×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Застраховател си направи евтин PR на гърба на карнобатлии


Застраховател си направи евтин PR на гърба на карнобатлии
Малко вероятно е застрахователят да плати сметката за изгорялото училище в Карнобат
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Март 2016, Понеделник, 11:39 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ще плати ли „Евроинс“ пълната застрахователна премия за изгорялото училище, или ще подхвърли трохи
Изгорялото ОУ „Христо Смирненски“ в Карнобат е застраховано за 2,1 млн.лв. в „Евроинс“ АД и дружеството максимално бързо ще плати застрахователната премия.

Това съобщиха дни след пожара PR-ите на застрахователната компания, с което се опитаха да оставят внушението, че ще покрият щетите от огромния пожар, изпепелил сградата на едно от най-старите училища в Карнобат.

В този дух бяха и заглавията на десетки информационни издания. В обществото сякаш се създаде усещането, че проблемът бързо е решен и добрият застраховател ще плати. Всичко изглеждаше толкова добре, че не бе за вярване.

Дребният шрифт

От „Евроинс“ все пак допълниха, че предстои експертна оценка на „авариен комисар, който да разследва и установи причините за пожара“...последната вметка е т.нар. “дребен шрифт“ в договора и всеки, който си е имал работа със застрахователи много добре знае за какво става въпрос. Детайлите на контракта са известни само на директорката Стефка Вълева, която го е подписала и компанията.

Може да гадаем какви клаузи има вписани в него. Дали няма да се окаже например, че при училището е виновно, заради това, че не е почистило комина си, което може да се тълкува като умишлена безстопанственост. Той може и да е чистен, както твърди директорката, но да не е извършван от лицензирана фирма  - повод за непризнаване на застрахователната премия. Това са само догадки. Времето ще покаже какво ще се случи.

20 хил.лв. дарение или трохите вместо обезщетението

Тези факти са добре известни и на компанията, която в края на прессъобщението допълва, че ще дари 20 хил.лв. за възстановяването на сградата! С това трябваше да ни светне и лампичката, че не всичко е така, както изглежда. Логичният въпрос е: Защо ще трябва да се даряват допълнителни средства, ако застрахователят плати щетите по пожара. Т.е. - плати това, което е застраховано. Никой не иска дарения, а коректност и предвидимост.

Че застрахователят няма да плати, или поне не достатъчно, става ясно и от думите на премиера Бойко Борисов. В събота той бе категоричен, че сумата над застрахователната премия до нужната за възстановяването на училището ще бъде поета от държавата. Тази сутрин образователният министър Меглена Кунева уточни тънкия момент в договора за застраховка.

„Имам опасение, че те ще се опитат да изключат първия етаж от училището, който не е изгорял, но е сериозно пострадал. Надявам се все пак застрахователите да са по-щедри при изпълнението на ангажиментите си!“, каза Кунева.

Предстои да видим дали няма да се окажем лоши пророци и дали застрахователят ще изпълни коректно ангажиментите си.

В категории: Карнобат


9
Коментара по темата
9.
Loryn
11.05.2016 20:06:17
0
1
Hello there! I know this is kind of off topic but I was woridneng if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot! http://dvagkk.com [url=http://oxamyvbo.com]oxamyvbo[/url] [link=http://rpmfvv.com]rpmfvv[/link]
8.
Jaxon
10.05.2016 01:03:53
0
0
Arlcetis like this just make me want to visit your website even more.
7.
да Въх
29.03.2016 12:21:04
4
11
Директорката не чисти комини, а трябва да организира работата по почистването на комините. Изглежда не си е свършила работата и трябва да бъде уволнена дисциплинарно. Когато не си добър стопанин на повереното ти имущество трябва да носиш и НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!
6.
koko6kar
29.03.2016 00:26:24
0
0
anna da ti svursha v ustata,dokato mi raztrivash top4etata
5.
Евроинс
28.03.2016 20:36:17
1
11
Евроинс не е ли оня Георги Петров , дето се слагаше на изборите и е излъгал сума ти народ и други неща е правил ... има сериозно досие .
4.
чефа
28.03.2016 20:19:26
0
7
застрахователите са мошеници знам го от опит
3.
въх
28.03.2016 20:14:50
9
6
За пръв път чувам директорка да се качва и чисти комини ?!?!
2.
Петя
28.03.2016 14:00:17
3
12
А каква е отговорността на директорката?
Никой не споменава и дума за нея!
Толкова евро пари пропилени заради глупостта на една жена!
1.
марио
28.03.2016 13:07:35
4
19
Да направят ремонт за 2 млн. лв., а да оставят комина запушен. Страхотна безстопанственост, немарливост и безотговорност. Директорката трябва да си ходи. Друг е въпросът - дали половината пари за ремонта не са били откраднати и не е направена съвременна система за отопление на училището?!? Родна българска картинка............
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори