×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българка проектира градовете на бъдещето, откритието й спира войните и агресията


Българка проектира градовете на бъдещето, откритието й спира войните и агресията
Дамата, която е строителен инженер по образование и поет по душа, предлага на света уникално откритие.
22 Май 2015, Петък, 08:59 ч.

Откритието на инж. Лиляна Андреева, наречено календарни градове, ще спаси Земята от екологична катастрофа

Градовете на бъдещето ще са като календари, а хората в тях ще са равноправни. Те ще живеят пълноценно, а природата ще е опазена от пагубната човешка дейност. Войната пък се обезсмисля, тъй като всички ще са равни или равнопоставени. Разпределението на природните ресурси и изработеният обществен продукт ще е справедливо, твърди инж. Лиляна Андреева. Дамата, която е строителен инженер по образование и поет по душа, предлага на света уникално откритие, което ще спаси Земята от екологична катастрофа. То се нарича „календарни градове“.
Идеята за тях се родила, когато останала без работа. „Тогава започнах да се занимавам с урбанизация на човешкото ни битие като хоби. Целта ми беше да открия модел за съвременно човешко битие, при което и човекът да е нахранен, а и природата съхранена за идните поколения. След осем години търсения, точно в навечерието на 2000 година, в главата ми незнайно как се роди идеята да се привържат параметрите на човешкото ни битие към световните константи по подобието на явленията в микро- и макрокосмоса. За тази цел възприех за ограничител на големината на града броят на химичните елементи в таблицата на великия Менделеев, а за модел на градския кадастър - годишният календар. И така „вятърът на промяната“ ме отвя при времето, изразено в календара“, каза в интервю за вестник „Компас“ инж. Андреева.
Бардът Пламен Сивов пее в една от песните си, че Земята е само филия, намазана с хора. Те обаче са на път да я „изгризат“, защото човешкият род наброява седем милиарда души, а тя може да изхрани само три и половина милиарда.
„Идеята ми е едното от условията за гражданство в календарните градове да бъде моногамното семейство, а второто – всяка жена да ражда само по две деца. Така броят на населението ще се поддържа постоянен, а обществото ще стане стабилно, тъй като ще се произвеждат постоянен брой стоки за широко потребление, а и индустриалните мощности ще бъдат поддържани на едно ниво, без да се увеличава производството, което ще регулира и ограничи ползването на природните ресурси. Контролът на броя на човешката популация ще доведе и до контрол на природните ресурси, на целостта и чистотата на природата“, обяснява Лиляна Андреева. Според нея, календарните градове ще се строят за около 80 – 120 години. Справедливо би било през това време хората, над които е имало доказани геноцидни чистки като балканските народи, испанците, евреите, украинците и пр., да имат по две–три деца, за сметка на китайците, индуси, араби, латиноамериканци и пр., добавя изобретателката. Тя предлага замяна на „Мила Родино“ с “Върви, народе възродени”.
„Считам, че българският народ се гордее най-много със своето любознание, ученолюбие и книжовност. Ние сме буден народ, който е открил най-съвършената азбука и който е въздигнал в култ писмеността и образованието! В центъра на календарните градове е училището-университет, а не църквата, хотелът, банката, супермаркетът или военното комендантство, както е в градовете на други народи. Затова „Върви, народе възродени!“ би бил национален химн, подхождащ на нашия буден и ученолюбив народ!“, каза пред репортер на Флагман.БГ инж. Андреева.
„Площта от сушата, която човешкият род ползва за всичките си нужди, трябва да бъде толкова, колкото е околната повърхност на Луната или 38 000 0000 кв. км. Останалата част се обявява за неприкосновени резервати, забранени за промишлена човешка дейност. Другото ограничение е за водните ресурси. Тук мярка е годишният речен отток на европейските реки, който е 3210 куб.км годишно. Основно правило е: земеделската земя е 1/6 част от сушата или 16% или 24 000 000 кв.км, а водата е 1/16 част от СГОВОР (средният годишен обем на водния отток на реките от 47 000 куб.км годишно) или 6%, или около 3000 куб.км годишно. Сега ползваме над 6000 куб.км вода годишно, а изсичането на джунглите и горите води до ерозия на почвата и промяна на климата“, предупреждава Лиляна Андреева.
„При съблюдаване на посочените мерки за ограничение на земните площи за земеделие и за потреблението на вода, природата ще се рекуперира. Сезоните ще се завърнат и животът на земята ще бъде спасен от заплашващата ни екологична катастрофа“, уверява инж. Андреева.

В категории: Животът


Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
6
Коментара по темата
6.
kiro
22.05.2015 10:26:58
2
6
ГОРКАТА ЖЕНИЦА !!!!
5.
PGS
22.05.2015 08:40:18
1
3
Жена-инженер ?
4.
историк
22.05.2015 08:24:12
0
7
Никога не е късно да станеш за резил.
3.
VERNO E
22.05.2015 07:41:28
4
2
VARVI NARODE ZABLUDENI TREBVA DA E HIMNA. NAI MU PRILICHA.
2.
Tato
22.05.2015 07:00:45
1
4
Тази уредничка на света е по-опасна от всички агресори взети заедно.Хитлер е светец в сравнение с нея.
1.
SSS
22.05.2015 06:50:26
2
2
Kvi sa tia gluposti ???? Neeamam dumi .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие
Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Има промяна на правилата на играта спрямо присъствието на Иран в Сирия, коментира  Мохамед Халаф Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Реакция при атаката срещу посолство в Дамаск нямаше, припомня постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори