×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Помогнете на Теди! Тя е на 17 г., а мечтае за пръв път да стъпи на краката си и да отиде на училище


Помогнете на Теди! Тя е на 17 г., а мечтае за пръв път да стъпи на краката си и да отиде на училище
12 хиляди лева - това е цената на нормалния живот за 17-годишното момиче. Сумата е непосилна за отчаяните й родители
09 Април 2016, Събота, 20:30 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка Авторът

Добри хора, спасете детето ми, тя има шанс да е като нас, плаче майка й Малина Юрукова


Една съкрушена и смазана от недоимък, бюрокрация, абдикирали от проблема й институции и вечно затворени врати българска майка изпрати своя отчаян зов за помощ до редакцията на Флагман.Бг. Тя се казва Малина Юрукова и е от подбалканското градче Златица. Тя е една от онези „кухи лейки” – както служител на ресорното социално министерство определи родителите на деца с увреждания.

Малина има 5 деца, които са смисъла на нейния живот, нейната гордост, нейния въздух. Едно от тях – 17-годишната Теди, която страда от тежко заболяване, но лекарите дават искрица надежда, че тя ще се оправи. Вижте емоционалния разказ на Малина, тя не иска нищо за себе си, единствената й мечта е да види детето си само да ходи на училище, да кара колело, да учи с връстниците си...

Публикуваме цялото писмо, към което отчаяната жена изпрати цялата медицинска документация на Теди, както и снимки на нейното слънце:


„Пише Ви Малина Тодорова Юрукова, майка съм на дете с ДЦП – спастична квадрипареза, по-тежко изразена в долните крайници. Много мислих преди да Ви пиша, но съм принудена да търся съдействие и помощ.

Години наред вече се боря с институции и бюрокрация, по проблеми, свързани с лечението на дъщеря ми. Тя се казва Теодора Тодорова Юрукова – 17 години, но всички я наричаме Теди. Предварително се извинявам, че ще съм многословна, но съм отчаяна и искренно се надявам, че след като прочетете писмото ми, ще дадете гласност на проблемите ни. Единственото, което искам, е да се направят оставащите ортопедични операции, да й се подсигури рехабилитация.

Теди се роди преждевремено с 45 дни на 09.09.1998 г. в гр. Пирдоп, веднага след раждането я откараха в София с кувьоз, поради недостатъчно тегло. След около два месеца си я взехме в Златица. След 6-7-ия месец забелязах, че нещо не е наред с развитието й. Отварям скоба – освен Теодора имам още 4 деца. Тодор – 24 г., вече изучил и работи, Румениге – 23 г. – работи в София. Румениге  е и студент –  „Приложна геофизика” в МГУ София, за да може да помага с повече средства за Теди.
Следваща по ред е Ива – 22 г. завърши с отличие средно образование и веднага започна работа,  тя също е студентка „Икономика” но в УНСС , за да помага и тя за Теди.



Не знам дали ще ми повярвате, но ме е срам от по-големите ми деца, че им спъвам бъдещето, макар и неволно. По принцип съм борбен човек, но в даден момент отчаянието взема връх. Най-малка е Олимпия – 10 г., ученичка във четвърти клас, също отличничка. Таткото също се казва Тодор – на 53 г., работи като автобусен шофьор – „Градски транспорт” в София – линии 90 и 30, повече от 12 години. Преди това също беше автобусен шофьор, но ликвидираха предприятието в гр. Пирдоп и беше принуден да търси работа на друго място, т.е. София, в нашия район безработицата е голяма.



Първата ни консултация беше в Института по педиатрия преди 13 г. Ходили сме къде ли не за консултации, за прегледи. През 2002 г. се добрах до клиниката на д-р Чавдаров в София, ж.к. „Красна поляна”. Той я прегледа, назначи лечение и пак отварям скоба – по НЗОК й се полагат (заплащат) 10 процедури месечно, останалото си плащаш сам, ако имаш възможност, цените там са високи. В началото ходихме точно 5 дни и парите ни свършиха. Започнах да пиша до институции и фирми, да моля за помощ, открихме дарителска сметка. Излъчваха Теди известно време в „Зов за помощ ” по Канал 1 , събра се известна сума, но бързо се изчерпа.  Отново спряхме лечение за неограничен период, като намерех пари отнякъде, правим рехабилитация, иначе вкъщи.

Пишех писма през годините, ходих по фирми, министерства. В края на 2005 г. направихме две операции в Горна Баня на ахилесовите сухожилия.
Направени са серия от отопедични  операции, една на  разкрача, на лявото краче – подколянно и надколянно сухожилие, и на дясното краче – надколянно сухожилие.

С отлагането положението се влошава

колкото по-рано толкова по-добре, защото надеждата Теди да е като мен и Вас е  голяма, надеждата за нейното по – пълноценно бъдеще.   Тази моя надежда, беше потвърдена на 20.03.2016 г. при извършен преглед от д-р Назаркин и д-р Чернишев – това са руски лекари  от специализирана клиника в гр. Тула, Русия. Те преглеждаха безплатно  в клиниката по детска ортопедия и травматология –  Пирогов, по покана на завеждащ клиниката д-р Кацаров. Руските хирурзи оперират по нов метод – фибротомия по Улзибат. Операцията се извършва на мусколните влакна, основната цел на операцията е да се намали мусколната контрактура, както и увеличаване на обхвата на движение в ставите.  При една операция  работят до двадесет мусколна контрактура, без съкращения (прободна рана, със специален скалпел), без да се поставя имобилизация (гипс, шини), няма болков синдром, няма шевове,  а само малки белези, които с времето стават незабележими. Операцията се извършва с инхалаторна упойка и отнема не повече от 30 минути.



Моята Теди е едно от малкото български деца, одобрени за операция в специализирана клиника Медикус в Сърбия, град Парачин,

която е представител на Института за рехабилитация – Тула, Русия. Стойността на операцията е 3 500 евро – сума непосилна за нас. Моля всеки според възможностите си да ни подаде ръка, да ми помогне да сбъдна мечтата на Теди, да ходи сама на училище и да кара така жадуваното колело, а не с инвалидната количка. За пръв път от много години виждам светлина в тунела, но семейството ми е безсилно.


След тази операция належащо е  поставянето на импланти на двете крачета долу при петичките, с цел изпънаве на крачетата, за да стъпва  на цяло стъпало.  Проблемът при нас отново е финансов.   Едва успяхме да закупим задължителните две  шини, но следва и закупупането на двата импланта за предсотоящите операции, които са около 5000 лв. , НЗОК не ги поема (двата общо). Със собствени средства и заеми, това е абсолютно непосилна сума за семейството ни, а е повече от задължително за Теди, за нейното по-добро бъдеще. След като бъде оперирана и се поставят имплантите, лекаря , който я наблюдава и оперира, ще коригира,  пак с оперативна намеса – палците на двете крачета  и ще прецени дали се налагат още операции, или ще се продължи само с рехабилитаця. Имам личното уверение на доктора, че след като бъдат направени операциите и паралелно с тях се провежда системна рехабилитация – Теди ще проходи.

Но всичко хубаво свършва дотук. Отново ще бъдем зависими от липсата на финансови средства, дори и за елементарни нужди за Теди.  Необходими са ни средства за пътни разноски, прегледи, изследвания,за рехабилитация. Да отбележа –  в България операциите не се заплащат, но родителите закупуват шини, импланти, протези и други консумативи по преценка на лекарите, като какво предстои да се закупи ни се съобщава, след като постъпим в болницата.

На 16.11 .2015  беше направена първата от серията операции – на разкрача, със заеми и помощта на приятели заплатихме текущите разходи по престоя, както и последвалите операции, последната засега от които беше направена на 16.03.2016г. в МЕДЛАЙН Клиник  - гр. Пловдив. 

Моля за помощта Ви – необходими са ни финансови средства за предстоящите операции и рехабилитация. След това непрекъсната рехабилитация, а всичко се плаща – процедури, път, храна и др. В годините многократно сме били без ток, за по 3-4-6 или повече месеца, но това го преодоляхме. По лични карти аз, таткото и Теди сме софийски жители повече от 10 години, защото децата софийски жители се приемат за лечение в клиниката на д-р Чавдаров с предимство. Дори и да имаш пари, ако  си от провинцията – чакаш. Във всичките епикризи на Теди е отбелязано, че  е необходима ежедневна рехабилитация. Последно сме били на такава през лятото на 2010 г. Оттогава не сме мърдали от вкъщи. Двадесетдневен курс на лечение в зависимост от процедурите  струва 1800 лв.. Тук не влизат разходи за памперси, храна, лекарства и други. Години наред пътувахме ежедневно Златица – София и обратно, тъй като транспортната фирма, която обслужваше нашата линия, ни бяха издали карта за безплатно пътуване. Но фирмата вече е друга не издават такива карти. Сегашната цена на билета до София е 9.50 лв.

Ако пътуваме ежедневно, само за път ще отиват по 38 лв. Самата аз съм 42 кг., а Теди е между 36 – 40 кг. От носене и вдигане по ръцете си имам бучки колкото орех, но продължавам не се отказвам. Безкрайно съм доволна и благодарна на лекарите в Красна поляна за това, което през годините направиха за Теди. От почти неподвижно и неговорещо 4-годишно детенце, досега разликата е фрапираща. Теди лази, говори, с наша помощ прави крачки на разстояния от 5-10 м. Но нямаме никаква финансова възможност за операциите, последващата рихабилитация,  и всичко останало.

Пиша и плача и се ядосвам на безсилието си да помогна на собственото си дете.

На 23.09.2014 г. в предаването „Пълен абсурд” излъчиха репортаж за Теди. Благодарение на този репортаж от една фирма се отзоваха и спонсорираха рехабилитацията на Теди в клиниката в София до края а 2015 г., но отново нямаме средства за рехабилитацията. Трите ми по-големи деца Тодор, Румениге и Ива много помагат, с парички доколкото могат, с труд при обгрижването на Теди, мога само да се гордея с тях.

За нас няма нови дрехи, обувки и глезотии, всичко е за малките и най-вече за Теди, но не може да й смогнем, те работят за по 300-350 лв. Аз също така се грижа и за  майка ми, която е н 79 г., също е инвалид.

Теди учи в СОУ „Св. Паисиий Хилендарски” – гр. Златица в 10 клас. Училището е с две сгради – стар и нов корпус. Преди няколко години правиха репортаж за Теди от друга медия, вследствие на този репортаж към старата сграда на училището се изгарди рампа за колички, а в новата сграда – асансьор. Ние имаме достъп само до старата сграда на първия етаж – където е кабинетът на ресурсната и учителка. На същия първи етаж по програма от ЕС оборудваха прекрасен кабинет за физиотерапия, посещаваме го за съжаление един път седмично за по 40 минути. Два пъти седмично с нея работи ресурсен учител и един път логопед.

Теди обича много децата от класа си, но ги вижда изключително рядко, 2-3 пъти в годината.

Моля да се има предвид, че обучението й е по специализирана програма, съобразена с нуждите й, както и здравословното й състояние. Не влизаме в часовете с класа й, тъй като те са на 2 етаж, нямаме достъп. На ръце я пренасям от кабинет на кабинет. Ходи на училище 2 пъти седмично, във вторник и четвъртък за по два-три часа.  Това е благодарение на добрата воля на кмета на Община Златица – инж. Магдалена Иванова, която е наредила училищният автобус да идва до вкъщи да ни взема и след това да ни връща обратно.

До новата сграда нямам сили да я пренасям на ръце, а понякога и асансьорът не работи, а там са 3 етажа.

От сърце и на колене Ви моля, за Вашата помощ колкото и нескромно да звучи.  Нуждаем се от финансови средства за операциите и рехабилитация на нашето слънце. Мога да предоставя медицински документи на Теди, ако някой пожелае да се запознае с медицинската й документация.

Не ме е срам да призная, ние сме семейство-абсурд, което живее на кредит.

Договорът ми като личен асистент изтече  на 29.02.2016г., подала съм документи,  с които кандидатствам да ме назначат отново, но не знам дали ще бъда одобрена. Отчаяна съм. От месец март 2013 г. Теди има психологични проблеми, свързани със самото й заболяване и навлизането в пубертета. Миналата година пролетта, най-малко два пъти седмично се е налагало да викам Бърза помощ за Теди. Отново благодарение на г-жа Магдалена Иванова – с нейно лично съдействие намерихме специалист – детски психиатър в 28 ДКЦ в София – д-р  Владимир Наков. Направихме една консултация там на място. Сега приемаме лекарства и контактуваме по телефона при нужда.

От психологична гледна точка, състоянието й е повече от крехко. Аз най-много от всички искам да я заведа на необходимите прегледи, но не знам как.

Всяка сутрин, когато се събуди, Теди пита първо кога ще иде на училище, след това иска да ходи в Красна поляна. Операции и рехабилитация стават пълен мираж, при липсата на средства от наша страна, това е причината да моля, за помощ.

Може да Ви прозвучи смешно, но вместо дърва горим стари шкафове, врати, бюра и други, които взех на кредит от Община Златица. Наясно съм, че има хора по-зле и от нас, но още повече вярвам, че ще се намерят добри хора да ни помогнат. Аз искам да работя, но няма как. Мечтата ми е да се направят операциите, да се ходи на рехабилитация в Красна поляна. Помощи не получавам, не ми се полагали, тъй като съпругът ми работи. Дори една от интеграционните добавки, които получаваше Теди – на стойност 10 лв., вече е спряна, тъй като е навършила 16 г. Вече получава само 22 лв., вместо 32 лв.

За пореден път съм принудена да търся съдействие и помощ от фирми и медии. Институциите са абдикирали,

не мога да правя вкъщи рехабилитация на Теди, нямаме така наречения специален дюшек – за гимнастика и други помощни средства. Теди се нуждае от специални образователни материали за занимания у дома, но няма. Редим копчета, бобчета, връзваме конци или каквото друго измисля. Не знам как да й обясня, че сме бедни, но иначе граждани на държава-член на ЕС. Също така моля и разчитам на Вашето съдействие, ако някой има излишна кола – комби или мини ВАН, за да се събира количката - да ни я предостави, няма да можем на един път да я платим, но на няколко пъти ще се справим. Без кола сме с вързани ръце. Нашата „Опел Астра” се разваля през ден, тя ни оставя, ние нея – не. А такситата отказват да ни качат, като видят Теди и количката.

Моля да не бъда разбрана погрешно и с риск да прозвуча нахално, но аз разчитам на благородството и човеколюбието на хората, не на институциите. Сещат се само по празници и избори, да си правят пиар на техен гръб и идея си нямат какво е ежедневието на едно семейство без финансови възможности с такова дете. Но ние я обичаме такава, каквато е и я приемаме за равна на нас. Още веднъж моля, добри хора, дайте шанс на детето ми да води нормален живот.

Не ме е срам да Ви поканя, къщата ни е скромна, но е винаги отворена за добронамерени хора. Надявам се да дойдете, не защото търсим показност, просто сме в нужда, а Вие ще прецените на място.

Благодаря предварително за вниманието, което ще отделите на писмото ми и за търпението, докато го четете.

С уважение: Малина Юрукова”



Адресът на семейството е гр. Златица, ул. „Козлодуй” №5, Софийска област, тел. 0879601757 и 0897807440   

  
Малина Тодорова Юрукова


СМЕТКА:  7000 1522428364


IBAN: BG59 UNCR 7000 1522428364 BGN
   
Уникредит Булбанк

В категории: Лична драма


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
12
Коментара по темата
12.
*********
06.02.2020 20:08:52
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
11.
Колко пъти???
29.05.2016 20:21:33
0
0
Малина, с цялото ми уважение (което всъщност изобщо не е голямо), няма ли да се засрамиш и да престанеш вече с тази глупост! Подмами толкова много хора, които протегнаха ръка на Теди, обяснявайки, колко е скъпо и непосилно за теб и семейството ти, а в крайна сметка всичко по леченоето на Теди беше платено или от държавата или от спонсори, а всичко придошло от благотворителния пазар потъна в дън земи. От над 3000 лв. събрани за Теди ти показа фактури за странични разходи на стойност не повече от 500 лв. Другите изхарчи ли ги, какво ги направи, че пак си тръгнала да подвеждаш хората, толкова грозно?!
10.
Анета
13.05.2016 06:57:25
0
3
Малина Юрикова ! Няма ли да се засрамите поне малко?!! То не бяха Групи,във Facebook и телевизии ? ИЗМАМЕНИ СТОТИЦИ ХОРА ! ОПЕРАЦИИТЕ НА Теди са Б Е З П Л А Т Н И !!!! Моля Ви Добри Хора !!! Разгледайте профила и,във Facebook,каква кухня и кола имат?!!! Замислете се,кое е по стойностно за една " Майка " Личните и потребности? Или Детето и ?!!!
9.
Приятел
14.04.2016 13:44:04
1
0
Жалко е, че се плюе по жена с единствена цел детето й да проходи. Лично познавам семейството и знам от къде са "мебелите", от кога са, а също и колко струват... Би било добре хората, твърдящи, че всичко това е спекулация, да подплатят л*йната, които изливат с документи. Вратата на скромното семейство е винаги отворена. Показват без колебание документи, епикризи, фактури, за всичко извършено и закупено. Жалко е вместо да подадеш ръка към човек, принуден да посегне към теб, да плюеш по него! Ликувайте и живейте щастливо, както намерите за добре.
8.
Неа
10.04.2016 08:21:49
1
8
Не изчетах всичко от майката , но изрекох коментарите . Те винаги показват колко лоялен е човек при една такава ситуация .... Пиша това за да уточня на майката и всички заинтересовани , че детето и така ( с ДЦП и "мозъчно увреждане ") , може да бъде записано на училище . Ще бъде в индивидуална форма на обучение . С него ще ряботят безплатно психолог , логопед и ресурсен учител . Ако майката подпише декларация че иска детето и да бъде приобщено ( интегрирано ) в класа ....детето ще посещава и някои ( или всеки , зависи) часове със съучениците си , където ще има възможност да усвои нови социални умения . При добро желание майката може да сбъдне желанието на детето си още от следващата учебна година ...
7.
Пак ли?
10.04.2016 03:53:01
2
5
Доста си преувеличила Малина. За какви кредити говориш като операциите бяха безплатни, а рехабилитациите преди това ги плати голяма фирма до края на годината? А другите дарения, извън Благотворителния пазар? Мебелите, за които твърдеше, че са на лизинги, за тях също нито дума. Докторът от Горна Баня беше казал, че операциите на Теди не са за да проходи, а зашото 10 години не е посещавала рехабилитации и краката са й атрофирали, а сухожилията са къси. Освен това допълни, че е Тежка форма на ДЦП и увреждането е мозъчно, а не ортопедично. И няма как да се оперира за да проходи. Това преувеличаване ти изигра доста лоша шега и по време на Базара.
6.
стара познайница
10.04.2016 00:42:52
2
8
Малина, излъга над 5000 души в базара,че предната ти операция е платена,сам лекарят писа,че не е така... Държа се арогантно с хората там,хора от които събра 3000 лв за минимално време! Къде са тези пари ? Обеща да ги върнеш!
5.
Малина до кога ще простиш ??
09.04.2016 21:58:17
1
7
Какво стана с парите от благотворителния базар Малина ? До кога ще лъжеш , че ти трябват пари за Теди ? До кога ще живеете на нейн гръб ? Защо сметката не е дарителска ?
4.
История
09.04.2016 21:23:41
8
3
Имаш шанс. Вземете един заем от банката и ги платете. Заложете земя къща.
3.
stabilniq
09.04.2016 21:11:55
2
1
Pochna da sere i v tazi tema kopeleto. I kva programistika ste goni, ubitak, naricha se programirane.
2.
Явор
09.04.2016 21:07:40
8
3
Флагман, срамно е да слагате такива статии като водещи. Всяко семейство си има драми. Всеки човек е недъгав. Но всеки е отговорен за живота си. Никой няма да свърши това което вие сте свършили. Популистиките са за арабските народи.
1.
No one
09.04.2016 20:41:01
2
3
Чакам онзи изкукалия холандски бург представящ се с 1000 ника (поради шизофренията си) да почне да сере и по тази тема!! Алоооо, Истината, ако те набарам да знаеш какъв пернишки сникърс ще ядеш....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори