×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Черната 2015 г. или зловещият пик на мъртвите по пътищата в Бургаско


Черната 2015 г. или зловещият пик на мъртвите по пътищата в Бургаско
Човешката глупост и невнимание зад волана белязаха годината с трупове, смачкани ламарини и безброй почернени семейства
Тема в развитие
виж още
скрий
31 Декември 2015, Четвъртък, 06:00 ч.
Автор: Евгения ДЖАМБАЗОВА снимки: архив Флагман.БГ

Вижте най-тежките катастрофи, станали през изминалата година






„Жестоко! Двама младежи загинаха в автомеле с мотори в Слънчев бряг“,  „Зверска катастрофа край Равадиново, мъж е размазан в Ягуар“, "Пернишки голф разцепен на две след удар в автобус край Долно Езерово, има жертва"

Подобни кървави сюжети от полицейските хроники ежедневно стават водещи новини в медиите. Броят на загиналите по пътищата през тази година би трябвало да е утешителен, защото  той е с около 200 души по-малко от миналата. Оказва се обаче, че пътните инциденти на 2015-та година са много по-тежки, а гледките на размазани трупове още по-зловещи. Човешката глупост и невнимание зад волана се превръща в заразна болест, с която е трудно да се справи дори и МВР.

Черната статистика показва, че се е увеличил броят на загиналите след неправоспособно шофиране или употреба на алкохол и наркотици. Това най-често са млади хора, скоро взели шофьорски книжки, с автомобила на родителите си или пък с раздрънкано БМВ. При тях липсва страх от закона, респект пред органите на реда и чувство за самосъхранение. Те си играят на руска рулетка с останалите участници в движението, а това са майки, бащи, деца…

Вижте най-тежките катастрофи, станали през 2015-та година в Бургаско, и мислете преди да седнете зад волана, не бъдете екзекутори на пътя, не се качвайте и при опасни водачи!



В началото на година бургаският кв. Банево осъмна в шок от новината за смъртта на 30-годишната си съгражданка Зорница Баруцова. На 16-ти януари около 07,30 часа младата жена бърза за работа. Шофирала с несъобразена с пътните условия скорост, когато возилото й поднесло, а Зорница загубила контрол. Фиестата, с която се движела, се забила челно в микробус със софийска регистрация. Ударът бил фатален за жената.

Зорница Баруцова била усмихната и лъчезарна жена. От няколко години живеела в Банево с бащата на детето си, което е второкласник. Тя работела в един от санаториумите на Минералните бани, а майка й била фризьорка във Ветрен.



31 януари – отново сирени, линейки и рязане на ламарини. Около 17,30 часа БМВ катастрофира самостоятелно и се усука около стълб на бургаския бул. "Захари Стоянов" в посока от Бургас към ж. к. Меден рудник. Водачът на колата е добре, но пасажерът загина място. Милко Милков от кв. Долно Езерово остава завинаги на 30 години. Причината е несъобразена с пътните условия скорост. Оказва се, че преди да се вгради в стълба, колата се блъснала и в мантинелата - виж тук и темата в развитие към материала.

На 6 март каруца с роми изскочи по тъмно на пътя Бургас-Средец край село Дебелт и предизвика катастрофа.

Каруцата се движила без светроотразителни елементи, в нарушение на пътната маркировка. От тежкия инцидент с контузии се размина 21-годишният водач на допотопното средство – Ц.Д.,.Неговият спътник обаче  – 19-годишният А.М. от село Дебелт, бе  с тежка черепно -мозъчна травма и наранявания на гръдния кош. Няколко часа след настаняването си МБАЛ-Бургас издъхва.



Датата е 23 март, малко след 17,00 часа. В полицията е получен сигнал за зверско меле на пътя.  Пернишки "Фолксваген Голф 3" се врязал в автобус с работници край кв. "Долно Езерово", а водачът на немската кола е загинал на място.

Няколко часа след това стана ясно, че водачът на леката кола е 56-годишният Иван Иванов от сливенското село Жельо войвода. Мъжът се движил с бясна скорост, когато предприел рисковано изпреварване, в резултат на което се забил челно в другото превозно средство.



Датата е 3 април, 17,15 часа, а до Великден остава седмица, вместо обаче в празнично настроение жителите на Слънчев бряг и Несебър са в шок от смъртта на двама младежи. 22-годишният Велико Попов и неговият приятел 18-годишният Васил Вълев загинаха на място при жестока катастрофа с мотори. Велико застига и блъска отзад движещия се пред него мотоциклет. От удара единия мотор се забива в движещия се автомобил до него. Така младежите изхвърчат от пътя и навлизат в насрещната лента за движение, където се блъскат челно в идващия срещу тях „Форд Ескорт“ / Повече за случая четете тук/



Денят отново е 3 април, часът е почти същия, но мястото е ЖП прелеза на с. Вълчин, Община Сунгурларе. 48-годишната Фатме Х. от руенското село Ябълчево и 57-годишната Небие Х. от село Топчийско загиват на място след сблъсък с влак. Връщали се от шато „Славянци“, където работели в като озеленителки / четете още тук/



На 25 април камион "Ивеко", с бургаска регистрация, блъсна млада жена и я уби на място на пешеходната пътека край магазин "Била" в Бургас. Товарният автомобил е пътувал в посока от ж. к. "Меден рудник" към Промишлената зона в района на "Елкабел". Той е трябвало да завие наляво на кръстовището на "Трапезица". Жената е пресичала на пешеходната пътека, която се намира на метри преди светофара. Тя е вървяла от ж.к. "Възраждане" към "Била" и вероятно друг автомобил е попречил на видимостта на шофьора.

29-годишната Ина Симеонова, живееше в ж.к. "Изгрев, но в съботния предиобед била на гости при дядо си в бл. 4 на ж.к. "Възраждане". Ина отивала в намиращия се срещу блока магазин, за  да зареди хладилника на стария човек с хранителни продукти, когато бе пометена от тежкотоварното превозно средство.
Днес на мястото на инцидента пешеходната пътека е заличена, а вместо нея е монтирана каменна преграда.



2 май – БМВ блъсна и уби на място 8-годишно дете до езерото Вая. Малкият Страхил пресичал натоварения път, а автомобилът се движел в посока от ж.к. „Меден рудник“ към центъра на града. След жестокия удар шофьорът - 23-годишният Даниел Катрапелов, изобщо не спира, за да окаже помощ на удареното момче.

По-късно младия мъж сам се предаде в полиция. Повече за случая тук.



Денят е 4 юни, малко след полунощ. Слънчев бряг ври и кипи от нощен живот, а  на главния път Бургас-Варна, малко преди кръстовището за с. Тънково, черен "Мерцедес" с немски номера стои на аварийни. На мястото има линейки, полицейски коли и един труп. Жената е 79-годишна руска туристка, пресичала кръстовището, а водачът на скъпото возило 49-годишния Веселин Балев – бизнесмен, свидетел по делото „Луканов“ и управител на бургаската дискотека „Планета“ и клуб "Вог"



Датата е 10 юни (малко след 13,00 часа), главният път между Созопол и Приморско е блокиран заради зверската катастрофа между товарен автомобил на строителната фирма "Евробилд" и скъпа лимузина "Ягуар" с бургаска регистрация. Премазаният в лекия автомобил все още не е идентифициран, знае се, че е мъж, с гола глава, едър, на около 50 години.

Само след около час разследващи и медии  разбират, че загиналият е герой, спасявал ранените при атентата в Сарафово - д-р Стефан Геренов - реаниматор в МБАЛ-Бургас. Той пътувал от с. Варвара към Бургас, за да застъпи дежурство в Отделението по реанимация и интензивно лечение. Установено е, че е шофирал с близо 180км/час. По асфалта липсват следи от спирачен път, а колата е помляна до неузнаваемост в канавката. Тялото на лекаря е почти неразпознаваемо, а най-тежки са пораженията по главата му - виж тук.



23 юни, а часът около 22,00 - Бургаският ж.к. Меден рудник е вдигнат на крака. Пищят сирени, хвърчат линейки и пожарни. Лек автомобил „Ауди“ буквално се е вградил в стълб на входа на комплекса, а от силния удар двигателят е изхвърчал на повече от 10 метра в страни от мястото на инцидента. Пожарникари режат ламарините, защото се оказва, че водачът все още е в колата, а състоянието му е тежко.

Малко след полунощ 44-годишният Тодор Стайков умира в МБАЛ-Бургас, а диагнозата е политравматизъм. От разследването става ясно, че бургазлията се движел от центъра на Бургас към жилищния комплекс, той карал с несъобразена скорост, много по-висока от допустимата, изгубил контрол над возилото, а то излетяло от пътя. Още за случая тук.


29 август - Възрастна жена загива на място след удар на АМ „Тракия“, в близост до 325-ти километър в посока Бургас. Автомобилът е катастрофирал самостоятелно, а починалата е майка на шофьорката на превозното средство, която пък се отърва с контузия на крака и главата. При същия инцидент бе пострадала и 64-годишна австрийска гражданка, която е с разкъснао-контузна рана на главата.

На 1 септември 37-годишен мъж от Айтос загина на място при тежка катастрофа край Карнобат. Инцидентът стана в късния следобед. Х.Х. почина на място,а причината за тежкия инцидент е отново несъобразена скорост и невнимание от страна на водача, който се забил в „Фолксваген Поло“ в мантинелата.



На 24 септември – Четирима души загинаха при тежка катастрофа по пътя Варна – Бургас. Инцидентът стана около 07,00 часа малко след с. Старо Оряхово, в посока Варна, след челен сблъсък на тир и лек автомобил. В колата пътуваха Йордан Василев, Атанас Василев и сина му Мишо, както и племенника им Васил Василев. Всичките са от бургаския кв. Горно Езерово, рано сутринта тръгнали с червения „Фолксваген Голф“ към Шабла, където работели като строители. Повече за кърватата катастрофа тук.


7 ноември, събота - Две жени загинаха при жестока катастрофа с БМВ-то на италианския бизнесмен Едоардо Миролио край Карнобат. Жертви на нелепия инцидент станаха 47-годишната румънка Дениса Д. и 23-годишната красавица Мария Тянкова. Текстилният бос Миролио, който се возел на предната седалка, оцеля по чудо в колата-ковчег. Той и 59-годишният му шофьор Джорджио Д. се отърваха с леки наранявания. Според разследващи, най-вероятно водачът е заспал на волана, тъй като колата излетяла с бясна скорост на един от завоите малко преди разклона за Карнобат. Румънката Дениса изхвърчала на метри и починала на място, тялото на хубавата Мария останало затиснато в колата. Пожарникари рязали ламарините на смазаното БМВ, за да я извадят - вижте тук.

В категории: Пътна обстановка


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
6
Коментара по темата
6.
До номер 5
01.01.2016 22:55:59
0
1
Просто уникално.... Статията е с цел да внуши нещо на хората седнали зад волана, че не са само те участници в движението и с техните действия застрашават живота на другите, ама не, защо разбира се не намесим политиката. Каквото и да е правителството, ние като сме безмозъчни така ще е! Все по - млади хори ще си отиват от този свят, за едното нищо ...
5.
Катка
31.12.2015 17:01:03
3
1
По времето на Орешарски едната година също беше с рекордни катастрофи. ББ тогав използва ситуацията за критика - нямало визия ,нямало магистрали , бъра бъра. нямало не занам кво. Ами сега кой е виновен .Вола като рие фъшкии ги хвърля на гърба си. По -скромно,по-скромно бате Боце.
4.
пешо кура
31.12.2015 13:00:06
0
7
ТАЗИ СТАТИЯ ДА Я ПРОЧЕТАТ ВНИМАТЕЛНО ТЪРГОВЦИТЕ НА КНИЖКИ НА ЕДНА ОТ СНИМКИТЕ КАТАСТРОФАТА Е ПРЕДИЗВИКАНА ОТ ЦИГЪНИН КОЙТО ЕДВА ЛИ Е ГРАМОТЕН НО ЯВНО Е ИМАЛ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА РУШВЕТ
3.
ееееееееееееееееееееееееееееееееее
31.12.2015 12:42:37
0
4
Американците попитали радио"Ере
ван"дали да почнат война срещу Бъл
гария.
Отговорът бил:"дайте им по една нова лека кола.Те ще се избият сами."
2.
Аз
31.12.2015 12:35:17
2
6
В навечерието на Новата година не можете ли да измислите по-хубави класации?
1.
това е БГ
31.12.2015 12:28:24
1
3
ами МЕДЕН РУДНИК входа там на светофара ..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори