×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В МБАЛ „Дева Мария“ чужд професор по урогинекология учи наши лекари


В МБАЛ „Дева Мария“ чужд професор по урогинекология учи наши лекари
Проф.д-р Адолф Луканович от Любляна демонстрира нови техники с операция на три жени с урогинекологични проблеми, досега у нас просто са премахвани половите органи
02 Юли 2012, Понеделник, 19:47 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автора

Проф.д-р Адолф Луканович пристигна тук, за да покаже как се връщат към нормален живот жени, на които досега са премахвани половите органи

МБАЛ „Дева Мария” – Бургас проведе обучение за лекари от няколко болници чрез демонстрация на най-съвременните методи за лечение при жени с урогинекологични проблеми (виж заснетото видео). По покана на ръководството на болницата в Бургас пристигна проф. д-р Адолф Луканович, който е световно признат специалист по урогинекология и член на Управителния съвет на Интернационалната урогинекологична асоциация в Европа.

В България на пръсти се броят болниците и лекарите, които извършват тези видове операции.
 „Провеждането на този уъркшоп ни позволява да си сверим часовника със световните стандарти по урогинекология, ще ни помогне да работим така, както трябва, а не както можем“,  каза д-р Георги Хубчев, главен консултант в Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Дева Мария”  - един от най-уважаваните гинеколози в България.
 
Сред лекарите, които с интерес слушаха професора бе и шефът на Родилно отделение от общинската МБАЛ-Бургас
Обучението се състоя на два етапа – теоретично и практично. Бяха извършени 3 операции на жени със заболявания на тазовото дъно. При единия случаи се касае за жена на 67 г.,  при която има изпадане на влагалищната стена и изпускане на урина при физически усилия. Беше извършено повдигане или т.нар.  слинг операция. При другите две жени съответно на 42 г. и 62 г., се извърши пролифт за прибиране и фиксиране на половите органи след изсипване. Използват се синтетични материали, за да се възстанови тазовото дъно, посредством пропиленови платна, които имат за цел да подобрят анатомията в тази част на женското тяло.

„Аз съм изключително доволен, че бях поканен за провеждането на тези демонстрации. Проблемите, свързани със заболяванията на тазовото дъно  не са живото застрашаващи, но правят жената непълноценна, асоциална и с травмирана психика. Моята визита в  МБАЛ „Дева Мария“  цели да се внедрят най-новите методи и техники за лечение на  пролапс и иконтиненция при жените и да обуча повече специалисти. Има два варианта на лечение – единият е да се премахнат тръбите и матката, а другият е да се направи тази реконструкция, която демонстрирам днес. Вторият вариант е далеч по-приемлив за жената, тъй-като след хистеректомия тя се чувства непълноценна, особено ако е в по-млада възраст“, каза проф. Луканович.
 
Собственикът на МБАЛ „Дева Мария“ Семир Абумелих (вдясно)  благодари на проф.Луканович, в средата е д-р Хубчев – светило в българската гинекология
„Това, което се случи в събота тук, е уникално и от изключително значение за развитието на здравеопазването в града“, каза собственикът на МБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих.  Той присъства на пресконференцията и подчерта, че продължава да   изпълнява поетите ангажименти  към бургазлии чрез въвеждането на най-новите технологии, апаратура и специалисти, които да подобряват качеството на здравните услуги в региона.

„Нищо няма да ме спре да развивам медицината в Бургас – нито атаките от непочтената конкуренция,  нито бюрокрацията в системата на здравеопазването и неизплатените ни пари от Здравната каса“, каза най-големият инвеститор в бургаското здравеопазване. 
Докато консумативите за тези операции в Словения, откъдето дойде проф.Луканович се поемат от НЗОК, у нас те се заплащат от пациентките, като цената е приблизително 1400 лева. Тази сума е непосилна за повечето жени и се налага родните специалисти да модифицират сетове, като максимално ги доближават до оригиналните.  

В бъдеще над 35% от жените в Европа ще бъдат над 65-годишни. Затова е много важно още отсега да стартираме и внедряваме знание тук, за да могат да се решат проблемите на тези, които са страдащи от урогинекологични заболявания”, сподели на брифинга в МБАЛ „Дева Мария” професорът от Университетската болница в Любляна.

По думите на Семир Абумелих в болницата ще продължава да се развива наука „въпреки всичко”.
„Казвам това, защото МБАЛ „Дева Мария” очаква държавата да й плати дължимите  850 000 лева, с които ние сме излекували към момента 860 пациенти. Държавата не ни е платила за тяхното лечение! Въпреки това няма да се откажем - продължаваме, това е само началото”, обеща Абумелих. МБАЛ „Дева Мария“ е най-модерното и комфортно здравно заведение на територията на Югоизточна България, което работи със Здравната каса и това го прави предпочитано място е за социалнослаби пациенти, които се чувстват тук като нормални хора.




В категории: Здраве


Цветелина Янева се събра с Галин
Цветелина Янева се събра с Галин 17/06/2024, Понеделник 17:23 0
3
Коментара по темата
3.
Клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и
11.08.2017 23:13:52
0
0
https://goo.gl/GHtjjS Клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг!!! https://goo.gl/GHtjjS
Клиентские базы данных для продажи Ваших товаров и услуг!!! https://goo.gl/GHtjjS https://goo.gl/GHtjjS
2.
хаха
04.07.2012 14:03:33
2
0
МБАЛ-Бургас не е общинска, а държавна болница. Ако и останалото написано ви е толкоз точно...
1.
Ivanko
02.07.2012 22:02:24
0
3
шефа на ОДМВР-Милен Димитров, пак са го снимали на масата. Но той поне ходи там за удоволствие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът дава 4 млн. лв. за нови коли за депутатите Парламентът дава 4 млн. лв. за нови коли за депутатите Те ще бъдат 70 на брой Бургаският депутат от ИТН Силви Кирилов - урологът, който си остава енигма Бургаският депутат от ИТН Силви Кирилов - урологът, който си остава енигма Мненията за него са противоречиви – люшкат се от добър професионалист до пасивен мениджър без идеи Зодиакалните знаци, които нямат нужда да са във връзка, могат да са щастливи и сами Зодиакалните знаци, които нямат нужда да са във връзка, могат да са щастливи и сами Водолеите са пионерите на независимостта, маршируващи в ритъма на собствения си барабан Шествията в подкрепа на традиционното семейство срещу Прайда и какви са целите и исканията Шествията в подкрепа на традиционното семейство срещу Прайда и какви са целите и исканията Посолства, НПО-таи комитети подкрепят ЛГБТИ-проявата, а походите за християнското семейство са тикани в ъгъла Внимание! Не си купувайте тази марка вода за уста - може да причини рак Внимание! Не си купувайте тази марка вода за уста - може да причини рак Учените съветват да не се използва Listerine Cool Mint Шофьорка с 2 промила удари 4 коли, задържаха я Шофьорка с 2 промила удари 4 коли, задържаха я Инцидентът е станал в рудоземското село Чепинци Обратното броене започна? Третата световна война избухва до часове?! Обратното броене започна? Третата световна война избухва до часове?! Новият Нострадамус даде ясна дата кога може да започне фаталният конфликт Много важен ден за село Варвара - започва чаканият с години ремонт на ВиК мрежата Много важен ден за село Варвара - започва чаканият с години ремонт на ВиК мрежата Модернизираната инфраструктура ще осигури по-чиста вода и ще намали честотата на прекъсванията на услугата, осигурявайки постоянно и надеждно водоснабдяване Украинецът обирджия не иска да ходи в затвора, щял да празнува днес РД на дъщеря си Украинецът обирджия не иска да ходи в затвора, щял да празнува днес РД на дъщеря си 46-годишният мъж бил професионалист, влязъл в имота на бургаското семейство чрез специални шперцове Преди прайда: Маймунска шарка в София Преди прайда: Маймунска шарка в София Заразеният не е пътувал извън страната
Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори