×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлия окепази тротоара на ул."Цар Калоян", направи рампа, за да стига по-лесно до гаража си


Бургазлия окепази тротоара на ул."Цар Калоян", направи рампа, за да стига по-лесно до гаража си
Преди дни ползвателят на гаража е отрязал дървото, за да не му пречи
29 Септември 2014, Понеделник, 13:08 ч.

Миналата седмица отрязъл и дървото - пречело му
Самоделна рампа, пречела на пешеходци на се движат по ул."Цар Калоян", сигнализира бургазлия. Съоръжението е израдено, за да може ползвателят на гаража в дом № 29 да вкарва по-лесно автомобила си.

"Неведнъж съм се канил да я снимам и да ви я покажа. Това, което обаче ме ядоса и го направих сега, бе, че пънчето, което се вижда, беше дърво допреди няколко дни. Не съм сигнализирал общината и не знам дали има разрешение за тази сеч или за тази рампа. Което знам, е че има подвижни рампи, каквато собственика на гаража би трябвало да си инсталира. Ако общината е дала разрешение за сечта, това показва как се решават проблемите в "най-добрия" град за живеене - със замах... на секирата. Ако общината НЕ е дала разрешение - е, нека се сезират и да обърнат внимание на този случай, да накарат собственика на гаража да си инсталира рампа, да оправи нивото на тророара и да засадят дърво", пише бургазлията, представил се като Владимир Бояджиев.



11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Веселина
30.09.2014 10:24:45
1
5
Рампата не е нова, още при ремонта на улицата /една от малкото ремонтирани в района/ си беше там и това се вижда, защото е облечена с тротоарните плочки полагани при ремонта- не се ли питате защо вместо да бъде премахната или коригирана така че да не пречи на пешеходците е оставена- ами просто е на някой по равен от нас, както и при другите такива случаи защото не е единствената но пък е най- бруталния пример в квартала. Казвам го от горчивия си опит на майка имала нещастието- наказанието да отгледа и двете си малки деца в тази дупка наречена квартал "Възраждане".
Искам да обърна внимание на всички предходни коментатори защитаващи по един или друг начин гаражите, рампите или автомобилите ТРОТОАРИТЕ СА ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ -По смисъла на легалното
определение на допълнителната разпоредба на §6, т.6 от ЗДвП “тротоар” е
изградена, оградена или очертана с пътна маркировка надлъжна част от пътя,
ограничаваща платното за движение и предназначена само за движение на
пешеходци.
10.
kiro
30.09.2014 08:44:04
2
0
Това помещение не е а гараж. и нивото е вдигнато.
9.
grajdanin
30.09.2014 01:21:43
0
0
To tova go ima na vsqka krachka va vazrajdane sega pravqt rakovski ama vs.ytotoari toku shto napraveno sa skoseni otkam ulicata,pitam zashto-zada se kachvat po-lesno kolite li?i na rakovdki 60 ima takava rampa zashto sega ne q mHnaha kato pravqt trotoara?
8.
Vili
29.09.2014 20:38:01
0
2
Във Възраждане има стотици такива рампи.Да си призная и ние направихме нещо подобно.Бяхме първата кооперация която беше построена в отсечката и си бяхме оправили с нови плочки тротоара,но при строежа на новите кооперации тежките камиони изпотрошиха всичко пред нас.Остана нашата- грозна разбита и висока-никой не ни възстанови щетите и за това миналата година се принудихме да направим нещо подобно.
7.
baihui
29.09.2014 19:23:29
1
4
Преди няколко години когато се правеше основен ремонт на ул. "Цар Калоян" бордюрите пред всички действащи гаражи бяха умишлено скосени за улеснение. Този кавал ако си е отворил гаража да подаде молба до общината по надлежния ред,да си плати и да бъдат подменени бордюрите !
6.
do 1
29.09.2014 18:57:51
1
4
Тази рампа си съществува от години!
5.
burgas
29.09.2014 15:36:04
2
2
choveka e prokuror prechi mu darvoto otrqzahago onq den rampa si napravi taka e vraski zasajalenie
4.
з
29.09.2014 14:47:36
3
3
И аз да съм и аз ще си направя.Защо да си троша колата за дето някои мишка в общината не си е свършила работата.Да бяха да го направят като на улица Цар Симеон първи.
Ето линк за който не е виждал как се прави.
https://www.google.bg/maps/@42.4968547,27.4758715,3a,37.5y,348.6h,78.94t/data=!3m4!1e1!3m2!1sAc-wjiSYE966bZyotUMyRQ!2e0?hl=bg
3.
Пълни глупости
29.09.2014 13:37:33
6
7
Рампата не пречи. Човекът си държи колата в гаража и е направил рампата по такъв начин, че да е удобно да се минава. Нека не се напада човек, когото не познавате. Дървото не е отрязано от него. Има си общински власти, които се грижат за това. А защо "загрижения" читател не снима кооперацията от другата страна на улицата - по проект трябваше да е с два гаража, а в последствие гаражите станаха фризьорски салон и магазин за подаръци. А собственика на кооперацията паркира където му падне, а преди дори си запазваше място с туби от вода. Кой в Общината опъна рушвета?
2.
aa
29.09.2014 12:25:15
5
10
tozi trotoar da ne e negova sobstwenost che da si stroi rampichki plochki i t.n. ne moje da se minava s detska kolichka ot tam zaradi tozi selski maloumen bek
1.
Някой
29.09.2014 10:58:36
5
9
Да, вярно е че е променен облика на тротоара, вярно може да се каже че причинява известни неудобства, всеки може да каже всичко от неговата гледна точка. Като спират на тротоара - защо спира? като имали гаражи - защо не ги използват? като ги използват - защо ги използват? Кой е виновен в случая? Едни ще кажат: Браво поне няма да спира на тротоара, други: Вижте го тоя как е развалил тротоара... За дървото което е отсечено не мога да коментирам, виждам само от дясната страна на рампата че не е оставена с ръб, а плавно е скосена до нивото на тротоара ( не знам колко е удобно и как е направено, но поне има опит) Винаги ще има ЗА и ПРОТИВ ..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори