×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лидерът на младежите в ГЕРБ: Комунизмът бе терористичен режим! Толкова животи не са загубени напразно!


Лидерът на младежите в ГЕРБ: Комунизмът бе терористичен режим! Толкова животи не са загубени напразно!
Първо трябва да опознаем тоталитаризма и чак тогава да го заличим и забравим, казва Георг Георгиев
31 Март 2016, Четвъртък, 14:29 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Много млади хора имали изкуствено налаган афинитет към социалистическото минало


Лидерът на Младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) Георг Георгиев обяви тоталитарния режим за терористичен. Според него много млади хора днес са заблуждавани, че по време на комунизма у нас е било много хубаво.

Георгиев и колегата му от парламентарната група на ГЕРБ Методи Андреев не приеха идеята на БСП за обявяване за престъпни със закон на авторитарни режими преди 1944 г. Двамата упрекнаха червените, че не са подкрепили петицията за изучаване в училищата на всички тоталитарни режими от 20-и век.
Защо 60 години и повече в България не се изучава комунистическият режим? Защо в учебниците той е загатнат само като един период от историята, който ние трябва да загърбим и в което историческо минало ние не трябва да се ровим, за да можем да намерим единението, както е споменато и тук (в законопроекта на БСП – б.а.).

Ама това единение се намира тогава, когато ние имаме изчерпателна информация за абсолютно всичко, най-вече за онова, което толкова десетилетия подред е тормозило и тероризирало българската държава”, изтъкна 24-годишният Георг на брифинг в Народното събрание.
По думите му - не е политическа омраза това да искаш да има познание.

„Защото когато говорим за връщане на нещо, можем да говорим за това, че няма познание по него. А аз смятам, че в момента особено сред българските млади хора има един изкуствен афинитет към режима, по някакъв начин насаждан от тези, които са били облагодетелствани от него, а това, смятам, не е правилно. Защото по всякакъв начин ние трябва да се отричаме от всяка една терористична практика, защото този режим може да бъде наречен и такъв. Толкова много човешки животи не са загубени напразно и смятам, че ние можем чрез тези инициативи да го докажем”, каза още Георг Георгиев.

Той добави: „Считам, че ако колегите искат по някакъв начин пълноценно да направим ревизия на историята и ако по някакъв начин да се върнем към всичко онова, което е било лошо в нашата история и искаме да го заличим и забравим, то ние първо трябва да го опознаем и тогава да го отречем. Така че такива половинчати инициативи и ограничаване и такъв, смятам, по някакъв начин циничен прочит на историята просто е неправилен и по никакъв начин не служи в услуга на обществото.”

В категории: Политика


Автор
16
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 11/05/2024, Събота 09:49 0
Не правете това днес!
Не правете това днес! 11/05/2024, Събота 09:20 0
16
Коментара по темата
16.
младеж
05.04.2016 11:32:49
5
0
Лелеее дъртите комунисти как са налазили статията,кофти ви е че вече няма далавера а нещастници,свиквайте...!Само тези дето едно време бяха "по-равни" от другите могат да плачат за тоталитаризма и Белене !
15.
Ъъъъ???
04.04.2016 17:57:23
0
3
КОМУНИСТИЧЕСКА ГЕЙБ УНУКА !!!!!
14.
бончо
03.04.2016 19:02:59
1
8
В ГЕРБ има повече комунисти и деца и унуци на комунисти отколкото
в БСП,ДСБ,ДПС,СДС и ТКЗС взети заедно
13.
_/_ _/_?
03.04.2016 17:59:14
2
8
ГЕРБАДЖЙСКО ПЕДЕРЧЕ
12.
декларирам уважение
03.04.2016 00:57:50
0
13
към хората,написали коментари.Те просто са си изхабили част от времето да кажат на един невеж и,но арогантен тип колко е далече от истината.Едва ли това момче е учило история,едва ли знае какво точно е тоталитаризъм,комунизъм,кой за какво се е борил,кой за какво е загинал.На него му плащат да реди клишета,да изсипва някакви странни изречения,мислейки че"служи в услуга на обществото"-ама как само го е казал!Единствената ми надежда е,че няма кой да го слуша.
11.
въпрос
01.04.2016 08:15:28
2
14
Кой ти разказа това бе момче? Може би някой некадърник, който не е успял да се издигне във властта и не е постигнал нищо от некадърност?
10.
стар Космунист
31.03.2016 23:22:57
2
18
Тоя пръдлю ли ще ни обяснява бе ей ! Я се хвани на работа и работи !!! Да ева лешперите! От сега иска само мекото на хляба ! Бухали младежки на Б.Б. и Цв.Цв. Ще ви употребят и после като една употребена и изоставена.......ще сте.....
9.
Hm
31.03.2016 18:54:36
0
18
Кьорфишеци за наивници.Накратко обяснявам за по-младите."А"-отборът на бившата партия БКП е сегашното БСП,"Б"-отборът бе някогашното СДС,"В"-отборът е сегашното ГЕРБ.През този 25-годишен период имаше и все още има и други уроди,като ДПС,НДСВ,Атака,ПФ и така нататък.Управлението на всички гореизброени се охарактеризира с тежък геноцид над народа,които не престава, без значение дали управляват едните или другите.Резултатите са налице,почти необратимо стапяне на нацията и пълното и изчезване или запазване на малкото около столицата ни.В исторически план не ни е за пръв път,но за пръв път смазването на българският народ се осъществява от самият него.
8.
baihui
31.03.2016 17:37:23
2
20
Тези двамата пендели на снимката са промити протестантски мозъци платени от чифута Шорош !
7.
гдсдьд
31.03.2016 17:30:13
2
20
Глупави хора!? Какво нещо е когато повтаряш като папагал, без да си компетентен, без да имаш необходимите, житейски и социални "натрупвания". Смисъла който влагат тези примитиви в понятието комунизъм определя тях самите като такива(комунисти) ако изобщо успяват да осмислят поведението и глупостите които приказват с цел да се харесат .... и аз не знам на кой. Но, .......
Заслужаваме ги, напълно ги заслужаваме.........
6.
ЦСКА гние във В група
31.03.2016 17:23:14
1
26
ГЕРБ е партия създадена от БКП с кадри на БКП,тоя травестит Георг що се прави на луд
5.
гербер
31.03.2016 16:47:03
0
33
малоумник а твойте лидери какви са бе наглец плевнелиев бивш комсомолски секретар борисов бивш служител на държавна сигурност и охранител на дядо тошо цветан цветанов служител в седмо управление на държавна сигурност цецка цачева партиен секретар в плевен лиляна павлова партизанска внучка дядо и е убивал хората по лагерите така че уважаеми георгиев паметта не ни е къса
4.
НМ.(народна милиция)
31.03.2016 16:25:01
3
31
ГЕРБ съсипаха България.Тоя нещастен хомосексуалист ще ми говори за комунизъм.
3.
До 1и2
31.03.2016 15:54:55
14
14
Духай педал!
2.
_nib_
31.03.2016 15:28:11
6
27
Келеш млад,зелен и надъхан.Пиклю недорасъл.То говедото откъде да знае че не е имало.
1.
сдас
31.03.2016 15:22:06
5
30
тоя малкия а-ус да вземе да прочете малко книжки преди да се изказва по този идиотски начин ... В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ, РАЗБЕРЕТЕ ГО И СИ ГО НАБИЙТЕ В ТЪПИТЕ ГЕРБЕРСКИ КРАТУНИ, унищожители на България!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Няма места в ясла и забавачка за 10 000 от София Столицата разполага със 198 общински детски градини, в които се полага грижа за приблизително 44 000 деца Забраняват вноса на твърде стари автомобили Забраняват вноса на твърде стари автомобили Целта е модернизиране на автомобилния парк в страната Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Ще смени ли Халваджиян най-големия хейтър в журито на Капките - Фънки Старая се да правя градивна критика и влагам точно това в коментарите ми. Не правя коментар, за да го мачкам, а за да му дам тласък за работа, посочи той Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът Надя потресе всички, след като се вмъкна в леглото на Ергенът "Не я интересувал никой... Но даже и че детето й ще гледа това предаване, достатъчно е голямо  И поведението на майка си, което нито е за пример, нито е възпитателно! Горкото!", пише зрителка на Фейсбук страницата Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др. Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Според учените има възможността сателитите на по-висока орбита да бъдат засегнати Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Уведомени са и полицията, и прокуратурата в града за действията на лекарите от болница „Света Петка“ 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те 
От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори