×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кокинов: Нямам вина нито за делото на Балтов, нито за бягството на убийците му


Кокинов: Нямам вина нито за делото на Балтов, нито за бягството на убийците му
А кой все пак е виновен, че убийците избягаха?
30 Декември 2014, Вторник, 22:16 ч.

Бившият градски прокурор на София побърза да се оправдае и да чисти името си от поредното обвинение

Нямам пряко отношение към делото за смъртта на Стоян Балтов. Не можах да разбера защо майката на момчето замесва името ми. Вероятно причината е в отчаянието й, стремежа й да намери виновни, но аз нямам вина нито че делото се е гледало 5 години, нито че осъдените за смъртта на момчето са избягали." Това каза пред БЛИЦ бившият градски прокурор на София Николай Кокинов. По-рано днес майката на Стоян Балтов заяви, че Кокинов трябва да излежи присъдите на избягалите убийци.
„Това, което направи Софийска градска прокуратура за трима убийци, а те са шестима, не каза, че те имат тежко криминално минало. Те са пребивали хора и тези престъпници са пуснати на свобода! Питам – кои хора лежат в арестите, след като нашите убийци са на свобода? Отговорите са: “Член еди кой си не е в моите правомощия“. Нека сега погледнат всички кой е освободил нашите убийци. Четвърти състав, ръководен от Николай Кокинов. Една година водих война с него. Да отиде и да излежи присъдата на убийците. А ако не ги заловят, да ги излежи до живот. В 4-ти състав имаше и млад съдия и аз очаквах, че той ще има друга позиция, ще бъде по-различен. Но и той нищо не направи. Няма да има промяна!“, категорична беше майката на убития студент Зарка Димова.

"Безкрайно съжалявам за загубата й. Жалко за детето. Но има съдебен акт, първоистанционната прокуратура си е свършила работата. Прокуратурата е внесла обвинението, има издадена присъда. Не съм бил наблюдаващ прокурор, не знам как е вървяло делото по-нататък. Мисля, че наблюдаващ прокурор беше Никова, нея трябва да питате", заяви Кокинов.

Той допълни, че проблемът с възможността осъден престъпник да се укрие от закона не е от днес. "Законът дава тази възможност, тъй като определената мярка за неотклонение на първа инстанция не подлежи на промяна при по-нататъшните инстанции. Това обаче е дълга тема.

Припомняме, че на 3 юли 2009 г. беше първото заседание по делото за убийството на Стоян Балтов, което продължи повече от 8 часа. В края на заседанието страните поискаха делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата. Това става на 17 юли, когато Софийски градски съд прекрати производството за убийството на Стоян Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване. Тогава СГС реши и да промени мярката за неотклонение на подсъдимия Вили Георгиев от задържане под стража на домашен арест поради това, че не съществува опасност да се укрие и извърши ново престъпление. Александър Данаилов остава в ареста.

Аргументът на състава на Софийски градски съд, който гледа делото Балтов беше, че са налице съществени процесуални нарушения, които накърняват правото на подзащитния Вили Георгиев за честен обективен съдебен процес срещу него. Малко преди Коледа същата година Софийска градска прокуратура внес в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев за това, че на 4 декември 2008 година са причинили смъртта на Стоян Балтов.

Пет години по-късно, на 19 декември, Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно присъдата на Софийския апелативен съд, с която тримата бяха осъдени на по 18 години затвор. ВКС не промени и обезщетенията от по 400 000 лева за двамата родители на Балтов, които осъдените трябва да изплатят солидарно.

Още същият ден прокурори са разпоредили на служители от "Съдебна охрана" да приведат тримата в затвора. На адресите, обаче, е бил открит само Александър Даналиов. Светлозар Стоилов и Вили Георгиев не били намерени на адресите им.

Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са поредните осъдени, които изчезват преди да бъдат приведени в затвора. Миналата година избяга осъденият за убийство пред дискотека "Соло" Илиян Тодоров, който все още е в неизвестност. Изчезнаха и известните като Братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов.

Александър Данаилов и Светлозар Стоилов бяха с наложени от Софийския градски съд мерки за неотклонение "парична гаранция" и забрана да напускат страната. Вили Георгиев бе с мярка "подписка", на него не е била издавана забрана за напускане на пределите на България./blitz.bg

В категории: Темида


3
Коментара
Флагман.БГ Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители 29/04/2024, Понеделник 12:01 1
3
Коментара по темата
3.
Коки
30.12.2014 23:02:59
0
6
Поморийски педераст.
2.
Георги Бакалов
30.12.2014 20:01:49
0
9
Ако бях дядо Коледа, ЩЯХ ДА ИЗПРАТЯ НА ЕКСКУРЗИЯ с МАЛАЙЗИЙСКИ САМОЛЕТИ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ НАШЕНСКИТЕ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ!
Ще го направя от цялото си сърце с дълбокото си убеждение, че ПОНЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ЗАРАДВА НА ПОДАРЪКА!!!
1.
baihui
30.12.2014 20:01:13
0
7
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е МЪЖКА КУРВА !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да ГЕРБ с 10 депутатски мандата в предстоящите избори за 50-ото НС от Бургас? Да, да Прогнозата на Флагман.бг е, че оттук може да изпратим трима министри и двама зам.-министри Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Българинът от "Хари Потър" залюби доста невзрачно, но секси чужденка, ето коя е Нашенецът я пази в тайна Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Коклюшът е лятно заболяване, скоро няма да отшуми Доц. Кунчев: Бременните да се консултират с лекарите си Главчев смени още 6 областни управители Главчев смени още 6 областни управители Кабинетът сменя управителите на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, област София и Софийска област Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар , попадна в болница Момиченцето получило охлузване на лявото коляно Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Орязаха добавката за Великден на хората с увреждания Не им се полагало след като ползвали и помощта "личен асистент" Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Пробутаха семпъл бивш министър в бургаската листа на ПП-ДБ, изтикаха трети Димитър Найденов Изненадващото решение е на ръководството на „Да, България“ Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Зоват Димитър Главчев да спаси хотелиерите в Слънчев бряг, като пусне гастербайтерите от Непал Не е нужно министърът на туризма да обикаля със слънчевите очила студията и да обяснява как прогнозата за времето трябвало да е хубава, каза Пламен Дотов Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Скандалът с фалшифицираните документи се заплита: Кирил Петков забърка и Пашата Атанас Русев звънна на баща ми ядосан да му каже да махна Пашата от списъка с 19-те души за разследване от прокуратурата, твърди съпредседателят на ПП И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа И тази певачка легна под ножа, клъцна си носа Новият  дует на Десита и Галин е с над милион гледания за седмица
Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години 
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори