×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Омбудсманът на Бургас Таню Атанасов тотално изпуши! Вижте какво написа в позивна до медиите


Омбудсманът на Бургас Таню Атанасов тотално изпуши! Вижте какво написа в позивна до медиите
Този състав на Об.С, доминиран от БСП и байпасните й форми около Йоан Костадинов, избра Атанасов през 2007г.
30 Март 2016, Сряда, 15:51 ч.

Описвайки тъжните явления в нашия живот, общественик №1 със заплата от нашите данъци иска да се посмеем. Четете и се смейте, ако ви е до смях*



„Уважаеми дами и господа, изпращам Ви един опит за ироничен поглед върху тъжните явления в нашия живот, с крехката надежда да се посмеем над тях!” С това обръщение към медиите общественият посредник на община Бургас Таню Атанасов започва несвойствено за заеманата длъжност изложение, което публикуваме  по-долу без редакторска намеса. Получихме го в редакционната поща.

Таню Атанасов е избран за обществен защитник през 2007 г., няколко месеца преди да падне червеният кмет Йоан Костадинов. Самият Таню Атанасов преди това е бил общински съветник от БСП, един от най-активните живи лидери на Столетницата в Бургас – на БКП, а после и на БСП. Името му като общественик  нито веднъж не се е свързало с корупция или с нарушаване на моралните и етични норми. През 2003 г. Таню Атанасов написа първия си опит за портрет, но той не бе така глобален, а бе свързан с конкретно лице – тогавашният бигбос във футбола Христо Порточанов. Книжлето бе озаглавено „Опит за портрет” и се появи по системата „Самиздат”. Разпространяваше се от ръка на ръка, с ясен автор – Таню Атанасов.  В него Порточанов бе буквално разбит – като  психологическа характеристика и поведение в обществото.

Таню Атанасов е на 70 години. Отдавна е пенсионеран като кадър на нефтохимическия комбинат – заемал е технологична, а после и обществена ръководна позиция там,  откъдето получава и повече от прилична пенсия, допълвайки я в наше време с възнаграждението на омбудсмана, което пък се равнява на това на председателя на местния парламент.

Нито веднъж за 9 години защита на онеправданите граждани не се чу да е влязъл в директен сблъсък с управник, с някой местен олигарх или разложен представител от съдебната власт, или отМВР. Работата му е  тиха и незабележима като обществен отзвук, което, съвсем логично, напълно обезличи и обезсмисли присъствието на тази длъжност в политическия живот на общината.

Вече 10 пъти след края на първия мандат на Атанасов през 2011 г. Общинският съвет провежда конкурс за нов омбудсман, но се явяват все хора с тотална липса на качества да изпълнят подобен обществен дълг. Така Атанасов продължава да седи безметежно в кабинета си и да изпълнява тези функции – но явно дотолкова му е писнало, че вече е прописал публицистика от скука.

Ето и прозренията му в думи и числа:

Закономерностите на лъже-демокрацията по време на преход към демокрация

Борим се упорито с всички сили срещу мафията и корупцията цели 25 г., в резултат на тази борба се превърнахме успешно в държава на мафията и корупцията.

• Борим се срещу престъпността с полиция, жандармерия, железни врати, решетки по прозорците, камери по улиците и площадите – тя напук на взетите мерки, строги закони и все по-нови и големи борци в ръководството на МВР, прокуратура и съда, става все по-всеобхватна, силна и легитимна.

• Борим се с олигархията неуморно и неспирно в парламента, правителството и президентството, в партиите и гражданските сдружения. В резултат на успешната борба – тя става все по силна, нагла, недосегаема. Управлява необезпокоявано цялата страна и света! Според вестник „Индипендънт“ през 2016 г., 1% от най-богатите хора в света ще владеят 99% от богатството на всички останал.

• Борим се под мъдрото ръководство на поредната партия за свобода, справедливост и сигурност, но в резултат – непрекъснато се ограничават правата и свободите на гражданите, справедливостта е с развързани очи, а сигурността непрекъснато намалява.

• Борим се срещу старата номенклатура и агентура, създадохме нова номенклатура и агентура.

• Колкото повече се борим успешно да усвояваме европейски средства по различни програми и умни проекти, толкова повече се отдалечаваме от европейските стандарти на управление и живот.

• Колкото повече европейски пари усвояваме за интеграция на българските роми, толкова повече те се интегрират в цигански гета.

• Борбата срещу интернационализма доведе до мултикултурализма.

• Колкото повече президенти, министър – председатели, правителства, партии и парламенти се борят да приключат с прехода към по-добър живот, толкова повече хоризонта на прехода се отдалечава.

• Борим се да станем държава от „белия свят“, станахме държава от „третия свят“.

• Колкото повече партийните централи се борят да обединят гражданите около своите партийни програми и обещания, толкова повече народа се разединява и противопоставя един на друг.

• Борим се упорито срещу последиците, причините непрекъснато ги пораждат.

• Грандиозната борба срещу „кой“ роди простия отговор – че въпросът вече не е „кой“, а че няма кой да свърши нещо качествено и почтено в името на общия интерес.

• Борим се за светло бъдеще, връщаме се в тъмно минало.

• Борим се успешно под ръководството на стотици партии, граждански организации и движения за правата на европейски граждани, а резултатът е обратен – не е гарантирано правото на труд, достъпно здравеопазване и образование, на достоен и спокоен живот. Милиони българи напускат страната, защото не могат да приемат тези резултати на прехода.

• Борим се с пот на челото срещу агресията още в детската градина, училището, улицата, работата – а резултата е плачевен. Агресията завладява необезпокоявана всички сфери на човешката дейност.

• Борим се неуморно за възраждане и спазване на християнските добродетели и морал – в резултат на което десетте божи заповеди предизвикват само иронична усмивка и се нарушават масово от вярващи и невярващи.

• Неуморно и непрестанно политици и държавници от международен и роден мащаб, без да се щадят, се борят за демокрация и мир, за защита на общочовешките ценности- резултата от тази величава борба е повече войни, повече смърт и разрушения, повече терор и страдание, повече разплакани детски и майчини очи, разрушени човешки съдби и ограбени надежди на цели поколения.

• Борят се световни правителства и лидери с програми, директиви, харти и декларации на конференции, конгреси, симпозиуми за опазване на планетата Земя, за да дадем поне шанс на бъдещите поколения – резултата е ежедневно варварско замърсяване и унищожаване на почва, вода и въздух, в името на нейното унищожаващо величие – Печалбата.

• Борят се денонощно всеизвестни и неизвестни лидери и страховити полицейски и разузнавателни служби, срещу организираната престъпност, проституцията, робството, наркоманията и други болести на съвременната цивилизация, изразходват се стотици милиарди за тази борба. В резултат на тази „успешна“ дейност – мафията овладява и ръководи цели отрасли на световната икономика, управлява държави и региони, робството се възражда, експлоатацията на детски труд става масова и необезпокоявана, наркоманията и проституцията убиват милиони животи и разрушават бъдещето на човешкия род.

• Борбата срещу 16-тата република на Съветския съюз, доведе до превръщането ни в 27-та провинция на Европейския съюз и 51-ия  щат на САЩ.

• Единствен резултат от борбата срещу бедността и неграмотността, която се води от години от международните институции – ООН, Световната Европейска банка, МВФ, правителства, фондации, граждански организации е увеличаване броя на бедните, гладните и неграмотните!

• В резултат на борбите на българската политическа класа срещу посредствеността, шуробаджанащината, и политическите протекции при назначаване на важни държавни и публични длъжности – след всяка поредна подмяна се оказва, че тези мотиви са водещи и определящи при всяко назначение от всички следващи борци.

• Борбата за независимост на медиите от партиите, доведе до тяхната зависимост от парите.

• Борбата срещу задкулисието, за повече гласност и откритост води до повече задкулисие, уреждане на тъмно правилния човек на сделки и интереси.

• Борбата срещу пороците успешно ги превръща в норми на поведение!

• Всички борци обещават, че като расте производството и властва конкуренцията на пазара, цените на стоките и услугите непрекъснато ще падат, качеството ще расте, заплатите ще растат и живота ще стане песен.  В резултат на тази борба производството расте, цените чувствително растат, качеството става все по-съмнително, заплатите почти не се променят, богатите стават все по-богати, бедните все по-бедни. Животът става все по-труден и нерадостен за по-голямата част от населението.

• Неуморната борба на световните лидери и правителства срещу т. н. „тероризъм“, в която се включиха мощни армии и държави, доведе до война между религиите, а от там до война на цивилизациите, има само една крачка.

• Борбата срещу тоталитаризма и утвърждаване на демокрацията по насилствен път, води, единствено към нов тоталитаризъм.

• Борбата срещу негативните последици води до решително увеличаване на причините, които ги пораждат.

• Борбата за утвърждаване на красивата форма довежда сигурно до запазване на грозното съдържание.

• Упоритата борба на световната „прогресивна“ общественост срещу старата структура на блоковото противопоставяне между държавите, успешно доведе до създаването на „нова прогресивна“ структура на глобално противоборство между религиите, цивилизациите и хората.

• Борбата срещу диктатурата на пролетариата доведе до диктатура на олигархията.

• Колкото повече се борим за свобода и независимост толкова повече ставаме зависими и несвободни.

• Борбата на мастити лидери и дипломати за повишаване на доверието, сътрудничеството и сигурността между държавите води категорично до трайно влошаване на междудържавните отношения, разрушаване на доверието, създаването на нови огнища на напрежение и кървави войни, до възникването на нови разделителни граници и блокове на враждуващи страни, до масово преселение на народите.

• В борбата срещу двуличието и двойния стандарт, победи лицемерието и задкулисието.

Борбата срещу „борбата“ е сигурния начин да оцелеем! Не са нужни 45 години, и 27 стигат!

Да живее „борбата“, източник на всички наши нещастия!



*Заглавието е на редакцията



16
Коментара по темата
16.
ако беше
02.04.2016 00:10:11
0
0
конфликтна личност,нямаше да бъде омбудсман,толкова е елементарно.Елементарно е и това,че заинтересовано лице опитва подигравка с човек,който така или иначе ще напусне поста по естествени причини.Хубаво щеше да е така критично да се отнасяхте към него и предишните десетина години.
15.
Съвет
01.04.2016 13:55:47
0
0
Когато доказан политик напише това има две възможности - да реагират тарикатите, които много добре знаят истината и подценявайки публиката, се опитват да го направят на тъпак.
Втората е е за него-по-добре да напише своите правилни и точни изводи на тоалетна хартия, но не и тук.
14.
free
01.04.2016 12:21:46
1
3
Защо да е изпушил? Няма и една дума, която да не е вярна в написаното от Т. Атанасов! А вие какво искате да внушите с това заглавие на статията?
13.
ани
31.03.2016 09:49:08
3
12
Абсолютно е прав омбудсманът. С всичко изброено от него той воюва години наред и най-добре знае какви са "резултатите". А написаното от него е обобщение на цялото огорчение на обществото ни.
12.
Yes
31.03.2016 09:41:13
3
14
Много точно!
Защо да е изтрещял?!
Смъкването на коментарите на битово-клюкарско ниво не означава, че написаното не е вярно.
Ако не разбирате, това е още по-жалко.
Ако въобще не разбирате, това е драма и целта е изпълнена.
Нямат значение личностните нападки и желанието да бъде окарикатурен автора, целта е да се омаловажи истината.
Не ме интересува автора.
Интересуват ме тези, които се надсмиват над собствената си глупост.
11.
плюя на вас
31.03.2016 09:17:51
4
4
Защо, когато маркирам отрицателен вот, се отразява на положителния?

Толкова сте примитивни!
10.
2@@@
31.03.2016 09:17:49
4
8
Самоизложението е ясно:
КАТЯ (КАСА)БОВА - ОМБУДСМАН НА БУРГАС!
Мисията все по-възможна!
9.
@@@@@@
31.03.2016 08:14:19
5
12
Не прочетох нищо неправилно, като доказателство да е изтрещял омбудсмана, но е повече от ясно, че това е поредната ви поръчкова статия. Автора на тази поръчка се е самоизложил, според мен.
8.
Бургас
31.03.2016 02:59:11
6
16
Браво на Таню ! Винаги е бил почтен човек !
7.
bgman
30.03.2016 23:09:39
8
11
Докато не минат 40 години от падането на комунизма и не измрат всички подобни ченгета, няма да се оправим
6.
bgman
30.03.2016 23:06:03
12
11
Ето това са комунистите - вместо да градят, те само се борят, бият, воюват. ..
5.
Мале
30.03.2016 23:04:50
13
8
Тя дъщеря му е най -голямата брамтия той тръгнал да ме защитава тъкива комунисти като него трябваше да ги разстреляме на площадите през 89 г и сега щяхме дадем за пример
4.
КИРО МОРЯКА
30.03.2016 22:53:46
15
17
Този човек е интригант и по голяма клюкарка от всички жени.На него му дай само да се бърка в проблемите на хората,а не погледне себе си,че години наред жена му не го смята за човек след като го хвана с една бръснарка от ул.Сан Стефано.Да се маха,не ни трябват такива омбусмани,толкова кадърни хора има в Бургас!
3.
фЛАГМАН СА ЗА ПРЕГЛЕД
30.03.2016 22:11:33
5
27
Абсолютно прав е! Хората се смеят на вас, не на него. И "БургаЗ" се пише със "с". И сте неграмотни, освен прости. Научете някой друга дума, освен "уникално", "отлично" и останалите в бедните ви речници.
2.
Тошо
30.03.2016 21:40:36
16
21
Поредния дърт комунист на който вече не му минават номерата човек който не може семейството си да оправи тръгнал нас да оправя господин комунист за 45 години ебахте мамата на държавата и още сто няма да стигнат да се оправи та нали вашите деца на БКП пак ни дърпат конците нали вашите деца ограбват бъдещето на нашите .Не 45 + 27 = 82г крадете дърти комуняги стига толкова спрете се ,а сега да ли вие смешно
1.
Динко
30.03.2016 21:32:19
10
36
Много е прав ЧОВЕКЪТ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ 
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори