×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-старата родилка у нас е сериозно закъсала със здравето


Най-старата родилка у нас е сериозно закъсала със здравето
Д-р Димитрова роди на 62 години
27 Март 2016, Неделя, 20:47 ч.

Д-р Красимира Димитрова има много високо кръвно и коксартроза и доста й е трудно да гледа 6-годишната си щерка Мери

Най-възрастната родилка в България - д-р Красимира Димитрова (68 г.), сериозно е закъсала със здравето и положението й е критично. Това съобщи "България Днес",цитирайки хора от обкръжението на дамата от Русе, които са сериозно притеснени за нея. Докторката хвърли в смут цяла България, когато през май 2010 година, когато беше на 62 години, роди две момиченца.
Близначетата Мери и Жаклин са извадени чрез секцио и бяха недоносени - съответно с тегло 900 и 500 г. Впоследствие Жаклин почина въпреки тежката операция на червата и денонощните медицински грижи.

Мери беше спасена, но и до днес продължава да има сериозни проблеми с очите и е принудена постоянно да носи очила.

За Красимира е все по-трудно да се грижи сама за дъщеря си, като през последните седмици здравословното й състояние сериозно се влошило. "Димитрова има големи проблеми с високото кръвно налягане и е принудена да пие лекарства, за да се чувства добре. Често се оплаква, че й причернява и й се вие свят. Затова и все по-често се залежава на леглото, тъй като не се чувства комфортно, а през това време нейни съседи и приятели се грижат за 6-годишното й момиченце", разказват пред вестника познати на най-възрастната българска родилка.

Проблемите за Димитрова обаче не свършвали до тук. Все повече се засилвали болките в ставите на краката й, за които допълнително приемала медикаменти. Това е и причината да разреди разходките до детските площадки и парковете, като Мери ходела да играе в компанията на познати на майка й. Русенци през последните години свикнаха с гледката на възрастната родилка и невръстното й дете, но през последните седмици все по-рядко я виждат в района на Кооперативния пазар, където живее. Самата тя признавала, че годините вече й тежат прекалено много и трябвало да помисли кой ще поеме грижите за Мери след време.

Малката Мери вече боледува много по-малко, но майка й продължава да е притеснена и затова няма да бърза да я пуска на училище. Момиченцето продължава да ходи на очни прегледи поне 2 пъти годишно и да носи очила, за да вижда по-добре. Според съседите на Димитрова на пръв поглед здравословното състояние на детенцето е задоволително - боледува си, но не постоянно. Майка й изглежда видимо зле. Въпреки че продължава да се гримира с ярки цветове, отдалеч си личи, че не е в добро здраве.

Именно проблеми с кръвното и болките в краката са отказали докторката от нейна идея от миналата година - да се подложи на нова ин витро процедура и да роди отново за 70-ия си рожден ден.

"Най-близките й приятели успяха някак си да я разубедят. Красимира осъзна, че ако се появят още деца в живота й, ще стане много по-трудно. Тя разбра, че няма да успее да се справи с новото предизвикателство, и в един момент се е примирила, че няма повече да ражда. А и ин витро процедури на такава възраст са истински лудост", казаха още запознати отблизо със странния случай на Димитрова.

Раждането на Димитрова предизвика мащабен скандал в страната преди години, като обществото се раздвои в мнението си дали толкова възрастни жени трябва да се подлагат на ин витро процедури. Затова тя взе решение да се скрие от публичното пространство и на спокойствие сама да отглежда момиченцето си. Категорично отказва да говори с медии и веднага затваря телефона, щом разбере, че я търсят журналисти.

"Благодаря ви, че се интересувате от здравето на семейството ми, но съм си обещала, че повече няма да говоря по тази тема. Също така съм взела решение да спра публичните си изяви, за да мога на спокойствие да гледам детето си", заяви преди време най-възрастната родилка в България.

Няколко лекари категорично са отказали на Красимира Димитрова на запитването й дали биха провели ин витро процедури.

Медиците са били против идеята за раждане в толкова напреднала възраст, тъй като има опасност за здравето не само на майката, но и на бъдещите отрочета.

Отказите на лекарите допълнително са демотивирали докторката и тя е взела окончателното решение да не опитва отново да забременява.

В категории: Животът


5
Коментара
Мъж почина при пожар в Трявна
Мъж почина при пожар в Трявна 21/05/2024, Вторник 13:20 0
5
Коментара по темата
5.
Куку
28.03.2016 15:36:02
0
2
Тая е все още ходещата реклама за ин витро болницата. Язък за детенцето, експеримент на др Джакил
4.
Безумие
28.03.2016 12:20:15
0
4
Това е чудовищно - то бива егоизъм, ама толкова много... Не става само с искам да съм майка...Едното детенце починало, другото боледувало, тоз го гледал, онзи помагал. След като почине жената, какво става с детето - по домовете ли ще тръгне?
3.
Всеки луд
28.03.2016 07:30:32
0
5
с номера си! Но луди ли бяха онези около нея,че не помислиха в какво здраве ще бъде бъдещата майка и как ще гледа това дете? То е едва на 6, ами след още 6 и още 6 години? Когато все повече от парите на майката ще отиват за нейното лечение?
2.
4
27.03.2016 19:25:20
1
15
Това че е искала пак да забременява, доказва, че хич не е редовна.
1.
Явор
27.03.2016 18:33:20
4
19
лекарите направили ин-витрото преди години сега да поемат грижите за това дете. то бива алчност,ама...когато са я заплождали не са ли помислили,че ще дойде този ден в който тази жена няма да може да се грижи за детето
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори