×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Синът на ексбанкера Георги Агафонов слага ръка върху спирките на Бургас


Синът на ексбанкера Георги Агафонов слага ръка върху спирките на Бургас
Синът на Георги Агафонов(на малката снимка) - Иван поема бизнеса с аутдор рекламата след преструктурирането на "Пиеро" 97
01 Август 2015, Събота, 05:17 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Представляваната от Иван Георгиев Агафонов „Про комюникейшънс“ ЕООД заменя „Пиеро 97“ АД като концесионер
Фирма, управлявана от сина на бившия банкер, политики и медиен бос Георги Агафонов - Иван, ще поеме концесията на спирките в Община Бургас. Това става ясно от докладна записка, входирана в деловодството на местния общински съвет.

Доскорошният концесионер „Пиеро 97“ АД, чиято собственост е скрита зад акции на преносител, но винаги се е свързвала с медийния магнат Красимир Гергов, е променила името си на „Медикон Консулт“ АД. Впоследствие е отделила активи за 4,07 млн.лв. в новоучреденото дружество „Про комюникейшънс“ ЕООД. Сред тях са и двамата 15-годишни договора за концесия на 181 спирки на територията на Община Бургас.

Според българското законодателство концесия не може да се преотстъпва на друга фирма, но в този случай става въпрос за правоприемник, което е допустимо. Изисква се само одобрение от Общинския съвет.

Докладната бе входирана като извънредна на юлската сесия. Трябваше да се разгледа в края на заседанието, но заради липса на кворум точката бе отложена. Изненадващо дисциплината в монолитната група на ГЕРБ се пропука, а и липсваха част от общинските съветници от опозицията, което провали разискването.

Според източници на Флагман.бг не е имало умисъл нито от страна на мнозинството, нито от това на опозицията. Совалка на наш репортер сред общинските съветници показа, че малцина са запознати с предложението на администрацията. Докладната бе представена минути преди заседанието на Общинския съвет и почти никой не я е прочел. В случая пропускът не е фатален, защото се дава тримесечен срок в който правоприемникът да поиска промяна на концесията. Преобразуването е вписано на 2 юли и съответно срокът изтича на 2 октомври.

Промяната на концесионера се налага заради сериозните дългове на „Пиеро 97“ АД, в която очевидно са извадени лошите активи, а добрите прехвърлени в новото дружество. До миналата година компанията бе считана за най-големия български медиашоп.

Според отчетите на дружеството дълговете са над 30 млн.лв., основна част от тях е експозицията към фалиралата КТБ и свързаната с нея „Кент трейд“. В годините, когато КТБ бе не само банка, а и основен финансов механизъм за управлението на държавата, публична тайна бе, че интереси в „Пиеро 97“ АД има и Цветан Василев. Според публикации на „Капитал“ от този период, Василев е наложил свой човек в управлението на медиашопа – Венета Димитрова, която напуска фирмата почти веднага след фалита на КТБ.

Новото преструктуриране вади на преден план Иван Георгиев Агафонов, син от първия брак на Георги Агафонов. Младият мъж върви по стъпките на баща си и рано влиза в реалния бизнес. Преди години той бе управител на телевизия „7 дни“ и неин номинален собственик. Според работили в телевизията по това време той е получил от баща си пълна автономия, за да управлява така, както сметне за добре, което показва, че не е само подставено лице.

Позабравения ексбанкер, политик и предприемач Георги Агафонов бе сред най-влиятелните мъже в държавата през 90-те години. Агафонов е родом от бургаското село Маринка. Той бе основен акционер във фалиралата банка „Славяни“, бивш депутат в 38-ото Народно събрание от Българския бизнес блок, както и създател на телевизия „7 дни“, която по-късно прехвърли на сина си, а няколко години след това продаде на Цветан Василев.

В последните години Агафонов имаше интереси в туризма. Не е ясно дали той насърчава сина си в медийния бизнес и аутдор рекламата, но неофициални източници сочат, че е семейството е изкупило част от бизнеса на Красимир Гергов в този пазарен сегмент.

Флагман.бг припомня, че през 2010 година Община Бургас сключи 15-годишен договор за концесията на 181 спирки с „Пирео 97“ АД. След проведен търг омпанията плати 67 667 лева и пое ангажимент да инвестира 2,2 млн.лв.в пълната промяна на спирките в Бургас.

В категории: Бизнес


7
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
7
Коментара по темата
7.
Нещо май вдявам
26.10.2017 19:18:08
0
1
230000 лв за спирка. Гледах, гледах, златни плочки не видях
6.
псевдо журналя
03.08.2015 19:33:19
0
2
На снимката не сина а Георги. Всеки нормалнен средно интелигентен човек да се разрови в гугъл за това име и да види за какво става въпрос.
Румъния преди 25 години трябва тук.
5.
Георги Приморския
03.08.2015 15:49:37
0
3
Г-н Колев,

Защо пропускате, че адаша ми Агафонов е доносник на ДС, още като матрос във ВМБ-Созопол "снасял" на ВКР-то и, че е от хората на Луканов в Г-13. Чиста проба човек на олигархията - с ДПС и ГЕРБ напред!
4.
Ангел Божидаров
01.08.2015 21:17:28
0
13
г-н Колев да правите свирки на Герб защото ви плащат е нормално за Вас.Но така нагло да лъжете няма да ви позволя.Не е липсвал кворум а 9 съветника от Герб избягаха от сесията на общинския съвет.Ние от опозицията гласувахме против олигархията и така докладната не мина.Вече когато лъжете ще ви го казвам.
3.
Човека
01.08.2015 14:56:45
2
15
Не разбраха ли Най накрая ,че на спирките ЛАФКИ няма да има!!!!!!
2.
Ж
01.08.2015 14:27:39
3
20
Наемете една германска фирма, стига със тези лъжци.
1.
Холандската Преса
01.08.2015 14:25:39
3
16
Малко да отидат във Франция и Германия да видят как се строят финно спирки, нашите още пипат като слонове, иска се качество и художествени ръце!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори