×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Внимание! Мошеници обикалят домовете в Бургас, "сканират" имуществото ви под предлог, че правят анкета


Внимание! Мошеници обикалят домовете в Бургас, "сканират" имуществото ви под предлог, че правят анкета
Българите са доверчиви и участват с готовност във всякакви допитвания, докато не изгорят
08 Март 2015, Неделя, 15:36 ч.
Автор: Илонка Иванова

Младеж с размъкнат анцуг и девойка с мръсна коса записват в омърляна тетрадка какво притежавате и личните ви даннни

Младеж и девойка на видима възраст около 20 години обикалят апартаментите в Бургас под предлог, че правят анкета. Те се представят от фирмата за социологически проучвание "Про Гембъл", каквато при проверка се оказа, че изобщо не съществува. Двамата се опитват да бъдат любезни, но не им се отдава особено, пък и облеклото им не е съвсем подходящо за анкетьори. Младежът е облечен с черни дънки, черно поло и синя протъркана горница на анцуг. Девойката е с вехто кожено яке, а двамата са със стари китайски маратонки.

Въпросите са повече от странни. Колко телевизора имате и от каква марка. С колко мобилни телефона разполагате и от каква марка. Имате ли компютър или лаптоп и ако да, колко броя. Каква ви е колата. Какъв ви е месечният доход. Имате ли дебитна карта. И...често ли отсъствате от града, тоест отдъхвате ли  извън къщи през уикендите. Единствено от кумова срама не искат пин кода на картата, но вероятно имат начин да го намерят. В края на анкетата те искат и ЕГН-то ви, за да попълнели анкетната карта. На въпрос защо и лични данни, те отговарят неубедително, че това било изискване на фирмата за проучвания, за да имало дотоверност, защото иначе можели да си натъкмят данните.

Вече няколко души сигнализираха в редакцията на "Флагман", че странната двойка не само записвала имуществото, но и бдително оглеждала обстановката, марката на бравата, а при семейства с бебе отказвала да анкетира, тъй като явно има човек по цял ден вкъщи. Пенсионери пък били разпитвани за спеставянаията им със странния въпрос - каква част от пенсията си отделяте за старини.
Повечето от сигнализиралите определиха младежите като аматьори с вид на наркомани, но все пак предупредиха да внимаваме, защото получената информация може да се препредава на опитни крадци срещу една доза дрога. Според свидетели двойката не се появява за пръв път, минава из блоковете само събота и неделя и старателно записва и кои семейства отсъстват от домовете си през празниците.

В категории: Бургас


Автор
20
Коментара
Флагман.БГ Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска 10/06/2024, Понеделник 17:40 2
20
Коментара по темата
20.
Bahti horata
09.03.2015 20:17:02
1
0
Bahti horata
19.
дрън дрън
09.03.2015 16:11:23
0
1
Всички големи ебачи сакън никъде не казвайте ха ха
18.
TROICHO
09.03.2015 09:35:03
1
3
MDAAAA,NE PLASHETE HORATA.PRAV E No17.
I PRI MEN IDVAHA DVE MOMICHETA.REKLAMIRAHA SHAMPOAN.NE VERVAH KVO ME ZARIBIAVAT, NO TE ME UBEDIHA V BANIATA. SABLEKOHME SE,VZEHME EDIN DVA DUSHA, PROBVAHME NOVITE SHAMPOANI I SI OTIDOHA.
SEGA SI MISLIA, CHE AKO MI PADNE PO IZGODEN SLUCHAI SHA GI SHIBAM TEZ...HAHAHAHA
17.
аз
09.03.2015 00:58:43
8
4
Вчера идваха в къщи две момичета,представителки на същата фирма.Имаше анкета,но свързана с продуктите-козметични и перилни препарати...Получих рекламни материали,календар,шампоан,балсам и женски принадлежности..Държаха се възпитано и не е имало нищо такова,каквото вие сте написали,така че не стресираите и плашете излишно хората..!!!
16.
до 3
08.03.2015 23:53:23
3
3
Хахахах, този път много ме разсмя :)
Благодаря ти за изчерпателната информация, че и при мен идваха двама скромни продавачи, обаче аз съм тома неверни и дори не им садох думата. Ама ти пръчетох с интерес коментара и особено много се смях на развръзката :))))
15.
кайма и украинеца от Долно Езерово
08.03.2015 22:16:00
1
7
До 3:Тези дето продават ножовете да не са Млякото и Руснака.
14.
Симеон Мечата Кожа
08.03.2015 22:13:29
2
3
До Gocho : xaxaxa ti li ve nasranko ,sha ta eba v jartiera ,iskash da kajezh che te sa te shibali kat malak i ot togava kato se setish za tva i se vazbujdash.Da eba maika ti i kompiutarna mutra izmuslena.Da ta eba v internet bitkajiqta,ela na ekek ve gocho li si kav si ve travers
13.
Gocho
08.03.2015 22:07:35
1
16
Ave ... tia dvamtsata - mliakoto i kashkavala (ruski) gi biah mai shibal kato malki
.. ?! Biaha togava na po 19-20 godinki mai ... ?! Tesni dupentsa si biaha togava , bratche ... !
Sega ... Koi znae kolko sa razshliakani ?!
12.
луциян
08.03.2015 21:59:13
0
4
Тия сас ножовете каде обикалят бачкат за щедрия и от доста години обикалят из бургас и българия и лъжат хората .офисат им е вав народет юмрук вход 7 етяж 2
11.
Симеон Мечата Кожа
08.03.2015 21:54:36
7
2
Ej shmatki golemi ste erbapi i bitki pred kompiutrite,ama kato vidite mliakoto i rusnaka po aleksandrovska i zaliagate zad peikite za da ne zemete shamarite.Kato ste golemi faitari elate v gorno ezerovo na ekek ve murshi.Posle i s google ne mogat da vi otkriqt obitaci
10.
млякото и руснака от горно езерово
08.03.2015 21:49:58
10
4
Ejjj tapacii 8predi mnogo godini na rojdeniq den na Joro Iliev i az i rusnaka bqhme tam i piehme uiski s Joro i shmarkahme piko.I taq kristina dimitrova po edno vreme doide u ze da pravi kavali na Joro.Obaxhe toi ia izgoni.Biahme na varha,imahme po niakolko miliona v smetkite si i po tri s-klasi.
9.
до 7
08.03.2015 21:33:59
1
8
не бързай, може и при теб да дойдат ! сложи си чист памперс ! :D
8.
Симеон Мечата Кожа
08.03.2015 21:22:22
3
3
А така бат Мляко,мачкай шматките
7.
млякото и руснака от горно езерово
08.03.2015 21:18:07
8
4
Mi taka e ve mishki ,idvat pri vas shtoto ste ubitaci.Zashto ne doidat u nas ,da gi posreshtna s kalashnika i posle da gi gazia s Q7-цата ,te znaqt koi sa Deian Mliakoto i Pavel Rusnaka.Nie darjim drogata v borgas,i kato varvim po bogoridi sme ovlecheni samo sas Adidas ,a ne kato vas mishku skasani.
6.
6
08.03.2015 21:16:12
2
4
разпространете снимки и видео как някой им дава заслуженото (бой) !
5.
5
08.03.2015 21:00:55
1
5
добре е да го знаем за да се пазим !
4.
Gocho
08.03.2015 20:47:19
3
13
Tia mladeji idvat 5-6 pati veche u nas . Pravia im po edno ,,bilkovo" tchaiche i posle stava veselba ! A az , na vilata - ,,bilki" , kolkoto shtesh !
Gotino mi e , shtoto momichentseto e dosta taka - tiasnichko ... ! Pa i se kefi iako , da vi kaja ! Ima mnoo korav squirt ! Po 2 havlii mi trianvat sas neia ... !
A picha se se paha da me lije ot zad do kato ,,rabotia" "
za men , ne sa kradsi ... ! Prosti sa liubiteli na troiki , ama zavisi kade shte popadnat !
Sega gi chakam pak !
Goliam kupon pada !!!
3.
г-н Ганьо Чорбаджийски
08.03.2015 20:23:38
7
32
Преди година ми звънят на врата 2-ма младежи <на около 20г>.Казват ми така и така подаряваме ви този комплект ножове и ми подават 4-5ножа.Зарадвах се и ги взех.В първия момент не можах да повярвам,че ще ми ги подарят - та къде ще им е далаверата ако раздават така наляво и на дясно ножове ,но те ме увериха че ножовете били с рекламна цел и единственото което трябва да направя е да ги похваля пред близките си,роднини и приятели,че са много хубави ножове и да си купят и те ако искат.Съгласих се.Щях да ги похваля наистина -нищо не ми струва.Понечих да затворя вратата ,но не ме оставиха и казаха че единственото което трябвало да заплатя е транспорта на ножовете от германия до българия,който бил на стойност 80лв....и аз в шок -бахти транспорта аз ......та тея ножове ги има в складовете за по 12лв крайна цена...усетих на къде отиват нещата - че се опитват да ме излъжат.върнах им ножовете ,а те взеха да ме убеждават че офертата била изключителна и да се възползвам от нея.такава оферта се случвало веднъж в живота да ти подарят 5 ножа за които да заплатиш нищожната сума от 80лв за доставка.загубиха ми около 10мин време тъй като се опитвах да бъда максимално любезен и възпитан тяхната наглост ставаше все по-голяма.казах им че нямам толкова пари 80лв и понечих отново да затворя вратата недоумявайки наглостта и смелостта им да звънят на вратата ми и най-открито да се опитват да ме излъжат с такива евтини тарикатлъци.та да не би на челото ми да пише "глупак"....започнаха да ме убеждават ако съм нямал в момента пари да съм бил взел от съсед или приятел на заем за да не изпусна изключителната оферта на годината.започнах вече да се изнервям че не разбират че не ми се занимава с тях и че не вдяват от търпеливостта и учтивостта ми,казах им че имам др. работа и да не ме занимават с глупости ит ръшнах вратата.после 1ч неможах да се успокоя заради тея наглеци които така открито ми се подиграваха и очакваха да ме излъжат на прага апартамента ми.мина ми през ума че трябваше да им бия по 1 шамар и да им взема ножовете за да се научат как се лъжат хора но вече беше късно а и не ми се занимаваше с глупости да не вземат да викат полиция и т.н и да ставам за резил пред съседите...тааа тука преди около месец пак се звъни на вратата .баща ми отвори и чук пак подобни оферти от сорта на напълно безплатни тигани и започнаха да баламосват баща ми.показах се на вратата питах каквос тава и баща ми казах,че момчетата ни подаряват тези тигани.казах му да влезе вътре и аз останах сам с момчетата пред врарата.благодарих им за тиганите и влязох у дома без да ги изслушам знаейки идеално репертоара има ,познат ми до болка.........започнаха да звънят на вратата след което откачих звънеца за да не се чува.започнаха да тропат на вратата ми което ме вбеси.излязох и ги заритах.очаквах да отвърнат но не ми пукаше че са двама а аз съм сам.тръгнаха да бягат по стълбите на долу и повече ни чух за тях ни съм ги виждал.ножовете ги хвърлих в боклука .не ми трябват боклуците им аз съм си купил от франция перфектни ножове и нямам нужда от техните китайски ламаринки.но съм сигурен че тези повече няма да звънят на ничия врата и няма да се опитват поне в скоро време да измамят когото и да е....на измамниците трябва да се отвръща с бой .не трябва да ги оставяме да се разминават с наказанието защото стават все по-нагли и все по нагли докато един ден искате или не искате ще трябва да се разправяте с тях.та ако въпросните момчета четат това съм сигурен,че ме помнят. ИСКАМ ДА ВИ КАЖА МОМЧЕТА- ЧАКАМ ВИ ДА МИ ДОНЕСЕТЕ НЕЩО ДРУГО В МОМЕНТА ИМАМ НУЖДА ОТ КОМЛЕКТ ТЕНДЖЕРИ.НЕ СЕ БЕЗПОКОЙТЕ ДОСТА ТЪП СЪМ И ЩЕ МЕ ИЗЛЪЖЕТЕ ЛЕСНО.100-200ЛВ КОЛКОТО КАЖЕТЕ ЩЕ ВИ ГИ ПЛАТЯ.ПАРИТЕ НЕ СА ПРОБЛЕМ ЗА МЕН АЗ ГИ БЕРА ОТ ЕДНО ДЪРВО
2.
...
08.03.2015 20:21:58
5
17
Да не дава господ да ми цъфнат пред дома ми.После ще има статия във Флагман - Прашляк и Травестит(подобие на жена)бяха пребити до припадък,съблечени голи и изнасилени,след което изпратени в МБАЛ за престои от някъде 2-3 месеца.
1.
be es
08.03.2015 19:04:31
5
26
Teq mladeji ako mi zvunnat na vratata shte gi iznasilq na ploshtadkata chakam gi shte sajalqvat che sa mi pozvanili na vratata !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва   Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Ето кои са те  ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор За това са нужни три трансферни прозореца, обявиха "червените" Извънредно! Голямо наводнение в Бургас Извънредно! Голямо наводнение в Бургас Комлука заприлича на Венеция Нужна е постоянна изборна администрация и ценз в Секционните комисии Нужна е постоянна изборна администрация и ценз в Секционните комисии - Г-жо Семерджиева, дълго броене беше. Минаха повече от 24 часа от началото на изборния ден. Как се чувствате? - Наистина беше дълго. Отчитането на резултатите стартира в 23 ч. вчера, тъй като секционните комисии доста се позабавиха с пристигането им до РИК. Това е разбираемо, обемът на работа, който трябваше да свършат изобщо не беше малък - брояха се хартиени и машинни бюлетини за Европарламент и за Народно събрание, в същото време и преференции за двата избора. Правили сме двоен избор, но при последните, които организирахме - за НС и за президент, единият преференциален вот липсваше. Трудно беше за хората. Някои от секциите, които участваха в обученията, бяха насочени да си проверят протоколите в създадената система от ЦИК и тези, които го направиха, бяха без нито една грешка. Надявам се да си получат и бонуса от 25 лв., въпреки че до момента не е ясно каква ще е системата за отчитане на безгрешните протоколи. - Но имаше доста, сякаш нехайно попълнени протоколи, заради което имаше известно забавяне. - Това се дължи основно на два фактора. Членовете на комисиите се сменят често и в последния момент. От години се настоява да има постоянна изборна администрация, да има някакъв ценз за хората в Секционните комисии. Сега единстввеното изискване е да владеят български език, но все пак се работи с числа и са нужни елементарни познания за това коя политическа сила каква е. Идваха протоколи, които бяха изписани добре на чернова, но когато се стигна до белова, бяха записани резултатите на съвсем други партии. ЦИК много настоява да няма грешки и зачерквания в протоколите, но когато е очевидно, че резултатът от черновата е преписан грешно, няма как да не се направи корекция. Слаба е и заинтересоваността на хората в комисиите. Голяма част от тях отиват, само за да получат възнаграждение, а не да участват активно в работата. Комисиите в областта са 7 и 9-членни, но на практика капацитетът е не повече от 4 човека. Това създава тези неразбории в отчитането на резултатите. - Имаше ли изнервени хора, както в предходни години? - Не. Смея да твърдя, че приключихме сравнително бързо, предвид факта, че бяхме двойни избори, с двоен протокол, с преференции и машинно плюс хартиено гласуване. На местните избори също приключихме по същото време - около 22 ч. Обработката в РИК-Бургас не е бавна, организацията е много добра. Всички бяха настанени в зала „Арена Бургас” без да чакат в автобуси, без да мъкнат тежки чували. На 340 секции - горе-долу половината от общия брой, Община Бургас беше организирала да се взимат чувалите и да се предават резултатите. Хората бяха доволни, ръкопляскаха, когато се освободеше трибуна. Беше осигурена и приятна музика. При нас всичко се случи много добре. Областна управа също съдействаха за осигуряването на залата. Но това, което се случва на места по секциите е притеснително. - Какво всъщност се случи в тези по-малки секции, където имаше забавяния? Преминалите през обучението членове на СИК бяха перфектни в предаването на протоколите, каза председателят на РИК-Бургас Фани Семерджиева - Имахме секции, които се наложи да заплашваме с полиция, за да дойдат да предадат резултатите. Тръгват си и отказват да дойдат при нас. Имахме такива ситуации в Руен, Несебър, Созопол. Разбираемо е ако например на председател му стене лошо, да бъде заменен с друг член. Но да откажеш категорично да се появиш? Да настояваш, че даже един член може да предаде резултати? Това е несериозно. Много нерви изпотрошихме, за да ги накараме да бъдат в състава, в който трябваше да предадат. - Как беше организиран транспортът от по-отдалечените от областния център общини? Имаше ли проблеми там? -Транспортът беше осъществен добре за разстоянията, на които се намираха. Но идвайки тук, те се бавеха при нас, в ЦИК, защото протоколите им не са коректно изработени. Почти нямаше интерес към обученията в Руен, Сунгурларе, Айтос, въпреки финансовия стимул за тях. Затова е сложно. А сментие, които партиите правят в последния момент, водят до това, че няма как хората да се подготвят за това, което ги очаква в днешния ден. - Санкционирани ли бяха тези членове на СИК, които не си вършеха правилно работата? - Санкцията се касае в това, че те бяха отстранени от комисията и няма да могат да си получат възнагражденията. Имаме и други механизми за налагане на наказания, защото те са длъжностни лица, но процедурата отнема време. Затова решихме да се самосезираме, да ги санкционираме по този начин и да знаят занапред, че това несериозно поведение няма да се толерира. Не може един да работи, а друг да се заяви, че е дошъл на място и да си тръгне. - Какво бихте казали на всички хора в РИК-Бургас, които успяха за толкова кратко време да свършат толкова голям обем работа? - Първо искам да благодаря на всички. Областният управител проф. Мария Нейкова положи наистина неимоверни усилия от първия ден, в който застъпи като областен управител, да осигури тази зала. Община Бургас оказа изключителна подкрепа към нас - каквото сме поискали, това сме получили. Министерството на вътрешните работи си свърши задачата чудесно - охрана, съдействие. Най-вече благодарности на членовете на Районната избирателна комисия и нашите сътрудници, които бяха железни. Не на последно място Информационно обслужване, от които в най-скоро време очакваме да видим обработени на 100% резултати. И отново да се похвалим, че като една от най-големите Районни избирателни комисии, ние приключихме първи.   Повдигнаха обвинение на мъж, прострелял полицай с пушка Повдигнаха обвинение на мъж, прострелял полицай с пушка Униформените са се отзовали на сигнал за междусъседски скандал
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори