0
4
Не мога да разбера, как може да се учудвате, че шерига ресторанти- търговска марка - си прави реклама....КАКВО ЧУДНО ИМА В ТОВА? Айде обяснете логически?
8.
Теодор
20.11.2012 20:57:45
1
3
Законите в България трябва да се спазват!!! Не може, закон приет преди година и обсъждан години преди това в пленарна зала да бъде отменен, заради прищевките на т.нар. "собственици на питейни заведения" в Бургас, а и като цяло в България. Тези които са недоволни да приспособят бизнеса си спрямо правилата. В Европа такива искания, не се вземат под внимание, защото това са правила заложени в нормативните документи на ЕС. Иначе за протестиращи, този сайт прави добра реклама на ресторант Рубаят. Изводът е - интересът преди всичко!!!
7.
Анастасия
20.11.2012 17:47:43
2
4
Не минава и ден без да прочетем в сайта за тези заведенията! Само и единствено в този сайт. Явно добре си плащат, защото тече яростна атака на читателите. Съжалявам, но ставате досадни...и неискрени!
6.
Клиентка - редовна!!
20.11.2012 14:32:33
8
6
Рубаятите си остават най-готините заведения на Бургас и всички ходят там,тези които плюят ли плюят тука са от конкуренцията им. не ги слушайте,по-добре елате за да видите какво е обслужването и обстановката,пиенето наистина излиза без пари.
5.
...
20.11.2012 08:42:49
2
3
Заведенията не са лоши , но явно и вадещо очи си плащат на бесове.бг за всякакъв вид реклама. Статии , интервюта и т.н.
4.
Мисли като пишеш
19.11.2012 23:57:59
4
3
Няма за къде да губят клиенти. Те си имат нужните клиенти. Не предлагат само алкохол за разлика от други заведения. Имат и друго за което да се закачиш ;)
3.
Xaxaxa
19.11.2012 17:26:35
4
8
Номер 2, това си е твое мнение, моето е, че винаги ми е било забавно и интересно, когато съм посещавал Рубаятите. Обслужването винаги е било на ниво, а храната ми харесва (това обаче е субективно, разбирането за хубава храна е строго индивидуално). А и не давам 15 лева за нисък клас вино, а за същите пари пия висок клас такова.
2.
Хаха
19.11.2012 14:10:20
14
8
Тези хора като видяха как губят клиентала, веднага започнаха да дават платени интервюта. Няма да стъпя повече в Рубаят. От фалшивото им вино последствията на другия ден са ужасни. Хем не става дума за нещи евтино, а за уж марково ис къпо. Кухнята отвратителна, а обслужването - бавно.

Освен това съм сигурен, че този коментар ще бъде изтрит.
1.
Вино
19.11.2012 11:20:41
2
6
Интересно :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Пари и вълшебни мигове за Овена, а Стрелецът да носи дрехи в светли цветове! Хороскоп за деня – 6 май 2024, понеделник Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята
Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори