Шок! Медът докарва рак!

От проверката така и не става ясно не е ли отровен чай с мед и изобщо всякакви напитки, в които се ползва
04 Октомври 2014, Събота, 21:42 ч.
Съставката се появявала от високата температура, когато производители топяли захаросания продукт
Медът докарва рак. Част от продукта, който се предлага на пазара, съдържа опасна съставка, която причинява заболяването. Това съобщава "Телеграф", позовавайки се на изследване на Асоциация „Активни потребители” на 10 марки мед, закупени от големи търговски вериги.
В два от тестваните пчелни продукти е открито вредното съединение хидроксиметилфурфурол. То е канцерогенно и има изискване за максимално допустимо съдържание в меда, като не трябва да е повече от 40 милиграма на килограм. Вредното съединение се получава при нагряване, обясни д-р Сергей Иванов. Производители имат практиката да подгряват мед, който се е захаросал, за да стане отново течен, и така да придобие търговски вид.
В категории:
Бизнес






Брайън Адамс пред бургазлия: Още помня българката, която...
02/05/2025, Петък 07:30
0

Добро време в страната, термометрите ще достигат до...
02/05/2025, Петък 07:18
0



Ето защо го връщат в “Игри на волята”
01/05/2025, Четвъртък 22:00
6

Мериш по 3 супени лъжици от всичко и накрая заливаш с мляко – бърз и сочен сладкиш за 20 минути
01/05/2025, Четвъртък 21:40
0

Настъпи времето на 2 зодии – от 1 май ги очаква безпрецедентна трансформация
01/05/2025, Четвъртък 21:20
0

Търговци с мрачна прогноза, задава се нов удар по джоба
01/05/2025, Четвъртък 21:00
2



Имах малко останал козунак и спретнах тази вкусна торта с ягоди
01/05/2025, Четвъртък 20:40
0



Важно: Това са най-търсените професии и умения у нас
01/05/2025, Четвъртък 19:59
2

Взех няколко топчета черен пипер и ги хвърлих в прането в пералнята, резултатът беше изумителен
01/05/2025, Четвъртък 19:40
3