×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ивелина Василева: Само на три плажа състоянието на водата е с по-лошо качество


Ивелина Василева: Само на три плажа състоянието на водата е с по-лошо качество
98% от водите по плажовете в България съответстват на европейските изисквания, Туристите се радват на хубаво време и чистота по българското Черноморие, каза министър Ивелина Василева.
05 Август 2015, Сряда, 03:15 ч.

Попският плаж в Царево е сред тях, каза министърът на околната среда и водите

Резултатите от проверките и взиманите проби в районите за къпане по българското Черноморие показват, че 98% от водите по плажовете в България съответстват на европейските изисквания. Процентът е по-висок, отколкото на другите места в Европа. Това каза в „Денят започва“ по БНТ министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
Туристите се радват на хубаво време и чистота по българското Черноморие, подчерта тя.
„Трудно ми е да посоча трите най-чисти плажа. Извършват се регулярни проверки, анализи, взимат се проби. Това се прави от органите на Здравното министерство, от регионалните здравни дирекции. Има само три плажа, които в началото на сезона бяха идентифицирани като такива с по-лошо качество на водите. Работи се в посока за отстраняване на проблемните зони там. Това са Попският плаж в Царево, плаж във Варна и в района на Златни пясъци“, заяви Василева.
Тя посочи Община Бургас сред тези, които формират като свой приоритет използването на допълните възможности, които дават минералните бани. Природните дадености добре се използват също в Костенец и Разлог.
„Предоставихме на общините възможност да ползват минералните извори, които са държавна собственост. 43 от общините заявиха желанието си за това. 66-те находища имат сериозен ресурс“, добавя екоминистърът.
Инвестициите, които се отделят и подпомагането от Оперативна програма „Околна среда“, водят до желаните резултати, отчете тя.
„Много усилия бяха положени за изграждането на необходимата екологична инфраструктура за събиране и пречистване на отпадъчните води. Районът на Черноморското крайбрежие е изключително важен, както за създаване на добри условия на живот на гражданите, така и за важни икономически дейности, на туризма, на рибарството и за дейности, свързани с аквакултурите. Държавата ни има и ангажименти за опазване на чистота на морските води.
Черно море е чувствителна зона. Инвестираме в изграждане на пречиствателни съоръжения по крайбрежието и необходимата ВиК мрежа“, добавя Василева.
Тя съобщи, че повече от 300 млн. лева са инвестирани за тази цел. „Проектите вече са факт. Голяма част от тях вече приключиха. До края на този месец и началото на септември ще може да видим реализирани едни от най-мащабните проекти в държавата ни. Беше открит обектът в Поморие, във Варна. В Бургас имаше инвестиции, както в пречиствателната станция в „Меден рудник“, така и в други квартали. В Несебър и в Созопол също са реализирани голяма част от проектните дейности. Изградено и дълговодното заустване и в Златни пясъци. Големите населени места вече са обхванати от пречиствателни съоръжения и резултатите са добри“, заяви Василева
Тя припомни, че новата оперативна програма „Околна среда“ бе одобрена от Европейската комисия още в средата на месец юни. „Ние проведохме всички дейности, които са необходими за реалния й старт. Той бе факт на 31 юли, когато обявихме първите покани за проектни приложения, т.е. вече бенефициентите могат да кандидатстват. Чрез компостиращите инсталации, които могат да бъдат изградени от общините и ползвани от тях, отпадъците се обработват по начин, по който стават безвредни. Полезните компоненти може да се използват за наторяване на земи, за рекултивация на терени или за поддържане на зелените системи в градовете. Отпускаме 97 млн. лева на общините, които искат да изградят такива инсталации. За да кандидатстват за безвъзмездно финансиране, те трябва да подготвят своята документация, да извършат съответните анализи, да представят съгласувателните документи“, каза още министър Ивелина Василева.

В категории: Политика


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
1
Коментара по темата
1.
ГАД ЗМЕЕВИ
05.08.2015 10:06:11
4
6
МИЛА КОГА ЩЕ ПОГЛЕДНЕШ КЪМ НЕБЕТО И ДА ВИДИШ КАК САМОЛЕТИ НА КОПЕЛЕТО РОТШИЛД ПРЪСКАТ С ОТРОВИ БУРГАС И БЪЛГАРИЯ И НА УБИВАТ БАВНО ИЛИ ТОВА Е ГОЛЯМА ХАПКА ЗА ТЕБ И БОЙКО , ....... АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА МИТКО И ГЕРБ .... А ВИЕ ?????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори