Спомени от соца: 10 фото мига от някогашния Созопол
Туризмът в Созопол започва развитието си през 1964 г., за да превърне града в любимо място на стотици хиляди българи и чужденци. Неслучайно в края на лятото на 1984 год. там възникват първите празници на изкуствата „Аполония”
11 Август 2014, Понеделник, 20:56 ч.
Източник: socbg.com/Със своето антично и средновековно минало и със запазената си архитектура от 18 - 19 век, Созопол привлича множество туристи от страната и чужбина.
Той е и най-старият ни черноморски град, разположен на няколко залива с широки плажове. По времето на социализма там са създадени риболовна база и рибоконсервна фабрика.
Туризмът в Созопол започва развитието си през 1964 г., за да превърне града в любимо място на стотици хиляди българи и чужденци. Със своя неповторим чар и романтиката на старите улички, всяко лято градчето се превръща в емблематично духовно средище. Неслучайно в края на лятото на 1984 год. там възникват първите празници на изкуствата „Аполония”. Художници, музиканти, писатели и поети, театрали, кинематографисти, архитекти, журналисти правят първи за България опит да срещнат на едно място всички изкуства, вдъхновени от красотата на градчето и уникалната му атмосфера.
През 1974 година старият град е превърнат в Архитектурен и археологически резерват Старинен Созопол. Към края на 80-те населението му е около 4 000 души. Ето и 10 изключителни снимки от това време:







В категории:
Созопол
,
Ретро Флагман
Фен на Нюкасъл бе убит след спор за опашка в супермаркет
Китай купи рекордно количество злато от Русия за $961 милиона
Реал Мадрид ТВ с остър отговор на Лапорта
Тайната е разкрита - защо котката драска стените в къщата
Джейк Пол със счупена челюст след бруталния нокаут от Антъни Джошуа
Биляниш заби футболиста Кристиян Балов
Незаконните сметища остават сериозен проблем за тази област у нас
Откриха огромни количества злато в тази азиатска страна
Храната, от която ухаем добре. И тази, която ни прави отблъскващи
Биохимик посочи 3 рецепти за закуска, които...
Как се меси обредният хляб за Бъдни вечер?
Кога мухлясалата храна става смъртоносна и трябва да я изхвърлите
