×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг: В паниката арестуваните митничари на ГКПП „Лесово“ хвърляли рушветите в тоалетната. Вижте задържаните


Само във Флагман.бг: В паниката арестуваните митничари на ГКПП „Лесово“ хвърляли рушветите в тоалетната. Вижте задържаните
Шефът на митническия пункт в Лесово Димитър Колев живее на петия етаж в тази лъскава сграда на метри от Морската градина в Бургас, според запознати с разследването там е намерено злато
Тема в развитие
Прокуратурата: Бургаският митнически шеф Димитър Колев печелел по 50 хил.лв. на месец от рушвети Митница Бургас лъска имиджа си след арестите на Лесово с кух PR Специализираният апелативен съд остави в ареста митничарите от Лесово Гей връзка на Лесово разкрита със СРС-ата, шефът на митницата Димитър Колев иска засекретяване на делото Специализираният съд остави Димитър Колев и трима от митничарите зад решетките Братовчедка на висш политик от БСП се изнесла от митницата в Лесово точно преди акцията на ДАНС Извадиха интимни СРС-а на митническия шеф Димитър Колев в спецсъда Ваньо Танов: Не аз съм назначавал корумпираните митничари от Лесово Спецполицаите атакували митничарите на Лесово откъм Турция, рушветите вземани заради пътни такси Прокуратурата: Димитър Колев е тартор на корумпираните митничари, намерихме в дома му 82 хил.лв.(СНИМКИ) И бременна в 6-тия месец сред задържаните митничари Само във Флагман.бг: В паниката арестуваните митничари на ГКПП „Лесово“ хвърляли рушветите в тоалетната. Вижте задържаните Трийсет бургаски митничари, начело с шефа си Димитър Колев, натикани в ареста след акцията на ДАНС в ГКПП Лесово Сигналът срещу митничарите на Лесово бил за изнудване на граждани ДАНС затвори ГКПП "Лесово", лови корумпирани митничари
виж още
скрий
03 Ноември 2014, Понеделник, 14:42 ч.
Автор: Георги ДИМИТРОВ, снимка Боряна ТЕНЧЕВА

Четирима бургазлии сред основните играчи в схемата, разбита от ДАНС

Арестуваните 32 митничари на ГКПП Лесово са изхвърлили няколко хиляди евро в тоалетните на пункта, научи Флагман.бг от разследващи. Още при пристигането на ДАНС, митничарите се видели в чудо и всеки се опитвал да скрие прибраните рушвети. Някои от тях са проявили изобретателност и са сложили банкнотите в тайници в работните помещения, други хукнали навън и тикали тестета с евро из храстите около пункта. Имало и още по-паникьосани, които напълнили тоалетните чинии с пачки. Според разследващи, шуртенето на водата в тоалетните било толкова мощно, че най-вероятно 20-30 хил.евро са изтекли в канализацията.

Въпреки настаналата масова паника и истеричното изхвърляне на еврови копюри, спецчастите са намерили над 10 хил.евро в джобовете на задържаните митничари. Намерили разпилени мокри банкноти и в тоалетните, както и част от импровизираните тайници. "Всичко стана изключително бързо, качулките влизаха директно със стъклата и разбиваха ключалките.", разказаха очевидци.

При последвалите обиски на домовете на арестуваните също са открити солидни суми, чийто произход така и не става ясен. В дома на началника на митническия пункт Димитър Колев, който е от Созопол, но живее в лъскава сграда срещу Пантеона в Морската градина в Бургас, е открито голямо количество злато. Акцията в жилището му е била в събота привечер.

Източник на Флагман.бг разкри, че сред арестуваните освен Димитър Колев са и началниците на митнически смени. Всичките са бургазлии. Това са Чавдар Тодоров Дюлгеров, който е зет на началника на отдел „Човешки ресурси“ в Митница Бургас Дора Кьосева. Други двама задържани са дългогодишните митничари Донка Жекова и Тодор Михайлов. Те са били сред най-близките на Димитър Колев.

Митничари разказаха, че от няколко месеца ГКПП Лесово се е превърнало в любимо място за голяма част от служителите на Агенция „Митници“. Заради ремонта на най-големия пункт в държавата – този на ГКПП „Капитан Андреево“ основната част от тежкотоварният трафик се е прехвърлил към Лесово, а с това и възможностите за прилагане на корупиционни практики. До този момент трафикът през пункта бе много слаб и работата там се считаше едва ли не за наказание на прегрешилите митничари.

На пункта се вземало пари за всичко, обясниха разследващи. За да се изтеглиш от опашката, която понякога е километрична, струвало 20 евро, разбира се, давани на ръка на услужливия митнически служител. По-бързата обработка на документите, излизала още 50 евро. Най-големите рушвети се вземали при обмитяването, понякога те можели да достигнат над 1000 евро на камион.

Схемата е работила много просто. Ако примерно превозваш 14 тона лимони, митническият служител ти обмитява 8 тона. За останалите шест рушветът е 30 % от стойността на митото. Другият вариант е да се обмитяват на преференциални цени. Отново давам за пример лимоните – има заложени референтни цени, според качеството на продукта. Дали то обаче е първо, второ или трето, се определя само от митническия служител, обработващ документите. При тази ситуация е ясно, че решението му е много субективно и той може да обмити лимоните, както на 1,40 лева при първо качество, така на 0,80 стотинки за трето качество“, разясниха разследващи полицаи. По думите им, средната тарифа на камион била – 300-400 евро. Щетата, която се нанася на републиканския бюджет, е три пъти повече.

През ГКПП „Лесово“ минават по 500 тира на денонощие, а през по-натоварените дни броят им достига и до 700 камиона.

В същото време от Специализирания наказателен съд казаха пред Флагман.бг, че все още няма внесено искане за удължаване на мярката „задържане под стража“ за 32-ата митничари. Прокурор от специализираната прокуратура, пожелал анонимност, разкри, че такива ще бъдат внесени до сряда, когато изтича 72-часовата мярка. Възможно е до тогава да има още задържани след разпитите на арестуваните до този момент служители.

Част от 32-мата обаче със сигурност ще останат само свидетели, тъй като са били привикани в извънработно време и не са арестувани на местопрестъплението. Някои от тях вече са по домовете си и са ангажирали най-високо платените адвокати.

В категории: Бургас


27
Коментара
27
Коментара по темата
27.
Митничарю-митничарю
11.11.2014 12:29:58
0
0
А щом всички мислите, че парите по митниците валят от небето кандидатирайте се за митничари - има конкурси на свободен достъп! Така всички ще си повишите благосъстоянието!
26.
Митничарю-митничарю
11.11.2014 12:29:57
0
0
А щом всички мислите, че парите по митниците валят от небето кандидатирайте се за митничари - има конкурси на свободен достъп! Така всички ще си повишите благосъстоянието!
25.
До 23
05.11.2014 20:34:06
2
3
Според вас всичко хора които работят и получават заплати от 300 -400-500лв трябва да крадат така ли?Не драги не може така има хора с малки заплати и живеят честно и достойно,а това са крадци които ощетяват държавата,не може на 30 години да имаш няколко имота от скъпи по скъпи,коли жени проститутки и да харчиш безразборно,това са престъпници които са за затвор!
Има си закони които трябва да се спазват!Като му е малка заплатата да си намери по заплатена работа!Много от тях не знаят в дипломата какво им пише какво образование имат,защото е взета по втория начин!!!
24.
Ангел
05.11.2014 11:06:52
1
2
Колкото и да им увеличат заплатите ,пак ще вземат подкупи заради митата,контрабандните стоки как ще минават!българина и 5000лв да му е заплатата пак ще иска пари!
Това е безумие,митниците са виновни за положинието в държавата!Ако проверяващите не са корумпирани ида има глоби и наказания всичко ще е наред,да видим как ще вкарват стоке без пари,харата отглеждат зеленчуци,животни и са по скъпи отколкото внесените от вън!Това на какво прилича!Не се накрадоха,не се наядоха,един живот е само не са два да лапат ,да се задавят!!
Присъди,затвор,конфискация на имотите им и тогава ще се оправят нещата!!!!
23.
истината
04.11.2014 10:01:26
8
21
Ако не се вземат "почерпки" мислите ли че някой ще иска да работи, на която и да е митница. Митничарите ни работя за заплата между 600-1000лв./обикновените инспектори на кабинките, не началниците/. Карат 12часови смени, които заедно с пътя /Лесово-Бургас/ стават 15ч., работят дневна /стават в 4ч. и се прибират в 10ч./, на следващия ден спят цял ден, за да могат да издържат на предстоящата нощна смяна, първата им почивка също минава в сън, защото 12часова нощна смяна, която преминава в оформяне на документи, работа с компютърни програми изисква повишено внимание и е изключително тежка /изключваме студа и мизерията, в която се работи/, след което остава един почивен ден, в който не смеят да се отпуснат защото на следващия ден отново трябва да стават рано. Няма събота, няма неделя, няма празници, няма Коледа и Нова година, повечето нямат и семейства /разведени са/, работят и това за една мизерна заплата. Да не говорим, че хващат и наркотици, биват заплашвани... Мислите ли, че ако вземат една достойна заплата, заплащаше им се за всеки направен Акт, щеше да е такова положението? Мислите ли че всичките тези пари отиват в джоба на обикновения митничар, който мръзне цяла вечер и се катери да проверява тирове? Не ги защитавам, но когато заплатите им станат достойни, равностойни на работата, която вършат и образованието, което имат /всички са висшисти, знаещи поне един език/, тогава ако има корупция да се наказва.
22.
Цацаров
04.11.2014 06:55:05
2
4
Калинчето си плаче за голем кур, но без пари...не знам
21.
даам
03.11.2014 23:15:39
3
3
незнам за чапкънова, ама педераса касабов ще те подреди и тебе и дупето ти.
20.
въпросче
03.11.2014 23:02:59
4
6
Като стана въпрос за Чапкънова, да попитам:
Аз съм на 27 години, завършвам право, харесван съм от жените, имам мускулесто тяло и голяма пишка. Проблемът е, че нямам връзки и пари. Чапкънова ми е фетиш от край време и в свободното време мастурбирам с мисъл за нея. С тези показатели имам ли шанс да се доредя до дупето и? Виждам, че всички тук сте много светнати и моля за съвет.
19.
sydiq
03.11.2014 21:06:02
0
4
Разбрахме,че сега Чапкънова временно била назначила прокурорчето от Айтос,един откачен набожен ненормален човек ММанол Манолов,който и изпълнявал специални поръчки! Просто сме изумени,но от такава началничка какво може да се очаква,освен глупости----шуробаджанащина и корупция !
18.
da
03.11.2014 21:00:41
2
9
дааа,жената на Ангел Георгиев,приятелчето-аверче на Герберите Милен Димитров и Димитър Николов шавлива,уредиха я за шеф на спортния отдел в Общината! Браво,оправнен прокурор,наше момче, герберче миризливо!
17.
бургазлия
03.11.2014 20:49:18
0
5
Това не е ли конфликт на интереси -ззет началник смяна тъстата началник Човшки ресурси .
Тя е в играта нима не вижда с какви средства разполагат штерката и зетя ,само за това че в конфликт на интереси заслужава да бъде уволнена.
16.
zxcv
03.11.2014 20:42:28
1
9
cqlata ni darjava e edin golqm cirk ako vaob6te moje da se kaje 4e sme darjava...toz kral onq pove4e ot men a istinata e 4e nqma rabote6ta ikonomika i naroda gladuva q napravete zavodi pla6taite evropeiski zaplati na horata i 6te vidite kak vsi4ko 6te se opravi ot samo sebe si..
15.
kulich
03.11.2014 19:50:26
0
11
Stimuliraite mitnicharite!napravete zaplatite 3500lv daite I'm gospoda upravlqvachti procent ot realizirano naruchenie itogava chte vidim koi chte vi palni partiinite kasi - nikoi.ama ne go pravite a namirate balaci da zalagat imeti si I da sa izlagat zaradi vas
14.
Бълга рин
03.11.2014 19:48:11
5
7
Тези помияри няма да се налапат господ да ги накаже колко хора са изгорели покрай тях,мошеници б ял ден да не видят гадини подли гадини,свещи да си купите с тези крадени пари!!!!!
Има един горе който вижда всичко и един ден го връща на най милото,жалко че децата нямат вина за кражбите и изнудвания та на "родителите си"!!!!!!Да се върне Тодор Живков за 24 часа всички тези гадове ще са в урановите мини или ще са изядени от прасетата в Белене,затова заслужават тези които ощетяват държавата!!!!
13.
Слепия
03.11.2014 18:21:11
2
10
И аз искам да съм митничар, към кого да се обърна с договор 50:50. ОБЕЩАВАМ ДА ПРЕКРАТЯ /или преоткрия/ ВСИЧКИ КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ
12.
Бесен
03.11.2014 17:54:16
2
22
Да ти имам и държавата преди малко видях някои от уж арестуваните да пазаруват в Карфур. Или са си платили или всичко е било един пиар.
11.
Петър
03.11.2014 17:53:15
1
9
В грешка си Пена. На лесово се обмитява, защото натам всички камиони от Капитан Андреево
10.
ПЕНА
03.11.2014 17:21:21
5
9
РАЗБИРАМ, ЧЕ ТЪРСИТЕ СЕНЗАЦИИ, НО НА ЛЕСОВО НЕ СЕ ОБМИТЯВА, СТОКИТЕ МИНАВАТ ТРАНЗИТ.....КАКВИ ЛИМОНИ, КАКВИ ЗВЕЗДИ...
9.
Пеевски
03.11.2014 17:20:10
1
21
Това е ефекта на тоягата,удряш на едно място ,но всички се услушват.Нищо ново под слънцето на български митници,просто се сменят каналите ,които вървят с новите управляващи.На крадливите митничари им е кристално ясно какво означава тази пиеса на ДАНС.Все пак без митници неможе ,защото процент от откраднатото се отчита в някоя партийна каса.Така е било и така ще бъде докато не ни затрие някоя ядрена бомба,защото оправия няма да има.
8.
Батката
03.11.2014 16:31:41
3
20
А като стана въпрос за Ангел Георгиев ,я да кажем нещо за жена му ,чува се че била доста палава. Дори знам за млад баскетболист на когото налетяла след състезанието. Ама и Касабова си подбира приятелите и тя е същата като Весито.
7.
некомпетентни
03.11.2014 16:20:35
2
18
Флагман, Димитър Колев не е шеф на граничния пункт Лесово /както сте писали под снимката/, а на митническия пункт, граничния пункт си има друг шеф. Правете разлика между гранични полицаи и митнически инспектори. Жалкото е че дори и преминаващите през граница не правят разлика между двете служби и тези, които си искат кафета са граничните полицаи, а не митничарите.
6.
ne sa naqdahte
03.11.2014 15:52:34
4
14
Ne sa nakradahte
5.
хахаха
03.11.2014 15:48:52
1
20
да, както онзи корумпиран прокурор Ангел Георгиев, семейният приятел на касабова, който повдигаше и отменяше обвинения за пари.
Когато БОП и ДАНС-София, го арестуваха, риташе парите под масата в кафето.
4.
боже мой
03.11.2014 15:37:16
5
29
Изроди долни.Срамувам се вече,че живея тук - това нашето го няма никъде по света.Време е да последвам другите емигранти.Нищо не се получава в миналата ни Родина.Няма закони и ако има те противоречат на евро дерективите, а това ги прави безмислени и не валидни.Тук просперират само малките крадливи идиотчета, като тези измикяри , всички други, които живеем добре е благодарение на близките си в чужбина.
Но и тези крадливи измикяри НЕ СА ВИНОВНИ, защото най- големите крадци по границите са ВЛАСТИМАЩИТЕ , а тези малките крадат ,защото имат политически чадър.
3.
toi
03.11.2014 15:25:02
5
34
Засега не ми изглежда на цирк. Ако съда ги пусне,тогава вече спокойно може да се каже, че е цирк.
2.
Дали още са в канала
03.11.2014 15:18:09
2
27
ДА ТЪРСЯ ЛИ ПАЧКИТЕ БЕ ИМА ЛИ СМИСАЛ ДА ГАЗЯ В ЛАЙНАТА?????
1.
Бургазлия
03.11.2014 15:09:55
2
42
Най-вероятно - поредния цирк за простолюдието! и PR за управляващите!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори