×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безумните въпроси, на които морските хора са принудени да отговарят


Безумните въпроси, на които морските хора са принудени да отговарят
Бургас е изключително красив град и през зимата, знае всеки бургазлия. Неморските хора обаче си мислят, че е много скучно и студено
14 Ноември 2015, Събота, 13:00 ч.
Източник: burgas-reporter.com

Защо се смята, че този, който е роден на море трябва да може да преплура разстоянието от Варна до Бургас за норматив или да управлява собствен кораб
Вероятно на всеки морски човек понякога му се е налагало да отговаря на безумни въпроси, свързани с факта, че е бил привилегирован да се роди в град край морето. Сякаш неговият не морски събеседник наистина вярва, че родените на Черноморието хора сме някакви полубожества с вечен летен тен, способни да преплуват за норматив разстоянието от Варна до Бургас и обратно, и да управляват собствен кораб, досущ като Карибския пират Джак Спароу.

Съжаляваме, че ще трябва да разбием напуК и плаж тези митове и легенди, но нека веднъж завинаги да отговорим на следните абсурдни въпроси.

Защо нямаш тен?

Защото сме родени в България, а не в Африка, ехоооо? Ние не сме целогодишни негърчета, не сме на кон (ако се сещате онази безумна реклама на Олд Спайс) и не посещаваме плажа всеки божи ден от летния сезон, защото (представете си!!!) работим и имаме задължения и отговорности. Фактът, че живеем до морето, не ни задължава да се пържим като цаца на плажа по цял ден. Затова простете на морските, които целогодишно са бели като пуканки, и не ги безпокойте с такива въпроси.

Как така не можеш да плуваш?

Ами както ти не можеш да караш ски, например, а живееш на няколко километра от Боровец, Пампорово или Банско. Раждаме се на морето, не ВЪВ морето, тоест не сме риби на сухо, които, доближавайки водата, магически придобиват способността да порят неудържимо вълните с крака като плавници или да се гмуркат в дълбините като същински подводници. За да се научиш да плуваш също се изисква воля, усилия и физическа подготовка, както за да караш ски. За съжаление, не на всеки му се отдава. Да не можем да плуваме не е престъпление.

И какво правите на морето през зимата, като е студено? Сигурно е много скучно.

О, да! След края на натоварения летен сезон, настава същински Апокалипсис. Човечеството буквално изчезва от лицето на курорта. Туристите и сезонните работници от (Не)провинцията си тръгват, плажът опустява, затварят заведения и дискотеки, изобщо настава едно страшно мъртвило, почти като във филма „Аз съм легенда” с небезизвестния Уил Смит (който също не е на кон).

Може би малко драматизирахме с иронията, но това е поради чувствителността на темата. Да, по-малките курортни градчета действително опустяват, но това не важи за големите градове. Ние също имаме целогодишни барове, дискотеки, заведения и прекрасна Морска градина, в която хората спортуват независимо от сезона. Дори през зимата може да видите смелчаци, плуващи в морето или жадни за адреналин сърфисти, които са на гребена на вълната, въпреки студа и именно заради силния вятър.

Така че – не, никак не е скучно, благодарим за въпроса!

Не ядеш риба?

Това, че сме морска популация не означава, трябва да консумираме всичко, което е хвърлило хайвера си в Черно море. Съвсем склонни сме да оцеляваме и като се прехранваме с обикновени храни, които консумират и гражданите, живеещи далече от морския бряг.

Как така имаш морска болест? Нали живееш на морето?

За съжаление фактът, че сме родени на морето, не ни прави имунизирани от чисто човешките неща, като това да ни прилошее на лодка или кораб. Ние сме обикновени човешки същества – да, страдаме и от морска болест, както и от глупави въпроси.

При вас вали ли сняг?

Е, моля ви се, ние сме Черноморската Африка, какъв сняг? Виждаме сняг само , когато ходим на планина. Впрочем, за онова пухкавото нещо, което пада от небето зимата става въпрос, нали?

И преди отново да сме прекалили с иронията да отговорим на въпроса.

Имаме сняг, разбира се, макар в последно време зимата да ни докарва основно студ и вятър, и все по-малко пухкав сняг. Но децата на 90-те помнят своята Морска градина като зимна приказка, а всеки снежен ден като сбъднал се празник.

Всички ли в Бургас се обличат с „Адидас”?

Не, просто всеки, който има Адидас, идва в Бургас, облечен с него, за да се впише в обстановката. И после остава разочарован, като не види очакваната Адидас-зомби атака по улиците на града.

Защо блъскаш така солницата в масата?

Три отговора имаме на този въпрос: влага, влага и пак влага. Носим морето навсякъде в сърцето си, както и навиците си, свързани с живота край него. Затова, дори когато сме далеч от него, продължаваме да блъскаме солницата в масата, преди да овкусим салатата, страдайки от заблуждението,че солта се е превърнала в бетон.

Как така всичко далече от морето е провинция?

Учени са доказали, че хората, живеещи до голям водоизточник, са по-щастливи от останалите, които нямат този късмет.

Ето защо всеки град, който е далече от морето, за нас – морските хора, е провинция. Пък и кои сме ние, че да оспорваме мъдростта на великия Хемингуей?

ИЗТОЧНИК: BURGAS-REPORTER.COM

В категории: Бургас


26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
baba ti
16.11.2017 10:14:43
0
0
Тез въпроси ги задава някой олигофрен.
25.
Стефан Корадов
04.08.2016 08:37:59
7
4
Само дето няма нито едно доказателство, че Хемингуей е казвал или писал някъде и някога такова нещо... :?D)
24.
yy
20.11.2015 15:43:40
3
0
mn typo
23.
Мецо Кух
17.11.2015 22:13:30
4
3
Сливенски и ямболски цигани/ки
22.
Матриот
16.11.2015 09:22:07
12
13
"Статия", написана в ужасен стил, все едно от дете, което все още не е сигурно коя дума е точната на даденото място. И един съвет към всички- ако се чувстваш специален, си дръж гагата и остави другите да говорят за това, защото иначе изглеждаш просто като един фукльо, който има отчаяна нужда да убеди околните в нещо, в което сам не е сигурен. Това че сме от морето е дар от съдбата, никой не е копал на нивата за да го постигне, и това чувство за превъзходство, което някои хора демонстрират под път и над път, говори доста за разклатената им психика.
21.
!
15.11.2015 21:48:12
5
6
Пише се "завиждат",естествено.Впрочем,това не е само наша, едва ли не национална черта.Европейците са по-прикрити и хладни.
20.
!
15.11.2015 21:37:27
0
15
Точно така,мило дете!Просто много хора,вместо да положат усилия за нещо,предпочитат да завеждат на тези,които го имат.Е,да,не сме с еднакви способности и късмет в живота..Когато имат толкова проблеми като в нашата страна,хората се чувстват безсилни да променят основно всичко и изпростяват!Ето какво става и по света!Само Господ може да наложи мир!Но за Вас-радвайте се на приятелството,не толерирайте грубостта към различните с нещо!В децата ни е надеждата-да останете Човеци и в зряла възраст.
19.
Диана Маринова
15.11.2015 21:18:07
0
16
Като изключим правописните грешки, всичко останало си е точно така :)
18.
ДЕТЕ от Бургас
15.11.2015 21:14:33
1
19
Само за ваша информация точно тези хора" най-злобните " не са от Бургас, а са тези които смятат градове като София (това, че е столица не я прави кдеален град за живеене има работни места, но животът не е същия) може Бургас или Варна да са по-малки градове, но те са изпълнени с много повече живот от другите градове.Щом след такава статия решавате да упреквате града Вие какви такива хора сте, а и плюс това ние сме една държава.Защо навсякъде трябва да има злоба ние трябва да сме заедно, а не да се делим.Не казвам, че не трябва да изразявате мнението си, но понякога е хубаво да го задържите за себе си ✌
(13г.)
17.
!
15.11.2015 20:19:41
2
29
От Пловдив съм все ме тегли вашата околия-особено Несебър!На север към Варна-не си и помислям!Мутри има навсякъде,къде ли са най-нагъсто не знам,но малко предпазливост не е излишна! Да,по-простоватите ви завиждат,но на другите просто ни е криво,че с "фокуси"можем да вземем отпуска лятото и да дойдем за 1 седмица...Вие може да отскачате и се полюбувате на морето,когато искате.Но какво да се прави,така е.
16.
8
15.11.2015 19:10:20
22
11
Колко е прав ,,скука'' никакъв нощен живот, няма университети, лятото никакви заведения покрай морето, морската малка и местните емигрират, често и във варна, учат в морското. Лъжа е че е добре бургас, той може да се мери със стара загора и русе, който не му отстъпват. Нито един Варненец който да емигира в бургас , не познавам, а обратното колкото искаш, защо ли?
15.
grajdanin
15.11.2015 14:53:14
16
9
50 prozenta tuk sa Yambolski zigani.
14.
За всички неосведомени злобари
15.11.2015 14:08:20
3
28
Според учените от БАН, бургаският регион е мястото, в което се раждат най-красивите хора. Тези разкрития идват след дълги проучвания от страна на учените върху населението в цялата страна.

Резултатите са категорични и потвърждават другите две предходни изследвания на антрополозите. Главен виновник за красотата на бургазлийки са гените им, убедени са учените. Русалките от морския град нямат стигане по стройна фигура, грациозност и черти на лицето. Децата им пък са като изрязани от списание и това е съвсем логично.

Затова ако искате да имате хем умни, хем красиви деца, трябва да се ожените за бургазлийка. До този извод са стигнали антрополозите от Българската академия на науката. Мъжете в региона също са отличници по красота. Според изследване на Института по експериментална морфология и антропология, Бургас е единственият български град, където естествени блондинки почти няма. Ето какво говорят още фактите, разкрити от учените:

„Бургазлийки са с най-добрите антропологични белези, освен това са и най-фините и елегантните в страната. Жените тук тежат средно около 60 кг, при среден ръст от 1,60 м, което автоматично ги превръща в най-стройните българки. Изследвали сме 5300 мъже и жени на възраст между 30 и 40 години от всички краища на страната, като над 50 на сто от тях бяха семейни двойки с по две деца”, разказва проф. Йорданов. Гледахме ги под лупа, като бяхме формулирали над 320 белега - от големината на шапката до номера на обувката, цвета на кожата, косата, линията на носа, формата на ушите и пр., допълва той.

В изследването са включени 154 населени места на страната. „Хората в Монтана са най-дебели, с най-ниско тегло са от Бургас, следват ги в Русенска област, а търновци са в златната среда. Така и не можахме да разберем защо например ръстът на мъжете от Видин до Силистра намалява. Българите са много добре сложени. Някои народи са с откровено къси крайници, други пък, като северните, са много плоски. Ние сме наистина в златната среда. Това, което ни прави уникални обаче, са българите, които имат пигментна дисхармония. Именно тази особеност ни отличава от повечето европейци. По принцип между 80-84 % от българите са тъмно пигментирани. С матови кожи и тъмни коси - от кестеняви до черни”, твърдят учените от БАН. С блондинките сме зле, има ги предимно в София. Те просто са много малко, - едва 7 % и живеят предимно в София. Сините очи също са рядкост. У нас почти не се раждат синеоки хора, поне в научния смисъл на думата. Има ги повече с матова кожа, тъмни коси и светли очи. Този феномен се дължи и на разнообразните ни гени, и на разнообразната природа.

„Имаме море, реки, планини - всичко това е оказало огромно влияние да сме толкова различни помежду си. В това отношение сме големи късметлии. Направили сме си държава на това ветровито място, но устойчиво се задържаме тук вече 1400 години. Ние, българите, имаме много богата наследственост. Носим гените на различни расови типове. Освен това, в България няма кръвосмешение, израждане на родовете. Още от стари времена е било традиция да идеш и да си вземеш булка от съседното село. Докато в Европа династичните бракове са били нещо нормално. Там са се женели и първи братовчеди, само за да се запази имуществото. Докато ние сме подхранвали разнообразието постоянно. Затова сме и красиви, и талантливи, и умни”, твърди антропологът Йордан Йорданов.
13.
До номер 8
15.11.2015 14:04:18
2
14
Ето ви няколко статии малко да се осведомите преди да обиждате:
http://www.burgas.utre.bg/2014/04/03/219748-ucheni_ot_ban_horata_v_burgas_sa_nay_krasivi_i_nay_umni

http://m.actualno.com/bulgaria/ako-iskate-da-imate-krasivi-deca-ojenete-se-za-burgazlijka-22558.html

http://www.novini.bg/news/257808-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8.html
12.
БС
15.11.2015 13:54:43
0
23
Като чета коментарите все повече се убеждавам колко злоба и завист има в хората,който се изказват без дори да са виждали море,а какво остава да са имали контакт с бургазлийки,че да си позволяват да ги обиждат на дебели,зли и че не обичали да ги "свалят".Не напразно хората казват,че високото грозде е кисело,това се отнася и за вас,за тези със злобните изказвания и запомнете,че бургазлийките не са хапка за всяка уста,като не можете да си я позволите поне не плюйте неподготвени....
11.
Az
15.11.2015 11:10:01
14
8
Как да плуват като всички са свъртянковци от Странджа и обичат луповци вместо лихмуси
10.
Лекси
15.11.2015 11:00:41
9
5
Какво означава "лек"? о.О
П. С. Любимият ми въпрос.
9.
БГ
15.11.2015 10:37:53
3
11
Моля прегледайте си отново материала и поправете правописните и пунктуационни грешки :).
8.
Скука
15.11.2015 10:29:25
37
20
Бургас вече е мъртъв град и през лятото и през зимата. Няма млади хора и след 23:00 дори и в Събота вечер няма никой по улицата. Нощният живот е под всякаква критика а бургазлийки дебели и кифлосани.
7.
7
14.11.2015 23:20:14
30
22
Поредната дрисня родена от някой "първо поколение тоалетна не на двора".
6.
u
14.11.2015 23:14:00
29
14
Защо са Бургазлийките толкова зли и не обичат да ги свалят?

Защото живеят не в собствен апартамент. Нямат собствен живот.
5.
созополски селянин
14.11.2015 22:47:33
5
33
Забравили са също и култовия въпрос-Защо ако ти каже някой,че ще те кара на солниците,трябва да хукваш да бягаш колкото те държат краката в посока обратна на солниците?
В Бургас има и целогодишни барове и дискотеки,но там не е препоръчително за небургазлии да ходят,освен ако не са солидна компания с дрес код на умерена сирийска опозиция,т.е.препасали по един АК-47 на рамо и пак не е сигурно дали няма да се събудят в спешното отделение.
Ако пък все пак някой от малките населени места в Бургаска област се престраши да излезе вечерта на заведение в Бургас,трябва да е по-нисък от тревата и в никакъв случай да не заговаря бургаски девойки,едно,че няма да му обърнат никакво внимание,друго,че не се знае кой ги мандръсва и може вечерта да свърши много зле за него.
4.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
14.11.2015 22:44:19
9
10
Хората от Медеден Рудник ги можем тези неща.
3.
Tup
14.11.2015 21:21:29
12
10
Ti tap li si?
Da.
I za ko si tap?
Mi ot kade da znam, tup sum!
Ah, bahti tapoto!
2.
Je Suis Adidas
14.11.2015 19:54:49
73
19
Обичам Неапол о-в Капри о-в Иския Рим Падуа -Италия Кавала Солун Керкира -Гърция Истанбул-Турция Ница Кан Монако-Франция БУРГАС ебати тъпнята
1.
За всички приятели
14.11.2015 19:34:58
9
96
ООООООБИЧАМ БУРГАССССССС!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична
Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори