×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новогодишна шарения в ефира


Новогодишна шарения в ефира
БНТ ще предава емоциите от площада в новогодишната нощ
27 Декември 2014, Събота, 21:47 ч.
Източник: Преса

По традиция БНТ ще ни върне най-назад в годините и ще покаже много гласове и физиономии, които помним
Социолозите често пресмятат какъв процент от българите все още страдат по социализма. Може би е дошло време агенциите да създадат и скӚла за въздишките по онези години на телевизиите. На новогодишните празници повечето от тях всячески търсят повод да ни припомнят някой стар филм или мюзикъл. Ленти като „Топло“, „Дами канят“ и „Криворазбраната цивилизация“ се срещат и изпращат със съвременните водещи на електронните медии. По традиция БНТ ще ни покаже най-много лица и физиономии, които помним.

Вижте какво ще гледаме в новогодишната седмица и кои звезди ще ни пожелаят „Честита Нова година“ на 31 декември.

Телевизиите обичат соца

На предстоящите новогодишни празници класическата родна комедия „Топло“ ще мине и по БНТ, и по Би Ти Ви. Частната телевизия е програмирала историята за мнимите майстори Динко, Лебеда и Сопола утре от 13 ч. БНТ1 пък ще излъчи „Топло“ във вторник от 23 ч.

На 31 декември най-старата българска телевизия отново ще намери начин да ни припомни постиженията си в създаването на новогодишните програми. В тон с кампанията за 55-годишнината си БНТ ще излъчи „55 новогодишни мига от вашия живот“. В шоуто участват всеобщи любимци като Татяна Лолова, Никола Анастасов и Георги Мамалев и актьорите от следващата генерация Владо Пенев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Марта Вачкова и Кирил Ефремов. „55 новогодишни мига от вашия живот“ започва в 20,40 ч. Водещи са Ани Ангелова и Драго Драганов.

Актьорското съзвездие ще интерпретира любими песни и скечове от новогодишните програми през изминалите десетилетия. Ще прозвучи незабравимата мелодия „Дай рибу“ от хитовия сериал „Южен вятър“ на Любиша Самарджич в изпълнение на Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров и Владимир Пенев. Инспектор Попов от „Под прикритие“ ще влезе още и в ролята на нещастен клиент на такси, на когото се налага да прекоси целия град с… бутане на автомобила.

Марта Вачкова ще се превърне в Стоянка Мутафова от „Танц експрес“ през 1984 г. Днес героинята Ӝ ще развие своя комична теория за диетите. След това Вачкова ще изиграе и коронната си роля на Сийка, чийто съпруг Кирето (Тончо Токмакчиев) е прекалил с алкохола. Затова двамата ще посрещат Нова година с битов скандал. Група „Акага“ ще изненада зрителите с песен, посветена на 55-годишнината на обществената телевизия.

По празниците „БНТ свят“ ще се превърне в телевизията на гласовете и физиономиите, които помним. На 31 декември от 12,30 ч. сателитният канал на „Сан Стефано“ 29 ще покаже „Баш майсторът на море“. В същия ден от 17,05 ч. идва времето и за „Оркестър без име“. А на 2 януари по „БНТ свят“ ще гледаме още „Баш майсторът началник“. През почивните дни медията ще припомни и позабравената поредица за „Нако, Дако и Цако - коминочистачи“, „Нако, Дако и Цако - моряци“ и т.н.

Преди време допитване на БНТ показа, че любимата новогодишна програма на българската аудитория за всички времена е телевизионната екранизация на пиесата „Криворазбраната цивилизация“. Над една трета от зрителите поставиха под №1 спектакъла, създаден от Хачо Бояджиев през далечната 1974 г. През тази поредица от празници БНТ избра да излъчи „Криворазбраната цивилизация“ по „БНТ свят“ навръх Бъдни вечер.

Освен „Топло“ по Нова година БНТ1 ще предложи в рубриката „100 години българско кино“ и още една легендарна комедия с Тодор Колев - „Опасен чар“. Тя ще се извърти в ефира в понеделник от 23 ч.

БНТ пак е на площад „Александър I“

Единадесет камери, от които една на покрива на Партийния дом, ще излъчват традиционния концерт „Сцена под звездите“, с който БНТ изпраща старата и посреща новата година. Тържеството на площад „Княз Александър I“ е организирано от нея и от Столичната община. Шоуто ще започне точно в 22 ч. Домакини ще са водещата от БНТ Мария Андонова и актьо­рът Стефан Щерев. Те ще посрещнат на сцената Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група „Тумбаито“, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, Константин Белчев и др. Ще звучи и български фолклор в изпълнение на ДесиСлава, духов оркестър „Карандила“ и ансамбъл „Чинари“.

Режисьори на празненството са Наско Генов и Петър Данданов, а снимачният екип е от 120 души. Подиумът на „Сцена под звездите“ е дълъг 12 и широк 8 метра.
„Когато Хари срещна Сали“, „Професия Блондинка“ 1 и 2, „Приключенията на Хъкълбери Фин“, американският екшън „Лавина“ и футуристичната комедия „Полунощ в Париж“ на Уди Алън са част от филмовите заглавия по БНТ по празниците. Ще бъдат показани още и концерти на Лени Кравиц, на Гжех Пьотровски, Теодосий Спасов, квартет „Класик Еф Ем“ и хор „Ангелите“ и на легендарните англичани „Смоуки“. На 31-ви по обяд БНТ1 ще излъчи и галаспектакъла от Международния цирков фестивал в Монте Карло. По традиция на 1 януари на обяд телевизията е включила в програмата си ежегодния новогодишен концерт на Виенската филхармония, билетите за който започват от няколкостотин евро.

Би Ти Ви поверява купона на Слави и „Комиците“

Би Ти Ви също ще спази собствената си традиция да изпрати 2014 г. с празнични издания на двете си забавни шоупрограми - „Шоуто на Слави“ и „Комиците“. Новогодишната нощ ще започне в 20 ч. с хумористичен обзор на старата година в изпълнение на Кръстьо Лафазанов. Моноспектакълът му ще се казва „Няма такава година“. След това в 21 ч. на екрана ще се появят и колегите му Любо Нейков, Христо Гърбов, Ненчо Илчев и т.н. Два часа по-късно те отстъпват ефира на Слави Трифонов и компания. „Шоуто на Слави“ ще забавлява зрителите на Би Ти Ви в последните минути на 2014 г. След отварянето на шампанското програмата ще продължи с музикални клипове, а след това медията минава в режим повторения на филми и предавания.

Новинарите на Би Ти Ви ще направят специален едночасов обзор на политическите и обществените събития през 2014 г. Той ще бъде излъчен днес от 18 ч. Празнични издания ще имат и „Би Ти Ви Репортерите“, както и „Тази събота“ и „Тази неделя“, „120 минути“, „Предай нататък“, „Търси се“ и „Преди обед“. Сутрешният блок „Тази сутрин“ ще почива единствено на 1 януари.

Нова отново залага на „Господарите“

За разлика от Би Ти Ви част от актуалните рубрики на Нова телевизия ще почиват по празниците. На 27 и 28 декември няма да има „Събуди се“ с Мирослава Иванова, „На светло“ с Люба Кулезич“ и „Дикoff“. Сутрешният блок „Здравей, България“ също няма да спира, а и на него единственият му неработен ден ще е на 1 януари. Предния ден Ани Цолова и Виктор Николаев ще направят равносметка на политическите теми през отиващата си година, а Гала в „На кафе“ - на светските. От 11,30 ч. водещите на „Бон апети“ Лора и Стоян ще дадат специални кулинарни съвети на домакините. В 12,30 ч. започва концерт на Графа.

След централните новини „Темата на Нова“ е подготвила специално издание, в което репортерът Станислав Дочев ще търси отговор на въпроса „Кой е другият VIP?“ Той разказва историите на петима българи. Част от тях са стъпвали на червения килим по света, а други са отказали да заминат, за да работят в България.

В 22 ч. започва специално двучасово издание на „Господари на ефира“. В него ще участват всички водещи на предаването - Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков, Мария Игнатова, Румен Угрински, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев. „Господарите“ забавляваха аудиторията на Нова и на миналия 31 декември. Тази година те ще отправят шеговити поздравления към популярните личности в България. Отново ще има и класация на най-любопитните гафове, подредени по месеци.

Сценаристите са подготвили и празнична музикална класация „Тинтири-минтири“. Пополина Вокс пък отново ще е на пост край парламента, където ще раздаде баница с късмети на депутатите.
След полунощ Нова тв е подготвила празнична селекция с най-добрите изпълнения от „X-фактор“.

Английският футбол не почива

Единственото футболно първенство, в което по традиция няма пауза по празниците, е английската Премиерлийг. На 28 декември „Диема“ ще излъчи пряко двубоите Тотнъм- Манчестър (Юн), Саутхямптън - Челси и Нюкясъл - Евертън. Първият сблъсък е от 14 ч., вторият - от 16,05, а третият - от 18 часа. На 29-и от 22 ч. е срещата Ливърпул - Суонси. Маратонът продължава на 1 януари, когато от 14,45 ч. гледаме Манчестър (Юн) - Стоук Сити. От 17 ч. е Саутхямптън - Арсенал, а след това в 19,30 ч. започва лондонското дерби Тотнъм - Челси.

На 30 декември по „Нова спорт“ от 21,45 ч. ще има сблъсък от Чемпиъншип - Дарби Каунти - Лийдс. По същата телевизия в първия ден от 2015 г. играе и шампионът Манчестър (С). Сините са домакини на Съндърланд. На 2 януари от 17,30 е срещата Нюкясъл - Бърнли. По празниците двете спортни медии ще предложат и множество обзори и обобщаващи предавания.
Както винаги, паузите между футболните срещи ще бъдат запълнени с много вече гледани и по-нови филмови заглавия.

В категории: Животът


1
Коментара
Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
1
Коментара по темата
1.
ceco
28.12.2014 11:58:49
0
0
televiziqta ni otdavna se e prevarnala v amerikanska boza-ot skoro gledam ruskata televiziq i q namiram za dosta po dobra ot na6ata
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори