×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

300 разгневени от „Меден рудник“ бойкотират строежа на жилища за 52 нуждаещи се семейства


300 разгневени от „Меден рудник“ бойкотират строежа на жилища за 52 нуждаещи се семейства
Общественото обсъждане в СОУ „Константин Петканов“ премина под формата на кръчмарска свада, дошлите отказаха да чуят администрацията и се опълчиха на социалния проект
Тема в развитие
виж още
скрий
07 Март 2012, Сряда, 20:03 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автора

Живущите наоколо се страхуват от циганско нашествие, кметът Николов иска мир между хората

В нещо средно между махленска седянка и пазарска свада се превърна общественото обсъждане (виж видеоматериала), провело се тази вечер в СОУ „Константин Петканов“ в бургаския комплекс „Меден Рудник“. Темата на дебата бе плана на Община Бургас да построи жилищен блок с капацитет 52 семейства, в който да бъдат настанени хора в тежко социално положение.
По покана на администрацията на Общината в актовата зала на училището се събраха стотици граждани на комплекса, които искаха да изразят мнението си относно бъдещето на проекта. Пред тях бяха застанали кметът на Община Бургас Димитър Николов, Магдалена Манолова - директор на ТД "Възраждане", зам.-кметовете Йорданка Ананиева, Атанаска Николова и д-р Лорис Мануелян, Руска Бояджиева - директор на дирекция "Евроинтеграция", Мая Казанджиева - директор на дирекция "Социални дейности". На масата присъстваше и общинският съветник от групата на НФСБ Валентин Касабов, който държеше микрофон на СКАТ, а камерите на телевизията обхващаха цялата зала.
 
Всеки в залата имаше мнение, но малко от изказванията бяха смислени
Дебатът, на който се надяваха от общинската администрация, бе обречен предварително. Още с представянето си в Общинския съвет проектът предизвика спорове заради предполагаемото заселване на хора от ромски произход в бъдещата сграда. Седмици наред преди датата на обсъждането тази теза бе разпространявана в интернет форуми, страници на социални мрежи и представители на опозицията в местната власт. В същото време кметът Димитър Николов и екипът му информираха чрез страницата на Общината, че настаняването в блока няма да се извършва на етнически принцип, а по специална методика, която се разработва в момента. Николов обясни още на общинската сесия, че идеята е да се даде дом на млади български семейства, каквито редовно са ходели при него в приемното му време с молба за помощ.

Тази вечер сблъсъкът между живущите в комплекса и общинарите се пренесе от онлайн пространството в залата на СОУ „Константин Петканов“. Разярени хора викаха от място на всяко изказване от страна на специалистите на Община Бургас. „Защо са ни още цигани“, „Връщате ни във времето на соца“ и „Лъжете ни, вън!“ се чуваха от различни краища на залата. Хората бяха разярени заради определението „хора в неравностойно и уязвимо положение“, с което Община Бургас описва бъдещите обитатели на сградата. Всички в залата смятаха, че това ще бъдат роми и никой от присъстващите нямаше да допусне да живеят още от тях под прозорците им. Проектът за социалния блок бе обречен.
 
Каквото и да обясняваше екипът на кмета Димитър Николов, присъстващите държаха на своето
Николов изслуша всички, които успяха да кажат нещо стойностно по темата и взе микрофона за финална реч. За първи път в кариерата му на градоначалник на Бургас гласът му беше твърд и напрегнат. Той припомни на присъстващите в залата, че екипът му се стреми да печели възможно най-много проекти за „Меден Рудник“. „В последните две-три години тук нещата наистина започнаха да се случват. В неделя изоставих семейството си, за да съм в София и да стоя пред вратата на Министерския съвет само и само да внеса този проект. Борих се с 35 кмета и го спечелих за вас. Но ако не го искате, няма да го построим“. След тези негови думи залата избухна в аплодисменти, а имаше някои граждани, които викаха „Построете го, ама на друго място“. „Не, той няма да бъде построен, щом българските семейства в него няма да живеят спокойно.“. След тези думи той напусна залата, а по пътя му хората го спираха с неясни, но гневни въпроси. На тях кметът Николов отговори, че в Община Бургас се работи усилено по всички възможни проекти, както в никоя друга община в страната ни.

На излизане от училището, кметът на Бургас бе пресрещнат от репортерски екип на телевизия СКАТ, който усилено го питаше защо смятал, че хората са манипулирани и дали ще ги излъже. Николов се спря само за да каже, че няма да позволи заради негови решения да се създават конфликти между съседи и семейства. Светлината от телевизионната камера го изпрати по пътя до колата му и угасна.



В категории: Бургас


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
42
Коментара по темата
42.
anonimus
24.03.2012 09:58:56
0
1
na fona na tazi kriza vzemete i si gi priutiavaite v tiahnite baraki pred va6ite blokove i izpra6tajte vseki den sas strah decata si na van da vidite kolko ni e hubavo na nas v meden rudnik da sajitestvame s tia ekzoti4ni djip4ii.da otivat v Debelt v podeleniata nali gi izpra6taha tam ..ta da ne sa ludi tam nqma kakvo da kradat a i tuk i danaci i tok i voda ne pla6tat idarjat se na na6ite garbove .za6to ne postroiat vaprosniq blok v slavejkov,lazur ,zornica nie si imame mnogo pove4e ot dostata4no ROMI za kompleksa v koito jiveem i tova 4e v momenta vsi4ki ste na mnenie 4e sme ciganski kvartal ako se postroi vaprosnia blok 6te sme ne meden rudnik a mangalistan.a za da se 4uvstvat mangovci po dobre mogat da im napravqt otdelen kvartal ta da se po4uvstvat i te hora nali i te sa hora za da ne se gubiat tia 8 mln.....
41.
MANOLOV
11.03.2012 18:46:43
3
1
NA FONA NA TAIA KRIZA NIE JITELITE NA BURGAS SHTE IZGUBIM 8MIL.EVRO ZARADI EDNI GLUPATCI OT PARTIA SKAT.E HORA OT M. RUDNIK,NEVI PRAVI CEST.
40.
Елена
09.03.2012 21:44:15
0
4
Абсолтно съм съгласна с Кика и глас народен - да си ги вземе кмета в центара и там да си ги интегрира. А другите дето пишете врели некипели тука съм сигурна , че поне половината не сте дори от Бургас пък камоли от Меден рудник за тва така говорите.А до Стефан - ти не си неред човече прегледаи се.Вземи си ги ти тия овце и си ги паси ти ,там горе В СЕЛОТО на Меден рудник с мангалите и дано се успееш да се врнеш .Тъкмо ще си прибереш някои друг мангал увас ти нали не си селянин.
39.
new
09.03.2012 11:49:41
1
0
WAZZ UB е международен проект.
На 9 април ще стартира най-съвременната интернет страница с патентована технология.
Интернет променя света и има достатъчно място за иновативни бизнес модели, които никога не са били направени преди. WAZZ UB е един от тези бизнес модели. За първи път глобално онлайн общество за споделяне на печалбата си със своите членове. WAZZ прави пари по много различни начини.
На този сайт ще се показват реклами и специални оферти. В действителност, WAZZ UB прави точно същото както компании като Facebook, Google, AOL и Yahoo, които предлагат безплатни услуги и печелят милиарди само чрез показване на реклами. Единствената разлика е, че WAZZ UB споделя своите печалби с регистрираните членове преди старта.
Регистрирай се във WAZZ UB, получи персонален код и покани още хора да направят същото. Изгради своята империя до 9-ти Април. За всеки следващ регистриран до 5-то ниво получаваш $ фактор 1. Колкото повече, толкова повече доходи. От 15-ти май WAZZ UB ще разпределя 50 % от приходите си на своите членове съобразно $ фактора.
Колкото повече случайни потребители посещават интернет страниците на WAZZ UB след пускането на пазара, толкова повече пари ще се разпределят сред регистрираните членове всеки месец. Печели се пасивно, без никакви задължения от ваша страна.
Линк за регистрация: signup.wazzub.info/?lrRef=453d749d
38.
freakybs
08.03.2012 20:27:19
0
2
А аз имам едно питане-Добре бе пичове, що не го направите въпросния блок в Славейков, Изгрев, Лазур, Бр.Миладинови или Зорница например а? Сичкото сиган трябва да е в М.Рудник така ли? А Ветрен, Сарафово, Г.Езерово, Рудник и т.н. не са ли квартали на Бургас и те ?
37.
живущ в Меден Рудник
08.03.2012 20:14:49
0
2
г-н Стоянов,
протестиращите и недоволните са много повече от 300 (отдавна има подписка с над 2000 гласа), но краткото предизвестие и избраното време (Сряда, 17:45) възпрепятстваха много от трудещите се хора да присъстват. Реакциите на хората бяха неподправени и без политическа окраска. Те наистина се притесняват за своята сигурност. Речевата култура на присъстващите може да не е била на ниво, но истинско притеснение будеха неадекватните коментари от страна на общинските съветници. Нека всеки, който осъжда гневните реакции на хората си зададе въпросите от предния ми коментар и реши за себе си, дали е съгласен такъв проект да стартира до неговия дом!
36.
Стефан Стоянов
08.03.2012 17:56:39
2
1
До Немога ако си гледал видеото към статията ще разбереш защо в залата имаше предимно хара с ниско ниво не само на обща но и на речева култура цитирам арбенеца да си ходи и ай сиктир това са думи на присъстващи в залата не само селяни но и прости
35.
живущ в Меден Рудник
08.03.2012 16:29:33
0
5
ГЕРБ спечели тези избори категорично заради добрата си работа през предния мандат. Никой не отрича добрите неща, които са свършили и поздравяваме общинската администрация и кмета Николов за тях. Техните действия бяха насочени за благоустрояването на града ни, затова и получиха таква подкрепа на изборите. Изграждането на "социален" блок с бедни семейства (между които и цигани разбира се) ще го превърне неминуемо в гето, а това не е благоустрояване, паралелът с другите успешни проекти е неуместен. Това е пилотен проект, което означава че е експеримент. Искаме ли такъв експеримент? Какво гарантира неговата успешност? Къде до момента има работещ такъв модел? Проблеми с гетата имат и в доста по-развити страни. Управниците ни останаха безсилни и пред незаконните цигански постройки в комплекса. Запознати ли са авторите на тази европейска програма с народопсихологията на българина, циганите и проблемите с които се сблъскват хората принудени да живеят в близост до такива гета. Дали някой от гласувалите "ЗА" общински съветници е живял при подобни условия или е разговарял с потърпевши? Добра ли е като цяло тази европейска програма? Приложима ли е тя за българските условия? Tрябва ли да усвояваме тези пари на всяка цена? Не е ли по-добре да се пренапише с нови условия, които да са съобразени с подводните камъни в този проект? Няма ли да е по-добре след като целта е интегриране да се пръснат тези семейства в многобройните новоизградени празни кооперации? Има ли нужда от презастрояване и нов бетон в центъра на Меден Рудник или е по-належащо да има градинки? Там ли е мястото въобще на подобен блок за временно подпомагане, до училище и детска градина? Трябва ли да е в един от бедните квартали? Колко (не)успешни опити има за изселване на веднъж заживели някъде цигани? Вярва ли някой в способността на държавните служители да осъществят контрол? Какво става с цената на имотите в близост до такъв блок? Не е необходимо да си голям психолог за да разбереш острата реакция на живущите наблизо. Българите не са така мобилни в своето местоживеене и съвсем нормално е когато посегнеш на имота им и тяхното място за живеене да настръхнат.
34.
LILi
08.03.2012 15:36:25
0
1
Kmeta si e 6 i ako beshe drug nqmashe da seotkaje ot stroeja i hsteshe da stane mnogo zle v M.Rudnik.
33.
Крис
08.03.2012 14:41:44
1
3
Ех, хора, хора, предлагам да разстреляме всички социално слаби, за да няма подобни драми. Или си мислите, че социално слабите са само цигани...? :(
32.
немога
08.03.2012 13:45:22
1
6
Какви хора сте вие? Хората в Меден рудник били селяни? Защо да са ? Кои са критериите по които ги отличавате от останалите хора населяващи останалите квартали? Този социален блок,като не е проблем за останалите комплекси да го направят там? И с груби думи и обиди единствено показвате манталитета си и че вие сте "селяните".Никой не иска да живее с цигани!А кмета най-добре да изясни точно какво има предвид под НУЖДАЕЩИ СЕМЕЙСТВА
31.
Стефан Стоянов
08.03.2012 12:50:55
10
1
ОТимето на всички БУРГАЗЛИИ предлагам на кмета НИКОЛОВ да спрат всички субсидии за тези селяни от Меден Редник да продължават да газут кал и лайна и да си пасът овцете и конете под прозорците си
30.
Стефан Стоянов
08.03.2012 12:50:55
8
1
ОТимето на всички БУРГАЗЛИИ предлагам на кмета НИКОЛОВ да спрат всички субсидии за тези селяни от Меден Редник да продължават да газут кал и лайна и да си пасът овцете и конете под прозорците си
29.
Анонимен
08.03.2012 12:20:05
3
4
Не искам да вземам страна в спора,но имам предложение.Вземайки в предвид,че всички граждани сме равни настоявам вместо да се строи 10-етажната нова супер сграда в центъра на Бургас на Тройката,този блок да се построи там.А 22-мата наследници на 3-те квадрата частна собственост да се обезщетят.
28.
смях
08.03.2012 11:43:40
5
4
аве ей, меденруднишки льольовци
като ви застроиха междублоковите пространства с мутренски кооперции що не пищяхте, а!?!?
сега децата ви не смеят да игаят пред блока за да не блъснат някой намазан мерцедес.
а като става въпрос за общински жилища за социлано слаби хора, орИвахтИ свИта
27.
глас народен
08.03.2012 10:26:52
1
5
Eх, граждани и гражданки, що не направите една подписка да построят тоя знаменит блок, пред вашите домове, такъв купон ще настане. Хубаво е да се пише смело и безотговорно, когато не става дума за твоя заден двор, нали.
26.
кика
08.03.2012 10:07:01
6
8
Нали скоро имаше запитване какво да се прави с бившата зграда на "немската болница "- Г-н кмете , направете я "социален блок ". Съберете циганите в центъра на Бургас и си интегрирайте на воля.
25.
ГРАЖДАНИН
08.03.2012 09:09:48
6
9
Големи селяни са тези от НФСБ. Като някой хиени се събрали на обсъждането и подклаждат етническа омраза. Няма ли прокурори в гр. Бургас, да ги поставят там където им е мястото.
24.
Гражданин
08.03.2012 08:41:02
2
1
Хора защо не се замислите от къде идват парите? Всеки говори, че парите щели да се откраднат чрез комисионни и т.н., но не забравяйте, че парите са по проект по оперативна програма. И при това са пилотни проекти във всички страни от ЕС и се наблюдават директно от представители на ЕК, които стриктно следят всичко точно както е по проект. За хора, които само са чували за европроекти е малко трудно да обясниш целият процес, но със сигурност вече е много трудно, почти невъзможно нещо да бъде "откраднато". И друго няма да се позволи този блок да се превърне в блок 20 от Ямбол.
23.
Разгневена
08.03.2012 08:20:57
3
4
абе хора напишете някой. свестен коментар стига сте си чесали езиците само.Българина е така аз съм добре когато на другия му е зле.Браво на тв Скат за медийния шум и на общинските съветници от НФСБ.Дано този блок бъде построен на друго подходящо място а не под терасите на хората.Повече зеленина и площадки за Меден Рудник,а не бетон.
22.
пешо
08.03.2012 08:15:01
3
11
Според мен цялата работа е едни пари да се откраднат чрез раздуване на цената на строежа и да се делнат след това.Пък тия глупости че някой се преборил за проекта и той бил за хората....Те нека ти тупнат 52 цигански фамилии(ок0ло 500 мангала) пък после пито платено.След няколко години блока ще се е превърнал в Ямболския блок 20.Ама кой му пука -строителя ще е гушнал милионче или две, комисионна ще е палтил на който трябва и ...така...
21.
bokluk varhu bokluka
08.03.2012 07:12:12
1
3
Tova ne sa jiteli na Burgas a zriteli .Ne im stigat parite za hubavite kvartali i haide v getoto selska mu rabota posle kmeta im vinoven kato ne im haresva koi otkade e .
20.
PAZI BOJE SLIAPO DA PROGLEDA
08.03.2012 06:55:48
8
3
KAKVO PROTESTIRAT TIA SELIANI PROSTI VCHERA HVARLIHA GEGITE I DOIDOHA V BURGAS GOVEDA IAMBOLSKI,SLIVENSKI I STRANDJANSKI!!!!!
19.
восъка
08.03.2012 06:26:07
1
2
настанете мангалите в новия небостъргач.ще се кефят манафите
18.
бургазлия
08.03.2012 05:53:39
3
5
аз не мога да разбера, докога цигани и пенсионери ще ни решават бъдещето и живота и защо е седнал да ги пита кмета.
17.
gb
08.03.2012 01:38:48
3
8
Айде, Николката и Коцето Марков изтърваха комисиона от строителя.... тъпо му стана ...нали
16.
избирател
08.03.2012 01:14:39
5
9
кмете, не отстъпвай пред натиска на тази група хора. животът ни доказва, че хора предприемчиви и смели като теб, макар и малко на брой, водите обществото ни към по-добро. не ни разочаровай, като отстъпваш и спираш проекта. няма как да се харесаш на всички, а не е и нужно-прояви този път повече твърдост. ...а тези мои съграждани в залата, след време ще бъдат доволни от решението ти. хората са толкова много и дълго лъгани и манипулирани, че им е трудно и сега да повярват...лошото е, че и сега живеят в страх и манипулация, а това са две явления, които спират развитието. но ние няма да позволим развитието на бургас да спре, нали?
15.
Bul_PRIM
08.03.2012 00:23:53
4
10
Ne sam ot burgas no nabludavam procesite v grada.Pojelavam skoro6na smurt na vseki edin prisastval na tova sabranie.Tova sa edni neveroqtni selqni koito sa izmanipulirani ot televiziq SKAT.Prosto nqmam dumi,Nito sa tolkova bogati da osigurqt jili6ta na decata si i gi karat da jiweqt cql jivot v mizeriq ami i ska4at sre6tu 4oweka koito gradi ob6tinski jili6ta.Prosto nqmam dumi........
14.
Хр. Николов
07.03.2012 23:49:23
2
7
ЕЛЕМЕНТАРНО...ВАЛЕРИ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ, ЧЕ ОБЩИНАТА ЩЕ ИЗГРАДИ НЕЩО В КОМПЛЕКСА И Е ИЗПРАТИЛ СВОИТЕ ПРОСТАЦИ ДА САБОТИРАТ НЕЩАТА.
13.
от ясновидец до елена
07.03.2012 21:57:10
1
3
а великите предприемачи от прехода видяха сметката и на този квартал, елена ще имате и небостъргач, мисля, че ще бъде социален, такава му е логиката, хубаво поне че кметът построи една хубава зала да има къде да спортуват нормалните хора
12.
до елена
07.03.2012 21:51:48
1
3
а другия ми дядо е бил член на търговската камара тогава, ама такива капиталисти да издигнат такива паметници на комунистическата парвенющина до морската градина тогава е нямало, били са по земни хора, не са ви виновни циганите, а конгресите на бкп, това искам да кажа
11.
до елена
07.03.2012 21:46:20
1
3
миличка, пиши на български, после да ти обясня цецко започва интеграция на ромите, пожелавам му още една дъщеря и още шест апартамента, за физкултурника става въпрос, аз от циганите не се страхувам, само комунисти да няма, едно време в бургас моя прадядо е живеел с турци, цигани, евреи, арменци и други и е бил щастлив и е имал свои четири деца и е гледал още четири доведени, ама е бил от старите българи
10.
seb
07.03.2012 21:16:56
0
4
Добре де, що не се намери някой да зададе директно въпроса:
-ЩЕ ИМА ЛИ НАСТАНЕНИ ЦИГАНИ В ТОЗИ БЛОК.
9.
възмутен от наглия кмет
07.03.2012 21:16:53
12
15
гледах записа,кметчето много се изложи-държеше тон на хората и им се караше, че не става на неговата.Не стига че е избран с фалшифициране и подмяна на чувалите бюлетини, не стига че не си строи този цигански блок в неговия квартал, ами и смята хората за аборигени и глупаци, че някой ги бил манипулирал.сякаш гражданите нямат свои глави на раменети си,че ще чакат някой да ги будалка.Ай сиктир и герберастки шменти-капели.За къв се мисли тоя очиларко-възмутително държеше тон на хората,срамота!!!!!!!!
8.
koko
07.03.2012 21:08:26
5
9
"под социален се има предвид цигански"

О, малоумний от Мандренското езеро изпълзялий...
Психогенераторите на СКАТ говорят чрез вас. Европейците дават пари, пък тея се дърпат. Сакън Валери Симеонеско да не види как Николов кара пари за града. Ашколсун!
7.
bs
07.03.2012 21:04:47
6
7
меден рудник е диагноза,няма какво да се говори ,то е ясно - анцузи и селска реч,простаци и к.рветини
6.
Elena
07.03.2012 20:55:53
3
5
Abe qsnovideca ti nared li si be ? Glupoko,znae6 li kade stroi tozi ''socialen blok'' a ? Stroi se do detska gradina i u4ili6te !!! I ako ne si naqsno pod ''socialen'' se ima predvid ciganski.Dostatu4nno cigani si imame ne ni trqbvat o6te.Da si gi postroi kmeta tam do ob6tinata 6tom tolkova gi iska da vidim za 1mesec dali nqma da iz4ezne 4asovnikovata kula,fontani i tn.
5.
гочо
07.03.2012 20:55:04
0
14
Ако ще живеят вдовици и сираци да но мангали НЕ !!!
4.
добронамерен
07.03.2012 20:52:22
4
6
бате бойко да ги връща на село да гледат картофи и телешки пържоли за полицията на цецо
3.
ясновидец
07.03.2012 20:50:00
6
5
ами от хора дошли от селата какво обществено обсъждане да се получи, то в меден курник от цялата страна хора има
2.
zlato
07.03.2012 20:34:52
11
8
я да не ми натискате минусчета на коментара!
1.
злато
07.03.2012 20:26:55
10
7
Ей, Кате, че хубаво пишеш.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори