×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд на Несебър: 20 лв. за нощувка, 30 лв. за шезлонг


14 Юни 2015, Неделя, 17:04 ч.

В Гърция срещу кафе от 3 евро можеш да стоиш цял ден под чадъра
Нощувка в Несебър струва 20 лв., а за чадър и шезлонг на плажа таксата е 30 лв. за този абсурд съобщава Иван Иванов, председател на Българската туристическа камара. Той сравнява това с Гърция, където срещу кафе от 3 евро можеш да стоиш цял ден под чадъра. Според него проблемите през летния сезон на морето са неохраняемите, скъпите чадъри и недовършените пътни ремонти и свлачища, съобщава „Телеграф”. В началото на юни вече е ясно и какъв е спадът на руските туристи - различните курорти и хотели отчитат отлив между 20 и 60%.

Плажовете ще бъдат категоризирани, подобно на хотелите. Така концесионните такси за по-неатрактивни ивици вероятно ще поевтинеят и по-лесно ще се намират стопани, смятат от министерството на туризма.

В категории: Несебър


13
Коментара
Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
13
Коментара по темата
13.
Надя
16.06.2015 13:02:38
0
3
И аз се връщам от Гърция.Хората вече масово ходят в Гърция.Нищо че държавата им е в трудна ситуация.Няма такива грозни работи: такси по 30 лева, коктейли по 15 лева. Даже са направили менюта на български език.Явно тук пишат само някакви защитници , защото никои не засяга темата за туристите. Аз не съм нито хотелиер, нито концесионер. Кажете ми какво ми предлага нашето Черноморие? Никои не прави нищо за туристите.Концесионерът сам го каза пред хотелите е най предпочитаното място.заради многото туристи.А като няма туристи какво ще правите?
12.
българин
16.06.2015 12:54:45
1
1
Много сте смешни всички,
проблемът е държавата.Защо на едни им е позволено да правят каквото си искат а други ги глобяват. Ако няма хотели -няма туристи , ако няма туристи няма да има бизнес в града.Заради вашето тъпо и ограничено мислене България е в това положение.Най- големият отрасъл в икономиката ни е туризма.А вие искате и това да съсипете. Има си регистри, влезте и проверете фирмата концесионер какви приходи има и колко бизнеса има. Стига сте завиждали. трябва да има свободна зона за всички.А въобще не се интересувам за хотелиерите а затова че си смачкваме поминъкът. Трагедия
11.
бургазлия
15.06.2015 09:57:29
0
5
Срещу кафе от 3 евро, като в Гърция и шезлонгати без пари за цял ден и се дава от бармана няма да има нужда от други момченца на който да се плащат заплати за да събират такси от туристите.Иначе не ревете че нямате почиващи.
10.
A
15.06.2015 08:13:03
3
2
Бабите от ЛИУ-ЛИН си намират стаичета и за по 8 лева , само и само да бъдат "на морето". Ядат домати от "производители". Защото това си е гъзарска "зависимост", че са били на моренце.
9.
до 6
14.06.2015 23:39:10
9
1
ти отворко който никога не си ходил на плаж не коментирай защото плажа наистина е много чист и подържан има си и доста голяма свободна зона за такива като теб има само чадъри ако това не ти харесва вземи си стая в Биляна БИЙЧ ЗА 140ЛВ и ще се излежаваш на плочките пред басейна но ако и това не те устройва за по близо легни до напоителния канал в твоето село
8.
морския
14.06.2015 20:09:20
0
10
и за Сливен кУ може :):):):
7.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
14.06.2015 20:01:20
3
13
ДА СЕ ВЪВЕДАТ ВИЗИ ЗА ЯМБОЛИЧЕТА ИНАЧЕ ТУРИЗМА НИ ЗАГИВА ! :)))
6.
До ЗНАЕЩИЯ
14.06.2015 19:57:15
1
13
Предполагам си отворен ямболия който лапа пишоците на концесионера за мижава заплата !Като няма печалба да се откаже или тъпаци като теб още малко държавна субсидия ще му поискате ! Да ходи на Тунджа да слага шезлонги ! само за твое инфо нито има нови чадъри нито почистване пълна мизерия е но явно си мизерник и на теб не ти пречи !
5.
ako iskash
14.06.2015 19:46:38
0
0
ako iskash bg towa jivot li e
4.
морския
14.06.2015 17:47:59
3
2
е колко да е цената
концесията на плажа на Несебър точно
ма съмнява да е под 500 000 на сезон
същата работа е по моловете скапано магазинче 3000 евро наем парцалче от 10 кинта го продават за 70
сичко е математика и голяма доза алчност.ма напоследък кат гледам ка ке утанял потребителя май всичко събират за наема
така че почнете от там концесия плюс рушвет ценообразуват шезлонгите и наемите на заведенията
няма как
3.
Знаещ
14.06.2015 17:29:22
13
2
Някак не ми се вярва цената на чадър да е 30лв, май става въпрос за чадър и два шезлонга.
Които не е доволен от цените на чадъри и шезлонги нека даде идея, как концесионерите да избиват концесията и поддръжката на плажа? Или нека се заеме той, като участва в наддаването за концесия.
За три месеца трябва да избият годишната такса на плажа, да платят за редовно почистване, да купят чадъри и шезлонги, да дадат заплати на момчетата които събират паричките и да им остане някаква печалба за бизнеса.
2.
eks
14.06.2015 15:03:45
5
9
Нормално е. Това което го няма е скъпо. Хотели има в изобилие. Хотелски стаи има прекалено много съответно цената пада защото има конкуренция. Плажа обаче е един и място на него място. Има липса на плажни места съответно цената расте. А категоризацията на плажовете подобно на хотелите е несъществено. Водата и пясъка навсякъде са едни и същи. Обаче там където има хотели има и хора и водата е по мръсна и плажа е по мръсен. Но понеже има хора ще е по висока категоризация.
1.
Димитър
14.06.2015 14:14:19
1
15
Тия стигнаха дъното с тази цена,хахаха.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Униформеният е командир на отделение в Пето РУ, ранен е тежко и е в болница „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) Фестивалът е организира за 55-и път в парк „Славеева река“ и е второто най-значимо събитие за българския фолклор в страната
Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ Зеленски ще отправи предложения за мир на Русия. Зоват Русия да върне на Украйна Запорожката АЕЦ  Омиротворителите в Швейцария настояват и за достъп до пристанищата на Азовско море, но в Москва няма кой да ги чуе Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Социологическо проучване на “Харис” от понеделник сочи, че антимиграционният и евроскептичен “Национален сбор” ще стане най-голямата сила след изборите, но може да не получи достатъчно депутатски места за мнозинство Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Той се намира в хотелски комплекс с 90 басейна, СПА процедури със злато и целодневен сервиз на шампанско В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така 4 евро струва топка сладолед
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори