×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Варненка ще съди лекар заради смъртта на съпруга си, оставил го да повръща кръв


Варненка ще съди лекар заради смъртта на съпруга си, оставил го да повръща кръв
В епикризата като предварителна и окончателна диагноза е посочена Варици на хранопровода с кървене - I85.0, K92.0- Хематемеза, R 57.1- Хиповолемичен шок, K 72.1- Хронична чернодробна недостатъчност.
24 Ноември 2014, Понеделник, 08:55 ч.

Изумих се, че на съпруга ми не беше поставена сонда на Блекмор, защото зная, че за него в такива ситуации тя е животоспасяваща, споделя Соня Зоин

Млад варненец си отиде от този свят след кръвоизлив, а съпругата му обмисля дали да съди болницата и лекаря д-р Димо Димов за лекарска грешка.
„На 01 ноември около 4.30 ч. съпругът ми Данаил Зоин получи внезапно кръвоизлив. Тъй като е претърпявал многократни кръвоизливи - поне 15 пъти, ние сме наясно, че причината са кървящи варици на хранопровода. Обадих се на Спешна помощ, след което бяхме транспортирани в МБАЛ "Света Марина" във Варна. Извикаха реаниматор, който направи всичко, което се очакваше в тази ситуация - започна вливания на разтвори. Обадиха се на хирурга д-р Димо Димов, но той не пожела да дойде на консулт в Спешното, а каза, че му е ясно кой е пациентът и директно да го качват в Реанимация. Малко, след като го приеха в КАИЛ, отидох и разговарях с д-р Димов, който ми каза, че не е за първи път и е наясно с положението“, разказва в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия Соня Зоин.
„В 13.30 ч. ме допуснаха да го видя. Поговорих си със съпруга ми, който беше напълно адекватен. Каза ми, че не е спрял да повръща кръв, цялата му уста беше също изцапана с кръв, аз го почистих с марля, постоях там около 10 минути и си тръгнах, защото не беше повече удобно да съм там. Тогава занесох и бележки за 4 банки кръв и ксерокопия на ТЕЛК и последните епикризи. Изумих се, че на съпруга ми не беше поставена сонда на Блекмор, защото зная, че за него в такива ситуации тя е животоспасяваща. Когато попитах защо е без сонда, ми отговориха, че д-р Димов така е преценил и че ще овладее кръвоизлива само с кръвоспиращи средства. Този кръвоизлив беше най-обилният. В къщи на фонтан повърна около 2 литра ясна кръв“, добавя Соня.
В Спешното съпругът й повърнал няколкократно и никой не му обърнал сериозно внимание.
„Реаниматорката ми каза, че според д-р Димов, кървенето е от лигавицата на стомаха - ерозивен гастрит и че няма нужда от сонда, защото ще се овладее без нея. Доколкото вече съм запозната, ясна кръв на фонтан се повръща от варици на хранопровода, а когато е от стомаха не е ясна заради стомашните киселини. Как се овладява такъв масивен кръвоизлив само с вливания? Може ли при спешен случай да се експериментира? При по-обилни кръвоизливи, винаги му е поставяна сонда и така са ги овладявали“, обяснява дамата, която обмисля дали да съди болницата.
„На следващия ден дежурният лекар ми поиска още бележки за кръв. Каза, че му преливат, но течността изтичала както през устата, така и отзад. Отново попитах защо не му поставят сонда, а дежурният вдигна рамене и каза, че хирургът така е казал. Попитах да не би типсът, който му е поставен във ВМА от белгийски лекар да се е запушил, а дежурният ми отговори, че това се вижда само с ангеограф. Във ВМА при преглед на обикновен ехограф, д-р Томова от Клиниката по хепатогастроентерология преди около 2 месеца лично на мен ми показа типса. Реаниматорът твърди, че бъбреците на съпруга ми функционирали добре, а в получената епикриза по-късно чета противоположното. Не бях информирана за реалното състояние“, оплаква се опечалената жена.
Преди време при гастроскопия, която д-р Димов е правил на съпруга й без упойка, Данаил е бутнал ръката му и докторът почнал да му крещи и да го обижда.
„Дори тогава д-р Димов и на мен ми се обади по телефона да се кара с мен. Оставам с впечатлението, че този човек има негативно отношение към моя съпруг след този случай и поради тази причина не му е поставил сонда, за да спре кървенето, което коства един млад живот. На 3 ноември в 12.48 часа бях пред КАИЛ за информация отново. Излезе една лекарка и ми каза да изчакам, за да извика дежурния. След около 10 мин. излезе отново тя и ми каза, че Данаил е починал в 13.00 часа. Попитах защо не са ми казали веднага, след като знаят, че съм тук и ми отговори, че са го реанимирали 10 минути“, добавя Соня. На следващия ден тя се запознала с електронната епикриза на съпруга си. Като предварителна и окончателна диагноза е посочена Варици на хранопровода с кървене - I85.0, K92.0- Хематемеза, R 57.1- Хиповолемичен шок, K 72.1- Хронична чернодробна недостатъчност.
„На шести ноември отидох за получаване на епикризата на Данаил. Исках да се срещна и с д-р Димов. Аз бях с майка ми, която попита д-р Димов защо не е поставил сонда на Данаил при този обилен кръвоизлив, а той отговори, че така е преценил и че нямало нужда, защото кърви от лигавицата на стомаха. Започна да се кълне в своето и моето дете, че бил направил всичко необходимо. Беше видимо притеснен и държанието му не беше подобаващо. Решихме, че е добре да уведомим и неговия началник - проф. Игнатов, който обаче вече беше запознат с конфликта. Още в началото на нашия разговор с проф. Игнатов и д-р Димов, професорът заяви, че хирургът не е направил необходимото за нашия близък, че е сбъркал и имаме право да се жалваме или да ги съдим“, подчерта младата вдовица.
„Каза ни „Съдете ме, но аз ще ви осъдя“. Обиди дъщеря ми, която е на 13 години, като я нарече "пикла". След много разправии и разиграване получих епикризата, за която д-р Димов се изказа, че е успял да преправи.  Оказа се, че при "преправянето" дори е сменил бащиното име на съпруга ми, адреса, часа на смъртта, кода на диагнозата. Написал е вместо кървящи варици на хранопровода, само варици на хранопровода, т.е вместо код: I 85.0 e I 85.9. Мисля, че това е тенденциозно, за да се подсигури в случай, че се жалваме“, добавя съкрушената от скръб дама.
Тя е изпратила жалба до Лекарски одит, Министерство на здравеопазването и НЗОК с приложени двете епикризи, които се разминават. Соня твърди, че част от лекарствата, с които е лекуван съпругът й, са противопоказни за него, дори част от тях водят до брадикардия, до асистолия, която той е получил.

В категории: Здраве


2
Коментара по темата
2.
напатил се здравноосигурен
24.11.2014 16:10:44
1
7
Пази ни, Боже, от лоши болести и некадърни лекари! От кое повече - не знам...
1.
здравноосигурен
24.11.2014 11:35:47
1
15
Три статии чета - в едната хирург осакатил дете, в другата лекар не провел правилно лечение и пациентът млад мъж починал от кръвоизливи! в третата лекар в Пирогов поставил грешна диагноза, взел едни пари и изпратил пациентката по живо - по здраво вкъщи!!!
Чета и се питам осигуровките, които не съм престанал да плащам законен рекет от страна на държавата ли са или наистина ми дават някакви права и сигурност!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Отказал да даде кръв за химичен анализ, дал само урина Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Много от зрителите са убедени, че тазгодишната победа ще е дамска и дори вещаят, че Никол ще е тази, която ще се окичи с нея, тъй като е завършила академия „Льо Кордон Бльо“, живее в Испания и се е прибрала в родината си специално заради кулинарното състезание, но няма да е тя  Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Станала е шивачка Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се прикрива И цената на кафето скача сериозно И цената на кафето скача сериозно Сушата и горещините застрашават сериозно районите на производство
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори