×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Полицаите излизат отново на протест срещу орязването на социалните им придобивки


Полицаите излизат отново на протест срещу орязването на социалните им придобивки
Вчера десетки служители протестираха спонтанно в различни градове на страната, блокирайки пътища и магистрали.
Ключови думи: протест, полицаи, блокада
04 Ноември 2015, Сряда, 10:40 ч.

Как да се намали напрежението в системата, ще решават на спешна среща премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър

Полицаите излизат отново на протест срещу орязването на социалните им придобивки, съобщава БНТ.
Вчера десетки служители протестираха спонтанно в различни градове на страната, блокирайки пътища и магистрали. Днес отново се очакват демонстрации.
Недоволството на униформените е срещу предлаганото от финансовия министър Владислав Горанов сериозно орязване на бонуси и на заплатите в сектора за сигурността. Идеите на Горанов са подкрепени и от вътрешния министър Румяна Бъчварова. Тя обаче призна, че в последните дни след публикуването на проекта за бюджет за 2016 година, оставките на служители са масово явление.
Как да се намали напрежението в системата, ще решават на спешна среща премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър в 8:30 часа.
В 11 часа пък синдикатите в МВР ще обсъждат как ще продължат с протеста си.
Полицаите в цялата страна и днес са в готовност да блокират булеварди, кръстовища, както и важни участъци от републиканските пътища, съобщава бТВ.
За 12 часа е обявена полицейска блокада на прохода "Маказа". По-късно вечерта полицаите във Варна са обявили, че ще затворят изхода на града за магистрала „Хемус”. За днес е предвиден и протест на граничните полицаи в Свиленград.

В категории: Животът


2
Коментара по темата
2.
CIRKOVETE na GERB i BOIKO .
04.11.2015 12:18:29
0
0
Срещата на върха между премиера Бойко Борисов и министрите Румяна Бъчварова и Владислав Горанов е приключила. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Георги Костов.

"Сегашните полицаи ще продължат да имат право на 20 заплати обезщетение при напускане на МВР, а намалението, което предлага финансовият министър Владислав Горанов за 10 заплати, ще важи само за новопостъпващите". Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов, който бе в началото на заседанието на Министерския съвет. "Порционът няма да бъде намаляван и остава 120 лева, каза още Костов.

Единственият текст от първоначалните предложения на Горанов, който ще важи и за сегашните полицаи, е премахването на двата процента добавка за прослужено време и включването им като част от основната заплата. "Тази реформа е правена и в други части на администрацията", обясни Костов.

За полицаите, които участваха в блокирането на пътища и кръстовища във вторник ще има наказания за нарушаване на закона, категоричен бе главният секретар.

Самият Борисов заяви, че е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия.

"Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват", заяви премиерът.

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно, армията даде пример как трябва да се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави", посочи Борисов.

"180 милиона за 2015 година, не за догодина, а тази - даваме повече на МВР и 57 млн. повече на армията, 20 млн. за учителите, 20 млн. за догодина за спешна помощ, 45 млн. за съдебната система", обясни той. Премиерът допълни, че полицейският синдикат може би е трябвало да протестира за това как 500 лв. гаранция е превенцията срещу наскоро бития полицай. "Моля Христо Иванов за бит полицай 500 лв. ли е гаранцията?", запита още Борисов.

"Разграничаваме служителите в МВР, пожарната, армията на първа и трета и категория. Каква е разликата да ги питам от администрацията в МВР и армията от тази в Министерски съвет, на здравеопазването или който и да е друг? Не виждам никаква разлика", допълни той. "Ние искаме тези, които носят в студа и жегата, на границата, влизат в пожарите, да са първа категория и да се ползват с привилегии" посочи той. Борисов заяви, че обществото ще толерира и одобри това. "Всеки, който има работа, каквато всички останали държавни служители - да се подчинят на същата логика", коментира още Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че тази информация ще бъде съобщена на синдиката. "Оттам нататък да правят каквото знаят, но те ме познават добре и знаят, че това е последният им шанс да говорят на разбран език с мен", каза той.

Стана ясно още, че вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, няма да участва в блиц контрола в Народното събрание днес. Нейното отсъствие става на фона на масовите протести на полицаи в цялата страна. Причината за отсъствието на Бъчварова е задгранична командировка.

В 12 часа в блиц контрола ще участват премиерът Бойко Борисов и трима министри. Точката за искането на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е изместена от първа на шеста.
1.
BOKO KAZA ....
04.11.2015 12:00:50
0
2
Недопустимо е униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това каза преди спешната сбирка в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. На нея бяха вътрешният министър Румяна Бъчварова, финансовият министър Владислав Горанов и главният прокурор Сотир Цацаров."Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието. Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват", заяви премиерът.

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно, армията даде пример как трябва да се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави", посочи Борисов. "180 милиона за 2015 година, не за догодина, а тази - даваме повече на МВР и 57 млн. повече на армията, 20 млн. за учителите, 20 млн. за догодина за спешна помощ, 45 млн. за съдебната система", обясни той. Премиерът допълни, че полицейският синдикат може би е трябвало да протестира за това как 500 лв. гаранция е превенцията срещу наскоро бития полицай. "Моля Христо Иванов за бит полицай 500 лв ли е гаранцията?", запита още Борисов. /БЛИЦ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Извършителят е 37-годишен, задържан е за 72 часа Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Някои хотелиери са подали заявление за желание да наемат чуждестранни работници отще през януари и все още чакат работници и се молят до активния летен сезон да пристигнат Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Само два месеца по-късно обаче се появиха снимки, показващи как Сабаленка се целува с друг мъж, а именно Йоргос Франгулис, бразилски бизнесмен, който е и спонсор на отбор от Формула 1 Спипаха известен бизнесмен да кара дрогиран G класата си в Бургас Спипаха известен бизнесмен да кара дрогиран G класата си в Бургас Димитър Събев се е качил зад волана след употреба на бензодиазепин и метамфетамин Бетонирано ли е Черноморието ни? Усмихвайте се на чужденците, зове министърът на туризма Бетонирано ли е Черноморието ни? Усмихвайте се на чужденците, зове министърът на туризма Водата е чиста и все повече български плажове са със „Син флаг“, каза Евтим Милошев Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Според социолога Димитър Ганев „сглобката“ може да се окаже невъзможна след изборите, ако „промяната“ съвсем олекне електорално Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди
Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори