×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: НЕК е като бомба и ако гръмне, ще поскъпне токът


Валери Симеонов: НЕК е като бомба и ако гръмне, ще поскъпне токът
Трябва да пазим интересите на нашата държава и да не допуснем последното останало съкровище – енергетиката, да бъде съсипана, каза Валери Симеонов
12 Ноември 2015, Четвъртък, 02:10 ч.

Съпредседателят на Патриотичния фронт предупреди, че може да се стигне дори до режим на тока и упрекна управляващите, че не подкрепят законопроекта за прекратяване на договорите с американските ТЕЦ-ове

НЕК е като бомба, която ако гръмне, ще се стигне до ново поскъпне на тока. Тогава Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си за правителството, защото като точка в програмата ни, е записано да не допускаме повишаване на цената на електроенергията. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов.
Преди 2 месеца излязохте с потресаващи данни, а Дянков казва, че бомбата „енергетика“ ще гръмне в лицето на това правителство и то скоро, каза водещата, а съпредседателят на Патриотичния фронт изтъкна, че в случая бившият ковчежник е прав, защото НЕК трупа дефицит.
„Той вече е над 3,5 млрд. лева и подмина КТБ. Тези пари в един момент трябва да бъдат платени. Те ще бъдат изискуеми. Националната компания има задължения към доставчиците на енергия, към други фирми, извършващи услуги в сектора, а няма реални действия, т.е. такива, каквито настояваме да има. Внесли сме законопроекта за прекратяване на договорите с „ТЕЦ Марица изток 1“ и „ТЕЦ Марица изток 3“. Това са американските централи, които в най-голяма степен ограбват този най-печеливш отрасъл. Съсипва се НЕК и рано или късно ще се стигне до повишаване на цената на тока, което ще е нашият предел по отношение към управляващите, защото в нашата програма сме заложили да се опитаме да я намалим, ако има реални възможности за това“, заяви Симеонов.
Той потвърди, че е възможно да се стигне до режим на тока, защото има закъсняване в подготовката за добив на въглища, а с тази суровина работят и трите големи ТЕЦ-а. Има опасност производството на електроенергия да забуксува, но няма резервни мощности, а през зимата най-много се натоварва енергийната ни система, обясни патриотът.
На въпроса защо не се случват реформите в енергетиката, той отговори, че причината е в липсата на воля.
„Преди три месеца сме подготвили перфектен закон за прекратяване на договорите с американските ТЕЦ-ове. Три пъти съм разговарял с премиера, с Томислав Дончев, с Владислав Горанов. Въпреки всичко, този законопроект отлежава и няма становище на министерството на енергетиката. Явно има страх да не разсърдим големите „братя“ отвъд Атлантика, но когато става въпрос за оцеляването на България, няма никакво значение дали това ще се хареса на американци, на руснаци или на турци. Ние трябва да пазим интересите на нашата държава и да не допуснем последното останало съкровище – енергетиката, да бъде съсипана“, подчерта депутатът.
Наблюдаваме една непрекъсната смяна на законите, а така реформи не се правят, добавя той. Симеонов даде пример с увеличаването на акциза на всички казани за варене на ракия. „Вдига се само шум, а законът не се спазва. Не е по-различно положението и в енергетиката, където ДКЕВР не е извършвала контрол за периода от 2007 г. откакто сме в ЕС. Оказа се, че няма и проверяващи. Когато няма закон на законите и наредбите, те не се спазват и както и да сменяш нормативните актове и да променяш Конституцията, нищо няма да се промени. Трябва да има воля да се спазват законите, а не само да се променят. Задължение на изпълнителната власт е да има контрол. Какъв е смисълът един закон да се променя по няколко пъти на година, след като не е постигнато спазването му до момента?“, попита съпредседателят на Патриотичния фронт.
Той коментира и темата за полицейските протести.
„Мисля, че вече прекаляват. Не виждам смисъла от този протест. Нали се договориха вече? Това прилича на рекет. Като блокират столицата и я парализират, създават изключително неудобство на хората. Не мисля, че тези, които са длъжни да спазват закона, трябва по този начин да демонстрират неспазването му и да показват на всички, че той може да бъде жертван в името на лобистки интереси на определени съсловия. НФСБ не подкрепяме тези протести. Смятаме, че това е рекет. Хората използват вече и по-силни изрази, като например наричат ги най-голямата мафиотска групировка“, добавя Симеонов.
Според него, при тези протести няма кукловоди. „Нормално е хората да си търсят правата, но не е хубаво да го правят, нарушавайки закона. Не мога да гадая дали някой искаше да се смени вътрешният министър, но за мен Бъчварова се справя много добре. Тя се държи доста по-мъжки, отколкото други преди нея, като например ония с лакираните нокти“, каза Симеонов, визирайки Цветлин Йовчев.
Той определи като светлина в края на тунела за българския народ, решението на Народното събрание да разреши на прокуратурата да бъде задържан и привлечен за обвиняем Волен Сидеров заради хулиганските му прояви.
„Най-сетне парламентът има силите, за да вземе решение, което да постави наравно народните представители и обикновения човек. Хората трябва да възвърнат доверието си към институциите. Когато всеки псува околните, нищо градивно няма да се получи в България. А каква изкупителна жертва е Волен Сидеров? Заради поредицата от хулигански действия ли? Що за наглост!? Със стадото павиани съсипаха много хора. Какво значи да го приберат за 72 часа? Знаете ли, че Димитър Байрактаров лежа един месец в болница с риск от пукане на тъпанче. Беше му увреден слуха, защото тези павиани му държаха един мегафон на главата, когато дойдоха в Бургас и направиха два поредни неразрешени митинга, оградени от 40 мутри“, заяви Симеонов.
„Полицаите стояха отстрани и не предприемаха нищо, но тогава хората на Сидеров бяха на върха на своята слава, защото на власт бе Орешарски и всичко им бе позволено. Два пъти са запалвали с коктейли „Моллотов“ офиси на Телевизия СКАТ в Бургас и във Варна, когато се подкрепяха взаимно с ГЕРБ. Сидеров има такава биография, че в името на една справедливост, трябва да бъде прибран зад решетките, за да се покаже, че не всичко е разрешено на големите политически глезльовци“, коментира лидерът на НФСБ.
„Сидеров е непредвидим, а групата край него безропотно изпълнява без да разсъждава всички негови прищявки. На мен ми е обидно да ме поставят на една плоскост с Волен Сидеров и разни други такива. Аз съм си зарязал семейството и фирма с 400 служители, за да се опитам да направя нещо за родината ни“, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт.
Той коментира и странните действия на вселенския патриарх Вартоломей, който призова България да върне на гръцките църкви и манастири реликвите, които са били взети по време на Първата световна война.
„Този, който е работил срещу българските интереси ли ще ни учи на морал? На него ли ще даряваме награди? Защо не приеха нашето предложение за награждаването на Вълкан Хамбарлиев и неговите двама другари, които задържаха 53 имигранти с ножове и други оръжия? За достойните български граничари няма награди, а за някакви самозванци има. Тоя трябваше просто да го натоварят в някоя дипломатическа кола и да го хвърлят обратно на границата. Нямам нищо против и да го бяха сложили в багажника“, каза още Валери Симеонов.

В категории: Политика


Флагман.БГ ДПС обяви листите си за националния вот ДПС обяви листите си за националния вот 07/05/2024, Вторник 12:06 1
3
Коментара по темата
3.
PENI
12.11.2015 17:37:06
0
1
EWALA NA TAKIWA KATO WALERI.NQMAT DOSTATA4NO HORA NO NATISKAT ZA TQHNOTO I NAMIRAT NA4IN KOE KAK I KOGA.KOGA OBA4E BYLGARIQ SHTE E UZREE NAI NAKRAQ?
2.
Нютон
12.11.2015 11:19:19
1
0
А ,забравих ,,много прежълтял ми се виждаш.
1.
Нютон
12.11.2015 11:17:12
1
0
Ти г-н Симеонов чий чеп търсиш в тази коалиция.На власт ли си или опозиция.С тази политика много раздвояваш изберателя.Гледай го учителя си Волен,ясен и точен --ОПОЗИЦИЯ. ...ХЕРМАФРОДИТИТЕ НЕ ГИ ИЗБИРАТ ЗА РАЗПЛОД г-н Симеонов.Ако така я караш на следващите избори 0,5 процента -което е целта на твоите партньори.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Много от зрителите са убедени, че тазгодишната победа ще е дамска и дори вещаят, че Никол ще е тази, която ще се окичи с нея, тъй като е завършила академия „Льо Кордон Бльо“, живее в Испания и се е прибрала в родината си специално заради кулинарното състезание, но няма да е тя  Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Станала е шивачка Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се прикрива И цената на кафето скача сериозно И цената на кафето скача сериозно Сушата и горещините застрашават сериозно районите на производство Хероинът все по-малко се търси на пазара, производството му също намалява Хероинът все по-малко се търси на пазара, производството му също намалява Трафикът на хероин през България остава активен, отбелязва  началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в Агениция "Митици" Стефан Бакалов Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла BRAVE Combat Federation е най-глобалната ММА организация, стъпила в най-много точки по цял свят, която е трамплин за всички свои бойци към елитния ММА Какво да правим с останалите козунаци от Великден Какво да правим с останалите козунаци от Великден Вижте някои вскуни идеи Енергийният министър: Готови сме да помогнем на Украйна за възстановяване на системата им Енергийният министър: Готови сме да помогнем на Украйна за възстановяване на системата им Миинистър Малинов проведе видеоконферентен разговор с украинския си колега Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Талантливи млади музиканти ще ви очароват на фестивала "Солисими" Събитието ще се проведе на 10,11 и 12 май в Дома на Нефтохимика 
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори