×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ромски терор в Павликени, до 00:45 часа хората не спят заради пияни сватбари


Ромски терор в Павликени, до 00:45 часа хората не спят заради пияни сватбари
Жителите в град Павликени са подложени на ужасен ромски терор. До полунощ кметът разрешава на циганите да се веселят.
Ключови думи: Павликени, ромски, сватби
28 Август 2015, Петък, 09:29 ч.

Къде е БХК да види кои са дискриминираните - тези, които правят сватби за хиляди левове, а са на издръжка на държавата, или тези, които си плащаме данъците, пита възмутен гражданин

Жителите в град Павликени са подложени на ужасен ромски терор. До полунощ кметът разрешава на циганите да се веселят. Заради шумните ромски сватби на открито обаче, на хората, които ходят на работа и си плащат данъците, не им е хич весело. Жител на Павликени се оплака в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия от шума.
„Живея със семейството си в квартал КОС на края на града, който е тих и спокоен. Наблизо е и помощното игрище на спортния комплекс, който тази година беше ремонтиран и ограден и на който до преди няколко години се провеждаха пищни ромски сватби на открито с невероятно високо ниво на шума в късните вечерни часове, нарушаване на обществения ред и невъзможност на целия квартал и половината град да почива нормално. Всички живеещи в квартала знаеха, че организира ли се ромска сватба на открито, не се спазват никакви наредби, а нивото на шум е невъобразимо високо“, разказва Даниел Николов.
„Последната такава ромска сватба на открито беше месец август миналата година. След това разрешенията се издаваха за една голяма зала в центъра на града. Прибирайки се вчера към къщи, с изненада установих, че на току-що ремонтираното и обновено помощно игрище на спортния комплекс, се организира поредната ромска сватба. Още при подготовката на озвучаването около 15:00 часа, шумът бе невероятно силен, дори и при затворени врати и прозорци. В разрешителните за такъв род дейности точно и ясно е записано, че времето за провеждане на сватба е от 10,00 до 24,00 часа, при спазване нивото на шума да не надвишава 75 децибела, както и евентуалната санкция от 200 лева депозит, при неспазване на условията по разрешителното“, уточнява Даниел.
В издаваните разрешителни липсва информация кой ще осъществява контрол по прилагането на условията. „Нямам нищо против провеждането на такива мероприятия, с техните обичаи и нрави, но нека да се спазва общественият ред и да се вземе в предвид и спокойствието на гражданите. Непрекъснато обяснявам на малките си деца, че шумът ще спре. Издържахме до 24:00 часа в очакване сватбата да приключи, но тя продължи с още по силна музика. В 00:24 часа се обадих на тел.112, откъдето направиха справка и ми отговориха, че има изпратен полицейски патрул, който около 00:45 часа все пак успя да сложи край на високия шум“, добавя възмутеният зрител.
„Заслужава ли си за сумата от 445 лева /225+200 от депозита, ако се нарушат условията на разрешителното/, да се нарушава общественият ред? Кой контролира нивото на шум и кога ще приключи събитието? Колко струва спокойствието на обикновените работещи граждани -445 лв. ли? За тази сватба се говори, че цената за ползване на общинския терен е 700 лв., тъй като ще продължи до събота включително. С тези действия настоящият кмет губи гласовете на семейството ми в предстоящите избори, но сигурно ще получи много повече от циганите, на които им се разрешава всичко“, споделя Даниел Николов.
„Ще бъде ли някой наказан от общината, защото не е осъществил контрол? Къде е Българският хелзинкски комитет да види кои са дискриминираните-тези, които вдигат шум и правят сватби за хиляди левове, а в същото време са на издръжка на държавата, или тези, които работим и си плащаме данъците и осигуровките и трябва да търпим всички своеволия на принципа? Къде са институциите в държавата?“, пита възмутеният зрител.
До 24 часа ромите имат разрешение от кмета да празнуват на открито. Понякога обаче сватбите продължават доста по-дълго.

В категории: Животът


Автор
10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
пич,до iordan
31.08.2015 19:58:03
0
0
iordan ще мастурбираш щото си чекиджия селски мангал миризлив
9.
кони
29.08.2015 07:16:56
0
5
Кмета гледа да си мьлчи и да се подмазва на циганите че те са много и гласуват за него а избори идат и на него му трябват гласове че да стане пак кмет да си дострои палатчето....
8.
iordan
28.08.2015 22:26:47
13
0
megi koia si ti maikati shte eba ako razbera koiasi shte izmasila na ulicata ishte masturbiram v gazati
7.
До останалите
28.08.2015 20:32:42
3
11
Преди бяха те дискриминираните, а сега сме ние, но лошото е, че всички българи сме предатели и мухльовци, циганите при проблем скачат цялата маааала, а нашите се скриват в панелките и викат полицията да се оправя.
6.
Меги
28.08.2015 19:53:10
0
9
То да беше само на стадиона.В момента срещу дома има циганско празнуване с жива музика.И прозорците си да затвориш пак е невъзможно да стоиш.И този тормоз е редовно.То не беше курбани,не беше годежи,мешарета и за каквото им дойде на ум.Многократно е викана полицията,която не може или не иска да направи нещо.Държанието им към полицаите е от нагло по нагло.И всичко това става без разрешение от кмет и община.Ако направиш забележка става лошо.Мога много да пиша и говоря на тази тема,но смисъл никакъв при положение,че нямаме защита от никого.
5.
ВиК
28.08.2015 19:23:08
7
4
КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА качеството на новата канализация
4.
аз
28.08.2015 15:25:38
15
11
Аз живея в другия краѝ на града и имам чувството, че свирят под прозореца ми. Не завиждам на живеещите на кос. А тези които имат малки деца как се справят не ми е ясно. Нека си правят сватбите, но в часовете в които няма да пречат на никой. Това е грешка на разрешилите събитието до толкова късно вечер. А къщата на кмета в село Росица не е никакъв палат. В Павликени има много по големи къщи приличащи на палати. Къщата му е просто направена хубаво. Тези приказки са от завист. Който както може така се оправя. А парите от сватбите едва ли се лепят по къщата на кмета. И другото което е че до сега в Павликени никой друг кмет не е направил толкова колкото господин Манолов.
3.
аз съм
28.08.2015 14:04:44
8
26
Кмета не го интересува, тъй като той си отива на с.Росица. Не чува,не вижда. Прибира парите,къде за общински цели,къде за лична облага, пали си колата и отива в палата, които си е направил. А Вие, вие ще търпите,щом сте гласували за него!
2.
Парти
28.08.2015 09:10:45
5
32
Не е луд който яде баницата нали знаете продължението, скоро цялата страна ще е една голяма циганска сватба, това е целта.
1.
аххххххххххххх
28.08.2015 08:49:51
7
37
КМЕТА Е ЦИГАНИН
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори