Проф. Донка Байкова: Свалете излишните килограми след празниците с плодове и зеленчуци

За да свалим излишните килограми след празниците, е достатъчно една седмица да разтоварим организма си с плодове и зеленчуци, каза Донка Байкова.
04 Януари 2016, Понеделник, 14:37 ч.
Диетологът съветва сутрин да ядем овесени ядки с кисело мляко, на обед зеленчукова супа, а вечер - риба или пиле с много зеленчуци
След голямото плюскане по време на коледните и новогодишните празници, българинът качва между 1 и 3 килограма към теглото си. За да ги свали, е достатъчно една седмица да включи в менюто си повече плодове и зеленчуци. Яжте и повече извара, защото тя има детоксикиращ ефект, съветва диетологът проф. Донка Байкова. В „Тази сутрин“ по бТВ тя изтъкна, че хората все по-малко преяждат и токсикологичните отделения на спешните болници не са чак толкова пълни с алкохолни отравяния, колкото са били предишни години.
Проф. Байкова препоръчва консумация на плодове и зеленчуци и най-вече зеленчуци от зелевата група – карфиол, броколи и зеле. Не е желателно да ядете киселото зеле, защото е много солено и ще ви издуе допълнително, обяснява тя. „Трябва да се приемат още овесени ядки, кисело-млечни продукти. Да се пият и много течности“, добавя диетологът.
„Сутринта хапнете зърнен микс, овесени ядки с кисело мляко и една ябълка. В 10 и в 16 часа яжте цитрусови плодове или фрешове. На обед си направете една зеленчукова супа, а за вечеря, ако сте огладнели много, може да изядете една печена риба или пък пиле, гарнирано с много зеленчуци. Така ще отслабнете с поне 3 килограма“, уверява Донка Байкова.
В категории:
Здраве






"Нефтохимик" договори клубен автобус
31/07/2025, Четвъртък 21:34
0







Брад Пит инкогнито в България, депутат му оказал помощ
31/07/2025, Четвъртък 19:49
0

Важна рокада в националния по волейбол за Световното, опитен играч е аут
31/07/2025, Четвъртък 19:47
0

Голяма звезда на Холивуд дойде в София и показа страхотен характер
31/07/2025, Четвъртък 19:24
0





Съседката Петя ми даде чудна рецепта за свинско с кисело зеле, вкъщи го хапваме и през лятото
31/07/2025, Четвъртък 18:18
1



25 години пленер „Русалка“: Култура, памет и бъдеще сред червените скали и белите платна
31/07/2025, Четвъртък 17:41
0