×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общественикът Михаил Дойнов: Ще блокирам всеки ден кръстовище „Трапезица“ до оставката на Костантин Луков


Общественикът Михаил Дойнов: Ще блокирам всеки ден кръстовище „Трапезица“ до оставката на Костантин Луков
Председателят на ОбС Бургас Костантин Луков бе категоричен, че Михаил Дойнов(вляво) трябва да понесе отговорността и да си плати за загубените дела, а не да прави показни акции
10 Ноември 2015, Вторник, 17:33 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Постъпи неетично, не заслужава да представлява институцията Общински съвет, категоричен е Дойнов
Преминаването на възловото кръстовище „Трапезица“ в Бургас от следващата седмица може да се превърне в невъзможна задача, ако не се предприемат мерки или председателят на ОбС Бургас Костантин Луков не подаде веднага оставка.

Причината е анонсираният протест от видния общественик Михаил Дойнов, който се кани всеки ден символично да опъва плакати и транспаранти и да задръства за половин час (от 19 до 19:30 часа) ключовата локация. Това ще бъде неговият протест срещу Костантин Луков.

„Той не е достоен да представлява институцията Общински съвет на Бургас. Настоявам да си подаде оставка. Докато не го направи ще протестирам“, категоричен бе пред Флагман.бг Михаил Дойнов. Той се опита днес да каже това и в залата на местния парламент, но не бе допуснат от охраната. Заради това потърси Флагман.бг и публично обяви намеренията си. Дойнов изглеждаше неотстъпчив и категоричен в позицията си.

Казусът, заради който ще протестира Михаил Дойнов е от 2013 година, когато той атакува цялата наредба за синята зона на Бургас. Дойнов, който е и университетски преподавател, бе сигурен, че е открил сериозни пропуски в общинския нормативен акт и се жалва в Административния съд в Бургас.

Според него ОбС не е подложил документа на задължителното по закон обществено обсъждане. Администрацията представя за допитване до гражданите анонимната анкета, която бе активна близо два месеца в сайта на Общинския съвет и касаеше разширяването на зоната и създаването на т.нар.“зелена зона“.

Дойнов обаче бе категоричен, че има нарушение на правилата и вносителите е трябвало да свикат широко обществено обсъждане минимум 14 дни преди гласуването на докладната, за да се чуе мнението на гражданите.

И Бургаският административен съд, а и по-късно Върховният административен съд обаче възприеха тезата на Общинския съвет – че анкетата е вид допитване за нагласите на обществото и отхвърли искането на Дойнов. На последна инстанция той бе осъден да поеме разноските на юрисконсулта на ОбС – 300 лева.

„Решениято на ВАС ще го обжалвам в Страсбург. Няма да го коментирам, но исках да съм коректен и да си платя 300-те лева. Установих, че Общинският съвет в Бургас няма банкова сметка. Писах два мейла на председателя Костантин Луков – не ми отговори. Реших да пратя парите с пощенски запис – върнаха ги. Преди седмица бях на стаж в чужбина и когато се прибрах в България за мое учудване разбрах, че съм даден на съдия-изпълнител, който си е начислил и разноски по събирането на дълга – от 563 лева и сега иска запор на заплатата ми за общата сума от 863 лева. Подло и неетично е. Според мен е направено умишлено от председателя на ОбС Костантин Луков“, коментира пред Флагман.бг Михаил Дойнов.

В Бургас той е известен с активната си гражданска позиция. Често участва по протести, но до лятото на т.г. оставаше в сянка. Влезе под прожекторите, след като се опита да протестира пред Община Бургас.(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

"Няма да коментирам Михаил Дойнов, но той трябва да знае, че не може собствено неправомерно да черпи само права. Ако смята, че е несправедливо осъден - има други инстанции - да се жалва. Когато водиш дело срещу някой и загубиш трябва да си платиш разноските"
, каза пред Флагман.бг председателят на ОбС Бургас Костантин Луков. Той обясни, че дори и да иска Дойнов няма как да плати разноските по сметка на Общинския съвет, тъй като ОбС не е първостепенен разпоредител с бюджетни средства - т.е. няма банкова сметка.

"Разноските са в полза на Община Бургас и това го пише в решението. Можел е да отиде да потърси сметките. Не го е направил. Нашият юрисконсулт е образувал дело, защото ако не го направи ще отговаря за бездействие. Дойнов да научи, че всеки трябва да си носи последствия. Може да жалиш всичко, но ако се окаже, че е неправомерно - ще си поемеш разноските, защото ангажираш съдии, адвокати и цялата система", допълни още Костантин Луков.

В категории: Политика


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
ХАХАХА, ФЛАГМАН, МНОГО СТЕ ЖАЛКИ
11.11.2015 10:43:15
4
4
"ВИДНИЯТ ОБЩЕСТВЕНИК", какъв общественик е този бе Касабова? Обикаля градовете в Бг и се чуди, как да предизвика вниманието! Един от платените хора, за протести!!!
13.
отрядник
11.11.2015 06:59:28
0
14
Най големите мръсници ставаха отрядници а този плешивия е бил такъв.
12.
MURU KUROV
10.11.2015 23:39:11
1
14
Уникален тъп и прост селяндур,смени сума партий,сега ближе задниците на гербаджийте,да се маха този тъпанар и да си гледа пенсията!
11.
Gerberci
10.11.2015 23:23:18
6
8
Vie si izbrahti nikoi ne vi e vinoven prodadohte se za edni novi avtobusi edna centralna spirka edna podzemna ulica i edno kragovo na trapezica!!! A tova che nqma proizvodstvo nqma zavodi nqma rabota i visoki danaci nikoi ne go gleda!!! Hak vi e sega imaite si gi tezi bokluci
10.
До Пешо малкия кур
10.11.2015 21:31:40
13
5
Ама гражданите и общинските съветници решиха друго, а не ти с малкия!!
9.
stancho
10.11.2015 21:06:48
6
10
Lukov ne e prost. VIE grajdanite ste prosti. i sega vi upravlqvat izmamnicite. vie glasuvahte za tqh. neka mitio da stane obshtinski savetnik. prosta masa burgaska
8.
Пешо Кура
10.11.2015 20:33:53
3
31
Че Мишо не го слуша много главата е вярно, но още по-вярно е твърдението, че плешивата глава отдавна трябваше да е наритан от общинския съвет.
7.
анти гроб
10.11.2015 20:31:18
1
48
Луков е отвратителен селянин, както и повечето от ВСИЧКИ общински съветници. Помня го едно време как викаше като чобанин пред общината на някакъв човечец да си премести колата. С удоволствие бих му забил един юмрук в гадната самодоволна мутра. Тези крадци трябва да се бичуват публично на един кол пред общината. ИЗРОДИ
6.
ГЕРБ
10.11.2015 20:28:22
7
4
Наше момче е, клубен член. Да не се пипа
5.
Мечо Кух
10.11.2015 20:26:44
7
19
Набора е прав , със сигурност би отнесъл доста тупаници от бургаските баДки .
4.
Саян
10.11.2015 20:20:41
15
20
Не виждате ли, че "общественика" Дойнов е куку за психопреглед и освидетелстване.
3.
Набора
10.11.2015 20:18:43
11
17
видния общественик най вероятно ще отнесе "една кола бой"от недоволни граждани
2.
Бургазлия
10.11.2015 20:10:31
6
32
Оставка лукова главо !!!
1.
гг
10.11.2015 20:01:13
5
16
аз съм съгласен!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Веселин Маринов спасил този тв водещ от самоубийство Шоуменът стигнал до тежка депресия след като загубил гласа си В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден В Черноморец ще отключат морето на летния Никулден Денят ще започне с литургия в храма "Св. Никола" Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа ще покорява нова Европейска титла Известният бегач смята да покори и трите етапа в престижното състезание в остров Мадейра и да се завърне с много медали за България Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Делегация от ACES Europe пристига в Созопол, за да подкрепи кандидатурата на града за Европейска столица на спорта Пратениците на организацията ще присъстват на презентация с участието на деца от спортните клубове в града Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Времето за реакция огнеборците е много ограничено и всяка минута е от значение, но не и ако дадена улица е блокирана от джигит Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Журналистът Петър Волгин със сигурност е основното острие на Възраждане на предстоящия вот Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Иън Гелдър влезе в образа на Кеван Ланистър още в първия сезон на "Игра на тронове"
Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия
Люба КУЛЕЗИЧ Люба КУЛЕЗИЧ Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори