×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прехвърлиха концесията на бургаските спирки от фирма на Красимир Гергов към Георги Агафонов


Прехвърлиха концесията на бургаските спирки от фирма на Красимир Гергов към Георги Агафонов
Рекламният бос Милчо Добрев(вляво) направи пробив в работата на общинския съвет и бе допуснат за изказването от трибуната. Преди това той се опита да убеди кмета Димитър Николов в тезата си
08 Септември 2015, Вторник, 11:28 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Общинските съветници при втория си опит промениха концесията за 181 спиркозаслона
Концесията на спирките в Община Бургас минава от свързваната с Красимир Гергов „Пиеро 97“ АД към „Про комюникейшънс“ ЕООД, еднолична собственост на Иван Георгиев Агафонов, син на ексбанкера Георги Агафонов.

На днешното си заседание бургаските общински съветници подкрепиха докладната на администрацията и прехвърлиха концесията на 181 спиркозаслона към новата фирма.

Промяната се налага заради преобразуването на най-големия медиашоп в България. „Пиеро 97“ през юли промени името си на „Медикон Консулт“ АД, а веднага след това раздели активите си, остави лошите в това число кредит от 17 млн.лв. към фалиралата КТБ в старата фирма и ценните – концесионни договори в новата „Про комюникейшънс“ ЕООД. За да се прехвърли договора се изискваше и санкция от Общинския съвет. През юли заради слаба дисциплина в мнозинството, докладната бе отхвърлена (ВИЖ ТУК).

Пробив в работата на общинския съвет направи видният общественик и рекламен бос Милчо Добрев, който най-после получи думата и изрази становището си по докладната. Първоначално искането бе отхвърлено, но се наложи прегласуване, след което Добрев бе допуснат до трибуната на ОбС.

Когато през 2010 година се гласуваше концесията на спирките, още тогава  казах на общинските съветници, че не правят концесия на спирките, а на рекламата. Но тогава не ме послушаха и решиха да обслужат един олигарх. Проведоха конкурс, но точките, които предложиха не можеха да се покрият от бургаските фирми, те бяха избутани, за да дойде рекламната мафия. Ако трябва да се продължи концесията, то трябва да е чрез „Пиеро 97“ АД, а това дали едно перо е изкарано от една фирма към втора, към трета. Целта е ясна – да не си покрият дълговете към КТБ – към 17 млн.лв. В договора, който предлагат има пропуск, за който ако Асоциацията се хване тази концесия ще падне“, каза Милчо Добрев.

От администрацията на кмета Димитър Николов отчетоха, че ако не се прехвърли концесията към новата компания общината рискува да бъде изправена на съд. В момента за 181-те спирки на територията на Община Бургас „Пиеро 97“АД плаща 134 хил.лв.годишно, ангажира се да поддържа чистотата и доброто състояние на спиркозаслоните, както и осигурява минимум 10 % рекламна площ за нуждите Община Бургас

В категории: Бизнес


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
11
Коментара по темата
11.
бай Добри
09.09.2015 07:43:59
1
2
Е,те за това ви говоря? А концесийката си я спретнаха дост бързичко... Даже много други фирми не се усетиха..Ама в общинския съвет или не могат да смятат или са им "пуснали" та работата мина спокойно.
10.
ИЗМАМКА , КОЯТО НИКОЙ НЕ ХВАНА .
08.09.2015 22:01:36
1
2
ЕТО ВИ ЕДНА ПРОСТА АРИТМЕТИКА, КОЯТО ОБЩИНАРИТЕ и ОЛИГАРХА КРАСИМИР ГЕРГОВ ВРЪТНАХА С ТАЗИ КОНЦЕСИЯ .
- ПО НАРЕДБА РЕКЛАМА за ЕДНА "РАКЕТА"(така се наричат рекламните касети) се ПЛАЩА НАЕМ от 200.00 лв. МЕСЕЧНО. В БУРГАС към 2010г. ВСИЧКИТЕ МЕСТА за ТАКИВА РЕКЛАМНИ "РАКЕТИ" , ОКОЛО 100бр. БЯХА РАЗПРЕДЕЛЕНИ МЕЖДУ ФИРМИТЕ - РЕКЛАМНА МРЕЖА 5(на ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ), КРИВИЦКИ и СИЕ (на ИВО ЛЮТОВ и РУМЕН КРИВИЦКИ) и СЪН МЕДИЯ/ТРИП ТУР( на КРАСЕН КРАЛЕВ сегашният спортен министър).

КАКТО ВИЖДАТЕ , ЗА ОЛИГАРХА от ДС(УБО) КР.ГЕРГОВ НЯМАШЕ НИЩО. И ГО ИЗМИСЛИХА, АМИ ЩЕ ИМ ДАДЕМ НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ МЕСТА - АВТОБУСНИТЕ СПИРКИ ! И СПРЕТНАХА КОНЦЕСИЯТА БЪРЗО,БЪРЗО.

ТА ЗА ДА СА НАД ДРУГИТЕ 3-РИ СОФИЙСКИ ФИРМИ, "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ ПОЛУЧИ ПОДАРЪК от ГЕРБ ЦЕЛИ 180 РЕКЛАМНИ ПОЗИЦИИ ОФОРМЕНИ В "СПИРКО-ЗАСЛОНИ". ТА ВМЕСТО ПО ЕДНА КАСЕТА В ЗАСЛОН, ТЕ СИ СЛОЖИХА И ВТОРА КАСЕТА + "ПОДАРЪК" ЗАСЛОН.

ТА СПОРЕД АРИТМЕТИКАТА, "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ, ПОЛУЧИ НА ГОТОВО и ИЗВЪН СХЕМАТА на ГЛ.АРХИТЕКТ 180 РИЕ-тип"РАКЕТА" (А СЛОЖИХА 250) НО НЕ СРЕЩУ - 200лв. МЕСЕЧЕН НАЕМ, А СРЕЩУ - 46.00 лв. МЕСЕЧНО !!!!

ТОЕСТ СРЕЩУ КОНЦЕСИОННА ТАКСА от 100000 лв. ГОДИШНО, ОБЩИНА БУРГАС СИ СПЕСТИ ДА ВЗЕМЕ ОЩЕ ЕДНИ - 200000 лв. ЗА ВСЯКА ОТ 15-те ГОДИНИ НА ДОГОВОРА! ИЛИ КАЗАНО ПО ДРУГ НАЧИН, ГЕРБ - ПОДАРИХА на "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ - СУМАТА от 15х200000лв.= 3 МИЛИОНА ЛЕВА, ЧЕСТИТО.

ХАЙДЕ СЕГА СИ ОТГОВОРЕТЕ, ЗАЩО БЯХА ТОЛКОВА НАСТОЯТЕЛНО ДА МИНЕ ПРЕХВЪРЛЯНЕТО НА ДРУГА 100% СОБСТВЕНА ФИРМА НА "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ (КОЯТО СИ Е ДЕЙСТВАЩА И НИКОЙ НЕ Я Е ЗАКРИВАЛ. ФАЛИРАНА е ДРУГАТА - "ПИЕРО 97"АД-СОФИЯ (да липсва МА в името) но тя е различно ЮЛ от висящата с кредит от 17 милиона евро към КТБ - "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ ).

СВЕТНАХТЕ ЛИ СЕ !

ГЕРБ прехвърли концесията на "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ , на абсолютно нова фирма с 100% собственост капитала и но от "ПИЕРО 97"АД-СОФИЯ (другата с име Пиеро, без абривиатура МА) и ви заглавичка, че новата фирма на Агафонов-син била ПРАВОПРИЕМНИК на "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ !? АМИ НЕ Е , ДВЕ РАЗЛИЧНИ ФИРМИ СА, КАКВОТО И ДА СА ИЗМАНИПУЛИРАЛИ ВПИСВАЙКИ в ТР, ЧЕ "ПИЕРО 97 МА"АД-СОФИЯ ВЕЧЕ Е "ПРО КОМЮНИКЕЮШЪНС" ........ срещу ТРИ МИЛИОНА комисионна и 1% за в АВ, какъв е проблема да не видят липсващото "МА" !
9.
малее
08.09.2015 15:44:58
1
6
"видният общественик и рекламен бос" - еднакво виден от всички страни, а че е бос - бос е, като няма далаверка...
8.
Добри милчев
08.09.2015 14:42:33
0
4
И какво да видим в търговския регистър,умник?Как се е променила собствеността на една фирма-пирамида ли? И какви заслони смениха Пиеро?От новите ставаме още по-мокри когато вали....Само сложиха по три плочки срещу плъзгане. Това ли е новото? Ти отвори рекламната наредба на Община Бургас и виж тарифите за реклама,тогава ще разбереш какъв "подарък" направиха на Общинския съвет.
7.
Do bs
08.09.2015 13:17:33
2
10
Аве убит. Да не направиха Пиеро спирките нови и да светят? Направиха ги общината на цена два пъти по голяма, от тази, която платих аз и още над 100 000 данъкоплатеца. Деа и убитаците ви зааблудени!
6.
SS
08.09.2015 12:57:03
5
7
Nikolov ti si edna goliama mishka
5.
За Бургас
08.09.2015 12:46:18
3
2
Хейтърите се подклаждат допълнително от некомпетентните журналисти. Някой направи ли си труда да отвори търговския регистър. Много сме късопаметни Българите бързо забравяме всичко, независимо добро или лошо е...
4.
bs
08.09.2015 12:32:46
7
5
Хейтъри късопaметни,спомнете си зaслоните нa спирките преди концесиятa и тогaвa говорете!Или повече ви хaресвaше нa тъмно ,мръсно и дa ви тече нa глaвите?Стрaшно племе сте!!!
3.
Бургазлия
08.09.2015 12:15:47
1
14
Мошенниците дали на друг мошенник
2.
Добри Милчев
08.09.2015 11:42:22
2
16
Абсолютно е прав Милчо в случая! Защо бургаски фирми не покриха критериите за концесията? кой контролира изпълнението и? Колко вложи Пиеро в една спирка,че не виждам някакво подобрение,освен площ за реклама? Някой може ли да даде отчет? А новата,централна спирка,влиза ли в концесията? Ако е така,на какво основание?
1.
druga tema
08.09.2015 11:38:15
2
7
Eba si igrachite. Znachi te kradat ot KTB a naroda strada. Bravo che gi promenihte togava. A natozi oligars, mu zaporiraite parite!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори