×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът Панайот Рейзи прави Созопол суперобщина - иска Приморско, Царево и Малко Търново


Кметът Панайот Рейзи прави Созопол суперобщина - иска Приморско, Царево и Малко Търново
Градоначалникът е изчислил, че ако Созопол се обедини с другите общини, ще има население около 30 хиляди души
26 Февруари 2016, Петък, 03:58 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Смелата идея той лансира по време на днешната сесия на Общинския съвет


Кметът на Созопол Панайот Рейзи лансира смелата и изключително амбициозна идея да обедини в една община Царево, Приморско, Малко Търново и Созопол. Той разви интересната теза пред журналисти в почивката на днешната общинска сесия. Рейзи се вдъхнови от въпрос на Флагман.Бг - време ли е Созопол да има собствен съд и прокуратура. Във връзка с това той обясни, че от дълго време се опитва да открие съдебен район в общината си, но среща трудности, предвид близостта на Созопол с Бургас и намиращия се на 30 км съд в Царево. 

Веднага след като отговори на този въпрос, Рейзи разви идеята си за създаването на суперобщина и събра около мястото си освен журналистите и всички местни парламентаристи вкупом с  присъстващите в залата на Общинския съвет служители на администрацията, които със затаен дъх слушаха думите на созополския кмет. Според Рейзи, време е да се помисли за промяна на политиката в тази насока. Това бе един от акцентите в програмата на ГЕРБ преди парламентарните избори. 

"Редно е държавната субсидия да се получава на база на броя на населението - колкото по-голямо е то, по-висока помощ да вземеш. Голяма част от общините в България изпитват сериозни проблеми, чакат само на държавна субсидия и не могат да направят почти нищо. Аз не смятам, че с колегите в Приморско, Царево и Малко Търново ще се конкурираме. Напротив - ще седнем заедно да начертаем една стратегия за развитие и ще работим в една и съща посока", заяви Рейзи и намекна, че темата съвсем скоро ще влезе в дневния ред на държавата, и то на най-високо ниво. 

Панайот Рейзи е изчислил, че ако Созопол се обедини с другите общини, ще има население около 30 хиляди души, което е една средна българска община. 

В категории: Созопол


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
15
Коментара по темата
15.
малко сърненце гъбарче
26.02.2016 17:43:54
0
2
ей клефук къде е МАМА
14.
99
26.02.2016 15:06:44
2
11
Аз пък мислех, че този вече е в затвора! Явно съм се излъгал! А, сетих се - та той смени всички възможни партии само и само да е на власт, зада може да краде повече! Иначе такава община може но с център на "Босна"
13.
zi-zi-top
26.02.2016 14:58:08
1
14
Колкото по-нисък е един мъж, толкова по-големи са му амбициите за власт! Дребните мъже са големи комплексари и избиват през жаждата им за власт!
12.
88
26.02.2016 14:54:14
2
8
Явно ментора на Рейзи и Момата им е дал нови сметки за попълване и те изпълняват.Но ще посъветвам Наполеон-Рейзи да си стой кротко при неговата созополска рая.Тук в Малко Търново може и да я окъса.Тук и тиквата Бойко няма да му помогне.Не се знае знае ли се.
11.
Ахааа
26.02.2016 14:24:58
3
3
Как ще смесвате мялкотърновската селяния с морето и неговите трудови хора, дръжте си ги настрана.
10.
Защо не
26.02.2016 14:07:27
1
10
Може, само че общинския център трябва да е по средата, примерно в Приморско.
9.
до журналистите
26.02.2016 13:23:02
0
10
Ако някой от т.нар. журналисти му е интересно, може да провери колко е общинската администрацията в цитираните общини и колко е регистрираното население в същите тези общини. Още по-интересно става, когато се види реалния брой на живеещите в общините (не на регистрираните). Цифрите са меко казано интересни.
8.
за
26.02.2016 13:19:30
6
6
Не само тези общини трябва да се обединят. Административното деление на България е силно неефективно и разходоемко, но затова пък обслужва олигархията, начело на държавата. Повече чиновници, респ. бюрокрация = повече послушковци, което е винаги добре за управляващите. Запитайте се как може един милионен град да се управлява много по-добре от България с десетки хиляди пъти по-малка администрация. Ние си имаме държавни, областни, общински, градски, районни и какви ли не администрации и накрая никой не си върши работата.
7.
SLU4AEN
26.02.2016 13:11:18
2
6
Toq zabrani na horata da polzvat Alepu i Zmiiskiq ostrov spoko nqma da hodim tam no i Sozopol 6te go podminem nqma ti pulnim hotelite nenaqdniko
6.
Георги Бакалов
26.02.2016 12:56:43
0
15
ЛОГИЧНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ!
Созопол е ЛЮБИМОТО ДЕТЕ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВСЕКИ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ВСИЧКО!

Разбира се - НИЩО НЕ Е БЕЗПЛАТНО!
5.
перо
26.02.2016 12:21:07
0
26
Мисля, че е ял някакви луди гъби този човек от резерват Ропотамо обикаляйки с пушката си!
4.
очевидец
26.02.2016 11:56:34
2
18
Нищо ново.Тези кметове може и да ни продадат както продадоха Аркутино на Созопол.Ама нормално никой не разследва
3.
Созополски
26.02.2016 11:26:05
2
47
Еееее, не се наяде Малкия ! Не му стига, че окраде всичко в Созопол, места за строеж, обществени поръчки, новия стадион, паркинги... няма нещо което да се строй и той да не е замесен.
Явно не се е задавил и иска още и още да граби.
Какво иска да направи минидържава с президент Кмета Рейзи ли ?
Обатачи Созополска община, сега са наред и другите. Време е вече някой да му види далаверите. Всички ги знаят, но човека си плаща явно и го пазят от високо място.
По добре си стойте и крадете в Созопол Кмете, на друго място не ви искат.
2.
Отвратен
26.02.2016 11:18:14
0
44
Суперобщина, естествено под мъдрото ръководство на кмета - гъбар - стрелец.
Що да не нас.ре брега с бетонови грозотии - циреи чак до Резово, така както е сега в Созопол.
Бой, мазане с катран, валяне в пера и пускане да тича на воля...
1.
боже опази
26.02.2016 11:17:21
4
43
тоя наистина е мноого лаком. ще му се да командва цяла югоизточна България. не се наяде ей, не се наяде.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори